Powercolor HD4670 ve-mil- 570kn
specifikacije
gpu-rv730XT
proces izrade-55nm
potrošnja oko 50W, netreba dodatn 6-pinski konektor
memorija - 512MB /GDDR3
memorijskapropusnost 28GB/s
texture fillrate - 24GTexel/s
pixel fillrate - 6GPixel/s
sabirnica - 128bitna
taktovi:
jezgra - 750MHz
ram - 873MHz
U ccc-u max se može clockati do 800/950.
DOJAM:
Kartica se negrije previše,u idle-u je oko 40C, u loadu neprelazi 65C. Ventilator na cooleru je tih, jedino pri više od 60% okretaja počinje iritantno zujati,ali teško da će ikad toliko preći. Grafička je po meni namijenjena za korisnike sa 17 i 19" monitorima sa rezolucijom 1280x1024 i niže. Na toj rezoluciji se crysis warhead može igrati na high bez blura i shadow na mainstream, sve starije igrice će doslovce letjeti, a igrice dobro optimizirane kao call of duty 4 će se vrtjeti bez problema sa najvišim postavkama, pa i na većoj rezoluciji.
U crysis warheadu na 1440x1050 sa navedenim postavkama,sam u igri dobivao od 26-35 fps-a. Manja memorijska propusnost se osjeti kod eksplozija gdje fps-i dobrano padnu.
Probao sam i GTA 4, on ide na medium postavkama, evo napisat ću koje su postavke:
rezolucija : 1440x900
texture quality : medium
reflection resolution : medium
water quality : medium
shadow quality : medium
texture fiter quality : medium
view distance : 35
detail distance : 80
vechile density : 50
shadow density : 6
definition : on
vsync : off
driveri 9.4, patch za igricu 1.0.3.
Benchmark daje ravno 30FPS-a,ali realgame je malo drukčiji. Fps se u igri kreće 30-40fps-a i štekanja skoro nema(samo kada je puno eksplozija i puno auta)
Statistics
Average FPS: 30.06
Duration: 37.29 sec
CPU Usage: 61%
System memory usage: 47%
Video memory usage: 99%
Graphics Settings
Video Mode: 1440 x 900 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Texture Filter Quality: Medium
View Distance: 35
Detail Distance: 80
Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4670
Video Driver version: 6.14.10.6936
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
AMD Phenom(tm) II X3 720 Processor
Probao sam i futuremarkova dva benchmarka 3dmark06 i vantage:
procesor phenom II x3 720 @ 3,3GHz, 3 jezgre
3dmark06,grafička default - 8094
3dmark06,grafička oc-ana na max taktove koji se mogu postavit u CCC-u - 8708
3dmark vantage, grafička default - P3536 (imam feeling da mi je nešto snizilo rezultat tj. neki program u pozadini)
Testovi su tu negdje po očekivanjima, da mi se da u 3dmark06 bih dobio i 10000 bodova,ali mi se neda.
ZAKLJUČAK:
Ova grafička kartica savršeno odgovara ljudima koji žele štediti struju koji su casual gameri, te za ljude koji se bave multimedijom i žele imati tihu karticu. Ova grafička nudi jako puno za svoju cijenu, i još time netraži dodatni konektor.
Jedini minus koji bih dao je da nedolazi sa adapterom dvi->hdmi nego s-video->komponentni i dvi-> vga.
Rezultati kod vas mogu biti drukčiji zbog količine ram-a, drugog procesora,i nekih drugih faktora, tako da ako dobijete drukčiji rezultat nemojte mene kriviti za to. Nadam se da je ovo nekome pomoglo tko je u nedoumici, a zbog toga sam ovo i napravio.
EDIT: sređen tekst, razlog zašto je bio čudno nabacan zbog toga jer sam prekopirao iz text documenta.