AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.381
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Vega

nikad se nije grčio u igrama to je samo stanje nečijeg uma, sve je to isto samo je pitanje šta je jeftinije

Edit:Eto npr. stanje paškinog uma gdje daje td bilo gdje se pohvali amd ahahahah 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.3.2017 20:33 (dery).
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: AMD Vega
dery kaže...

nikad se nije grčio u igrama to je samo stanje nečijeg uma, sve je to isto samo je pitanje šta je jeftinije

Nema razloga uhvatiti se za "grčenje". Zna se da mislim na pariranje zelenom flagshipu, u čemu se amd - grčio. Da se nije grčio, ne bismo imali mid range čipove po cijeni ko svetog Petra kajgana. 6000kn za mid range karticu - jer se amd grči i nema odgovor na nju. Molim Boga da vega briljira, da mogu piknut 1080ti za pristojniju cijenu.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
11 godina

Pa eto, samom si sebi odgovorio. Htio bi da AMD rastura, ali onda kupiš Nvidiu. Kako onda ocekuješ da AMD ima više para i bolje sredi softver sa developerima i ostalim partnerima? AMD se itekako popravio kaj se tiče ažuriranja pa i izgleda softvera i uopće ne vidim kako tu kaskaju za Nvidiom. Eventualno se požuruju izbaciti proizvod koji nije 100% softverski istestiran, ali nekad i to treba da se uhvati konkurencija kao kod Ryzena. Ovo pričam za slučaj kada imaš 2 slična proizvoda, ali ideš za onim mrvu/malo jačim, iako "podržavaš" slabijeg.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 12:11 (The_Fichek).
12 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Pa eto, samom si sebi odgovorio. Htio bi da AMD rastura, ali onda kupiš Nvidiu. Kako onda ocekuješ da AMD ima više para i bolje sredi softver sa developerima i ostalim partnerima? AMD se itekako popravio kaj se tiče ažuriranja pa i izgleda softvera i uopće ne vidim kako tu kaskaju za Nvidiom. Eventualno se požuruju izbaciti proizvod koji nije 100% softverski istestiran, ali nekad i to treba da se uhvati konkurencija kao kod Ryzena. Ovo pričam za slučaj kada imaš 2 slična proizvoda, ali ideš za onim mrvu/malo jačim, iako "podržavaš" slabijeg.

Imaš djelomično pravo. Vezao sam se za zelene g-syncom i zato "moram" ići na nvidiu. Iskreno, volio bi da vega rasturi i 1080ti. Opredjelio sam se za zelene kad sam gledao varijabilni rr monitor jer sam u trenutku imao gtx karticu i jer amd nije imao ništa što bi me natjeralo da promijenim mišljenje. Da jest, sad bi imao adaptive sync i amd-a. Nisam fanboy. HW služi meni, ne ja njemu. 

Eventualno se požuruju? Mislim, godinu dana nvidijine 4 top kartice nemaju apsolutno NIKAKAV odgovor od amd-a. Požuruju? Kad naprave karticu, da, možda se požure izbaciti unatoč osrednjem QC-u.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
eywa33 kaže...

Fury još uvijek dobro parira i gtx1070, da ne znaš šta ti je u kompu ne bi primjetio razliku sigurno viruj, viruj.

Amd je čudo sa koliko manje sredstava prate konkurenta.

12 godina
odjavljen
dery kaže...
eywa33 kaže...

Fury još uvijek dobro parira i gtx1070, da ne znaš šta ti je u kompu ne bi primjetio razliku sigurno viruj, viruj.

Amd je čudo sa koliko manje sredstava prate konkurenta.

Fury x je dobra kartica. No poanta mog spominjanja je bila da sa takvim speckama mora bit jača! PS znao bi šta mi je u kompu, jer mi g-sync ne bi radio :)

I da, amd stvarno jest čudo što uspijeva na tržištu pored monopolista plavih i zelenih.

11 godina

Ah, zaboravio sam da imaš G-Sync 165hz monitor. Onda se bome jesi vezao jer je prodaja takvog monitora neisplativa.

Mislim da nisu imali odgovor na Nvidijin flagship jer su više fokusirali resurse na Ryzen, ali tko će ga znati.. Odgovor na Intelov monopol se ipak više i dulje čekao, a kaj se grafi tiče pokrili su ogroman segment igrača sa 4xx serijom. Kontam da vas ima dosta koji čekaju tu Vegu predugo, ali vjerojatno je bilo puno puno više onih koji su čekali Ryzena..

Inače, vjerujem da i ako nisi nešto stigao ili nečeš stići odigrati sa tako visokim fps-om na 1440p stigneš sve nadoknaditi kada izađe Vega i valjda pad cijene 1080Ti.. Nebi da dobre ili vrhunske igre izlaze svaki dan pa treba jurit za novom grafom..

15 godina
protjeran
AMD Vega

Vega nece biti blizu 1080Ti po performansama tako da nije za ocekivat pad cijena. Ako bude minimalno brza od 1080-ke bit ce super, to bi znacilo cijenu od 500€ posto 1080-ki vec ima za 500€..

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Mislim da bu malo sporija od GTX 1080 jer ono kaj su prezentirali je bilo na Vulkanu i otprilike je jednaka sa 1080 na tom apiju...istina ni nemaju spermne DX 11/12 drivere za Vegu pa se možda varamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

To je bio early sample čisto da pokažu nešto, od toga može biti samo bolji.

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

To je bio early sample čisto da pokažu nešto, od toga može biti samo bolji.

To nije pametno radit jer ce se na temelju toga ljudi koji su mozda cekali Vegu odlucit za 1080 ili 1080 Ti

12 godina
neaktivan

Možda računaju da će ljudi duže čekati ako pokažu nešto (i dalje brže ili on par sa 1080 makar po vjerovatno best case primjeru u tom trenutku). I ryzen je prikazivan sa 3.0 pa 3.4 i završio kao 3.6/4.0.

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Možda računaju da će ljudi duže čekati ako pokažu nešto (i dalje brže ili on par sa 1080 makar po vjerovatno best case primjeru u tom trenutku). I ryzen je prikazivan sa 3.0 pa 3.4 i završio kao 3.6/4.0.

Ma bas suprotno, kad ima pokazes da je to rang obicne 1080-ke koje vec idu po 500€, zasto bi cekali? Jedino ko bas zeli amd i nece nvidiju iz principa...

12 godina
neaktivan

Idu sad za 530€, u trenutku o kojem pričamo - kada je pokazan doom na vegi, 1080 su bile 700€+.

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Idu sad za 530€, u trenutku o kojem pričamo - kada je pokazan doom na vegi, 1080 su bile 700€+.

Evo ti vrlo dobra varijanta 1080-ke za 500€. Ko kaze da ceka Vegu zapravo nema para...

12 godina
neaktivan

Ok, to nije upitno, sad se može kupiti 1080 za sličnu cijenu koja se očekuje za vegu (stvarne performanse ćemo tek vidjeti) i tko je planirao potrošiti toliko na grafu sad ne mora više čekati ako mu se žuri potrošit novce.

Ali ponavljam kad je vega pokazana 1080 je bila 700+, a o 1080ti se samo nagađalo - dakle imalo je smisla tada pokazati (predpostavimo) 500€ karticu kako radi isto/bolje, doduše u doomu ali i bez pravih drivera, od 700€ kartice konkurenta.

9 godina
neaktivan
AMD Vega
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Vega

Jel tako Intelovici/Nvidia boys...Najbolje da AMD/ATI propadnu i onda da nam buduce Intel/Nvidia stvari kostaju duplo skuplje nego sto sada kostaju?

Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Vega

Volio bi da Vega bude ugodno iznenadjenje poput Ryzena, al bojim se da ovdje nema pomoci...

Moj PC  
1 2 hvala 0
9 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Jel tako Intelovici/Nvidia boys...Najbolje da AMD/ATI propadnu i onda da nam buduce Intel/Nvidia stvari kostaju duplo skuplje nego sto sada kostaju?

a sto si ti ljut tocno?

AMD nece propast (informiraj se zasto)

nisu kupci krivi sto je AMD spor ko puz, i sto stalno kaska za zelenima, po pitanju izlazaka novih proizvoda  

AMD graficke uvijek imaju napredniju tehnologiju, koja se ili ne koristi ili se malo koristi pri izlasku tih grafickih i uvijek su sporiji od zelenih ili nemaju opce proizvod za ponuditi u odredenom segmentu, sto ne znaci da nisu konkurentni u datom trenutku i u segmentu koji pokrivaju

skoro uvijek, a trenutno sigurno, je AMD bolja kupnja u low i mid segmentu od zelenih, i opet AMD nema "skilla" to iskoristiti

kukaj njima, a ne nama kupcima 

15 godina
protjeran
Endymon kaže...

Nek propadnu, vidis da je i onako nvidija veca konkurencija sama sebi nego sta joj je to amd :-)

16 godina
ansha kaže...

Volio bi da Vega bude ugodno iznenadjenje poput Ryzena, al bojim se da ovdje nema pomoci...

Nema nas tu šta iznenadit, neka ponude jeftinije,nek bude slabije ali to slabije vide samo oni kojima smeta picina dlaka dok ližu.Dok oni nude podjednako a za manje love amd je moj favorit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 11:33 (dery).
15 godina
protjeran
dery kaže...
ansha kaže...

Nema nas tu šta iznenadit, neka ponude jeftinije,nek bude slabije ali to slabije vide samo oni kojima smeta picina dlaka dok ližu.Dok oni nude podjednako a za manje love amd je moj favorit.

To je problem, hbm2 i ogroman cip znaci da nece moc bit jeftin, dogodit ce se isto sta i sa fury x, ista cijena a manje performanse od konkurencije..

12 godina
neaktivan
ansha kaže...
Endymon kaže...

Nek propadnu, vidis da je i onako nvidija veca konkurencija sama sebi nego sta joj je to amd :-)

Ili otprilike znaju što očekivati od vege pa su na vrijeme spustili cijene da ispadne da su izašli u susret kupcima, a ne da ruše cijene zbog konkurencije

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Ili otprilike znaju što očekivati od vege pa su na vrijeme spustili cijene da ispadne da su izašli u susret kupcima, a ne da ruše cijene zbog konkurencije

Lijepo je kad je covjek optimist :)

Jel mislis da ce Vega biti jeftinija od 500€ ili da ce biti znacajno brza od 1080-ke?

12 godina
neaktivan

Moguće, lijepo se nadat i uvijek navijam za konkurenciju. Teško je očekivati da će napravit skok sličan ryzenu, ali na papiru izgleda solidno (iako se slična stvar mogla reći i za fury pa je to pokazalo pojedine nedostatke, al valjda će amd [jednom] naučit nešto iz prošlosti).

Nvidia je spustila cijene sa razlogom, da su mislili da mogu nastavit prodavati 1080 za 700 a 1080ti za 900$, sigurno ne bi spuštali cijene. Bit će da je lik u kožnjaku rekao "dajte ljudima jeftinije grafe, vidite da mi imamo i previše love".

15 godina
protjeran
AMD Vega

Ne mora znacit, bez obzira na konkurenciju (koje nema jos koji mjesec) izracunali su da ce ovako maksimizirat dobit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Vega

Opa slikice Vega kartice leaked 

http://www.guru3d.com/news-story/retail-design-radeon-rx-vega-caught-on-camera.html

izgleda jaaako mocno, bijelo/crno/crvena kombinacija, referentne su bas odlicne u zadnje vrijeme 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
5 0 hvala 2
13 godina
chaselol kaže...

http://www.guru3d.com/news-story/retail-design-radeon-rx-vega-caught-on-camera.html

izgleda jaaako mocno, bijelo/crno/crvena kombinacija, referentne su bas odlicne u zadnje vrijeme 

Hibrid kao "FjuriX" ili ....

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

bile su i referentne ljepe rx 480.. dok se nije skuzilo da su stavili komad lima i plastiku i da kartica kuha na 90c

xfact
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice