AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 804.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
toxic kaže...

Eto na pcekspertu tražio procjenu i forumaš "glavas" takoder i na ovom forumu ni više niti manje grafe procijeni na 1900 kn iako nisu stare niti 2 tjedna no sasvim ne bi bilo bitno da kao referencu ne uzima najjeftiniju rx 480 8gb i to gigabytovu koja košta 2250 kn.

Recite Vi meni jel to normalno? Inace poznat po skidanju cijene ne samo na pceu nego i šire.

Dakle neki poslije nega se izjasni da radije bolje dati 2200 kn za novu neku uzeti ove polovne (nisam trazio 2200 kn već je moje mišljenje da je 2100 kn super cijena)

U svakom slučaju sretno budali koja pročita njihove komentare i kupi gigabyte rx 480 8gb za 2200 kn umjesto da je dodao 150 kn i uzeo xfx gtr ili 250 kn i uzeo msi gamingx ili nitricu

Ne znam gdje gledas cijene, al GTR-ica u Linksu kosta 2279kn, 1900-2000kn je realno za polovnu...

13 godina
protjeran

Realno za polovnu gtr, al netko mozda bas zeli msi koja je skuplja u ducanu pa tako skuplja i polovno.

11 godina

Za vikend je otišla jedna par tjedana stara GTR 480 8gb za 2000kn s Njuškala, u dućanu su 2280. Osobno bih dao 2080kn za jednu, ako tko prodaje.. ;) U suprotnom ću kupiti Nitro 480 4GB. Nema žurbe. MSI i Asus su po običaju malo preskupi u HR. U DE te grafe imaju iste cijene kao GTR.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2016 16:17 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Za vikend je otišla jedna par tjedana stara GTR 480 8gb za 2000kn s Njuškala, u dućanu su 2280. Osobno bih dao 2080kn za jednu, ako tko prodaje.. ;) U suprotnom ću kupiti Nitro 480 4GB. Nema žurbe. MSI i Asus su po običaju malo preskupi u HR. U DE te grafe imaju iste cijene kao GTR.

Pa sacekaj crni petak i ponudu iz npr casekinga  bice ih dosta sto ce nuditi te mainstream kartice bice ih ispod 250eur sigurno svi bolji modeli

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

20% dolje od te kartice je realna cijena a to je to 2070kn za msi gaming 480 ispod toga ja nebih isao. Vani te nova dojde 50kn jeftinije nego kod nas, ali opet mislim da se radi tako male razlike ne isplati vani uzimat.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

prodajem nano karticu, vise info i zainteresirani  na pm 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

1500kn? 

Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

2k max za nano,pošto je rx-ica procjenjena na 1900  

4everYB
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
ZGamer kaže...

2k max za nano,pošto je rx-ica procjenjena na 1900  

Throtlajuca škatula! 2000 ak dobije nek bude sretan, pa nije to nvidija

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma 500kn !

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Ma 500kn !

A cuj, 2000kn ce dobit najvjerojatnije, ali 2500kn nikako...

13 godina
neaktivan
4mal kaže...

prodajem nano karticu, vise info i zainteresirani  na pm 

Mozel' se na Nano staviti drugo aftermarket hladjenje tipa ovo?

11 godina

mislim da ga trebaš prepoloviti da bi stalo na nano,ili uzmi oba od  4mala možda gurne kakav popust za obje...

4everYB
11 godina

XFX RS 480 vs Sapphire Nitro 480, obje 4GB, ajmo reć cijena nebitna, zanima me kaj mislite koja je bolja, neki argumenti..?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 23:09 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

XFX RS 480 vs Sapphire Nitro 480, obje 4GB, ajmo reć cijena nebitna, zanima me kaj mislite koja je bolja, neki argumenti..?

Evo ti komentari ljudi na redditu sta misle za RS kartice od XFX-a

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/513amg/xfx_480_rs_review_spoiler_not_a_pleasant_review/

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/50eva8/xfx_rx480_rs_cooler_sucks_lets_hack_it_apart/

XFX valja samo GTR sve ostalo je zanemarivo (i referentne na kojima pise da su 4gb modeli a u stvari su 8gb )

11 godina

Vrlo vrlo stare recenzije i priče, pročitao sam to već.. Treba mi svježi intel. Pazi ovo: 

U toj sekundi veli kako mu u bechmarcima nije išla prek 61 stupnja, wtf.   EDIT: evo našao nekaj pravog:

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 0:02 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja bi isao na XFX RS, mogucnost promjene i skidanja ventova te samim time lakse ciscenje grafe, ljepsi dizajn i opcenito estetski dojam, ostalo je sve tu negdje sta se tice hladenja i buke naspram nitro modela

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Najviše se svodi na to kakav te čip pogodi (čuo si adoredtv-a). Sve se daju overklokat, overvoltat, underklokat, undervoltat, možeš podesiti fan krivulje (xfx ima malo bolji hladnjak, nitro ima bolji pcb). Uzmi jeftiniju ako su pare problem, ja bih rađe išao na nitro jer se čini da ima više potencijala u njoj pa makar radila na većim temp od xfx rs, no tebi je možda temp ili buka bitnija stavka. Ukratko, na kraju ti donosiš finalnu odluku po onom što je tebi bitno.

11 godina

Obje su tu negdje po buci meni se čini. XFX mi se čini da ima malo ugodniji tonalitet ventova pa se može vrtit pri nešto većem rpm u odnosu na Nitro koji se radi većih ventova vrti na manjem rpm. Ugl, čini mi se da je tu to negdje pa i temp pa i PCB.

Da pređem na konkretno. XFX RS 480 4GB u Futuri nova za 1850kn vs Sapphire Nitro stara 2mj za 1700kn + plaćam poštarinu 45kn (starost je mali minus, ali i mali plus jer su na kasnijim verzijama makli 3 elektroničke komponente s PCBa, ako ćemo već u detalje).

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 0:22 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Vrlo vrlo stare recenzije i priče, pročitao sam to već.. Treba mi svježi intel. Pazi ovo: 

U toj sekundi veli kako mu u bechmarcima nije išla prek 61 stupnja, wtf.   EDIT: evo našao nekaj pravog:

Ja ipak gledam vise iz prakse sta ljudi pisu, jer ako je vjerovati video reviewerima, XFX GTR 480 8gb ide na 1.5ghz bez problema 

RS ima 4cm kracu karticu a samim time i manji hladnjak od GTR-a 

Ja bih pogledao i asusicu dual 

11 godina

Napisao sam na kraju prošlog posta o čemu se konkretno radi.

Kaj se tiče coolera onda bi MSI koja je 4cm šira od svih 480tki trebala biti najbolja i ići na 1.6Ghz, ali nije tako..

Jesi pogledao ovaj video od Poljaka? 60 stupnjeva na Witcheru3 Ultra i Medium postprocesing, nekih 50fps na 1288Mhz. Taj fps je na tim postavkama sigurno legit, u pozadini slika igrice, di bi tu trebala biti prevara :O ?

Nisam ziher, ali XFXici treba dizat Power limit da drži stock boost? Nisam pametan, ne da mi se vise razmišljati..

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 0:26 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ne kazem da je prevara nego tipa jayz2cents je dobio golden sample kartice (ne kazem da je losa ali zajebi 1.5ghz na vazduhu je raritet), sacekaj radije naredni "crni petak" za 9 dana, bice popusta svuda.

A sto se tice buke i pregrijavanja, koliko sam vidio kod ljudi koji imaju nesto malo bolje od kartonske kutije, grafe se ne griju nista strasno, vec sasim normalno rade i o buci nema price 

11 godina

Neda mi se čekati 9 dana i ne bih htio naručivati izvana. Kolko će biti popusti, tolka je poštarina, 30 eura..

Još jedanput:

5 RS 480 4GB 1850kn nova
19 Nitro 480 4GB 1750kn stara 2mj
1 Nitro 480 4GB 1960kn nova
12 godina
neaktivan

Ta nitro ima hr garu? Ako da, kupuj, to je sasvim dobra cijena.

11 godina

Da, u HGspotu (u Slavoniji, jamstvo im valjda vrijedi i u Zg x). Nove grafe su iz Future..

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 0:52 (The_Fichek).
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Inace ja sam iz Baranje ne Slavonije i na racunu ti pise da je grafa kupljena u ZG. Izgleda da sam ti bezveze slao sliku racuna :):).. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nabrzake sam ju pogledao s moba, bitno da je u HR. Ja isto gluposti pišem ovdje, odo leć pa ću bit pametniji ujutro..

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

fićo, uzmi nano od 4mala

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Ja bi isao na XFX RS, mogucnost promjene i skidanja ventova te samim time lakse ciscenje grafe, ljepsi dizajn i opcenito estetski dojam, ostalo je sve tu negdje sta se tice hladenja i buke naspram nitro modela

Sapphire isto ima tu mogućnost skidanja ventova samo drukčiji sistem skidanja. XFX na kopče a Sapphire jedan šarafić koji drži vent.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice