AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 809.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Stjepanj kaže...
Domdom32 kaže...

Poanta tvog posta je da sereš isto koliko seru oni koji tvrde da su one najsavršenije na svijetu, i da isto kao i oni nemaš tu grafičku pa da sad možeš bacati neke mudrosti.

Kako možeš reći da ne predstavljaju upgrade? Otkud ti taj podatak? Meni se FPS doslovno udvostručio u usporedbi sa 7870.

ma tko bi rekao velis udvostrucio?  7870 ne vrijedi 600kn a za rx 480 si morao nadoplatiti jos koliko? min 1500kn

Prince-Arthas disi protjerani? 

Ti mu kupi jednu GTX 1080 pa će biti sretan...

Nemoj samo srat po ovoj temi... Evo, sretan ti jer je on na nvidia kartici, sretan on jer ima vrhunsaku karticu

11 godina
neaktivan

Bože idiota. Pa po toj logici nije vrijedno kupiti niti jednu karticu jer u usporedbi s prijašnjom rastom FPS-a nećeš moći opravdati cijenu. Ili postoje neke kartice koje su uz porast cijene od 20% dale 500% bolje performanse?

13 godina
protjeran
doktor1 kaže...

Nemoj samo srat po ovoj temi... Evo, sretan ti jer je on na nvidia kartici, sretan on jer ima vrhunsaku karticu

neznam jel citiras mene ili glavasa, nemam ja nista protiv njegovog upgrejda s 7870 na rx 480, ako oces upgrade platit ces ga, nebitno ako je covjek sretan/zadovaljan rezultatom(ali govoriti da mu se fps udvostrucio bez da je spomenuo koliko ga je to kostalo je bezveze, jer onda ako ga netko ide ispraviti ispada los ne:) !,

velim da amd nema pojma o marketingu, ocigledno niti prate scenu s "minerima", sve su sebi pobrali da jadnom i napacenom narodu koji se poradovao da ce za mozda i manje od 2000kn dobiti best-buy karticu, koja je do duse mogla biti jos bolja da amd-ovi oem proizvodaci nisu toliko traljavi, dakle ima premalo dobrih izuzetaka(dostupnih "0") a vrhunske mislim niti jedne!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 14:17 (Stjepanj).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

A šta da je uzeo GTX 1060? Tada biš mu zaljepio TU bez ikakvog spominjanja cijene i ostalih pizdarija...

Moj PC  
5 2 hvala 0
13 godina
protjeran
doktor1 kaže...

A šta da je uzeo GTX 1060? Tada biš mu zaljepio TU bez ikakvog spominjanja cijene i ostalih pizdarija...

Pa da je uzeo referentnu za 2600kn rokno bi mu td... a tebi u ostale "pizdarije" sta ulazi? potrosnja, buka, oc potencijal, moguci problemi, kvaliteta, itd itd! doktore rx serija se s pascalom u svemu tome nemoze mjeriti s nvidijom jer je bolja...s perfomansama cak i moze no ljudi ne gledaju samo to pogotovo ne u pola fps-a u 3 naslova ili 10fpsa- u 1!

Velim ti opet uzet ces si "K" od amd-a  jer nemozes jer su mineri sve pobrali sto je bilo jeftino a da valja, preskupi modeli rx-ice koji nesto valja da ne urlice na 40db i ne grije se na 80°c debelo ulaze u cijenu vrhunskih primjeraka gtx 1060!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 14:26 (Stjepanj).
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako vi meni uljepšate dan :) .

Dali netko zna dali se očekuje daljni pad cijena? Jer plaća je 15og pa bi mogla i grafička napokon uletit u komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Domdom32 kaže...

Poanta tvog posta je da sereš isto koliko seru oni koji tvrde da su one najsavršenije na svijetu, i da isto kao i oni nemaš tu grafičku pa da sad možeš bacati neke mudrosti.

Kako možeš reći da ne predstavljaju upgrade? Otkud ti taj podatak? Meni se FPS doslovno udvostručio u usporedbi sa 7870.

Nisam mislio na tebe kad sam govoorio o upgradeu al evo potvrđuješ moju poantu, govorio sam o ovima koji imaju 7970=380, ako se tebi udvostručio FPS sa 7870 dakle došao si na razinu 7970 sa ''velikim upgradeom'' ...

Nije bitno na koga si mislio, ja se nisam osjećao prozvanim, bitno je to što lažeš. Evo sad baš gledam, i rx480 u prosjeku ima 25% više FPS-a od 380x, a 380x je ipak nešto jača od te 7970, tako da ti je logika bez premca.

Stjepanj kaže...
doktor1 kaže...

neznam jel citiras mene ili glavasa, nemam ja nista protiv njegovog upgrejda s 7870 na rx 480, ako oces upgrade platit ces ga, nebitno ako je covjek sretan/zadovaljan rezultatom(ali govoriti da mu se fps udvostrucio bez da je spomenuo koliko ga je to kostalo je bezveze, jer onda ako ga netko ide ispraviti ispada los ne:) !,

velim da amd nema pojma o marketingu, ocigledno niti prate scenu s "minerima", sve su sebi pobrali da jadnom i napacenom narodu koji se poradovao da ce za mozda i manje od 2000kn dobiti best-buy karticu, koja je do duse mogla biti jos bolja da amd-ovi oem proizvodaci nisu toliko traljavi, dakle ima premalo dobrih izuzetaka(dostupnih "0") a vrhunske mislim niti jedne!lp

Pa nije bez veze govoriti jer recimo u mom slučaju to nije bio "upgrade", nego je bilo to da mi je stara grafička riknula, i rx480 je bio najbolji izbor za moje potrebe. I ti ne govoriš samo da "Amd nema pojma o marketingu", nego govoriš da rx480 nije nikakav pomak do HD serije, što je očigledno samo laž.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 14:27 (Domdom32).
13 godina
protjeran
anarky1988 kaže...

Kako vi meni uljepšate dan :) .

Dali netko zna dali se očekuje daljni pad cijena? Jer plaća je 15og pa bi mogla i grafička napokon uletit u komp.

nema nikakvog pada cijena, nesto su pale cijene staroj R300 seriji jer vise nisu popularne kod minera, nova serija rx im donosi manje racune za struju, pa pozuri. da budem iskren neznam ni koja valja! netko ce ti drugi odgovoriti!lp

13 godina
protjeran
Domdom32 kaže...

Pa nije bez veze govoriti jer recimo u mom slučaju to nije bio "upgrade", nego je bilo to da mi je stara grafička riknula, i rx480 je bio najbolji izbor za moje potrebe. I ti ne govoriš samo da "Amd nema pojma o marketingu", nego govoriš da rx480 nije nikakav pomak do HD serije, što je očigledno samo laž.

eto tebi je riknula pa si bio "prisiljen" rx 480 4gb  je na danasnji dan mrvu ispod 2000kn sto je odlicno, samo da su im modeli nesto tisi i hladniji sreci nebi bilo kraja...za 400kn vise se uzme gtx 1060 6gb koja je eto tisa i hladnija, model s 3gb je samo 100kn skuplji od rx 480(no po meni je tu bolji izbor rx od 4gb)...no opet tisi i hladniji, ti si izabrao amd-a i velis da si zadovoljan super i uzivaj!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 14:36 (Stjepanj).
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Činjenica je da je pascal tema mrtva, tamo se dopisuje par zelembaća,prvenstveno hvaleci 1060 grafičke kartice. Tamo se sve praši od kulture,dok tu uvijek dođe neki zeleni posrat amd zbog nekog kompleksa. 

Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ne vidim kako bi mogao biti zelen, kad trenutno koliko vidim imam 2 crvene i 1 zelenu + apu, ali ne znam što se crveni fanboyi zajapure toliko kad vidiš da iz praktičnog primjera i nije baš sve tako kako oni misle....

u biti šta se uzrujavam, popljuvali me tamo u gtx temi, kad sam rekao da je asus strix 970 ima loše riješeno hlađenje vrm-ova, popljuvali me ovdje kad  sam spomenuo da je još uvijek u većini naslova 970 jača od 470.... fanboy bio zelen ili crven i dalje je fanboy.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 14:47 (Checola).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Poanta mog posta je da o vrhunskim performansama i nečujnosti tih kartica naj više serucka ekipa koja ih niti nema, a nemaju ih iz razloga jer im kupnja tih ''vrhunskih kartica'' ne predstavlja nikakav upgrade u odnosu na njihove pet godina stare preimenovane 7970 grafe. Toliko o tome koliko su vrhunske ove RX kartice, očito je da su svi RX modeli 480 fail osim MSI kojeg se ne može kupit.

Jesi vidio da tvoju grafu siba r7 370 kartica od nekih 100eur u svim igrama u 2016, a da ne pricam sta se desava sa 600 serijom pa cak i 700 koja se vise ne bencha jer ne moze ispod 960 kartica se stavljati, sve ispod 10fps valjda ne zasluzuje da ide na tabelu 

Koliko ja vidim 7950/7970 i dalje siba citavu 600/700 seriju kad se malo clockne 

Sala na stranu, nisu 600/700 kartice lose, naprotiv, kao potiskivac papira su odlicne! 

Stjepanj kaže...

dobili isto sranje u drugom pakovanju, ali nazalost nista bolje jos od hd serije! "mineri" su jedino profitirali i to na nesto manjem racunu za struju! neznam kako nvidija jos nije ubacila nesto da se i s njihovim grafama moze isplativo rudariti, amd bi propao sljedeci dandeprimirajuce!

ma nakupovao sam se 7970 i 280x da neznam broja...vecina ih je bila koristena za rudarenje! povijest se ponavlja a pokvarenih i razvaljenih radi toga da ne pricam...

Ne mogu dx12 da ubace, a ti bi da rudaris na njima a ne ne ne 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
BOOMboy kaže...

Činjenica je da je pascal tema mrtva, tamo se dopisuje par zelembaća,prvenstveno hvaleci 1060 grafičke kartice. Tamo se sve praši od kulture,dok tu uvijek dođe neki zeleni posrat amd zbog nekog kompleksa. 

pa grafe iz gtx 10xx serije 95% su ultra hladne i tihe itd, dok je kod Amd-a stvar opet obrnuta...nema tu sranja vec samo cinjenice! tko zeli mrvu overall bolje perfomanse u full dx12 s async-om i nizu cijenu za cca 400kn uzet ce rx 480 i morati dobro birati koji model ce uzeti s obzirom na dostupnost i cijenu nekih modela kod nas, tko zeli ono u prvoj recenici uzet ce prakticki bilo koju gtx 1060!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 15:07 (Stjepanj).
11 godina

Ne kontam samo po cemu Nitro 480 4GB nekima nije best buy i shvacate li da nisu svi ventilatori jednako glasni pri 1500-2000rpm, ali cim je taj broj veci o cemu got se radilo postaje uragan i slicne gluposti. Joker na YT je po meni to najbolje snimio, jednu sekundu cujes njegov glas blizu mikrofona, drugu sekundu cujes samu grafu u zatvorenom i otvorenom kucistu na max. rpm. Pojacas si kolko hoces zvuk, a da zvuk njegovog glasa bude normalne razine i dobit ces kolko je grafa realno glasna. Ubacis grafu u npr. LC POWER 983B Silent kuciste od 400kn koje ima spuzve sa strane i eto, problem rjesen, a ustedi se nekih 500kn naspram mrvu jace 8GB 480 ili malo jace gtx 1060. Za kraj ne kuzim, igrate li vi 24/7 i koristite li se integriranom grafickom za surfanje ili surfate sa OCanom grafom, wtf.

10 godina
neaktivan

Koliko vidim cijena MSI RX 480 Gaming X je jednaka cijeni najjeftinijoj GTX 1060 kartici Phoenix

http://www.iqcentar.hr/product&product_id=54570

8 godina
Stjepanj kaže...
BOOMboy kaže...

pa grafe iz gtx 10xx serije 95% su ultra hladne i tihe itd, dok je kod Amd-a stvar opet obrnuta...nema tu sranja vec samo cinjenice! tko zeli mrvu overall bolje perfomanse u dx12 i nizu cijenu za cca 400kn uzet ce rx 480 i morati dobro birati koji model ce uzeti s obzirom na dostupnost i cijenu nekih modela kod nas, tko zeli ono u prvoj recenici uzet ce prakticki bilo koju gtx 1060!lp

Tamo je neko nabacio post tipa da večina je između 70 do 74 stupnjeva max a sve imaju dupli vent nabacano aluminija i bakra. A kad staviš primjer single fan rx 470 da ide na 74 stupnja, udri drvlje i kamenje. 

17 godina
Stjepanj kaže...

tko zeli mrvu overall bolje perfomanse u dx12 i nizu cijenu za cca 400kn uzet ce rx 480 i morati dobro birati koji model ce uzeti s obzirom na dostupnos

Kako je sada odjednom RX 480 mrvu bolja u dx12 naslovima, a 27.07 si pisao da ju GTX 1060 dere u 5 od 6 dx12 naslova "ko od šale"....??

13 godina
protjeran
doktor1 kaže...
Stjepanj kaže...

tko zeli mrvu overall bolje perfomanse u full dx12 s async podrskom  i nizu cijenu za cca 400kn uzet ce rx 480 i morati dobro birati koji model ce uzeti s obzirom na dostupnos

Kako je sada odjednom RX 480 mrvu bolja u dx12 naslovima, a 27.07 si pisao da ju GTX 1060 dere u 5 od 6 dx12 naslova "ko od šale"....??

pa procitaj cijeli tekst tj link testa rx 480vs gtx 1060 prije toga sto si stavio pa ce ti biti jasno zasto je to napisano a ne vaditi rijeci iz konteksta!

eno ispravio sam se gore(podebljno) ako te bas kopa taj dx12 i ta mala sitnica za koju se hvatas!

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ajde daj, samo trolaš i pišeš jedo te isto u svakom postu u ovoj temi, (samo sada si imo cca pet postova di iznova i iznova spominješ potrošnju, temperaturu i mining) ali je stvar šta tebi to moderator dopušta, a drugima ne.

Prošli mjesec si ljepo reko GTX 1060 ko od šale šamara RX 480 u 5 od 6 dx12 naslova, a sada tupiš po svome i ispravljaš postove jer eto, pišeš pizdarije...

Aj bok...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 15:10 (doktor1).
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
protjeran
doktor1 kaže...

neispravljam ja nista doktore, sve ti je crno na bijelo, a linkovi na plavom, samo treba procitati a ne vaditi rijeci iz teksta kako tebi pase jer se ne slazes s cinjenicama koje ja samo prepisem da ti probas razumijeti

edit. nekima izgleda nevalja ni kad se napise da amd u necemu vodi a to su dx12 naslovi s full async podrskom(eto ispravio sam se poslje na sta sam trenutno mislio tj dao preporuku) a ti sad trazi dalje ostale gluposti!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 15:16 (Stjepanj).
10 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

GTX 1060 je bolja kartica od RX 480, manje troši, hladnija je i jača u svim ili gotovo svim igrama a cijena im je gotovo ista. RX kupuju mineri, amd je to znao zato i nisu ispravili niti jedan problem od hd serije (buka, grijanje itd) osim sto su smanjili proizvidni proces da rudari pokupuju.

AMD proizvodi kartice za "buducnost" i za rudarenje vec jako dugo, probli su proizvesti karticu za gaming u vidu Fury kartica sa HBM-om, kad su vidjeli koji su fijasko napravili vratili su se starom receptu proizvodnje kartica za rudare i ekipu kojoj nije bitna estetika akustika i ostalo, kojima nije bitna tmp i koji se zele ili imaju vremena za gnjavit sa undervoltanjem i rjesavanjem driverskih problema....meh

3 7 hvala 0
15 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

Koliko vidim cijena MSI RX 480 Gaming X je jednaka cijeni najjeftinijoj GTX 1060 kartici Phoenix

http://www.iqcentar.hr/product&product_id=54570

Stvarno fascinantno s obzirom da je Phoenix-ica brza, tisa i hladnija....

11 godina

Vrijeme ce pokazati kolko je bolja u DX12. Ono sto ja za sada vidim je da je bilo 4 ili 8GB 480 prosjecno vrlo izjednacena sa 1060 u DX12.

Kako je DX12 sitnica??.. Ne samo da mijenja PC, nego i Xbox platformu za igranje.

16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Rasprava = OK.

Vrijeđanje = NOT OK.

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Do sada u svakom DX12 naslovu kojem sam vidio 480 je vodio. U DX11 je bolji 1060, istina manje troši. Ali kad sam vidio da ima vec ne referentnih 4gb modela 480 za ispod 2000kn, dok 1060 je 2500kn (6gb) onda se stvari mjenjaju... Naravno postoji 1060 od 3gb (koji je i dalje skuplji od 480) ali on ne samo da ima duplo manje rama od normalnog modela, vec i manje jezgri. Što više nije ni ista kartica

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 15:21 (D3lBoy).
17 godina
doktor1 kaže...

Ajde daj, samo trolaš i pišeš jedo te isto u svakom postu u ovoj temi, (samo sada si imo cca pet postova di iznova i iznova spominješ potrošnju, temperaturu i mining) ali je stvar šta tebi to moderator dopušta, a drugima ne.

Prošli mjesec si ljepo reko GTX 1060 ko od šale šamara RX 480 u 5 od 6 dx12 naslova, a sada tupiš po svome i ispravljaš postove jer eto, pišeš pizdarije...

Aj bok...

Ne kužiš ti u tih mjesec dana je rx napredovao i svakim mjesecom ce napredovati više btw 1060 je već sada legacy kartica haha, pa stjepanj je sam to potvrdio zar ne?

10 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Sad samo čekam komentar:

Al za 7 godina će rx 480 biti jača od gtx 1060...

2 3 hvala 0
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Vrijeme ce pokazati kolko je bolja u DX12. Ono sto ja za sada vidim je da je bilo 4 ili 8GB 480 prosjecno vrlo izjednacena sa 1060 u DX12.

Kako je DX12 sitnica??.. Ne samo da mijenja PC, nego i Xbox platformu za igranje.

pa svi znamo da je definitivno bolja u dx12 naslovima s Async Compute podrskom, ostalome NE! dx12 nije sitnica no trenutno s obzirom na broj takvih naslova koji pogoduju Amd gcn arhitekturi je zanemariva sitnica! Za 5g kad barem 50% naslova bude(ako uopce bude) s tom podrskom ce biti velika stvar, za 10g jos veca no tada ce doci dx13itd..

17 godina
Glavas_ZG kaže...

Sad samo čekam komentar:

Al za 7 godina će rx 480 biti jača od gtx 1060...

Znas da nisam zelen niti crven no jedno pitanje.

Gdje je gtx 780, gtx 970 a gdje je r9 290

sve i jedan novi naslov radi bolje na r9 290 zar ne?

kod rx 480 nece u pitanje doci godine vec je pitanje dana tj. mjeseca

11 godina
neaktivan

Pogledajte razliku između RX 480 4gb i 1060, ništa vrijedno komentiranja, osim u TR, ali ako cemo tako gledati onda pogledajmo i Deus Ex. Razlika je ugl. par fpsa, a razlika u cijeni je takva da si možeš kupit extra napajanje, maticnu, kuciste ili rame za tih 500tinjak kn.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 15:30 (D3lBoy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice