AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Nisu idiotske izjave...to je moguce
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ili npr. neka normalna fizika u napucavanju, putanja metka, gravitacija...da nisu puške ko zračnice i sl.

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
MEGATAMA kaže...

Necu se cudit kad gtx980ti grafa koja je prije mjesec dana kostala 700 i vise eura kroz godinu dana bude kasljucala na novim naslovima......

zašto bi kašljucala,pa neće odjednom stati raditi ono u čemu je do prije mjesec dana bila najbolja?ili misliš da će trenutni amd lineup redom pregaziti nekadašnji zeleni flagship?čisto sumnjam a degradacija dolazi svakoj arhitekturi sa novijim naslovima unatoč pohvalnom boostu od strane amd-a...ili misliš da je ovakav boost održiv kroz naredne godine na svim njihovim karticama u toj mjeri da upgrade neće biti potreban?!

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

di je stala ona priča da dx12 bude mogao podržavat obije grafe (amd i nvidiu) ?

o tome je bilo nekaj govora na samom početku, čak nekih hibridnih slaganja konfi, al dalje od toga se niš ne čuje, to mi sad palo na pamet

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Kak ne, stvar radi savršeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

E pa baš HL2 je prikaz da nam ne treba određena kartica kako bi mogli neki "efekt" koristit, vec pametan i kvalitetan developer.

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

sto ces kad zeleni masnu lovu guraju developerima za svoj shitworks koji je takvo smece da mi se gadi.

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ima jako jako dobrih stvari koje je nvidia kreirala,naprimjer HBAO+ bez kojeg dosta igara bas izgleda losije...

Inace fizika/destrukcija koja me impresionirala u zadnje vrijeme je u Quantum Breaku i onom golfu od ex Criterion ekipe.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

A i omrazeni hairworks u witcheru ipak daje jednu visu vizualnu razinu igri, zivine izgledaju puno bolje..

Moj PC  
3 2 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

A i omrazeni hairworks u witcheru ipak daje jednu visu vizualnu razinu igri, zivine izgledaju puno bolje..

Nazalost HW mi je uzas,uopce mi nije impresivno i klase ispod tressfx u prvom TR....drugi nisam jos zaigrao.

17 godina
odjavljen
koorpa kaže...
M4X kaže...
koorpa kaže...

@M4X

da, referentni safir, nema backplate, nisam ju još spojio, na poslu sam, doma zaboravio displaport to dvi, nemam na monitoru ni dp ni hdmi 

budem probao pa javim kako se ponaša

@toxic

nije s oglasa, bio u hgspotu jutros, 2350kn

vidi sa gpu-z koliko ti je ASIC quality,to me isto zanima

probao sam ja zapravo i sa power limitom na +20 i sa naponom 1075mV,daje nešto veći score u 3dmarku ali i povuče nekoliko wata više,ništa strašno ali nevidim nekog smisla

možda i amd ima problema sa dobavljivosti čipova ali opet će ih nvidia prestignut,gtx 1070 se isto prodaju ko lude,slično kao i gtx 970...problem je kaj ima malo usera koji baš žele referentne rx 480,svi hoće ove partnerske sa dva ventilatora itd. a takvih trenutno nema

asic 79,2 %

samsung ram

nisam još probao ništa igrati, hm

Sve imaju koliko znam samsung ram,moja isto,asic ti je bolji od mog(76.9) tako da mozes ocekivat da ce ti bit stabilna na ispod 1050mV

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 15:18 (M4X).
17 godina
ansha kaže...

Jeste nešto ljepše, ali je prevelik udar na performanse bez obzira na kojoj se kartici Witcher vrtio. FPS je redovito padao na hig end karticama ispod 60 fps@full hd kada se uključi hairworks. Trebaju to malo bolje optimizirati. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Meni Witcher 3 na 1440p, sve do kraja otfrljeno sa overklokanom gtx 1080 na 2088-5508 FPS taman na 60 u najgorim situacijama, inace u manje zahtjevnim mjestima i na 80-90FPS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Meni Witcher 3 na 1440p, sve do kraja otfrljeno sa overklokanom gtx 1080 na 2088-5508 FPS taman na 60 u najgorim situacijama, inace u manje zahtjevnim mjestima i na 80-90FPS.

A sljedeću generaciju će se vrtiti na 100 fps, to je tako. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
ansha kaže...

Za to je i AMD razvio TressFX koji je, naravno, otvoren; HBAO, koji je pomenuo drugi kolega, je evolucija SSAO shadera koji je razvio Crytek.

Otkad postoje računari, kompanije se trude da proguraju proprietary tehnologije nudeći neki napredak u odnosu na standard, ali u 99% slučajeva se ne radi o stvarima koje predstavljaju istinski tehnološki napredak, nego ili već postoje ekvivalentna rešenja, ili ih je sasvim izvodljivo nezavisno razviti.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo prvih usporedbi rx 480 vs gtx 1060

http://eu.battle.net/d3/en/profile/XsX-2902/hero/22973692

0 0 hvala 1
11 godina

Lijepo lijepo, no i dalje ne dovoljno dobro po meni za cca +500kn naspram 480. Sad jos cekat nereferentne modele oba tabora..

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 12:50 (The_Fichek).
9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Njušim laganog fanboya - Doom bench za rx480 sa OpenGl i nekoliko nesrazmjernih "nvidia style" grafova...sve u svemu ak su brojke točne gtx1060 bi trebala biti 30 eura skuplja, ni lipe više...

jako lijepe brojke što se tiče fps-a

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 13:10 (NathanDrek).

13 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zanimljivo kako je prikazao grafove za 1060 u ovom videu, u nekim slučajevima čak i ako je 1060 dala slabije rezultate od ostalih kartica, njen graf je "duži"

edit: ah, dok sam gledao video kolega iznad je već ukazao na istu stvar

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 13:20 (_mark0_69).
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Hairworks mi se na prvu svidio i onda kad sam malo pogledao pocelo mi je ic na zivce. Kom brada od 2cm leluja ko pero na vjetru, ili kosa leprša i kasni kao da je u nekom beztežinskom stanju. Stvarno kad sam pogledo onaj video iz 2003. od Half Life 2, to je prava revolucija, toliko efekata i fizike koja zapravo ima svrhu i smisao za gameplay u tako kratkom roku.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 14:52 (D3lBoy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

E da monstery u w3 su furrasti do jaja radi shitworksa!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 15:23 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

S tim da vuk (nekako zastitni znak i imidz igre) izgleda ko medvjed sa hairworks on 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

RX480 Nitro stiže kasnije od prethodno nagađanog 22.7. - Razlog: visoke narudžbe referentnih modela. Nitro tek ovaj tjedan kreće u masovnu proizvodnju i dolazi u 3 verzije:Nitro OC 4 i 8 GB (1306 MHz) i Nitro+ OC (1342Mhz) 

Zasad samo glasine, nema službenih informacija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 15:43 (Callisto).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo došla gtx1060 i jača oko 7% od rx480.Ima najbolji omjer uloženo dobiveno ako košta 249$ ali sve custom su preko te preporučene cijene.RX480 je pere žestoko u nekim dx12 naslovima ovde. Rekli su:"just wow"

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Evo došla gtx1060 i jača oko 7% od rx480.Ima najbolji omjer uloženo dobiveno ako košta 249$ ali sve custom su preko te preporučene cijene.RX480 je pere žestoko u nekim dx12 naslovima ovde. Rekli su:"just wow"

s tim da je performance per dollar 20ak posto na strani AMDa.

zanimljivo sve u svemu.

EDIT - cini mi se zapravo da reviewi dosta variraju (guru3d, techpowerup, hardocp)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 16:02 (nixass).
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

U praksi performance/$ i nije bas na strani amd-a jer u njemackoj vec ima nereferentnih 1060-ki po cijeni referentnih 480-ki!

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

U praksi performance/$ i nije bas na strani amd-a jer u njemackoj vec ima nereferentnih 1060-ki po cijeni referentnih 480-ki!

nereferentne 480 su redom 20ak eura jeftinije (mindfactory) a 4gb verzija jeftinija 70.

sa 70 eura napravis "cudo" u ostalom dijelu konfiguracije.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma koje nereferentne 480-ke?!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ansha kaže...

podjednake kartice podjednake cijene, najzanimljivija će bit custom rx 4gb

kradem mine iz minskog polja
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice