Negdje sam cuo da je AMD najavio RX kartice od 100 do 300$, mozda to znaci da RX 490 bude 300tinjak
Kad to treba doć ?
Negdje sam cuo da je AMD najavio RX kartice od 100 do 300$, mozda to znaci da RX 490 bude 300tinjak
Kad to treba doć ?
Ne zna se samo sam cuo tu izjavu, pa po nekoj logici ako je 480 200 dolara, 470 bi trebao bit 100-150 i 490 bi trebao 300-350$. Trebalo bi sigurno tokom ljeta
I navodno bi trebala ta 490x bit 30ak posto jacha od fury x-a dok vega flagship oko 60 😎
Ja ne patim, ali iako bi volio i razmiljsam o 480 po performansama mi realno i nije nekakav upgrade. Ali me privlaci potrosnja, vjerojatno i tisina na ne referentnim editionima.
koje DX12 igre igras da te kopka 970?
Pa pola hitova sad koji su izašli su DX12 a bit će i ostali. Vi neki se ponašate kao da je DX12 nešto tamo sastrane a ne nešto što je već tu i što će bit godinama tu.
Tako je, sve šta dolazi ove godine je dx12
Sa moje GTX 770 na RX 480 za 1080p? Isplativo ili ne? Iako i ovisi da li će cijena Radeonke bit ispod 2k i ako bi uspio prodat svoju za cca 1400-1500kn (best case scenario).
ako bi uspio prodat svoju za cca 1400-1500kn (best case scenario).
Ako bi to uspio, preporučam ti da se profesionalno počneš bavit prodajom
Ne radje ustedi ako ne mislis ic na vecu rezu i ubodi jeftiniju
Tj sweet spot za FHD RX 470
Je ako ti je ok high detalji i 50 fps..
Je ako ti je ok high detalji i 50 fps..
Cilj je naravno 60 fps lock ak će se već upgrade-at pa bi onda rađe uzeo 480.
Ja se ponekad igram na 1080px, pogotovo sad kad mnoge igre podržavaju renderiranje u nekoj nižoj, a postavku u nativnoj rezi (skaliranje, kao npr. BF4, Overwatch, Doom...). 1080 je za većinu igara sasvim OK pa je moguće koristiti i slabije, bolje kartice i igrati se ovisno o performansama.
To je ta logika. Imas 4k monitor i RPD, ajmo nalozit 1080p i stavit da rendera 4k!
haha meni je neka fora igrat na 1200p isto osjecam se nadmocno jer vecinu toga ispod 200fps-a ne pada
samo se zasitim jer je prebrzo a opet ljepo
To je ta logika. Imas 4k monitor i RPD, ajmo nalozit 1080p i stavit da rendera 4k!
Misliš 5K?
Ali, ja rendam u 1440 (1080 ponekad) igru, a sučelje je u 2160 (5K). Ide zakucan Overwatch na 59 FPS. :) Sad gledam nabaviti 200Hz ekran koji je 2560x1080 i 21:9 120Hz imati. Ali to če pričekat još neko vrijeme...
P.S. Nemam više RPD, prodao sam ga dalje, nemam ja love za to
Polaris će bit dosta dobra kartica baš za 1080. Vega vjerojatno za 4K.
Ode danas moja 390ka :(,al zato se ceka 2x Polaris,jer cini mi se po svim parametrima da ce biti dostatne da nahrane 2k rezu na 144hz.
Ode danas moja 390ka :(,al zato se ceka 2x Polaris,jer cini mi se po svim parametrima da ce biti dostatne da nahrane 2k rezu na 144hz.
Definitivno hoće, ali isto, ne znam koliko je pametno za početnu soluciju imati u vidu crossfire/sli. Nekako mislim da bi, kad se kupuje gpu, trebao ići na trenutno što jače single rješenje koje onda sutra možeš pojačat sa još jednom karticom. Single gpu je ipak najsigurnija opcija. CFX i SLI rade dobro i na većini igara, al evo nakon 2 godine sli-a, single gpu je prava milina.
Vidim da imaš freesync pa razumijem taj potez. No mislim da će veliki 14/16nm čipovi biti teško mazanje na 1440p / 144hz rezi. Znači vega i gp102. Al ko će se strpit :P
Sta kad je Polarisu cijena takva da se crossfire namece kao opcija sa cini se najvise fps/$
Nadam se da će se situacija sa CF-om i SLI-em poboljšati u DX 12 jer niti jedna igra u DX12 još ne podražava multi GPU koliko znam.
džaba ašesu kad ima goru grafiku i performanse od demoa supreme commandera koji je doša na ožujskom broju buga 2007
kad dolazi vulcan na doom
Kad će više doći slike nereferentne 480.. Di su druge Radeonke. Malo su splasnuli dojmovi i kad bolje vidim, konferencija kao da je na brzinu odrađena. Ono sa Linusom znak nervoze, šta ja znam. Dajte nam nove informacije AMD..
i mene to zanima
džaba ašesu kad ima goru grafiku i performanse od demoa supreme commandera koji je doša na ožujskom broju buga 2007
Hmm, grafika je skroz ok, kao i performanse. Možda trebaš nadogradnju?
ja ne, igra treba koji patch od 8gb. :)
Koju grafičku karticu koristiš?
Koju grafičku karticu koristiš?
Asus Strix R9 380X
Kad će više doći slike nereferentne 480.. Di su druge Radeonke. Malo su splasnuli dojmovi i kad bolje vidim, konferencija kao da je na brzinu odrađena. Ono sa Linusom znak nervoze, šta ja znam. Dajte nam nove informacije AMD..
Za 9 dana