AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 646.313
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
chaselol kaže...
dabar_solta kaže...
sve ispod 4.5 na fxu je nekako ćudno, priko 4.5 ko da poludi.

Sta mislis pod tim "poludi" :D

da radi mocno kao najeftiniji i3 na 2,6ghz od intela! lol

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina

Nisam znao da na i3 mozes pokrenuti nesto pored igre, da moras gasiti sve u pozadini inace ripperino 

Nego mozel' se staviti u CF r9 380 i r9 285? Posto je to isti cip i kako bi to radilo, recimo da je 4gb verzija 380ke a ovamo je samo 2gb

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 19:37 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
chaselol kaže...
dabar_solta kaže...

Ne trolaj, i ne blamiraj se!

FX 8350 na 4GHz, znaci nije overklokan:

Witcher 3:

Crysis 3 i Battlefield 4:

Far Cry 4:

GTA V:

Multitasking:

Probajte ovo sa i3 i i5, ima da se komp zblokkira u prve 2 minute :D

Ovo ispod je testirao frend koji ima i i7 4790k i FX 8350:

Otpakiravanje:

http://imgur.com/VwrX0Q1   < --- 4790k na 4.6

http://imgur.com/z74TVj9  < --- FX na 4.7

Rendering:

http://imgur.com/QSskQdY FX na 4.6GHz, https://www.dropbox.com/s/jvhpde2guz0btr1/LW11_Chocolate_Box.rar?dl=0 Skines i pokrenes render koda zanima kako mu proc renda. To je isti kao sa slike, ovdje je tutorijal ko nezna kako da pokrene https://www.dropbox.com/s/4oe1f13xrtm80br/LW_Choco_Bench_setup.rar?dl=0

4790k 4.3ghz 4 min 58 sekundi je trebalo za taj test, znaci 8 sekundi razlike između FX-a i i7.

Cinjenica je da su i3 i i5 kante od procesora u svemu naspram FX-a osim sta je i5 nesto bolji za gejming trenutno, ali i to ce se promjeniti sa DX 12.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 19:55 (Lucidius).
17 godina
odjavljen

Badava se trudiš :D. Njemu je to sport, trolal bi tak i tak ćim netko spomene FX. Odma ide prepopruka za pentiuma, kak ga dere kad se nakloka. Pogledati na 3:34 pa na dalje LOL

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 20:35 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

dakle zakljucak tvog posta je da intel s duplo manje jezgara i s 1ghz manjim taktom radi istu stvar...uzivaj!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
...

Za gejming, na žalost, u nekim naslovima i obična i3ca može nadmašit "8core" FX-a... Prosječnom korisniku, FX je odličan procesor dok nešto zahtjevnijem ipak nije dovoljan. IPC mu je preslab, u rangu starih phenoma ...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...
...

Za gejming, na žalost, u nekim naslovima i obična i3ca može nadmašit "8core" FX-a... Prosječnom korisniku, FX je odličan procesor dok nešto zahtjevnijem ipak nije dovoljan. IPC mu je preslab, u rangu starih phenoma ...

U nekim naslovima može u drigim nemože a i cijena im je tu negdje. S druge strane FX može ono što i3ca može samo maštati pa ti sad vidi kojem korisniku više odgovara. i 3ca ima multithread na kojoj razini?

13 godina
eywa33 kaže...

Za gejming, na žalost, u nekim naslovima i obična i3ca može nadmašit "8core" FX-a... Prosječnom korisniku, FX je odličan procesor dok nešto zahtjevnijem ipak nije dovoljan. IPC mu je preslab, u rangu starih phenoma ..

Ovo bas i nema smisla al dobro.

Prosjecan korisnik ce uzeti sto jeftinije da prodje i da radi, dok evo npr ja pokrenem sljedece:

Steam, stream, cs:go, skype konverzacija, 15+ upaljenih chrome prozora, google documents, da ne pominjem viber/torrenti i ostali pozadinski procesi, dodaj tu jos preglednik fotki i bem li ga gdje cu to pokrenuti na i3 koji kosta kao fx. Nego 

FX ima dosta snage ali se lose koristi, trenutno barem.

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

dakle zakljucak tvog posta je da intel s duplo manje jezgara i s 1ghz manjim taktom radi istu stvar...uzivaj!

Lol, tocno radi istu stvar al kosta duplo manje. Sta na to imas za reci?

15 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...
chaselol kaže...
dabar_solta kaže...

Ne trolaj, i ne blamiraj se!

FX 8350 na 4GHz, znaci nije overklokan:

Witcher 3:

Crysis 3 i Battlefield 4:

Far Cry 4:

GTA V:

Multitasking:

Probajte ovo sa i3 i i5, ima da se komp zblokkira u prve 2 minute :D

Ovo ispod je testirao frend koji ima i i7 4790k i FX 8350:

Otpakiravanje:

http://imgur.com/VwrX0Q1   < --- 4790k na 4.6

http://imgur.com/z74TVj9  < --- FX na 4.7

Rendering:

http://imgur.com/QSskQdY FX na 4.6GHz, https://www.dropbox.com/s/jvhpde2guz0btr1/LW11_Chocolate_Box.rar?dl=0 Skines i pokrenes render koda zanima kako mu proc renda. To je isti kao sa slike, ovdje je tutorijal ko nezna kako da pokrene https://www.dropbox.com/s/4oe1f13xrtm80br/LW_Choco_Bench_setup.rar?dl=0

4790k 4.3ghz 4 min 58 sekundi je trebalo za taj test, znaci 8 sekundi razlike između FX-a i i7.

Cinjenica je da su i3 i i5 kante od procesora u svemu naspram FX-a osim sta je i5 nesto bolji za gejming trenutno, ali i to ce se promjeniti sa DX 12.

Evo moj na stock frekvenciji sa realtime prioritetom. Gdje ti je link za onaj prvi test? Zanima me koji procesor ima taj tip u tutorijalu, duplo brze renderira od mojeg, lol.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 20:51 (alen29).
15 godina
protjeran

Razni Xeoni ili 5960X..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

pošto je kolega u postu uspoređiva i7 s 8 treadova s fx-om , intel ima jednu veliku jezgru koju djeli na dva slabija treada a amd ima veliki modul koji djeli na dvi slabije jezgre- strašna razlika,ko šta se i vidi po skoru.

- o tome fx priko 4.5ghz sta mi poludi, neznam o ćemu se radi i nemam dokaze nikakve nego gluposti. ali pošto nisam kloka svog fx-sa samo s množiteljem nego svašta po malo vjerovatno je radi rama na 2400 i nešto sitno , cl 10 i pcie na 120 mislim komp bolje radia a ne radi 4.5ghz

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 21:28 (dabar_solta).
12 godina
odjavljen
XXX kaže... 

U nekim naslovima može u drigim nemože a i cijena im je tu negdje. S druge strane FX može ono što i3ca može samo maštati pa ti sad vidi kojem korisniku više odgovara. i 3ca ima multithread na kojoj razini?

chaselol kaže...

Ovo bas i nema smisla al dobro.

Prosjecan korisnik ce uzeti sto jeftinije da prodje i da radi, dok evo npr ja pokrenem sljedece:

Steam, stream, cs:go, skype konverzacija, 15+ upaljenih chrome prozora, google documents, da ne pominjem viber/torrenti i ostali pozadinski procesi, dodaj tu jos preglednik fotki i bem li ga gdje cu to pokrenuti na i3 koji kosta kao fx. Nego 

FX ima dosta snage ali se lose koristi, trenutno barem.

Nemojte krivo shvatit, a već vidim da biste mogli. Naime ni u kojem slučaju ne bih preporučio nekome i3cu pored fx 83XX procesora. Samo sam htio naglasiti tužnu činjenicu da FX ima problema sa single-core performansama gdje ga intel "jede" još od sandy bridge-a. Single core je bitan za dx11, dx12 bi to trebao promjeniti no nešto sporo izlaze dx12 naslovi, a već smo skoro godinu dana na windows 10ki.

Chaselol - boldano prosječan korisnik neće možda stream-at ali otvaranje 15ak tabova, par prozora za slike, neki word dokument i slične stvari meni već i žena radi na i3 5005u i još me nije zvala da je nešto zaštekalo :) . No poanta je jasna, FX>i3 uvijek. Imao sam ga, i jedno vrijeme je bio odličan. Hladan ko' led, kloka se ko' lud... Al jedva je gurao 2x770ke :/

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Steam, stream, cs:go, skype konverzacija, 15+ upaljenih chrome prozora, google documents, da ne pominjem viber/torrenti i ostali pozadinski procesi, dodaj tu jos preglednik fotki i bem li ga gdje cu to pokrenuti na i3 koji kosta kao fx.

Manje-više ništa od toga ti ne bi imalo problema na i3. :)

13 godina
Tonči kaže...

Ocigledno nisi upoznat sa ESEA clientom koji se koristi za CS:GO ;) jer se tamo igra, sve ostalo je zanemarivo a on sam meni pojede pristojnih 25-40% cpu usage na svih 8 jezgri 

Samim tim, to je jedan od razloga sto svi koji igraju iole CS:GO uzimaju i7 i grafu ranga ~r9 270/gtx 950 pa i streameri 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 2:03 (chaselol).
17 godina

Nije fx uopce los procesor, kakav i3 kakvi bakraci

evo ja sam prije godinu dana sam radio temu s fx 8320 pa si pogledajte

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/fx-8320-gpu-usage-gtx-780/227725.aspx

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Tonči kaže...

Ocigledno nisi upoznat sa ESEA clientom koji se koristi za CS:GO ;) jer se tamo igra, sve ostalo je zanemarivo a on sam meni pojede pristojnih 25-40% cpu usage na svih 8 jezgri 

Samim tim, to je jedan od razloga sto svi koji igraju iole CS:GO uzimaju i7 i grafu ranga ~r9 270/gtx 950 pa i streameri 

Ovo je tolika glupost... Bio sam Supreme master, tako da sam kompetentan pričati o CS:GO, ja sam sa i5 4670 + r7 265 imao 200 fps- bez problema, sve na visokim detaljima. Zašto bi ljudi za CS:GO, lol, dota-u,, itd uzimali i7? To je toliko nepotrebno jer su igre toliko nezahtjevne... I da, u pozadini uvijek imam chrome sa barem 10 prozora, hearthstone upaljen itd.

Probao sam streamat - fps je dobar 100+ i sa i5 4670 + r7 265 ali problem je net, imao sam stravičan ping. Sad imam 50/10 pa bi mogao probat kak će funkcionirat... A oni uzimaju tako jak pc zato što imaju love, uzeo bi i ja da tak zarađujem. 

Ne žive neki od 1 igre pa im treba bolji pc za novije naslove, i niti jedan TOP Streamer nema FX ...

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 8:13 (molnyi).
13 godina

Skini esea client pa ces vidjeti sam o cemu ti pricam, pa ces vidjeti kad skoci cpu usage na 40% toj i5 

Obican competative je banana

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Skini esea client pa ces vidjeti sam o cemu ti pricam, pa ces vidjeti kad skoci cpu usage na 40% toj i5 

Obican competative je banana

Igrao sam ESEA-u kad sam došao skoro do max na competitiv... Igra je i dalje radila smooth, ne vidim problem.

Razlika između i5 i i7 je u tome što fps ne skače i pada naglo već pokušava više zadržati isti fps.

http://imgur.com/QZD7Z0l

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 10:07 (molnyi).
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Tonči kaže...

CS:GO kao i niti jedna druga igra, ne može koristiti više od jedne jezgre za grafičke operacije. Sad, pravo je pitanje što bi drugo koristio CS:GO s obzirom da ima rudimentarnu fiziku i mrežni kod. Odgovor na to pitanje je ništa.

Što se tiče ESEA klijenta, potraži malo, jer minimum istraživanja prilično jasno pokazuje zašto tvoj CPU na svim jezgrama ima opterećenje: https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/1dgad2/esea_client_basically_a_virus

Inače, ne postoji niti jedan normalan razlog za takvo opterećenje nečega kao što je ESEA klijent. FX o kojem govoriš nema 8 jezgara, nego 4 kao i svaki i7 izuzev X procesora. AMD još nije izdao korisnički procesor s 8 jezgara. Možda ga izda sa Zenom.

15 godina
protjeran

Netocno da samo X verzije imaju vise od 4 jezgre. 5820 i 5930 su K verzije a ne X.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
FX o kojem govoriš nema 8 jezgara

Netočno. Ima osam jezgri, postoji čak i sudska tužba i koliko znam nitko još nije uspio dokazati da to nisu fizičke jezgre. Čeriri modula a svaki od modula sa po dvije fizičke jezgre koje djele zajednički memoriski keš. Znači osam fizičikh jezri, arhitektura nije usporediva sa Intelom. "Modularan" procesor.

13 godina
neaktivan

Kako god da bilo, malo je neozbiljno reći da i5 nije dovoljan za CS:GO već bi svi malo "ozbiljniji" trebali kupiti i7 ako se hoćemo naigrati... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 10:27 (molnyi).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

gdje ode ova tema majko mila

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...
Tonči kaže...

Netočno. Ima osam jezgri, postoji čak i sudska tužba i koliko znam nitko još nije uspio dokazati da to nisu fizičke jezgre. Čeriri modula a svaki od modula sa po dvije fizičke jezgre koje djele zajednički memoriski keš. Znači osam fizičikh jezri, arhitektura nije usporediva sa Intelom. "Modularan" procesor.

Uvijek se iznenadim kako ekipa mahnito brani "dobru" megakorporaciju tešku XX milijardi $ a pljuca "zlu" megakorporaciju tešku XXX milijardi $ 

Nekima kao da život ovisi o tome....

Što se mene i mojih profesionalnih potreba tiče, trenutni FXovi imaju 4 FPU jedinice, to je meni dovoljno da ga zovem  četvero jezgreni, i nijedan (vjerovatno američki) sud me ne može natjerati da promijenim mšljenje 

Inače, svako navedeno silicijsko( Intel i AMD) go#*o može odraditi većinu zadataka koje prosječni korisnik stavi pred njega 

17 godina
odjavljen

Tvoje mišljenje i ništa više. Ako možeš dokazati da je četverojezgreni obrati se sudu i tuži AMD za lažno oglašavanje, bilo bi ti jako isplativo ili bi platio sudske troškove. Sve ostalo su forumska naklapanja u rangu onih iz birtije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Netocno da samo X verzije imaju vise od 4 jezgre. 5820 i 5930 su K verzije a ne X.

Nigdje to nisam rekao. Piše nešto drugo - Samo 5960X od i7 procesora ima 8 jezgara. Svi drugi imaju manje.

XXX kaže...
Tonči kaže...

Ne. Prvo, sud za mene nije autoritet. Ne interesira me previše marketing i sud. Kao inženjer kažem da to nisu jezgre. :) Jezgra mora imati sve.

13 godina
molnyi kaže...

Igrao sam ESEA-u kad sam došao skoro do max na competitiv... Igra je i dalje radila smooth, ne vidim problem.

Razlika između i5 i i7 je u tome što fps ne skače i pada naglo već pokušava više zadržati isti fps.

http://imgur.com/QZD7Z0l

Apsolutno se slazem, ali isto tako vidim da imam 400+ fpsa u competative, dok pod ESEA clientom stucam 150-200.
To svi znaju, to je cinjenica mozemo pricati sta hocemo mi, to je tako i zdravo.

17 godina
odjavljen

Možeš ti reći što te volja, ni Tito nije priznavao sud pa zašto bi ti :D.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Tema je serija 300.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice