AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 646.374
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
alen29 kaže...

Sto mislite isplati li se mijenjati GTX 970 za R9 390 ili 390X uz neku nadoplatu? Koliko vidim, sve nove igre ce uz DX12 vrlo vjerojatno bolje raditi na AMD-ovim grafama te se stvarno vidi dobra razlika tamo gdje nema Gameworksa. Tamo gdje je Gameworks prisutan, tu su uglavnom izjednacene, vrlo su sitne razlike.

za 390x bi ti trebalo i novo napajanje( kolega nicky.sl je izmjerio prek 550w+ iz zida s starom i7)! cemu mijenjati ultra hladnu i klokabilnu 970? 390x je nesto jaca no mislim da se ne isplati trpiti to sve radi par fps-a, ionako ce do kraja godine doci nove grafe!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
alen29 kaže...

Sto mislite isplati li se mijenjati GTX 970 za R9 390 ili 390X uz neku nadoplatu? Koliko vidim, sve nove igre ce uz DX12 vrlo vjerojatno bolje raditi na AMD-ovim grafama te se stvarno vidi dobra razlika tamo gdje nema Gameworksa. Tamo gdje je Gameworks prisutan, tu su uglavnom izjednacene, vrlo su sitne razlike.

390X je jaca od 390 koja je jaca od 970

Ali ako bi uz minornu doplatu dobio nove tri godine gare onda se isplati, znaci uz malu doplatu sveukupno dobijes vise ako bas hoces upgrade.

P.S. ako nije tajna o kojoj je cifri rijec?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan

Nisam jos dobio ponudu za nadoplatu nego sam razmisljao da se zamijenim s nekim. Jos razmisljam ima li smisla to raditi, ali ako bi se npr. mijenjao za R9 390X, ne bih dao vise od 500 kuna nadoplate. Moja graficka je kupljena negdje krajem 8. mjeseca, dakle ima jos 2.5 godine garancije.

13 godina
protjeran
alen29 kaže...

Nisam jos dobio ponudu za nadoplatu nego sam razmisljao da se zamijenim s nekim. Jos razmisljam ima li smisla to raditi, ali ako bi se npr. mijenjao za R9 390X, ne bih dao vise od 500 kuna nadoplate. Moja graficka je kupljena negdje krajem 8. mjeseca, dakle ima jos 2.5 godine garancije.

trebas biti lud da to napravis:

gtx970 je na referentnim klokovima!

13 godina
alen29 kaže...

Za 1080p se ne isplati, da imas 1440p onda bi bilo razlike jer 390X dere 970 u nekim naslovima po 30-40% u performansama na 1440p (npr Shadows of Mordor)

13 godina
protjeran

To je isto kao da velis da gtx970 unistava fury-x u pcarsu( a unistava jer je nvidia naslov)! budi malo objektivniji! 390x je jaca definitivno, no nadoplata plus sto ce poprilicno izgubiti kad je bude prodavao samo zato sto je amd-ova grafa vrijedi dvaput razmisliti zbog globalno 5% mozda 10% jacih perfomansi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...
alen29 kaže...

njima to uvik drugačije vidi ovde kako kotiraju 970 i 390

kradem mine iz minskog polja
13 godina
protjeran

gtx-ice su u grafovima uvjek referentne! treba uzeti neki nereferentni model pa onda pogledati za vise informacija!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
 Stjepanj kaže...

Ma di si to izvukao.. :P

idemo noviji test predmalo kad je Safirka 390 nitro.... naravno, gledajmo 390 i 390x ref vs 970 ref, ne Nitro varijantu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 22:33 (Alfa_R).
13 godina

Upgrade sa 970 na 390(X) i nije neki upgrade vrijedan spomena pogotovo na 1080p,ako ti je dosadno i želiš malo iskustva sa 390(X),slobodno,osobno ja ne bih nikad!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Alfa_R kaže...

idemo noviji test predmalo kad je Safirka 390 nitro.... naravno, gledajmo 390 i 390x ref vs 970 ref, ne Nitro varijantu..

jbga stavi onda zadnji objavljen:

MSI verzija 970 ima 3% vise overall perfomanse(1280mhz) od ove referentne u grafu gtx970 na 1170mhz(64%), što ispada kao referentna 390X 1000mhz(67%), 20-40mhz veci takt je prakticki smjesno kod nereferentnih modela!

Eto ako cemo cijepidlaciti! Moja verzija na stocku radi na 1397mhz(takoder i g1 od gigabayta) sto je za jos 3% jace...overklok uopce necu spominjati jer Radeonka ce rastaliti sve oko sebe na preko 1150mhz! No slobodno ako oces odvrtimo koji test cisto radi usporedbe!lp

13 godina
Stjepanj kaže...
Alfa_R kaže...

idemo noviji test predmalo kad je Safirka 390 nitro.... naravno, gledajmo 390 i 390x ref vs 970 ref, ne Nitro varijantu..

MSI verzija 970 ima 3% vise overall perfomanse(1280mhz) od ove referentne u grafu gtx970 na 1170mhz(64%), što ispada kao referentna 390X 1000mhz(67%), 20-40mhz veci takt je prakticki smjesno kod nereferentnih modela!

Eto ako cemo cijepidlaciti! Moja verzija na stocku radi na 1397mhz(takoder i g1 od gigabayta) sto je za jos 3% jace...overklok uopce necu spominjati jer Radeonka ce rastaliti sve oko sebe na preko 1150mhz! No slobodno ako oces odvrtimo koji test cisto radi usporedbe!lp

Ipak mislim da npr u 3D Marku 390X će imat bolji score od bilo koje 970ke!(od moje sigurno hoće)

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 0:28 (volegradele).
9 godina
volegradele kaže...
Stjepanj kaže...
Alfa_R kaže...

Ipak mislim da npr u 3D Marku 390X će imat bolji score od bilo koje 970ke!(od moje sigurno hoće)

3Dmark -  16472 -  R9 390X 1130/1650, zrak; i7 4790k štok, zrak, tolko je meni ispalo, a na štoku (1055/1500) oko 16 i nes sitno

13 godina
protjeran

to govoris za 3dmark 2006? budi malo precizniji!

evo pa usporeduj:

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/top-3d-mark-2013drugi-dio--bughr/217805.aspx

lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 1:03 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
Stjepanj kaže...

e jbg, trebo si prije rec, idem testirat :D

13 godina
Stjepanj kaže...

To je isto kao da velis da gtx970 unistava fury-x u pcarsu( a unistava jer je nvidia naslov)! budi malo objektivniji! 390x je jaca definitivno, no nadoplata plus sto ce poprilicno izgubiti kad je bude prodavao samo zato sto je amd-ova grafa vrijedi dvaput razmisliti zbog globalno 5% mozda 10% jacih perfomansi...

Ne to je poprilicno glupo poredjenje jer na 1080p 970 i 390/X se manje vise isto ponasaju, ovo ako nije objektivno onda stvarno si malo pobrkao :) 
Razlika je na 1440p ne na 1080p kao sto sam rekao, 390/X je bolja u svim naslovima na 1440p a za 1080p kao sto sam rekao bezveze je da bilo sta radi

A kad se bude prodavalo, ne znamo kako ce se ponasati u dx12 naslovima, ako je sudeci po doom-u mislim da ce nvidia doci s novom serijom prije amd-a 

16 godina

Normalno da neče izbacit novu seriju istovremeno.Ali hoče u kratkom razmaku da se znaju postavit sa cijenama koje će bit podjednake .

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 13:56 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

khm khm, zašto je sapphire r9 380 4gb 165kn skuplja od gigabyte r9 380 4gb? vrijedi li razlike u novcu i garanciji? (sapphire 24mj < 36mj gigabyte); izvor ADM

isplati li se dati malo više love za x verziju?

Knjiga pise da postoji mesto, u sred zemlje neko sunce sja, tamo se moze i s milion dvesto, trazim srce zemlje stare i sunce za rudare
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

Ne to je poprilicno glupo poredjenje jer na 1080p 970 i 390/X se manje vise isto ponasaju, ovo ako nije objektivno onda stvarno si malo pobrkao :) 
Razlika je na 1440p ne na 1080p kao sto sam rekao, 390/X je bolja u svim naslovima na 1440p a za 1080p kao sto sam rekao bezveze je da bilo sta radi

A kad se bude prodavalo, ne znamo kako ce se ponasati u dx12 naslovima, ako je sudeci po doom-u mislim da ce nvidia doci s novom serijom prije amd-a 

Apsolutno krivo..

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 16:17 (toxic).
13 godina
protjeran
koorpa kaže...

khm khm, zašto je sapphire r9 380 4gb 165kn skuplja od gigabyte r9 380 4gb? vrijedi li razlike u novcu i garanciji? (sapphire 24mj < 36mj gigabyte); izvor ADM

po meni se isplati! +1g je poprilicno dugo a mozda mi se i cini da se grafe nesto vise kvare nego prije!lp

13 godina
neaktivan
koorpa kaže...

Sapphire je ukupno nešto sitno bolja kartica no smatram da za normalnog korisnika ne opravdava razliku u cijeni i trajanju garancije.

A za x verziju se definitivno isplati protegnut malo.

9 godina

Stvarno počinjem žaliti što nisam uzeo 970 sa 3 i po gige rama i što nisam stavio na zid sliku njihovog "velikog vođe" ala druga Tita u Jugi...
Mislim, u AMD-u rade ****ni retardi....

Evo upravo umjesto da uživam u igri dying light ja se mučim sa powerplayom... Radeonpro... i ostalim glupostima...

Radeonpro ruši igru ako ima profil (u kojemu uvijek stavim max clockove kao overdrive, sam oda uključim opciju da ne downclocka)..... pa sam igrao bez profila.. i nalazim se u igri... počne trzati.. ja gledam ma što što 30 i neš fps.. kartica se vrti na 30-40 tak fps i veselo kucka na 500 -600 -700 mhz... pa opet ide glatko.. pa opet trza.... Lijepo se ona meni brine da mi 2 i po kune dođe manji račun.. pohvalno.. a nadmaši je i 760 u glatkoći, a kamo li 970... bravo AMD, stvarno ste retardi....

I tako to u svakoj igri zbog 2 i pol kune uštede... stvarno mislite da ako vam dam 3000 kn za grafičku da brinem o te 2 i pol kune struje?
Da brinem ne bi kupio vaš glupi proizvod nego 970 koja troši puno manje nego vaša sa svim power glupostima!!!!!!

Eh, isprike, ali morao sam.. jer jednostavno ovo nema opravdanja... jednostavno nema, dešava se u skoro svakoj igrici.. negdje se očita kao mikrostuter (a ja vidim 1 dropan fps, a kamo li ne više) a negdje generalno zariba kao ovdje.... volio bi vidjeti frametime između nvidije i amd-a ali sa powertuneom i to random play u igri, ne benchmark skriptu.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 22:27 (Alfa_R).
Moj PC  
0 10 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa koliko se sjećam moze se u Afterburneru natjerat na konstantni clock speed koji je zadan, tako da potrazi to negdje. Sumnjam da se ljudi nebi vise zalili na to da je problem specifičan za AMD

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
13 godina

U koliko si aplikacija cackao brzine? Sigurno si tu nesto zbrljavio, desava se i najboljima pa jedna blokira drugu, trecu petu i onda nastaje ripperino.

Pogasi sve i probaj igrati.

Skini sapphire trixx to ti jedino treba za sapphire grafe, ni MSI afterburner ti ne treba jer je ovo bolje 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 22:40 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

A da otvorimo temu o tome? "frametime benchmark" mislim ono , tko jos gleda fps-e...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 22:48 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Alfa_R kaže...

Stvarno počinjem žaliti što nisam uzeo 970 sa 3 i po gige rama i što nisam stavio na zid sliku njihovog "velikog vođe" ala druga Tita u Jugi...

Ovako zamišljam onog prosjecnog YT warriora... Radeonpro nisam vidio godinama da neko koristi. Obriši to i jednostavno upali afterburner, ako ti se kartica downclocka može biti napajanje problem, to možeš riješit tako da staviš power limit na +25% i to ce vjerojatno biti dovoljno. Ako i dalje jednako pada onda nešto nije ok sa karticom, također provjeri temperature, sve imaš u afterburneru ne treba ti software iz 2004.

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
JozoBozo121 kaže...

Pa koliko se sjećam moze se u Afterburneru natjerat na konstantni clock speed koji je zadan, tako da potrazi to negdje. Sumnjam da se ljudi nebi vise zalili na to da je problem specifičan za AMD

Koliko znam ima opcija, no ukoliko se uključi  unoffical with and without powerplay no zadnji put kad sam to napravio ostalo je pri 3d clockovima i u 2d-u.

A to mi nije cilj. Znaš li točno što moram napraviti?

Bune se ljudi na više mjesta.... Evo recimo ovdje.  clockbuster je jedno riješenje, ali ja želim da sama radi, ne klikni ovo prije igre, pa ono poslje....

chaselol kaže...

U koliko si aplikacija cackao brzine? Sigurno si tu nesto zbrljavio, desava se i najboljima pa jedna blokira drugu, trecu petu i onda nastaje ripperino.

Pogasi sve i probaj igrati.

Skini sapphire trixx to ti jedino treba za sapphire grafe, ni MSI afterburner ti ne treba jer je ovo bolje 

Ako trix može napraviti ovaj OSD  onda može :) 

P.S. igra je INK 2D, pa zato i takvi clockovi i jezgre cpu odmaraju :D

Stjepanj kaže...

A da otvorimo temu o tome? "frametime benchmark" mislim ono , tko jos gleda fps-e...

Kako napraviti graf? :D

D3lBoy kaže...
Alfa_R kaže...

Ovako zamišljam onog prosjecnog YT warriora... Radeonpro nisam vidio godinama da neko koristi. Obriši to i jednostavno upali afterburner, ako ti se kartica downclocka može biti napajanje problem, to možeš riješit tako da staviš power limit na +25% i to ce vjerojatno biti dovoljno. Ako i dalje jednako pada onda nešto nije ok sa karticom, također provjeri temperature, sve imaš u afterburneru ne treba ti software iz 2004.

To ti je AMD rage.. kad ne možeš nešto naštelati po volji na lagan način. ;)

RadeonPro mi koristi za powerplay off. I još par sitnica. Mogu maknuti.

Grafa ne Downclocka nego igram sa Vsync na 60fps i trebala bi raditi na 1155 mhz 56% ako je to dovoljno za 60 fpsa ili 95% ako igram dying light bez da spusti clockove. A da sam spusti na 300 i memoriju na 150 u idle/2D.

Detalji: 

Ocana je sa afterburnerom +50% power, 80 mV 1150 +31mv memory 1750 i napajanje nije problem jer je 750 HX corsair...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 23:16 (Alfa_R).
13 godina
protjeran

Sad cu otvorit temu, a graf

ti generira programcic "frafs" iz log fajla koji si pak bencho/snimio s frapsom u bilo kojoj igri!

Pa mozemo medusobno usporedivati kak nesto radi na amd-u a kako na intelu!lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 23:29 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Sve to se može napraviti u Afterburneru. A ne kužim šta te cudi to što ti pada clock/framerate ako imaš Vsync, pa vsync je poznato smece zbog masu razloga ali jedan od vecih je taj ukoliko ti framerate bude nešto niži od 60 ili na pola sekunde padne, vsync ga automatski spušta na drugu granicu tj. 30fpsa i da bi ti grafa ostvarila tih 30fpsa što joj vsync šalje ona može raditi na puno manje mhz zato se i downclocka... i onda se nakon nekoliko sekundi vrati na 60 (naravno ako to hw može ostvariti, ako ne onda ce opet throtlat na 30fpsa). To je sasvim normalna stvar za bilo koju karticu...

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
4 0 hvala 2
9 godina
D3lBoy kaže...

Sve to se može napraviti u Afterburneru. A ne kužim šta te cudi to što ti pada clock/framerate ako imaš Vsync, pa vsync je poznato smece zbog masu razloga ali jedan od vecih je taj ukoliko ti framerate bude nešto niži od 60 ili na pola sekunde padne, vsync ga automatski spušta na drugu granicu tj. 30fpsa i da bi ti grafa ostvarila tih 30fpsa što joj vsync šalje ona može raditi na puno manje mhz zato se i downclocka... i onda se nakon nekoliko sekundi vrati na 60 (naravno ako to hw može ostvariti, ako ne onda ce opet throtlat na 30fpsa). To je sasvim normalna stvar za bilo koju karticu...

U tome je problem... kad grafa ide stalno namax (1155 mhz kod mene) - radi na 50% zauzeća pa zatreba 95% pa opet 40% - to radi glatko..  a dok ona pokušava predviditi koji clock treba unaprijed pa to podešava po potrebi, pa ide s njim gore dole onda dođe do trzaja jer nema 100 snage kad zatreba nego je downclockana u tom trenu...

Ne govorim o manama vsynca jer ih dobro znam... imam "defekt"  - ne mogu podnjeti tearing i vidim bilokakav pomak u timingu. Npr, meni je kod frenda bila upaljena telka u nekakvom smooth modu.. meni osobno ubrzan film, a on ne vidi razliku.. Nisam mogao vjerovati.... meni kao da nego malo fast foward, malo normalno, malo fast foward.....  Negledljivo.

Kad smo tu benchmarkirali grid - meni je to neigrivo bez vsynca - trzavo do boli.. kao da igram na 25 fpsa.....

Downclockanje je glupa fora koja je

a) odrađena katastrofalno od crimsona u 390 seriji koliko vidim...

b) meni osobno nepotrebna do boli za 1-2 h dnevno igre...

A ostatak naravno mi znači potrošnja i hoću da radi 300 mhz u 2d kako i radi. Jedino ati nije uspio memoriju natjerati da radi kako treba pa ima samo 150 mhz i 1750 modove (vjerujem da je je zato bilo onih flickanja u 2d prije)

Nije ni Nvidija imuna, ne mogu se sjetiti koju sam tada imao, da li 460 ili 770 - ali igra je bila Resident Evil 4 - svako toliko on odluči da mu je dosta max clockova i spušta.... Zauzeče je bilo stvarno nisko.. stara igra..... Spusti igru podigni pa se vrati..... jednu scenu nije ništa pomagalo nego sam je morao trzavu preći.... mamicu mu.

EDIT...

evo još razgovora na tu temu... u crimsonu su počeli problemi jer su očito odlučili agresivnije to raditi... 

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/3vawf2/gpus_downclocking_in_games_while_getting_poor/

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 0:33 (Alfa_R).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice