A kaj se tice vodenog to je istina od kad imam fury kao da mi nije upaljen komp lol uz naravno cpu hladjenje ;-)
AMD Radeon R9 300/Fury Series
- poruka: 6.870
- |
- čitano: 629.211
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tu se misli na ozbiljno vodeno a ne na zujave AIO igrackice...
Hm, što mislite da umjesto AIO stavim noctua?
nekak razmisljam te celije na radiatoru sigurno blokiraju da topli zrak izlazi van.
kada bi stavio noctu tada bih dobio jos 2 venta sa svake strane coolera i dobio bih top da mogu staviti 3 x 120mm venta dakle po meni bi ovo dovelo do bolje strujanja zraka?
noctua je tiha i mocan cpu cooler..
a vidio sam da neki lik mijenja noctua za aio a ovaj moja je vise nego dobar za tu trampu..
Ne bi bilo lose kad bi mogao da stavis jedan jak vent da tjera toplotu sa kartice pozicioniran desno ispod napajanja za istu.
Ja sam tako kod sebe uradio kad je grafa na visokom clocku (preko 1175mhz) da drzi temperaturu na 65*C
Ne bi bilo lose kad bi mogao da stavis jedan jak vent da tjera toplotu sa kartice pozicioniran desno ispod napajanja za istu.
Ja sam tako kod sebe uradio kad je grafa na visokom clocku (preko 1175mhz) da drzi temperaturu na 65*C
Mozes nacrtat pokazati na sto tocno mislis ? slikovito
Ovako sam ja sebi sredio probleme sa temp iznad 65*C pod visokim OC
tek sad vidim koliko se prasine nakupilo pa i paucine
tri mjeseca zatvoreno bez ciscenja, mogla bi da padne generalka uz novi cpu ako se prodje kako treba
Kod mene ti to trenutno izgleda ovako.
Danas sam upravo izvadio 2 disk cagea van da mi ovaj 200mm puše lakše po komponentama
dakle ja mogu staviti gore jos jedan 200 mm mogu staviti na ovaj gore cage jedan 120/140mm i koji bi puhao prema ploci i mogu vratiti doljnji cage na kojeg isto tako mogu montirati 1 x 120/140 mm koji bi puhao po grafickoj ali nisam siguran da bi to nesto donijelo.
Kod mene isto stoji tu naprijed gdje je tvoj 200mm, kod mene su dva po 140mm ali sam pored grafe isto tako stavio jedan dio pregrade od ladica za diskove da bih mogao staviti jos jedan vent, cisto da odnosi jos bolje toplotu sa kartice.
Sad ako imas ventova, eksperimentisi sta ti najvise odgovara pa ces sam vidjeti gdje dobijas najvise.
Danas sam upravo izvadio 2 disk cagea van da mi ovaj 200mm puše lakše po komponentama
dakle ja mogu staviti gore jos jedan 200 mm mogu staviti na ovaj gore cage jedan 120/140mm i koji bi puhao prema ploci i mogu vratiti doljnji cage na kojeg isto tako mogu montirati 1 x 120/140 mm koji bi puhao po grafickoj ali nisam siguran da bi to nesto donijelo.
od viška glava ne boli (osim možda SO2 u vinu). a možda ti je najbolje metodom pokušaja vidjeti što ti najbolje paše,sve ćeš to ionako vjerojatno isprobati na kraju. a prozračnosti nikome nije na odmet u kućištu, a koliko sam pratio temu vidim ta te je malo iznenadilo grijanje nove grafe.
daj max. zraka koliko ti dopušta estetika,buka... da to nebude ograničavajući faktor, pa skidaj/gasi ventove ako vidiš da nema nekog učinka.
ubacio sam sada jos jedan dolje na intake.
ubacio cage i stavio jedan 140 mm da puse po grafi.. nisam bas puno dobio na buci a na temperaturi cu vidjeti..
ako nece ici vise od 78 ja cu biti sretan..
Imam ja Noctuu NH-D15 i mogu reci da sam prezadovoljan coolerom. Jako dobro hladi (u ovom se trenutku 2 ventilatora vrte na 240 RPM-a, a temperatura CPU packagea je 24 C). Stavio sam one low fan noise adaptere koje dobijes uz njega, oni ogranice vrtnju sa maksimalnih 1500 RPM-a na 1200, vise mi ni ne treba. Cak niti na toj vrtnji, glasnoca coolera ne poraste puno, nesto malo glasnije se cuje, ali i dalje vrlo zadovoljavajuce. A ako pogledas vodena hladenja, ona su cak puno glasnija na vecim temperaturama. Uz sve to, ova solucija je i jeftinija te dobijes cak 5 godina garancije.
Nije glasno vodeno nego je glasan vent ako ga nabrijes. Nepton slovi za jedno od najglasnijih AIO a moj je necujan jer je konstantno na 800 okretaja kad nema potrebe za vise u gamingu..
A ovisi kako koje ali kod većine se čuje i pumpa tako ga je generalno zračno tiše jer samo vent trebaš regulirat.
Nije li bolje da ti vent napajanja bude okrenut prema gore? Dobijes tako jos jedan ispust.
Nije li bolje da ti vent napajanja bude okrenut prema gore? Dobijes tako jos jedan ispust.
hm... ajde da cujem jos par forumasa sto misli o ovome.. inace ima neke logike
dok sa druge strane citao sam dosta i tome i psu uopce ne bi trebao/smio biti u sklopu airflowa kucista dakle on treba uzimati izvana hladan zrak i ispuhivati ga van direktno dakle ne smiju na njega imati utjecaj druge komponente itd..
ako ovo što ja mislim nije tocno ja ga mogu okrenut gore, dakle cekam jos 2-3 razmisljana po tom pitanju
Hm ne, kako mu stoji sad tako je najbolje.
Sve si ok postavio, ako si stavio dodatni vent direktno na grafu sa strane to je to, ne mozes ti tu vise dobiti/izgubiti eventualno s bocne strane da imas vent ali mislim da nemas tu opciju.
Napajanje treba da bude odvjeno i da je najhladnija komponenta u masini, mnoga od njih ne funkcionisu kako treba na vecim temperaturama, a to bi se sigurno desilo u ovom slucaju kad bi okrenuo drugacije.
dok sa druge strane citao sam dosta i tome i psu uopce ne bi trebao/smio biti u sklopu airflowa kucista dakle on treba uzimati izvana hladan zrak i ispuhivati ga van direktno dakle ne smiju na njega imati utjecaj druge komponente itd..
ako ovo što ja mislim nije tocno ja ga mogu okrenut gore, dakle cekam jos 2-3 razmisljana po tom pitanju
Njemu to uopce ne smeta,nisu to neke temp , ali opet pomogne . Jer ako gledas po napisu ,radi estetike ,krivo te navodi . Zamisli da je napajanje gore kao kod nekih kucista ,natpis bi jednako stajao ali bi vent bio prema dolje,topli zrak ide pre gori,tako da tim napajanjima je to neizbjezno da ce jedan dio airflowa svakako uhvatiti . Pogotovo ako bi primjerice imao danas sutra cf,ona druga grafa koja je blize dolje ,koja radi odvoda vrucine prema gore, uglavnom grije onu gornju,ovakobi s tim bi jedan dio vrućine izbacio vani i smanjio toplinu kucista . Ne košta nista probati ,meni to tako uvijek stoji .
EDIT: kod verzije gornjeg montiranja, kucista takva obicno nemaju protok zraka kao ova montirana za doli (mrezasta dna). Kako se to napajanje moze hladiti ako je gori ventilator tako reci skoro hermeticki zatvoren za gornju plocu? Treba vuci ,a odakle?
isto sam razmišljao da psu okrenem da vuče zrak iz kućišta ali sam odustao. neka topli zrak i hrpa prašine ide ventovima van a ne da se još ima šansu zadržavati na napajanju. sad kad pogledam na psu mi je gotovo čist od kad imam kištru na kojoj je orjentiran da vuče zrak izvana i odmah ga izbacuje.
Ostavi napajanje kako je prestani maltretirati sebe i sve nas sa tom bukom i temperaturama, puko si
Dugo nisam vidio toliko puhala u jednom kućištu, ima ih dovoljno za tri
Zašto ne izvadiš onaj drive cage donji koji ti blokira vent ?
tako sam napravio par postova gore... no ovaj 200mm ven ne puse tolko jako da bi dosta puhalo po grafi..
a cage sam vratio jer ima kao sto vidis nosac za vent kojeg mozes lijepo riktat i sada on prenosi zrak sa onog 200mm i ovih dolje 2 x 120 mm prema grafi..
ovo je najbolji kombo za sada
tako sam napravio par postova gore... no ovaj 200mm ven ne puse tolko jako da bi dosta puhalo po grafi..
a cage sam vratio jer ima kao sto vidis nosac za vent kojeg mozes lijepo riktat i sada on prenosi zrak sa onog 200mm i ovih dolje 2 x 120 mm prema grafi..
ovo je najbolji kombo za sada
aj malo zagejmaj i reci kakve su sada temp tj. dali su pale išta?
gejmo sam jucer dosta..
zna doci do 80 stupnja ukupno ali u tom trenutko kroz par trenutaka padne na 75 u pravilu je oko 77-78 stupnja.
imam super điđin sw kojeg sam regulirao po temperaturi procesora.
znam kako se proc ponasa u igrama i na kolkim temperaturama pa sam prema tome nariktao vrtnju ventova jer drugacije niti ne mogu...
kuciste jos ima 10 x 3 pinska za ventove koji se napajaju putem molexa, tu sam spojio ostalu ekipu i regulirao vrtnju sa extend kablovima na 19db max..
Koliko ti je spustilo temp kad si stavio taj vent na grafu? Mislim da ne bas puno jer nije bas direktno u otvor vec u plastiku i druge ventove mada opet bi "trebalo" da spusti?
Koliko ti je spustilo temp kad si stavio taj vent na grafu? Mislim da ne bas puno jer nije bas direktno u otvor vec u plastiku i druge ventove mada opet bi "trebalo" da spusti?
ma ništa skoro sve je to tu negdje stupanj gore dolje. sada samo teze dode do tih 80 pa brzo spusti i to je to..
mislim da sam trenutno izvukao max..
Velim nije to tako glasno i toplo vec velim sto se desilo dugo sam bio na tihom i hladnom stroju..
U svemu tome sam podijelio svoja iskustva i razmisljanja ovdje na glas..
na kraju krajeva kejs fakat dobro izolira buku grafe ne i temp no netko je vec napisao da to nije najbolje airflow kuciste za izbor no ovo kuciste ima toliko opcija da nisam mogao odlit kod kupnje.
na kraju sam jako zadovoljan sa grafickom karticom i svemu ovome sto sam napravio...
gtx 970 g1 je super grafa ali jednostavno na 1440p nema sto traziti pokraj ovog cuda sto je je..
mislim da više nema smisla da komenitram buku i temperature, puno ste mi pomogli i HVALA svima koji su imali strpljenja slušat ovo :) haha
Omg,koja sapunica,stvarno nikad dosadno u AMD taboru!
ova nvidija je yebeno dosadna! sad znam zasto "nvidijasi" nemaju pojma o nicemu
!lp
zato sto ste dosadni
Omg,koja sapunica,stvarno nikad dosadno u AMD taboru!
Mi se igramo ovdje i uzivamo