AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 627.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Stjepanj kaže...

Evo jos jednom, http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/0902079/

rang gtx980 od 5000kn dobijete za 2900kn!

gtx970 je proslost, pomirite se! lockat cu temu cim dodu gajnc nove grafe iz amd-a

ovo si dobro postao, ali ostavimo postrani 980 za trenutak

ajd sad objasni kao stručnjak s iskustvom zašto se danas isplati uzeti 390x s istim hladnjakom umjesto te asus 290x za 100 eura razlike

molime te bez toga zato što je jača (jer nije, nego je samo više ocana i ima nove drivere) i ne zato jer ima 4gb više memorije (jer ti to neće trebati)

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

8gb je nepotrebno? pa do jucer ste kukali da je 4gb malo sad je odjednom 8gb previse daj se odlucite

Ajde Stjepane eto reci je li dovoljno 4GB ili nije? Ako je dovoljno kakva korist onda od 8GB na prosječno jakoj R9 390/X(na 4K rezoluciji većinom ima 20ak fps) a ako nije što onda kažeš na AMDovu top karticu Fury X koja ima "samo" 4GB?

Mislim da ćemo se složit da su i R9 390X i GTX980 jako neisplative kartice (pokraj R9 390 i GTX970) tako da ih ne treba niti gledati. Sapphire R9 390X Tri-X je 470€, Gigabyte GTX 980 507€. R9 390 su uglavnom oko 370€ a MSI, Giga GTX970 su ~350€

Evo razlika u performansama i u potrošnji

17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

8gb je nepotrebno? pa do jucer ste kukali da je 4gb malo sad je odjednom 8gb previse daj se odlucite

Ajde Stjepane eto reci je li dovoljno 4GB ili nije? Ako je dovoljno kakva korist onda od 8GB na prosječno jakoj R9 390/X(na 4K rezoluciji većinom ima 20ak fps) a ako nije što onda kažeš na AMDovu top karticu Fury X koja ima "samo" 4GB?

Mislim da ćemo se složit da su i R9 390X i GTX980 jako neisplative kartice (pokraj R9 390 i GTX970) tako da ih ne treba niti gledati. Sapphire R9 390X Tri-X je 470€, Gigabyte GTX 980 507€. R9 390 su uglavnom oko 370€ a MSI, Giga GTX970 su ~350€

Sve si rekao 

12 godina
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

a sad još pojasni zašto je 390 za 370 eura "dobra" prilika u odnosu na 100 70 eura jeftiniju 290

evo ista trgovina, samo je grafa asusova

http://www.computeruniverse.net/list.asp?searchname=r9+290

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 12:00 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

@picajzla

Novi model jos nisam vidio pa ti nemogu ni odgovoriti, no rekao sam da oni koji imaju ogranicen budet razlike izmedu modela prakticki nekuze ili im je nebitno, ovaj model 290x treba sto prije razgrabiti jer gtx 970 je presmjesna naspram ovog! I

@xxx

izgleda da je jedini protuargrument kod nvidie manja potrosnja pravog gamera, it strucnjaka,oc gurua,cistacicu zaboli ona stvar za to!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 2 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

@picajzla

Novi model jos nisam vidio pa ti nemogu ni odgovoriti, no rekao sam da oni koji imaju ogranicen budet razlike izmedu modela prakticki nekuze ili im je nebitno, ovaj model 290x treba sto prije razgrabiti jer gtx 970 je presmjesna naspram ovog! I

@xxx

izgleda da je jedini protuargrument kod nvidie manja potrosnja pravog gamera, it strucnjaka,oc gurua,cistacicu zaboli ona stvar za to!

nisi mi odgovorio zašto je 390x bolja prilika od 290x za 100 eura višu cijenu

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

kako nisam ,vec 10x, bolja kartica u svemu, neznam koji dio nisi/niste skuzili? dakle onaj ko nema 100€ vise za nesto sto je bolje nece ni uzimati 390x vec 290x...isto kao sto ce netko uzeti osnovni model neke kartice ili lightning koji je 1000kn skuplji!LP

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 12:11 (Stjepanj).
Moj PC  
2 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

a sad još pojasni zašto je 390 za 370 eura "dobra" prilika u odnosu na 100 70 eura jeftiniju 290

evo ista trgovina, samo je grafa asusova

Nisam rekao da je dobra prilika, nego eto, 290/X su praktički još malo pa nestale pa nema nekog smisla raspravljat. Realno 390 ne vrijedi ni lipe više od 290 jer je clockana za 50MHz(to mogu i na 290 sam bez problema) a od 4GB viška nema koristi.

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

@picajzla

@xxx

Gle 150W je jako puno. Nije to 50W nego 150. To je ptrošnja jednog žednog procesora na 100%+ matična. Praktički pola kompa. Kužiš, što je puno/puno je .

A pričamo o grafičkim karticama iste cijene i praktički jednakih preformansi u full HD ili igranju na nešto višim rezolucijama. Tu je i pitanje nvidijinih oku ugodnih dodataka u skoro svim novim naslovima .

I nisi odgovorio zašto R9380X vrijedi 70eura više od ove asusice 290X. Pusti ti to zašto je nekome nebitno 70 eura, jer prosječni njemac bi te pristojno poslao nekamo za razliku od jednog eura 

12 godina
Stjepanj kaže...

kako nisam ,vec 10x, bolja kartica u svemu, neznam koji dio nisi/niste skuzili? dakle onaj ko nema 100€ vise za nesto sto je bolje nece ni uzimati 390x vec 290x...isto kao sto ce netko uzeti osnovni model neke kartice ili lightning koji je 1000kn skuplji!LP

u čemu to svemu, sorry što nisam skužio, malo sam spor

pa ako možeš polako

dakle po čemu je 390x bolja od 290x, kako ti kažeš "deset puta" i da to vrijedi tih 100 eura

po snazi? - zar nije riječ o istom čipu malo više klokanom i s novim driverima koje će kasnije dati i za 2xx seriju?

po višku memorije? - zar ćeš sa 390x ići na 5k monitor da pokažeš prednost tih 8gb i "igrati" se na 10-12 fps-a

dakle, čekam odgovor - ali konkretan, bez ovih dječjih gluposti

15 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

R9 fury kartica omogućava 12K rezoluciju, isproban dirt i dobilo se prosječno 60 fps, što je rezultat koji nadmašuje bilo koji nvidia proizvod(proizvode). 1 fury kartica, a 3 nvidie zajedno ne mogu isto napraviti .....

Više na linku

http://linustechtips.com/main/topic/389949-amd-fury-x-runs-dirt-rally-at-3x4k-60-fps/

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 12:21 (jobi123).
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
UDarthMarkus kaže...
Mojpismonosa kaže...
DarthMarkus kaže...

U HR je  prosječna plaća 4500, a svi znamo za standardnu devijaciju "falabogu"

srednja vrijednost place je 4500kn. Prosjek se u nasem slucaju odreduje drugim metodama

Prijatelju znam, zato sam i rekao to sa sarkazmom...Inače,  Toni Milun je lijepo izračunao "stvarnu" prosječnu plaću i rezulatati su bili oko 2 soma i nešto...

U hr je prosječna plaća oko 5500 kn, a ne 4500kn.

Srednja vrijednost i prosjek je isto, a ti valjda misliš na medijan.

Srednja vrijednost ili prosijek se izračunava da se zbroji iznos svih plaća i podjeli s njihovim brojem, a medijan je iznos srednje plače.

Iznosite bezveze gluposti koje će neki forumaši pročitati i neki od njih zapamtiti a nisu istitnite.

Istina, kod nas petero jedu krumpir i jedan meso, ali u prosjeku to ispada gulaš.

Nadalje kada uspoređujete cijene trebalo bi raditi usporedbu u dolarima jer je to originalna cijena. Kad je r9 290x krenula u prodaju cijena je bila 549 dolara. R9 390x košta 429 dolara. Problem nastaje jer je R9 290x 350$ odnosno 30% skuplja. Za 30% višu cijenu dobivate 10%-20% bolje perfromanse i duplu količinu ram memorije. Ne kužim tko je taj naivac koji je očekivao da će 390x biti jeftinija od 290x. Pa i da njije bolja noviji je model. Oni su lagano rušili cijenu s 549 dolara na 350 i izbacili novi malo bolji model za 429 i sad će lagano kroz par godina rušiti cijenu isto kao što se dogodilo s prošlim modelom, a dogodit će se s idučim. Pa pogledajte i auto industriju. Izađe novi model i lagano mu se ruši cijena dok ne izađe novi model koji je malo ušminkaniji. Cijena tog novog jasno da nije niža od starog modela. Problem u našem slučaju je i odnos dolara prema kuni. Kada je izašao r9 290x jedan dolar je bio oko 5.6kn. Danas je jedan dolar 6.7. što je 20% više. Ni za to nam nije kriv AMD.

Evo usporedbe:

Prosječna plaća u SADu je 1785 dolara. Ako kupi R9 290x od 350 dolara to je 20% prosječne plaće.

Prosječna plaća u HR je 5500kn. Ako se kupi R9 290x od 3000kn to je 55% prosječne plaće.

Minimalna plaća u SADu je 1275 dolara. 290x tu iznosi  27% minimalne plaće.

Minimalna plaća u HR je 2425kn. Ondosno 290x iznosi 124% minimalne plaće.

S obzirom kolike su nam plaće i koliko nas malo ima jasno je da smo mi zadnja rupa na svirali svakog velikog proizvođaća.

13 godina
protjeran
XXX kaže...

A pričamo o grafičkim karticama iste cijene i praktički jednakih preformansi u full HD ili igranju na nešto višim rezolucijama. Tu je i pitanje nvidijinih oku ugodnih dodataka u skoro svim novim naslovima .

I nisi odgovorio zašto R9380X vrijedi 70eura više od ove asusice 290X. Pusti ti to zašto je nekome nebitno 70 eura, jer prosječni njemac bi te pristojno poslao nekamo za razliku od jednog eura 

ti i picajzla kao da ste posandrcali, vid vam se pomutio? (picajzlo napisao sam da sam ponovio vec 10x ne da je 10x bolja ybte)

linkate obicnu oc verziju 290cipa i matrix platinum 290X  i pitate me u cemu je razlika, dajte molim vas ovo je jako neozbiljno bilo

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 12:25 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ti i picajzla kao da ste posandrcali, vid vam se pomutio? (picajzlo napisao sam da sam ponovio vec 10x ne da je 10x bolja ybte)

linkate obicnu oc verziju 290cipa i matrix platinum 290X  i pitate me u cemu je razlika, dajte molim vas ovo je jako neozbiljno bilo

ASUS DirectCU II R9 290  290€

ASUS DirectCU II R9 390  375€

Rekao si da je R9 390 bolja kartica po svemu.. što je to "svemu" pa da vrijedi 85€ više?

*ne trebaš lupat TD ko malo dijete, jednostavno odgovori ako znaš.. ako ne ništa onda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 12:32 (Penryn).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

Ja nisam linkao ništa. Ti si linkao 290X za 2.929 kn a 390X košta 470eura, kod nas će koštati i više. Znači za karticu sa novim biosom i dodatni 4Gb rama koje nećeš trebati i nikada nećeš iskoristiti ti si spreman dati cc 700+ kn više.

Znači čekamo odgovor zašto je to isplativo jer riječ je odličnom asusovom modelu koji si sam linkao. Inači idem na rigorazan sistematski svake godine i imam vid 10/10, imam potvrdu od doktora 

Lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 12:33 (XXX).
15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

kolega, kao i sto vidite, imaju samo 2 razlike, 4gb vs 8gb, directx 11.2 vs directx 12 

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Penryn ti si isto corav ili neznas citati? tko je spominjao 390-tku, cijela prica se vrti oko 290x-390x, 390/x od asusa nisam vidio pa prema tome nemogu reci kaj je tocno ispod hladnjaka naspram stare 290/x, ostali proizvodaci su skoro sve promjenili na bolje!

XXX ti opet tulis o usporedbi cijena vani i kod nas...daj molim te usporedba ti je debilna! doslovno!

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 12:36 (Stjepanj).
Moj PC  
3 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Penryn ti si isto corav ili neznas citati? tko je spominjao 390-tku, cijela prica se vrti oko 290x-390x, 390/x od asusa nisam vidio pa prema tome nemogu reci kaj je tocno ispod hladnjaka naspram stare 290/x, ostali proizvodaci su skoro sve promjenili na bolje!

XXX ti opet tulis o usporedbi cijena vani i kod nas...daj molim te usporedba ti je debilna! doslovno!

Pa usporedba naših cijena će ići još manje u korist tvojih debilnih tvrdnji . Daj se skoncentriraj i razmisli prije nego lupiš.

Lp 

14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Vi niste normalni. Istina da imaju konfuzna imena i da se lako zabuniti, ali cijelu temu ste zaspamali zato jer je netko nešto krivo pročitao, napisao ili predpostavio.

Nadam se da će moderatori uvesti malo reda.

EDIT: Držite se cijena u dolarima dok kartice ne stignu u hrvatsku.

5 0 hvala 0
12 godina
axos kaže...

Nadalje kada uspoređujete cijene trebalo bi raditi usporedbu u dolarima jer je to originalna cijena. Kad je r9 290x krenula u prodaju cijena je bila 549 dolara. R9 390x košta 429 dolara. Problem nastaje jer je R9 290x 350$ odnosno 30% skuplja. Za 30% višu cijenu dobivate 10%-20% bolje perfromanse i duplu količinu ram memorije. Ne kužim tko je taj naivac koji je očekivao da će 390x biti jeftinija od 290x. Pa i da njije bolja noviji je model. Oni su lagano rušili cijenu s 549 dolara na 350 i izbacili novi malo bolji model za 429 i sad će lagano kroz par godina rušiti cijenu isto kao što se dogodilo s prošlim modelom, a dogodit će se s idučim.

S obzirom kolike su nam plaće i koliko nas malo ima jasno je da smo mi zadnja rupa na svirali svakog velikog proizvođaća.

jednu si stvar zaboravio, nisu oni polagano rušili cijene, odnosno jesu, ali ne tako značajno

značajno rušenje cijena se dogodilo kad je nvidia izašla s neočekivano niskim cijenama za 9xx seriju (pritom milslim konkretno na 970, ne precijenjenu 980) i kad je amd bio prisiljen spustiti drastično cijene svojih 290 i 290x

nije nitko rekao da 390x treba biti jeftinija od 290x, ali da mora biti skuplja za 100 eura je bezobrazluk

i to za što? za novo ime i nepotrebnih 4gb memorije

ovih 10-20 posto bolji perfomansi zaboravi, jer je to isti čip, malo bolje ocan i s novim driverima i to sve možeš napraviti i na 290x

ono što govorimo je da smo dosad dobivali nove serije, rebrand ili s novom arhitekturom, s koliko-toliko značajnim napretkom u svakoj klasi

dakle kad gledaš cjenovne razrede da nova grafa u klasi 300 eura ponudi bar nekakav boost (ne kroz drivere i oc), pa je onda i 100 eura opravdano donekle i čekaš da se malo spuste cijene

primjer sam naveo - dakle 970 kad je izašla bila je malo skuplja od 770 u tom trenutku

da je nvidia prošle godine umjesto 770 dala istu tu 770 pod novim imenom i malo više vrama za 100 eura više jednako bi to nazvao marketinškom podvalom

17 godina
neaktivan
axos kaže...

Vi niste normalni. Istina da imaju konfuzna imena i da se lako zabuniti, ali cijelu temu ste zaspamali zato jer je netko nešto krivo pročitao, napisao ili predpostavio.

Nadam se da će moderatori uvesti malo reda.

EDIT: Držite se cijena u dolarima dok kartice ne stignu u hrvatsku.

Sve je zapravo kristalno jasno onom tko prati GPU scenu, nemaš se oko čega zbunit. I jedini offtopic ovdje je tvojih par zadnjih postova tako da nas nemaš razloga prozivat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 12:46 (Penryn).
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

I ne kužim zašto bi se trebali držati cijene u dolarima kada su izašle cijne u eurima i dostupne su za narudžbu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Pa usporedba naših cijena će ići još manje u korist tvojih debilnih tvrdnji . Daj se skoncentriraj i razmisli prije nego lupiš.

ja sam totalno skoncetriran i svaku svoju "tvrdnju" mogu potvrditi, ti niti neznas čitati, citirati pa izgleda ni napisati sto si htio reci, kao da akcije vani ne postoje to su sad hrvati izmislili...

di mozes kod nas naruciti 300 seriju, zvao sam 3 dobavljaca pojma nemaju kad ce doci...

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 12:51 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

ja sam totalno skoncetriran i svaku svoju "tvrdnju" mogu potvrditi, ti niti neznas čitati, citirati pa izgleda ni napisati sto si htio reci, kao da akcije vani ne postoje to su sad hrvati izmislili...

di mozes kod nas naruciti 300 seriju, zvao sam 3 dobavljaca pojma nemaju kad ce doci...

Gdje sam ja to napisao da se može kod nas naručiti? Cijena je 470 eura za 390X preko weba, imaš linkove par postova iznad, dodaj na to još maržu naših trgovaca  pa mi objasni kako je to isplativo u odnosu na 290X koju si linkao. Što ja to neznam čitati ili citirati? Skroz si nerazumljiv kao da pišeš kineski.

16 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ono što se AMD nemože osporit su inovacije te pobavljivost pojedine tehnologije jer u odnosu na zelene kartice cjenovno su puno pristupačnije. No što užasno me smeta je što se kartica samo ne kupuje da bi je mogao gledat u kompu, već imao ujedno i dobar support za nju tu nvidija ima puno bolje rezultate. Da pojasnim ... AMD nije još napisao drajvere za BSD platformu (navodno govori se da razmišljaju no još ih nema) recimo AMD-ovi vlasnički drajveri za Kubuntu 15.04 nerade kad će se napisat pitanje je (proban je o ovaj novi AMD Catalyst™ 15.5 koji isto neradi) to je recimo ono što manje boli jer priznajmo kupit karticu najnovije generacije i na njoj vrtit linux i nije baš potez koji proizvođači kartica očekuju tako da eto ... spomenuto je, problem je kad odgovarajuća kartica neradi na windowsima (recimo AMD nije ni na pamet palo da napiše drajvere za windowse 10 te da ih stavi na službene stranice) kako spada jer zbog nemarnosti ili pak loše napisanih drajvera igra ima stanovitih problema. Tako da recimo Witcher 3 ima stanovitih problema s AMD karticama (razumljivo mi je da proizvođači AAA naslova budu sponzorirani od strane proizvođača kartica no očekivat je da naslov radi u nekom fluidnom obliku) pa evo i link http://www.techpowerup.com/reviews/Performance_Analysis/The_Witcher_3/3.html

Problem je danas tim veći što proizvođači kartica mogu napravit čudo danas od HW ako taj isti HW nije popraćen s softverom sve to skupa pada u vodu. Ukratko imam AMD u kompu i znam o čemu pričam prije ove kartice sam imao nvidiju 560 TI, nisam opredjeljen ni za jednog proizvođača sviđa mi da se ova dva takmaca natječu za svakoj potencijalnog kupca.

Dobro malo sam uletio u OFF Topic mada sad ću malo o temi, da bilo je očekivano da je stare kartice rebrendiraju dali sam očekivao ovakve cjene iskreno nisam R 300 serija tu prvenstveno mislima na rebrendirane modele nevidim nikakav osnov za kupnju skupljih kartica obzirom da se nisu potrudili ponudit recimo HDMI 2.0. Fury je kartica koja je namjenjena za one kojim nisu problem novci, kartica koja donosi nešto novo, dali je ona kartica koja može parirat 4K izazovu ... očekujem testove.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
XXX kaže...

I ne kužim zašto bi se trebali držati cijene u dolarima kada su izašle cijne u eurima i dostupne su za narudžbu.

Zato jer se cijena primarno kroji po američkom tržištu, a to kakve cijene dospiju u EU a da ne govorim u HR je sasvim nešto deseto. Pogotovo kad se napiše cijena jednog proizvoda u dolarima drugog u eurima, ili jednog u kunama a za drugog se "pogađa" koliko bi mogao biti.

Btw ne kužim ti tvrdnje u prošlim postovima

"Da kupujem bila bi to bez konkurencije GTX 970 4 GB."

R9 - 290x 3000 kn   16.2k 3dmark
GTX -970  2900 kn   15,9k 3dmark

Jedna je 100 kn jeftinija i ima manju potrošnju, druga ima ima 0,5gb RAMa više i nijansu bolje performanse. Po mom mišljenju to je prilično izjednačen slučaj, a ne "bez konkurencije"

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 13:09 (axos).
17 godina
neaktivan
axos kaže...

Jedna je 100 kn jeftinija i ima manju potrošnju, druga ima ima 0,5gb RAMa više i nijansu bolje performanse. Po mom mišljenju to je prilično izjednačen slučaj, a ne "bez konkurencije"

Problem o kojem govorimo je taj što R9 290X više neće bit po toj cijeni već će doći R9 390X koja će bit pa bar 50€ skuplja od 290X.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 13:13 (Penryn).
17 godina
odjavljen
axos kaže...
XXX kaže...

Zato jer se cijena primarno kroji po američkom tržištu, a to kakve cijene dospiju u EU a da ne govorim u HR je sasvim nešto deseto. Pogotovo kad se napiše cijena jednog proizdova u dolarima drugog u eurima, ili jednog u kunama a za drugog se "pogađa" koliko bi mogao biti.

Btw ne kužim ti tvrdnje u prošlim postovima

"Da kupujem bila bi to bez konkurencije GTX 970 4 GB."

Objasnio sam to.

Znači 150W razlika u potrošnji je velika da bi se preko nje prešlo samo tako. To je praktički potošnja pola kompa. Drugo tu su nvidia efekti u igrma. npr.

Kao što kažeš cijena je tu negdje i performanse uz ove stavke, meni nema konkurenciju.

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

ako pitas xxx(inace jako razuman forumas) po njemu bi ovi iz linksa 390x trebali prodavati za 5000+kn, jer on usporeduje maloprodajne cijene u computeruniversu pa na njih lemi sva ostala davanja kod nas ajme majko mila...malo smo pobrkali neke stvari oko prodaje!lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 13:18 (Stjepanj).
Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ako pitas xxx po njemu bi ovi iz linksa 390x trebali prodavati za 5000+kn, jer on usporeduje maloprodajne cijene u computeruniversu pa na njih lemi sva ostala davanja kod nas ajme majko mila...

Aj ti fino odgovori na postavljena pitanja umjesto što pišeš ovakve gluposti. Nisi se uspio izmigoljiti pokušajom humora, koji nije čak ni pokušaj .

Lp 

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 13:19 (XXX).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice