Neka švabe prduckaju kako ih volja, ali ovo priča drugu priču:
AMD Navi
- poruka: 10.404
- |
- čitano: 2.009.472
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta se misliš kupuj nevidiju odma dok nije nestalo.Steamovci će ti sve pokupovat.
Rx 6800xt je po meni bolji izbor od rtx4070. Nitro od amd je 670eura dok je ventus 3x od nevidije 730eura sad trenutno od dostupnih.
Pozdrav ekipa,
Uzeo sam 7900xtx. Ne baca mi sliku crvena gpu lampica svjetli. Novi sistem am5 7700x ddr5 rami.
Ima li tko kakvih iskustava?

Pozdrav ekipa,
Uzeo sam 7900xtx. Ne baca mi sliku crvena gpu lampica svjetli. Novi sistem am5 7700x ddr5 rami.
Mijenjaj to dok mozes za 4070ti i rijesen problem. Gledam po netu da dosta ljudi ima isti problem.Neki su dobili sliku tako sto su ispremjestali kablove , dok za crvenu lampicu nema rijesenja.
Pozdrav ekipa,
Mijenjaj to dok mozes za 4070ti i rijesen problem. Gledam po netu da dosta ljudi ima isti problem.Neki su dobili sliku tako sto su ispremjestali kablove , dok za crvenu lampicu nema rijesenja.
7900 XTX i 4070 Ti? Da se nismo malo zaletili?
I meni je odmah nakon kupovine krepala Gainward 3070. Po toj logici sam trebao preći na na RX 580 i "rješen problem"...
Pozdrav ekipa,
Displayport kabel ili hdmi? Probaj jedan i drugi.
Jbte ne bi se usudio uzet 7900 seriju. Ne izgledaju mi od samog starta pouzdano.
Papak

Papak
Priznajem jesam a ti si mačo sa 7900xtx ahahahah
A jesam...
\o/\o/
Pozdrav ekipa,
DukeOs tu ima ili ju je imao.
https://forum.bug.hr/forum/topic/prodaja-komponente/prodaja-4070-ti-ventus-msi/293944.aspx?page=0&jumpto=6616520&sort=asc&view=flat
Pozdrav ekipa,
DukeOs tu ima ili ju je imao.
https://forum.bug.hr/forum/topic/prodaja-komponente/prodaja-4070-ti-ventus-msi/293944.aspx?page=0&jumpto=6616520&sort=asc&view=flat
Upravo iz tog razloga sam je i naveo kao primjer.
Pozdrav ekipa,
pa pod "moj PC" mu i piše da ima 4070ti, tako da vjerojatno samo malo trola
Imam i jednu i drugu 4070ti prodajem.

Šta se misliš kupuj nevidiju odma dok nije nestalo.Steamovci će ti sve pokupovat.
:) Ovi put baš neću, jer mi ona mini žuta karina u kožnoj jaketi ide na neku stvar. Ali, nisam ni navea steam podatke iz ikakve fanboy pobude. I jedni i drugi su totalna bagra. Nije ni intel bolji, samo šta još nemaju "municije".
Ista stvar sa mobilnim operaterima, koliko ih ima na našem tržištu pa su se opet lipo "dogovorili". Ka da je na informatičkom tržištu grafičkih kartica drugačije...
Je bolja je evo vidi:
ma 12gb je sasvim dovoljno za 1440p
za par godina, ako ne bude dosta, ionako mijenjaš jer će obje biti već stare i slabe
Je bolja je evo vidi:
za par godina, ako ne bude dosta, ionako mijenjaš jer će obje biti već stare i slabe
Ali vram knockout je to bio nemoj ti meni da je 12 dosta. Pitaj curu ženu jeli 12 dosta.
Je bolja je evo vidi:
Nije dosta ni za 1080p na najjačim postavkama
Evo citat iz nekog reviewa:
"
Games using around 13GB VRAM peak a 1080p Max:
Last of Us Part 1 13GB
Hogwarts Legacy 14GB
Resident Evil 4 12.7 to 14GB
Using above 8GB at 1080p Max
Forspoken 11GB+
A Plagues Tale 11GB+
Callisto Protocol 10GB+
Ofcourse even more VRAM is required at 1440p and 4k."
"
Last of Us Part 1 13GB
Hogwarts Legacy 14GB
Forspoken 11GB+
A Plagues Tale 11GB+
Callisto Protocol 10GB+
gluposti, odigrao sam last of us na 1440p na najjačim postavkama i niti jednom nije trznula igra
plagues tale ne troši više od 6gb ama baš nigdje
vram usage niti jednom nije išao preko 80-90%, a i to je alokacija, ne nužno količina koja je potrebna da igra ne trza
guglaj vram allocation vs vram usage, možda će ti biti jasnije
"
Last of Us Part 1 13GB
Hogwarts Legacy 14GB
Forspoken 11GB+
A Plagues Tale 11GB+
Callisto Protocol 10GB+
gluposti, odigrao sam last of us na 1440p na najjačim postavkama i niti jednom nije trznula igra
plagues tale ne troši više od 6gb ama baš nigdje
vram usage niti jednom nije išao preko 80-90%, a i to je alokacija, ne nužno količina koja je potrebna da igra ne trza
guglaj vram allocation vs vram usage, možda će ti biti jasnije
Nvidia vrti solidan FPS, a ti zaključi kako to postižu (nije 4070 na ovom sshotu, al princip u njihovim driverima je uvijek isti)
Nvidia vrti solidan FPS, a ti zaključi kako to postižu (nije 4070 na ovom sshotu, al princip u njihovim driverima je uvijek isti)
još jednom, vram kojem recenzenti mjere potrošnju na grafama koje imaju 24gb nije količina nužno potrebna da bi igra radila bez trzanja
neke igre napunit će kompletni vrma koliko god ga imao, ali će potpuno jednako raditi i sa duplo ili triput manje vrama
da se malo educiraš evo ti tekst koji to relativno jednostavno objašnjava - link
educiraj se malo
još jednom, vram kojem recenzenti mjere potrošnju na grafama koje imaju 24gb nije količina nužno potrebna da bi igra radila bez trzanja
neke igre napunit će kompletni vrma koliko god ga imao, ali će potpuno jednako raditi i sa duplo ili triput manje vrama
da se malo educiraš evo ti tekst koji to relativno jednostavno objašnjava - link
educiraj se malo
A ti provjeri vid ako na gornjoj slici ne vidiš kako to postižu.
A evo ti i Forspoken, da se duplo uvjeriš...to što ti pored sebe nemaš i PC
sa 16GB+ karticom da se uvjeriš kako te varaju, ne znači da nisi prevaren:
Why don't people (Tech Reviewers) NOT understand VRAM USAGE vs VRAM ALLOCATION?
ne budi ovca, educiraj se
Why don't people (Tech Reviewers) NOT understand VRAM USAGE vs VRAM ALLOCATION?
ne budi ovca, educiraj se
Lol, neki anonimus na nekom lijevom forumu vs svi recenzenti + vlastite oči, vjerovat ću ipak potonjima
A ti se slobodno educiraj i dalje
nekima jednostavno nema pomoći
da ne kažeš da su to anonimusi, probaj poslušat stevu, njemu valjda vjeruješ
u prvih par minuta objašnjava ti razliku između alociranog vrama i onog što igra doista zahtjeva
nakon toga pročitaj onaj tekst što sam ti već linkao - link
nije sramota ne znati, sramota je ne pitati
Senzacionalizam sa maksamim detaljima. Spustiš teksture na midium i igraš brz problema i bez da vidiš razliku u grafici. Jedina iznimka je TLOU koji na srednjim detaljima ima zamuljane teksture pa moraš igrati na high i to je onda problem za 8 gb vrama. Odigrao ku ma high i 1080p.Ta igra se patcha svako malo od izlaska pa treba vidjeti da li će popraviti stvar. Hogwarts legacy nema problema, forstpoken demo nema problema, RE4 demo nema problema...naravno nisu maxane i ugašen RT koji ni ne kužiš u tim igrama.
Uglavnom i dalje sam nakon dvije i pol godine zadovoljan grafom.
Uostalom i AMD ima 8 gb vram grafe u prodaji.