Kod mene se ista stvar odavno dogadja, i zanimljivo da taj gubitak slike uvijek prati i gubitak snage u klima uredjaju (ugasi se na par sekundi i napravi cudan zvuk). Pretpostavljao sam da je neka nepravilnost u struji (pad napona ili sto vec).
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.954
- |
- čitano: 1.686.386
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko vidim svi kojima se ovo desava imaju Dell monitor.
kad ste vec spomenuli to sa "gasenjem" ekrana, meni se jedino znalo desiti da mi zgasi ekran i pise no signal te jedini nacin da ga vratim u zivot je restart... to mi se pocelo desavati otkad su crimson driveri izasli, a prije toga je bilo ono "display driver has stopped working and has successfully recovered".
pisao sam amd supportu jos prosle godine u 11. mjesecu i dobio sam povratnu informaciju da ce prosljediti problem dev timu. godinu dana kasnije, jos uvijek to nije rijeseno -.-
Vratio sam stare drivere i više nemam problema sa velikim pingom i zatrzavanjem u igricama.
Neznam zašto novi driveri uzrokuju veliki ping.
Ja govorim vec par dana, relive driveri su korak unatrag, jedino dobro iz njih je snimanje, ako vam radi kako spada, sve ostalo ispada kao da su stari driveri koji nisu ocito rađeni na zadnjoj verziji prije relivea nego zasebno, tako da me cudi i koj k su u amdu napravili da recimo prijasnja verzija je rijesila neke bugove od predzadnje, da bi onda sad ova najnovija vratila iste te bugove koji su rijeseni bili u prijasnjoj. Mislim koj k...zar vise verzija rade usporedno i nemogu ih sinkronizirat?
Isprobao sam Chill u Overwatchu, stao sam se uza zid tako da se nista ne dogada, FPS se nije pomaknuo dole.
Dobra stvar sa driverima je sto cak i kad je Chill iskljucen graficka vise nije na 65 stupnjeva u OW nego je temp pala na 62.
Ja sam sad odigrao partiju s chillom. Znači ja dobijem neki smiješnu zvučni signal kad ga upalim i zatreperi mi tipkovnica.
Iskreno, nije baš neka sreća. Nešto smanji temperaturu, ali dolazi do microstuttera kod promjene fps-a.
a ne znam, citao sam da 270 ne podrzava nesto, ocito nije chill
Ma sve 6, WattMan je to što r9 270/x ne podržavaju dok je Radeon CHILL podržan
tako je, ali nekuzim sto su jedino seriju 7 preskocili sa watmanom??
Kod mene se ista stvar odavno dogadja, i zanimljivo da taj gubitak slike uvijek prati i gubitak snage u klima uredjaju (ugasi se na par sekundi i napravi cudan zvuk)....
jebote, te 290-ke stvarno mogu povuć struje
btw., probaj s hep-om vidjet koliko košta industrijski priključak
Ja govorim vec par dana, relive driveri su korak unatrag, jedino dobro iz njih je snimanje, ako vam radi kako spada, sve ostalo ispada kao da su stari driveri koji nisu ocito rađeni na zadnjoj verziji prije relivea nego zasebno, tako da me cudi i koj k su u amdu napravili da recimo prijasnja verzija je rijesila neke bugove od predzadnje, da bi onda sad ova najnovija vratila iste te bugove koji su rijeseni bili u prijasnjoj. Mislim koj k...zar vise verzija rade usporedno i nemogu ih sinkronizirat?
Novi driveri su zasluzni za porast performansi, dosta ljudi (ukljucujuci i mene) se javilo da im kartice na istim postavkama rade na nizim temperaturama, a neki su cak javili da imaju vece i stabilnije clockove. Cak i ako uzmemo u obzir samo te tri stvari bez Re Livea, Chilla, podrske freesynca za borderless fullscreen mode, podrska Wattmana za starije serije kartica itd, ne razumijem kako netko moze reci da su ovi driveri korak u nazad...
Jasno je da bugova ima, ali kad se izbaci nesto ovako veliko sa dosta novih stvari mislim da nije realno ocekivati kako ce sve raditi iz prve. Izaci ce fix i rijesiti probleme, a sve ovo dobro ce i dalje ostati.
Isprobao sam Chill u Overwatchu, stao sam se uza zid tako da se nista ne dogada, FPS se nije pomaknuo dole.
Dobra stvar sa driverima je sto cak i kad je Chill iskljucen graficka vise nije na 65 stupnjeva u OW nego je temp pala na 62.
Ja sam sad odigrao partiju s chillom. Znači ja dobijem neki smiješnu zvučni signal kad ga upalim i zatreperi mi tipkovnica.
Iskreno, nije baš neka sreća. Nešto smanji temperaturu, ali dolazi do microstuttera kod promjene fps-a.
Sto se ne javlja micro stutter vecinom kod dual GPU-a? Meni taj Chill ocito ne radi, mozda moram ostale postavke ustimati. Pretpostavljam da si stavio neki FPS lock u driverima, a daj mi reci jesi mozda stavio i direktno u Overwatchu? Posto vecinom monitor drzim na 120 Hz u Overwatchu sam stavio rezoluciju 1920 * 1080 (120) gdje ovo u zagradi oznacava frekvenciju monitora i postavio sam direktno u igri FPS lock na 119, mozda bih to trebao ugasiti i samo ostaviti lock u driverima.
a zasto su samo seriju 7 preskocili sa watmanom??
a zasto su samo seriju 7 preskocili sa watmanom??
Da bi ljudi kojima je to bitno kupovali RX seriju
Sto se ne javlja micro stutter vecinom kod dual GPU-a? Meni taj Chill ocito ne radi, mozda moram ostale postavke ustimati. Pretpostavljam da si stavio neki FPS lock u driverima, a daj mi reci jesi mozda stavio i direktno u Overwatchu? Posto vecinom monitor drzim na 120 Hz u Overwatchu sam stavio rezoluciju 1920 * 1080 (120) gdje ovo u zagradi oznacava frekvenciju monitora i postavio sam direktno u igri FPS lock na 119, mozda bih to trebao ugasiti i samo ostaviti lock u driverima.
Ne znam, jesi baš uključio u Wattmanu za chill onaj global hotkey? Kad upalim Overwatch i stisnem F11, čujem neki smiješni zvučni signal, a na in game FPS counteru vidim da mi se smanji na 40 kad stojim npr. Ali kod skokova s 40 na 74 mi nakratko stuttera. I da, u driveerima sam stavio freesync lock na 74, a u igri sam isto ograničio na 74. Pokušat ću se navečer malo igrati s tim, iako je došla nova Dota, tak da ne znam hoće mi se dati
Evo da i ja kazem iskreno ovi driveri su extra po mom misljenju cak sto vise jako sam iznenadjen stim da jos uvjek koristi r9 270x u CF danas sam ih klokao i uradio koji benchmark.Zanimljivo da su ove moje jako hladne i ako sam radio ekstremne klokove, temperature jako prihvatljive za klok od gigabyte r9 270x 2GB stock 1100/1400 OC-1217/1550mhz max temperatura sto je bila 70°C.Krivulju ventilatora koristim od msi afterburnera posto je se svakako amd oglasio da ovi modeli nemaju tu neku podrsku za wattman itd ja sam jako zadovoljan svaka cast amd-u.
U driverima sam povukao slider da se upali taj chill, al nisam stisnuo f11, mislio sam da je odmah po defaultu ukljuceno. Budem probao veceras, a ti uzivaj u doti. ;)
EDIT: Tutlek nisam prije koristio Wattman pa nisam vidio ds se mora stisnut apply da bi proradile postavke. Uglvavnom sad radi, cuje se onaj zvuk kad se pokrene game sto znaci da se Chill automatski pokrenuo i isto tako kad se toggle on/off. U meniju FPS padne na nekih 40, isto tako kad se miruje u igri, kad je akcija varira izmedu 60 i 80 koliko sam uspio pratiti, dok je s ugasenim Chillom 120 avrg. Temperature su pale na 58 dok su sa ugasenim Chillom 62, nikakav stutter nisam primjetio zbog freesync monitora. Kad smo vec kod toga, mislim da bi bez freesynca bilo dosta velikih problema, jer FPS ima velike skokove. Sve u svemu stvar radi, ali mi se ne svida sto dosta dosta smanji FPS i treba se bas brdo tog dogadati da bi FPS skocio.
Neznam.Ali meni se chrash igre.I zamrzne se cijeli PC.Jedino pomogne restart i onda kada udje u win napise mi wattman settings have been restored due to an unexpected system failure...A nista nisam clockao.Driveri su ovi zadnji.
kad ce taj hotfix vise, ima vise ljudi sa problemima nego oni koji ih mogu koristiti bez problema
U driverima sam povukao slider da se upali taj chill, al nisam stisnuo f11, mislio sam da je odmah po defaultu ukljuceno. Budem probao veceras, a ti uzivaj u doti. ;)
EDIT: Tutlek nisam prije koristio Wattman pa nisam vidio ds se mora stisnut apply da bi proradile postavke. Uglvavnom sad radi, cuje se onaj zvuk kad se pokrene game sto znaci da se Chill automatski pokrenuo i isto tako kad se toggle on/off. U meniju FPS padne na nekih 40, isto tako kad se miruje u igri, kad je akcija varira izmedu 60 i 80 koliko sam uspio pratiti, dok je s ugasenim Chillom 120 avrg. Temperature su pale na 58 dok su sa ugasenim Chillom 62, nikakav stutter nisam primjetio zbog freesync monitora. Kad smo vec kod toga, mislim da bi bez freesynca bilo dosta velikih problema, jer FPS ima velike skokove. Sve u svemu stvar radi, ali mi se ne svida sto dosta dosta smanji FPS i treba se bas brdo tog dogadati da bi FPS skocio.
Vidiš meni je isto Freesync upaljen, ali svejedno imam stutter. Najbolje se vidi recimo kad umrem pa kad prebaci na drugog igrača, tamo se valjda malo zbuni. Brijem da bi Chill mogao biti super u Witcheru npr. Tamo bi vjerojatno mogao fino raditi za vrijeme dijaloga i sličnih stvari.
Jedna anketa koja nije mjerilo stanja
Dolazi Stjepanj i klika Ne radi
20 | Radi |
---|---|
3 | Ne radi |
Problem nije u samom driveru već u softweru.
Kada se u procesima zaustavi RadeonSettings.exe više nema problema sa visokim pingom.
Valjda će fix brzo doći.
Kako znati jel Chill upaljen ili ugašen?
Igrao AC, jednom stisnuo F11, jednom nisam. Jednom temperatura bila 67C, jednom 75C, a nikada ne ide preko 70 u AC.
Koji vrag?
Kako znati jel Chill upaljen ili ugašen?
Igrao AC, jednom stisnuo F11, jednom nisam. Jednom temperatura bila 67C, jednom 75C, a nikada ne ide preko 70 u AC.
Koji vrag?
http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/radeon-software/gaming/radeon-chill
Ne radi u svim igrama ako se ne varam
To znam, ali zar ne reportaju svi da im se svugdje snizila temperatura?
Nije ni bitno, imam veći problem.
Nisam igrao GTA V dva mjeseca, pokrenem ga i u kući mi je framerate 35FPS-a(bio 60), vani jedva 20 i pojavljuju se artefakti.
Druge igre(AC, BF4, Dirt Rally) nemaju nikakvih problema.
To znam, ali zar ne reportaju svi da im se svugdje snizila temperatura?
Nije ni bitno, imam veći problem.
Nisam igrao GTA V dva mjeseca, pokrenem ga i u kući mi je framerate 35FPS-a(bio 60), vani jedva 20 i pojavljuju se artefakti.
Druge igre(AC, BF4, Dirt Rally) nemaju nikakvih problema.
nemoj ga iznositi iz kuce bolji ti je fps a vani je svakako hladno
Oooo ova je bila dobra.
Ha ha
Reinstalirao drivere i sada je ok. :)
Meni su ovi najnoviji driveri crashali bf1, jel se to popravilo? Ako je netko imao isti problem..