AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.954
|
čitano: 1.686.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Catalyst / Crimson - Topic o Driverima

RadeonWattMan - skrol do dna gdje je Chill opcija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Problem sa crnim ekranima sam citao da se javljao kod 144 Hz monitora, desavalo bi se upravo na 144 Hz, na 120 i nizim frekvencijama nije bilo problema. Tada su sa 16.9. (ako se ne varam) driverima ubacili fix koji memoriju cijelo vrijeme drze na max pri 144 Hz pa je taj problem rijesen.

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

ja imam r9 270x i nemam taj watman, znaci nemam ni chill??

miki12345

0 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD Catalyst / Crimson - Topic o Driverima
doktor1 kaže...

RadeonWattMan - skrol do dna gdje je Chill opcija...

kod mene nema ichill opcije probao sam i reinstall.

ne razumijem ja više ništa.

A ovaj wattman nevalja ništa..

Msi afterburner je bolji za sve.

11 godina
neaktivan

Ja imam Chill, ali nema mi nikakvog idikatora jel upaljen ili ne :D I nema nikakve mogućnosti da biraš gdje će raditi a gdje ne, kao što piše na AMD-ovim stranicama 

12 godina
protjeran

To sa Chillom niti ja ne razumijem, ustvari ne razumijem cijeli koncept te postavke. Na koju foru bi se taj Chill ikad upalio u igrama poput Overwatch gdje stvari konstrantno leti na sve strane i svaki FPS drop bi itekako smetao ? Pretpostavljam u casual single player igrama tipa Witcher 3 i sl.

16 godina
war3_tft kaže...

To sa Chillom niti ja ne razumijem, ustvari ne razumijem cijeli koncept te postavke. Na koju foru bi se taj Chill ikad upalio u igrama poput Overwatch gdje stvari konstrantno leti na sve strane i svaki FPS drop bi itekako smetao ? Pretpostavljam u casual single player igrama tipa Witcher 3 i sl.

S obzirom da ja ove postavke ne vidim niti nemama možda mi ona radi i problem s CF-om pa ću lijepo sve vratit na prethodne drivere koji su radili...

nek si hebu m..r

12 godina
miki12345 kaže...

Moraš ga imat ako ja imam chill sa R7 240 moraš i ti sa svojom samo nisam baš primjetio razliku kad je uključen.

12 godina
protjeran

Ak ti je bolje radilo na starima vrati na njih, a za ove nove mozda najbolje pricekati fix, jer kod tako velikih drivera sa brdo novih featurea rijetko kad sve iz prve uspije.

11 godina
neaktivan

Baš bum ga predvečer pokušao uključit u Overwatchu pa ću vidit kak izgleda i jel postoji uopće neka naznaka jel radi. Mislim pretpostavljam onda da bi ako ništa trebao vidjeti da radi ako mi tipa u pregameu padne fps na 40 recimo. Ovak kad stišćem f11 u desktopu nema nikakve obavijesti ni ničega da je upaljen.

12 godina
protjeran

I mene to buni, upalim taj Chillu u Wattmanu, al bilo bi dobro kad bi se neka ikona pokazivala kad se toggle on/off. Budem i ja probao u OW danas, igram na 144 Hz monitoru pa bi se trebalo lijepo vidjeti ako se Chill upali i spusti sa 120 FPS-a (average) na npr 40-50.

14 godina
Vidim da spominjete crne ekrane. Ja imam čudan problem, kad upalim komp, slika mi stalno blokira i pojavi se crni ekran na otprilike jednu sekundu i tako stalno, svakih pola minute. I onda moram na restart i sve radi normalno poslije restarta. Imam taj problem samo kad palim komp prvi put u danu. I to mi se počelo događati kad sam napravio update na Windows 10 Anniversary. Nekad mi javi "display driver has failed to start" kad upalim komp. Nakon restarta nemam nikakvih problema.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Pa Chill funkcija snizi FPS ako si recimo AFL ili u cut scenama. I dobro je da se ne vidi razlika. To smanjuje potrošnju.

0 0 hvala 0
16 godina

Imam ovu radeonku sada će dvije godine, ali nikada niti sa jednim driverima nisam imao tih problema oko zacrnjivanja ekrana ili gubljenja signala. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

dali netko zna koji su AMD driveri izašli prije službenog izlaska BF1?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
breader kaže...
miki12345 kaže...

Moraš ga imat ako ja imam chill sa R7 240 moraš i ti sa svojom samo nisam baš primjetio razliku kad je uključen.

ne moze imati, jer jedino 270/x iz te serije nije podrzana

uplay: dr.levak | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
10 godina

Chill opcija radi na principu async. shadera (koliko sam skuzio). Te ako je stacionarna kamera framerate (i clock) se spusta kako bi se ustedilo na struji i toplini. E sad, jel to radi u svim igrama ? I nadam se da nece biti micro stuttera kod nagle izmjene sa recimo 30 na 60+ fpsa, to bi se trebalo podici u milisekundi, a jel moze bez ikakvog usporavanja ? Vidjet cemo

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
Vidim da spominjete crne ekrane. Ja imam čudan problem, kad upalim komp, slika mi stalno blokira i pojavi se crni ekran na otprilike jednu sekundu i tako stalno, svakih pola minute. I onda moram na restart i sve radi normalno poslije restarta. Imam taj problem samo kad palim komp prvi put u danu. I to mi se počelo događati kad sam napravio update na Windows 10 Anniversary. Nekad mi javi "display driver has failed to start" kad upalim komp. Nakon restarta nemam nikakvih problema.

Krivo sjeo update, ili krivo sjeli driveri, ili izglednije zadnji driveri su u klincu

Origin ID: ReaLazio
11 godina
neaktivan

Zasad je podržano svega 20-30 igara, imaš whitelist na službenim stranicama.

16 godina

lol kakvi problema sve fercera kod mene na fury x -u ko od sale 

doom beba

tomb beba

QB beba bebasta

AMD je napravio cudo i svaka mu cast da se trgnuo nakon gro 

to sto nekome ne valja je radi samih devova od pojedinih igri 

cf je vidim opet u kurcu zato sam se i maknuo sam istog 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
LeftY_CRO kaže...
breader kaže...
miki12345 kaže...

Khm, a što je onda ovo?

Always Outnumbered, Never Outgunned
11 godina
neaktivan
SoynTech kaže...
LeftY_CRO kaže...
breader kaže...
miki12345 kaže...

Khm, a što je onda ovo?

a ne znam, citao sam da 270 ne podrzava nesto, ocito nije chill

uplay: dr.levak | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
10 godina
LeftY_CRO kaže...

a ne znam, citao sam da 270 ne podrzava nesto, ocito nije chill

Ma sve 6, WattMan je to što r9 270/x ne podržavaju dok je Radeon CHILL podržan

Always Outnumbered, Never Outgunned
14 godina
neaktivan

Ajd ako netko otkrije kako eliminirati uzrok black screenova neka javi :)

Meni se događalo, pa je prestalo, ne znam zašto. I sada se pojavilo sa updateom. A događa se samo kada je opterećenje nikakvo. Mogu igrati satima u komadu i niti jednom, mogu gledati dvije, tri epizode serije i niti jednom, a može se dogoditi 2 puta u sat vremena kada sam u browseru.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Isprobao sam Chill u Overwatchu, stao sam se uza zid tako da se nista ne dogada, FPS se nije pomaknuo dole.

Dobra stvar sa driverima je sto cak i kad je Chill iskljucen graficka vise nije na 65 stupnjeva u OW nego je temp pala na 62.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Ima na Youtube kanalu Hardware Unboxing recezija drivera i prikaz kako radi chill.
Na mobu sam pa ne mogu stavit link.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
chutac kaže...

Ajd ako netko otkrije kako eliminirati uzrok black screenova neka javi :)

Meni se događalo, pa je prestalo, ne znam zašto. I sada se pojavilo sa updateom. A događa se samo kada je opterećenje nikakvo. Mogu igrati satima u komadu i niti jednom, mogu gledati dvije, tri epizode serije i niti jednom, a može se dogoditi 2 puta u sat vremena kada sam u browseru.

Nemam tih problema pa ne znam potpune manifestacije. Da li monitor izgubi signal sa grafičkom, pa prijavi signal lost i način kako je priključen DVI/HDMI ili se samo zacrni pa opet dođe slika, koliko traje gubitak slike?

Jesi čitao ovaj thread na AMD-u? Možda pomogne.

https://community.amd.com/message/2743721

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 19:47 (boxer).
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na sekundu se izgubi slika, bez poruka, bez zvukova. Windowsi rade, možeš kliktati tj. prepoznaje unose.

Kao da se ne dogodi, ono, nikakvih dokaza.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina

Kod mene se to desava vec 2god neovisno o kojoj gpu se radi, kao sto sam vec napisao

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-catalyst--crimson-topic-o-driverima/58470.aspx?page=237&jumpto=5243860&sort=asc&view=flat

To traje cca 2-3sec

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice