RadeonWattMan - skrol do dna gdje je Chill opcija...
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.954
- |
- čitano: 1.686.329
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Problem sa crnim ekranima sam citao da se javljao kod 144 Hz monitora, desavalo bi se upravo na 144 Hz, na 120 i nizim frekvencijama nije bilo problema. Tada su sa 16.9. (ako se ne varam) driverima ubacili fix koji memoriju cijelo vrijeme drze na max pri 144 Hz pa je taj problem rijesen.
ja imam r9 270x i nemam taj watman, znaci nemam ni chill??
RadeonWattMan - skrol do dna gdje je Chill opcija...
kod mene nema ichill opcije probao sam i reinstall.
ne razumijem ja više ništa.
A ovaj wattman nevalja ništa..
Msi afterburner je bolji za sve.
Ja imam Chill, ali nema mi nikakvog idikatora jel upaljen ili ne :D I nema nikakve mogućnosti da biraš gdje će raditi a gdje ne, kao što piše na AMD-ovim stranicama
To sa Chillom niti ja ne razumijem, ustvari ne razumijem cijeli koncept te postavke. Na koju foru bi se taj Chill ikad upalio u igrama poput Overwatch gdje stvari konstrantno leti na sve strane i svaki FPS drop bi itekako smetao ? Pretpostavljam u casual single player igrama tipa Witcher 3 i sl.
To sa Chillom niti ja ne razumijem, ustvari ne razumijem cijeli koncept te postavke. Na koju foru bi se taj Chill ikad upalio u igrama poput Overwatch gdje stvari konstrantno leti na sve strane i svaki FPS drop bi itekako smetao ? Pretpostavljam u casual single player igrama tipa Witcher 3 i sl.
S obzirom da ja ove postavke ne vidim niti nemama možda mi ona radi i problem s CF-om pa ću lijepo sve vratit na prethodne drivere koji su radili...
nek si hebu m..r
Ak ti je bolje radilo na starima vrati na njih, a za ove nove mozda najbolje pricekati fix, jer kod tako velikih drivera sa brdo novih featurea rijetko kad sve iz prve uspije.
Baš bum ga predvečer pokušao uključit u Overwatchu pa ću vidit kak izgleda i jel postoji uopće neka naznaka jel radi. Mislim pretpostavljam onda da bi ako ništa trebao vidjeti da radi ako mi tipa u pregameu padne fps na 40 recimo. Ovak kad stišćem f11 u desktopu nema nikakve obavijesti ni ničega da je upaljen.
I mene to buni, upalim taj Chillu u Wattmanu, al bilo bi dobro kad bi se neka ikona pokazivala kad se toggle on/off. Budem i ja probao u OW danas, igram na 144 Hz monitoru pa bi se trebalo lijepo vidjeti ako se Chill upali i spusti sa 120 FPS-a (average) na npr 40-50.
Imam ovu radeonku sada će dvije godine, ali nikada niti sa jednim driverima nisam imao tih problema oko zacrnjivanja ekrana ili gubljenja signala.
dali netko zna koji su AMD driveri izašli prije službenog izlaska BF1?
Moraš ga imat ako ja imam chill sa R7 240 moraš i ti sa svojom samo nisam baš primjetio razliku kad je uključen.
ne moze imati, jer jedino 270/x iz te serije nije podrzana
Chill opcija radi na principu async. shadera (koliko sam skuzio). Te ako je stacionarna kamera framerate (i clock) se spusta kako bi se ustedilo na struji i toplini. E sad, jel to radi u svim igrama ? I nadam se da nece biti micro stuttera kod nagle izmjene sa recimo 30 na 60+ fpsa, to bi se trebalo podici u milisekundi, a jel moze bez ikakvog usporavanja ? Vidjet cemo
Krivo sjeo update, ili krivo sjeli driveri, ili izglednije zadnji driveri su u klincu
Zasad je podržano svega 20-30 igara, imaš whitelist na službenim stranicama.
lol kakvi problema sve fercera kod mene na fury x -u ko od sale
doom beba
tomb beba
QB beba bebasta
AMD je napravio cudo i svaka mu cast da se trgnuo nakon gro
to sto nekome ne valja je radi samih devova od pojedinih igri
cf je vidim opet u kurcu zato sam se i maknuo sam istog
Khm, a što je onda ovo?
Moraš ga imat ako ja imam chill sa R7 240 moraš i ti sa svojom samo nisam baš primjetio razliku kad je uključen.
ne moze imati, jer jedino 270/x iz te serije nije podrzana
Khm, a što je onda ovo?
a ne znam, citao sam da 270 ne podrzava nesto, ocito nije chill
Ajd ako netko otkrije kako eliminirati uzrok black screenova neka javi :)
Meni se događalo, pa je prestalo, ne znam zašto. I sada se pojavilo sa updateom. A događa se samo kada je opterećenje nikakvo. Mogu igrati satima u komadu i niti jednom, mogu gledati dvije, tri epizode serije i niti jednom, a može se dogoditi 2 puta u sat vremena kada sam u browseru.
Isprobao sam Chill u Overwatchu, stao sam se uza zid tako da se nista ne dogada, FPS se nije pomaknuo dole.
Dobra stvar sa driverima je sto cak i kad je Chill iskljucen graficka vise nije na 65 stupnjeva u OW nego je temp pala na 62.
Na mobu sam pa ne mogu stavit link.
Ajd ako netko otkrije kako eliminirati uzrok black screenova neka javi :)
Meni se događalo, pa je prestalo, ne znam zašto. I sada se pojavilo sa updateom. A događa se samo kada je opterećenje nikakvo. Mogu igrati satima u komadu i niti jednom, mogu gledati dvije, tri epizode serije i niti jednom, a može se dogoditi 2 puta u sat vremena kada sam u browseru.
Nemam tih problema pa ne znam potpune manifestacije. Da li monitor izgubi signal sa grafičkom, pa prijavi signal lost i način kako je priključen DVI/HDMI ili se samo zacrni pa opet dođe slika, koliko traje gubitak slike?
Jesi čitao ovaj thread na AMD-u? Možda pomogne.
Na sekundu se izgubi slika, bez poruka, bez zvukova. Windowsi rade, možeš kliktati tj. prepoznaje unose.
Kao da se ne dogodi, ono, nikakvih dokaza.
Kod mene se to desava vec 2god neovisno o kojoj gpu se radi, kao sto sam vec napisao
To traje cca 2-3sec