Evo, kao što sam obećao u prijašnjem postu, nakon formatiranja preporučenim alatom pogledajte novi rezultat Mushkin TurboFlash 32GB.
Damn sta je ovaj Mushkin brz...
Evo, kao što sam obećao u prijašnjem postu, nakon formatiranja preporučenim alatom pogledajte novi rezultat Mushkin TurboFlash 32GB.
Damn sta je ovaj Mushkin brz...
Transcend 8gb V20.
http://yfrog.com/2htransnj
Update. Disk je bio u fat32 kad sam ga prvi put testiral. Sad je u ntfc i rez je odmah nesto bolji.
Transcend 8gb V20.
Update. Disk je bio u fat32 kad sam ga prvi put testiral. Sad je u ntfc i rez je odmah nesto bolji.
Yebo sebe...brži od mog
Jos mi nije jasno kakve veze ima formatiranje sa brzinom ali svakako cu pokusati. Hvala.
Transcend 8gb V20.
Vjerujem ali daj sliku "Properties" da vidim je li to onaj isti stick
Jos mi nije jasno kakve veze ima formatiranje sa brzinom ali svakako cu pokusati. Hvala.
pa, rekli bi da je NTFS formatiran bilo koji disk nešto brži od Fat32, no to ovisi i od alata s kojim se formatira
Da li si označio sve tri opcije kod formatiranja ovim alatom?
Da li si označio sve tri opcije kod formatiranja ovim alatom?
jesam.
probao sam na više načina i uvijek dobijem manje.
evo sad ću ti ga preformatirati pa ću ti pokazati sliku.
koje tri opcije ?
pogledaj sad onu sliku gore, stickom formatiranim s HP-ovim formaterom !?
USB mi je popunjen te možda i to utječe na brzinu? Fomatiran je u NTFS, 4096 bytes.
Platio sam ga 380kn prije 2 mjeseca u PROTIS-u, a prije mjesec dana mu cijena pala za 100kn.
Evo na njihovoj stranici najbrže pisanje je 16.74MB/s, a čitanje 31.70MB/s.
Znaš kak se kaže 'Svaki Cigan svog konja hvali'. Zato je i pokrenuta ova tema da se jednim alatom testiraju stickovi kako bi dobili približno stvarne brzine pisanja/čitanja.
Znaš kak se kaže 'Svaki Cigan svog konja hvali'. Zato je i pokrenuta ova tema da se jednim alatom testiraju stickovi kako bi dobili približno stvarne brzine pisanja/čitanja.
Jel ima netko Apacer AH222 da ga testira?
Prvotno sam mislio njega uzeti jer se na BUG testu pokazao najbržim pisanjem/čitanjem,
međutim sam naišao na temu gdje su forumaši iznijeli svoja negodovanja vezano uz taj USB stick.
Formatiraj ga u FAT32 s HP formaterom.
Taj alat "voli" Corsair ali ne očekuj velika poboljšanja.
Točno tako.
Ovo je dobra prilika da jedan drugom pokažemo točne performanse tih stickova a ne da kupujemo po proizvođačkim i trgovačkim nabrijanim recenzijama.
Ne vjerujem ja ni Bug LAB-u.
Oni će isto napisati da je neki proizvođač bolji ako im se dobro plati.
Mene se kupiti ne može
lista apdejtana !
Pozdrav svima. Novi sam na forumu iako već duže vrijeme čitam teme s foruma (oko godinu dana), samo sam uvijek do sada bio lijen da se registriram Ova tema me je potakla da testiram svoje usb stickove, a najbolji rezultat je vidljiv na slici. Rezultati testiranja dotičnog usb-a variraju ali je brzina pisanja uvijek iznad 9, a čitanja 18. Zanimljivo je da sam usb kupio prije 2 godine za 75kn, čini se dobra kupnja
EDIT: Stick je takeMS Mem-Drive Mini R 4GB
Pozdrav svima. Novi sam na forumu iako već duže vrijeme čitam teme s foruma (oko godinu dana), samo sam uvijek do sada bio lijen da se registriram Ova tema me je potakla da testiram svoje usb stickove, a najbolji rezultat je vidljiv na slici. Rezultati testiranja dotičnog usb-a variraju ali je brzina pisanja uvijek iznad 9, a čitanja 18. Zanimljivo je da sam usb kupio prije 2 godine za 75kn, čini se dobra kupnja
Dobro došao !
To je vjerojatno 8 ili 16 GB stick ?
Molim da se to navede da ne moram tražiti po serijskom boju.
evo i najsporiji stick Toshiba 4 GB da mi kolega muhaqeri ne bude zadnji ;)
slika sticka
preporuka, ne kupovati--često zamućuje film prilikom gledanja istog, nešto od elektronike je riknulo nakon 2 mjeseca (vjerojatno ugrađen jefini čajna čip)
Evo malo kurioziteta:
1. Kingmax FlashDisk 2GB
i jedan USB stick iz samih početaka njihove pojave na 'našim' prostorima,
2. Lexar JumpDrive Secure od 256MB. Nabavljen je krajem 2004.godine i koštao me skoro kao ovaj najnoviji Mushkin 32GB. Napominjem da je stick ispravan i pouzdan.
Koje je tada bilo zaprepaštenje kad si nekome rekao da može primiti podataka kao 170 floppy disketa.
evo i najsporiji stick Toshiba 4 GB da mi kolega muhaqeri ne bude zadnji
Hahaha,hvala kaj misliš na moje osjećaje ali ja sam testerisao 16GB.
Znači i dalje ostajem zadnji i nebuš me dobil na tu foru da ponovo formatiram ne bi li se izvukao zadnjeg mjesta
Moram i ja u nabavku drugog sticka od 16 GB. Moj prvi verbatimov store 'n' go od 16 GB je nesretno "poginuo", tak da sad nemam sticka većeg od 2 GB. Čini se da ću opet istog kupiti, jer po ovim rezultatima nema bržeg (kod mene u testu u hdtuneu je imao max/min čitanje 32/30.5 MB/s u ntfs-u), a da ne košta 300 kn.
da nebude offtopic:
Silicon power Touch 210 2GB (star 3-4 godine)
2. Lexar JumpDrive Secure od 256MB. Nabavljen je krajem 2004.godine i koštao me skoro kao ovaj najnoviji Mushkin 32GB. Napominjem da je stick ispravan i pouzdan.
Jura, svaka čast na tom 256 Mb sicku, no mjeriti ćemo najmanje stickove od 1 GB.