Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 621.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica

meni moj I5 treca generacija solidno na 40 stupnjeva a kad igram najvise do 50 tako da nezz ja mislin da nesto nije u redu ako je 60 stupnjeva.

Steam GameShop by ivanoman PM mene za vise informacija
14 godina
smotaniveliki kaže...

a vjerujem da bi trebalo i još koji vent ili? ja imam samo jedan odispred, jedan ispod napajanja i taj stock na procesoru i graficka je gtx 960

Stavi jedan otraga da izvlači zrak van, a možeš i napravit nešto od ovoga što sam ti predložio.

ivanoman kaže...

meni moj I5 treca generacija

Nema usporedbe, to je Ivy koji je dosta hladniji od Haswella, a i tvoj ima bolje radne uvjete od njegovoga.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
neaktivan

a do koliko mogu ići te temperature a da se nešto ne ošteti?

a vent sam htio sada staviti kad i grafu ali nije imao te dimenzije tada pa drek, ako uložim oko 300-400kn (edit: nek bude i 400 samo da komp radi bez greške) u to će biti ok ili? koji konkretan hladnjak da naručim? za vent pretpostavljam da nije toliko bitno koliko tu moze biti razlike između njih?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 18:05 (smotaniveliki).
13 godina
protjeran
smotaniveliki kaže...

a vent sam htio sada staviti kad i grafu ali nije imao te dimenzije tada pa drek, ako uložim oko 300-400kn (edit: nek bude i 400 samo da komp radi bez greške) u to će biti ok ili? koji konkretan hladnjak da naručim? za vent pretpostavljam da nije toliko bitno koliko tu moze biti razlike između njih?

granica je oko 90°c, evo moj vecerasnji primjer(93°c) riknula mi pumpa(nema hladenja uopce) vrti se samo vent na radijatoru

93°c 93°c
, i5 4570 u windowsima radi najnormalnije
idle 60°c :-)) idle 60°c :-))
! naravno nije zdravo no dok je zastita na ploci upaljena nemas brige!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 1:29 (Stjepanj).
12 godina
odjavljen

Probah malo Crysis 3, nisam odavno i moram ponovno potvrdit - ova igra melje sve živo. Nije ni čudo što svako malo recenzije brutalnih konfiguracija dobivaju siću frejmova na 4k rezi u Crysisu 3. Titan x oko 30fps ako se ne varam?! :/ ...ali nije mi čudno. S druge strane igra je preoptimizirana za SLI. Kartice mi voze na skoro 90% loada većinu vremena. A s obzirom da sam maknuo lock sa fps-a, prvi put mi je kartica ušla u 81C throttle, gornja naravno. Donja nije preko 75C otišla. Sve u svemu, brutalna igra, iskustvo na 144hz je prelijepo, fps na mojoj konfi ne pada ispod 100, uglavnom oko 120fps stoji (max postavke + fxaa). 

Drugi krug na Crysisu 3 mp oko sat vremena, igrao sa dignutim fan filterom na gornjem dijelu (ionako mi je exhaust), temp iznenađujuće - 75max. Znači samo što sam mako stock filter sa case-a, temp otišle za 5-6C... Malo čudno s obzirom da mi je iznimno proventilirano kućište (7 fanova - 3intake i 4 gore i pozadi exhaust)...ipak ti filtri blokiraju zrak u kućište i iz njega. Rade izniman posao blokirajući veći dio prašine, al u ljetnim danima mislim da ću biti bez gornjeg fan filtera :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
4 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
smotaniveliki kaže...

granica je oko 90°c, evo moj vecerasnji primjer(93°c) riknula mi pumpa(nema hladenja uopce) vrti se samo vent na radijatoru , i5 4570 u windowsima radi najnormalnije ! naravno nije zdravo no dok je zastita na ploci upaljena nemas brige!LP

Volim ovakve postove ! Naravno, voda je zakon, toplinski kapacitet joj da je tu moć, stoji a hladi. Zavidim vam, nemam već jedno 2 godine vodenjači a to je bilo najzabavnije razdoblje druženja s picekima.   E sad kad bi zakuhala, nije dobro, booooom para van :)))

15 godina
protjeran
smotaniveliki kaže...

60C je savrseno normalna temperatura za haswella, do 90C si miran, zastita i spustanje takta se pali tek na 100-105C.

Ako ti stock cooler nije bucan, onda ti nema nikakvog smisla uzimat bolji hladnjak, cisto bacanje para.

12 godina

60c je ok al do 90c nemoze nikako bit normalno i nemoze to trajat na duge pruge.

Uloži u pošten hladnjak da nebi bilo "nisam znao" i ona poznata "rekli su mi oni stručnjaci na forumu".

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Ma normalno, nemaju oni u intelu pojma, zasto onda throttlea tek na 100-105C kad je 90C tako kriticno ko sta ti kazes? 

Da kupuje hladnjak jer mu se haswell grije do 60C??? Tezak lol...

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

Ma normalno, nemaju oni u intelu pojma, zasto onda throttlea tek na 100-105C kad je 90C tako kriticno ko sta ti kazes? 

Da kupuje hladnjak jer mu se haswell grije do 60C??? Tezak lol...

Čitat sa razumijevanjem pa tek tad komentirati.

Hvala

11 godina

Ekipa, jesu li ok temperature na idleu 40c i u full loadu 70-75c? Stock cooler je u pitanju, ili bi možda trebalo staviti neki cooler da je koliko toliko bolji od ovog stocka?! Ipak ide ljeto...

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Chico12 kaže...

Ekipa, jesu li ok temperature na idleu 40c i u full loadu

70-75c? Stock cooler je u pitanju, ili bi možda trebalo staviti neki cooler da je koliko toliko bolji od ovog stocka?! Ipak ide ljeto...

Ja bi tu uoboja jednog CM Hyper 212 il LC-cc 120.

14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa

Za kuciste imam coolermaster elite 430,proc AMD PHENOM II X4 955 te grafa Amd HD6870 dual fan

Cpu cooler je katana 3 te kuciste ima svoj jedini prednji vent koji sam i dobio s njim.

Temperature u idleu kad je ventilator proca 100% te grafe 22% su proc oko 50 grafa 50 a kad skinem bocni poklopac kucista s ciljem smanjivanna temp temperature proca su oko 45 a grafe 47.

Po meni je to malo previse ako se ne varam te bih vas zamolio za par savjeta kako da to snizim.

Hoce li dodatni ventilatori na kucistu biti korisniji od otvorenog bocnog poklopca?

Hvala na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Stavi nazad obavezno vent da izbacije vruci zrak i tribale bi ti temperature bit bolje nego s otvorenim kucistem.

10 godina

prie su mi je temperarura grafičke bila 35 dok sam imao jedan monitor i stavio sam još jedan kojeg sam imao prije 1440x900 rezolucije i sad mi je grafa na 45. Normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pqweasdyxc kaže...

prie su mi je temperarura grafičke bila 35 dok sam imao jedan monitor i stavio sam još jedan kojeg sam imao prije 1440x900 rezolucije i sad mi je grafa na 45. Normalno?

ne znam kako je kod amd-a, no moja gtx550ti se ponaša skoro jednako - također je oko 10-ak stupnjeva toplija s dva monitora

zato sam monitor ostavio na njoj, a tv spojio na integriranu grafiku klincima za crtiće i meni za filmove

14 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Yup.

13 godina
neaktivan

Pomoc? Kompjuter je ocišćen od prašine, no temperature me još uvijek jako muče...

EUNE: RayzCRO
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 17:20 (Rayz00).

0 0 hvala 0
14 godina
Rayz00 kaže...

Pomoc? Kompjuter je ocišćen od prašine, no temperature me još uvijek jako muče...

S obzirom kako su ti sve komponennte jako tople, koje kućište imaš i koliko ventilatora na njemu?

12 godina
Rayz00 kaže...

Malo glupo pitanje al nemaš pojma koliko je čest ovaj fail: Jesi li stavio termovodljivu pastu i koliko ?

I koji hladnjak imaš?

13 godina
neaktivan
Tiby kaže...
Rayz00 kaže...

S obzirom kako su ti sve komponennte jako tople, koje kućište imaš i koliko ventilatora na njemu?

Newbie sam što se toga tiče, no imam samo stock ventilator od napajanja, ventilator od hladnjaka na procesoru (nedavno mijenjan jer je na stocku puklo jedno krilo pa je zujio kako je zrak kroz to prolazio nepravilno)  i stock ventilator od grafe... Znam da bi mi pomogli dodatni ventilatori koji ispuhuju/upuhuju zrak no na ovom kućištu koje imam za TO jednostavno nema mogućnosti.

nicky.sl kaže...
Rayz00 kaže...

Malo glupo pitanje al nemaš pojma koliko je čest ovaj fail: Jesi li stavio termovodljivu pastu i koliko ?

I koji hladnjak imaš?

Pasta je uredno stavljena, količinski kao 2 zrnca riže. Redovno ju mijenjam te čistim kompjuter usisivačem, ponekad i kompresorom.
Hladnjak sam mijenjao nedavno, no sumnjam da je išta slabiji od prethodnog stock hladnjaka, još je i tiši...

EDIT: Nisam napomenuo da svako ljeto imam problem sa temperaturama komponenti, no do ovog ljeta mi se nije osjetio stuttering u igrama koji me trenutno jako muči.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 19:04 (Rayz00).
16 godina
moderator
Rayz00 kaže...
 Pasta je uredno stavljena, količinski kao 2 zrnca riže. Redovno ju mijenjam te čistim kompjuter usisivačem, ponekad i kompresorom.

Hladnjak sam mijenjao nedavno, no sumnjam da je išta slabiji od prethodnog stock hladnjaka, još je i tiši...

EDIT: Nisam napomenuo da svako ljeto imam problem sa temperaturama komponenti, no do ovog ljeta mi se nije osjetio stuttering u igrama koji me trenutno jako muči.

Ako je toliko paste onda je previše.

Kolega te lijepo pitao koji je to hladnjak...

Ako neznaš stavi slike.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Rayz00 kaže...

Ako neznaš stavi slike.

Ma nije previse, nisam lud, znam koliko paste ide. Možda sam se krivo izrazio, ali previše nije.
Na hladnjaku piše: INTEL D3243 - 001, 26072220, FHP674A, 12VDC 0.60A, FUJIKURA.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 19:44 (Rayz00).
12 godina
Rayz00 kaže...
XXX-Man kaže...
Rayz00 kaže...

Ako neznaš stavi slike.

Ma nije previse, nisam lud, znam koliko paste ide. Možda sam se krivo izrazio, ali previše nije.
Na hladnjaku piše: INTEL D3243 - 001, 26072220, FHP674A, 12VDC 0.60A, FUJIKURA.

Daj sliku jer iz tog naziva mi nista nije jasno

16 godina
moderator

Ma stock intel hladnjak...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
XXX-Man kaže...

Pretpostavija sam al mi nije jasno pa rekao je da je prominija hladnjak pa sam pretpostavio da je neki aftermarket.

Posto je stanje takvo i kuciste totalno zaguseno logicno je da se vise grije.

13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Zaboravio sam navest da sam stavio drugi polovni stock, ispričavam se. No bez velika mudrovanja, šta mi je raditi? Ne grije se samo CPU...

13 godina

bez velikog mudrovanja treba uzeti bolji NE stock hladnjak, jer bilo koji stock nije dosta da hladi Q proc...

Uzmi neki pametan hladnjak za 100-150kn, tipa lc-cc-120 i sve a ne samo proc se se smanjiti temperatura...

A i daj slike kućišta da vidimo na šta to liči

A i daj sliku aida temperatura...jer ona je najtočnija

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 21:20 (FakeDeath).
Moj PC  
4 0 hvala 3
13 godina
protjeran

A i daj gajbu pive vidis koliko se ljudi trudeLP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
6 0 hvala 1
10 godina

danas sam stavio lc-cc-120 i temp. mi se je smanjila za 20C. Tih je, lijep...

Moj PC  
3 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice