Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 619.521
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

sad kad sam je stavio manje nemoze ni uci u windows a da se prije toga ne ugasi.ocito treba stavit pun kao sto su oni stavili pa da to bude to.neznam sta bih mogao jos probati..

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Uzmi komad stakla i dovoljno ti je paste kao zrno rize nista vise dobit ces kontraefekat ako naneses vise,ova tehnika je provjereno najbolja imas u videu sve.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 15:24 (began).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Tu nešto nije uredu. Vjerojatno hladnjak ne nalježe dobro na procesor, te stoga više paste ima bolji učinak. Ajde probaj sa HWMonitorom pratiti temperature i stisni hladnjak rukom i drži pa provjeri dali temperatura pada.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Temperature vaših PC grijalica
began kaže...

Uzmi komad stakla i dovoljno ti je paste kao zrno rize nista vise dobit ces kontraefekat ako naneses vise,ova tehnika je provjereno najbolja imas u videu sve.

ma znam za to frende, vec sam radio to vise puta na kompu, samo s ovim lapom ima problema

Mile 74 kaže...

Tu nešto nije uredu. Vjerojatno hladnjak ne nalježe dobro na procesor, te stoga više paste ima bolji učinak. Ajde probaj sa HWMonitorom pratiti temperature i stisni hladnjak rukom i drži pa provjeri dali temperatura pada.

moguce da ne sjeda pa treba vise paste ili sta vec.provjerit cu i to

15 godina

probao sam opet no svaki put nakon sto ga upalim kroz par sec se izgasi, maloprije se upalio bez problema i radio oko sat i pol i ponovo se izgasi.. nemam pojma koji mu je k.

temperature su skroz ok, ne prelaze 60 ni u benchmarku

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
marxone kaže...

probao sam opet no svaki put nakon sto ga upalim kroz par sec se izgasi, maloprije se upalio bez problema i radio oko sat i pol i ponovo se izgasi.. nemam pojma koji mu je k.

Daj potraži u windows folderu folder koji se zove minidump, stavi sadržaj na neku stranicu gdje ga možemo skinuti i pogledati.

Stavi slike iz event viewera (Aplications, System), razlog gašenju nije pregrijavanje, nego ili softwerski ili hardwerski problem, možeš i novu temu otvorit, jer ovdje sada idemo previše off topic.{#}

Valentin
13 godina
protjeran
evo samo da se pohvalim uzeo sam coolermastera hyper 412slim temp je pala za skoro 10 stupnjeva drzi mog i7 920(stock 2.6ghz) ocanog na 4.2ghz u idleu na 48 stupnjeva:)
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
13 godina
Stjepanj kaže...
evo samo da se pohvalim uzeo sam coolermastera hyper 412slim temp je pala za skoro 10 stupnjeva drzi mog i7 920(stock 2.6ghz) ocanog na 4.2ghz u idleu na 48 stupnjeva:)

Ako ti je cpu u idle-u na 48c onda to nikako nije dobro....

Werdum Combat Team
13 godina
protjeran
ak ti to kazes da to nije u redu onda ili neznas ili si slabo informiran:) ovo je proc od 130w i revizija cO(znaci ona losija koja radi na malo vecoj voltazi), i brutalno klokan(210bclk) tak da su temperature vrhunske bez brige...LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
14 godina

Ajde ti fino skini OCCT, pokreni ga zajedno sa programom za praćenje temp. pusti ga recimo 1 sat da radi, da vidimo dokle to dolazi pod opterećenjem (stavi slike obadva programa na forum, da se sve vidi), ovako ovaj IDLE koji si stavio nije ništa i ništa ne pokazuje, jedino ako ti računalo ne koristiš i ono je cijelo vrijeme u IDLE.{#}

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 11:16 (Valentin17).

6 1 hvala 0
15 godina
Valentin17 kaže...
marxone kaže...

Daj potraži u windows folderu folder koji se zove minidump, stavi sadržaj na neku stranicu gdje ga možemo skinuti i pogledati.

Stavi slike iz event viewera (Aplications, System), razlog gašenju nije pregrijavanje, nego ili softwerski ili hardwerski problem, možeš i novu temu otvorit, jer ovdje sada idemo previše off topic.{#}

Danas cijeli dan palim ali nikako da ostane duze od par sec upaljen. Ne kuzim kakve su to sheme. Ni repair windows ni nistw nemoze proci kad se izgasi tek tako.

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
ak ti to kazes da to nije u redu onda ili neznas ili si slabo informiran:) ovo je proc od 130w i revizija cO(znaci ona losija koja radi na malo vecoj voltazi), i brutalno klokan(210bclk) tak da su temperature vrhunske bez brige...LP

Ti kao znas kad za napon govoris voltaza {#}, a kako si pametan predpsotavljam da si stavio 5 kg paste jer "od viska glava ne boli " {#}{#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
13 godina
protjeran
Damir1908 kaže...

Ti kao znas kad za napon govoris voltaza {#}, a kako si pametan predpsotavljam da si stavio 5 kg paste jer "od viska glava ne boli " {#}{#}

sta tebi nije jasno tj koji tocno dio mog teksta ti smeta, svi imalo s mozgom znaju na sta sam misilo totalno nebitno, komentar ti je na razini malog ivice u prvom razredu osnovne skole... i o kakvoj pasti govoris za sta je to?{#} evo sad sam skinuo cooler jel ovo to? zelim tvoje misljenje ivice?{#} aj na spavanje{#}

sry morao sam....{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 0:34 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Damir1908 kaže...

sta tebi nije jasno tj koji tocno dio mog teksta ti smeta, svi imalo s mozgom znaju na sta sam misilo totalno nebitno, komentar ti je na razini malog ivice u prvom razredu osnovne skole... i o kakvoj pasti govoris za sta je to?{#}

Pa nije mi jasno to sto npr pranji ( primjer ovaj a ima ih.. ) govoris da ne zna il je neinformiran da za idle 48stupnjeva je super ... sa ovim 412 po nekoj logici bi trebalo biti manje sto je i pranja rekao a po TU se i ostali slazu samo ti znas najbolje tj. drugacije... znam sta si mislio na voltazu ( napon) ali kad vec ides pametovat onda bar takve stvari govori tocno !{#} p.s. sto sam govorio za pastu mislio na to da si je nanio previse pa ti je zato mozda proc tolko vruc ! 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 0:33 (Damir1908).
13 godina
protjeran

covjece ovaj proc ovak klokan trosi prek 200w i "VOLTAŽA" mu je na 1.4V{#} daj se informiraj ako neznas, prije nego napises gluposti da je tebi po nekoj logici ta temperatura velika...uff{#} i necu ulaziti s tobom u neku raspravu jos puno zganaca papati...LP{#}i da za informaciju svih 8 jezgri je upaljeno tj HT...kani se djecijih fora s 1 jezgrom to je za curice...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 0:43 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Jedno pitanjce, u vezi temeperatura proca, konfa iz siga, pokrenem prime95, i odma nakon 1min. zakuri ga na 70c load.. Namontiran je hladnjak Zalman cpns extreme10+noctua P12 vent..

Idle temp su 38-39c... Proc nije OC-an...

Kaj vi velite na te temperature?

Hladnjak sam danas namontiral, naravno Zalman se montira na kopču, al to mi je sve sumnjivo, pošto ga mogu malko rotirat lijevo-desno... Druge opcije ne postoje za taj hladnjak, tj jedina solucija za njega je montaža prek kopče.. Za intel vidim da ima dručkiji "bracket" tj mount kit, koji je po meni bolje izveden, neg za AMD i ta njegova famozna kopča..

http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=350

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni to nije normalno da ga nakon 1 min zakuri do 70° C , kakav god da hladnjak bio gore + sto proc nije OC-an !

Nesto tu ne stima !

Music As A Weapon !!
17 godina

Komentari na temperature?

load, prime 95(small FTT) load, prime 95(small FTT)
idle idle
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Može li mi netko reći kako se otvara nova tema?
Tena16
14 godina
zvonac kaže...

Komentari na temperature?

Nekako mi se čine visoke s čime hladiš?

15 godina

Kolega ima namontiran Zalman cpns extreme10+noctua P12 vent , no i meni se cine visoke !

- nisu ljetne vrucine

- proc nije OC-an

- dobar hladnjak

- malo TDP proca

Tu izgleda da hladnjak nije dobro sjeo , tim vise sto ga mozes rotirat lijevo - desno , a toga nebi smjelo biti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo fx8320 na 4000 mhz na 1,35V hladen s NH-D14 u idle 25 C u loadu 40 C 

test i temp test i temp
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Haf932 kaže...

Kolega ima namontiran Zalman cpns extreme10+noctua P12 vent , no i meni se cine visoke !

- nisu ljetne vrucine

- proc nije OC-an

- dobar hladnjak

- malo TDP proca

Tu izgleda da hladnjak nije dobro sjeo , tim vise sto ga mozes rotirat lijevo - desno , a toga nebi smjelo biti !

Istina, u biti hladnjak je dobro sjeo, ona kopča, ide na sred proca (i tu je dobro sjeo) tj u utor, i onda se zakopča sa strane, al opet mogu ga lagano rotirat, ne znam kak je to zamišljeno u zalmanu, al stvar je u banani.. Mount za Intel je puno bolji, al dobro to je stvar proizvođaća.. Ionak bum uzimal drugi hladnjak, pošto mi ovo baš nije najsretnije rješenje..

Evo o čem se radi Evo o čem se radi
15 godina

Mislim da nisi sve potrebne adaptere stavio kod montiranja !  Dobro prouci upute za montiranje !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Haf932 kaže...

Mislim da nisi sve potrebne adaptere stavio kod montiranja !  Dobro prouci upute za montiranje !

Mislim da jesam, ono ostalo je za Intel, dok je kod AMDa stvar jednostavna... Ona kopča i to je to, isti princip je i sa AC Alpine 64+, sa strane ima dvije kopče, i sa šarafićem stežeš kopče, tj hladnjak, i ne mrda nikud, al on je dost glasan, tj onaj njegov 92mm vent..

15 godina

Ona kopca koju si oznacio na slici , dali si bas samo nju koristio za montiranje ?

Bas gledam upute za montiranje tog hladnjaka i ima dosta dijelova koji se moraju stavit !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Haf932 kaže...

Ona kopca koju si oznacio na slici , dali si bas samo nju koristio za montiranje ?

Bas gledam upute za montiranje tog hladnjaka i ima dosta dijelova koji se moraju stavit !

Da, tu kopču sam stavil, a gle nemaš kaj puno tu, ta kopča ti ide na hladnjaka, i s njom kopčaš sa strane one dvije kak bi to nazval, "kukice", i to je to..

A i tak je navedeno u manualu..

13 godina
protjeran
zvonac kaže...
Haf932 kaže...

Da, tu kopču sam stavil, a gle nemaš kaj puno tu, ta kopča ti ide na hladnjaka, i s njom kopčaš sa strane one dvije kak bi to nazval, "kukice", i to je to..

A i tak je navedeno u manualu..

a neznam kak neko moze krivo hladnjak staviti, al dobro!{#} koliko vidim tebi se taj hladnjak vrti na 1000 okretaja u primeu95! to je definitivno pre malo al s obzirom na brzinu vrtnje prime95 daje onda normalne temperature u tim uvijetima...sry al meni sve tu izgleda normalno u tim uvijetima s screenshota!!!LP

nariktaj na cooleru ili u biosu da se cooler vrti na najace pa javi onda rezultate...

13 godina

Brate zajeban je ovaj Ivy Bridge,poglej temperatura na 4.4GHz i 1.27v!{#}

H100 na full!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

cine mi se cak i ok temperature

Moj PC  
0 0 hvala 0