SQL, replace, nasa slova

poruka: 4
|
čitano: 954
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
SQL, replace, nasa slova

kad napisem "select * from sc.eintrastatŠifrarobe" - sve je ok, naravno

kad napisem "UPDATE sc.eintrastatŠifrarobe SET naziv = replace(naziv, 'i', 'I')" dobijem gresku: "Argument data type text is invalid for argument 1 of replace function."

kad napisem "UPDATE sc.eintrastatTokrobe SET naziv = replace(naziv, 'i', 'I')" sve je ok

jel to mene pati slovo Š ?!??!! kako to rijesiti?

unaprijed hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SQL, replace, nasa slova

Kao prvo, mislim da je totalno loša praksa koristiti HR znakove u nazivam tablica/baza itd.

Drugo, po greški izgleda da ti polje "naziv" nije char(ne znam što bi drugo bilo). Probaj ga castati u char i onda probaj još jednom.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: SQL, replace, nasa slova

kao prvo - znam... ali mislim si, pa 2013. je, pa dosta mi je toga da ne mogu koristiti ŠČŽ :)

kao drugo - {#} stvarno, potpuno mi to promaklo

puno hvala...

17 godina
Re: SQL, replace, nasa slova

Ma nije problem u godini ili da li to baze mogu ili ne mogu. Problem je što te zbog takve banalnosti može neka funkcionalnost zezati, može biti da će sve raditi osim toga. Onda moraš raditi refactoring imena baze, provjeravati kod itd. Ok to neće biti problem na 10 tablica, ali zamisli da ih imaš par desetaka ili nedaj Bože stotina.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice