Uvozenje Audija iz Njemacke

poruka: 8
|
čitano: 2.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Zanima me jel netko zna ili jel netko ima iskustva s uvozenjem novog automobila iz Njemacke. Je li ima neki posebni proces ili se moze samo pokupiti, odvesti u HR i registrirati kod nas? Takoder, iako sumnjam da se moze, je li moguce dobiti povrat poreza?

Usput, radi se o Audiju S6 Avant, koji sa skoro full opremom u Njemackoj dode oko 750 000kn, a kod nas bez ikakve opreme dode 900 000kn.

Jel se isplati onda uzeti u Njemackoj ili ne?

Hvala!

14 godina
Re: Uvozenje Audija iz Njemacke
14 godina

Najviše se isplati uvesti starije aute (manja vrijednost) s što manje Co2 emisijom jer je onda na tu malu vrijednost (koju carina racuna) manji postotak koji se uzima za trosarinu.

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...
11 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima! Neznam jesam li bio dovoljno jasan u postu, radi se o skroz novom autu, a ne rabljenom.

11 godina
neaktivan

I da, samo da se izjasnim, znam da treba placati hrpu poreza i pregleda za uvoz rabljenih automobila, ali sta je s novima?

11 godina
neaktivan

Na kraju sam odustao od uvozenja, ne zelim dati dodatnih 300 000kn poreza.

16 godina
neaktivan
PxltdAAPL kaže...

I da, samo da se izjasnim, znam da treba placati hrpu poreza i pregleda za uvoz rabljenih automobila, ali sta je s novima?

Pa jeftinije prođeš sa rabljenima odnosno manji su porezi nego sa novima , problem je u našoj vladi što se odupire direktivama EU i hoće pobrat što više poreza.

11 godina
neaktivan
zeroname kaže...
PxltdAAPL kaže...

Pa jeftinije prođeš sa rabljenima odnosno manji su porezi nego sa novima , problem je u našoj vladi što se odupire direktivama EU i hoće pobrat što više poreza.

Pitam se zasto me to nimalo ne cudi. Nabijaju poreze na sve moguce a uvijek im fali novaca.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice