Pomoć pri kupnji automobila za dvometraša

poruka: 10
|
čitano: 7.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pomoć pri kupnji rabljenogautomobila za dvometraša

Prije svega pozdrav svima. U fazi sam kupnje rabljenog auta, no nažalost postoji nekoliko prepreka pri toj kupnji -  moja visina od 2 metra pri čemu moram birati automobil u koji stanem, moj budžet koji bi bio između 20-25 000 kuna, kao i zahtijev da automobil mora imati 4/5 vrata. te mora imati ručnu ili automatsku klimu. Znam da se za te novce ne može kupiti u prosjeku ništa novije od 2004. godine te ništa ispod 110000 km, no trebala bi mi vaša preporuka za nešto najoptimalnije što bi mi odgovaralo, a moglo bi upasti u ovaj cjenovni rang. Dobro sam se upoznao i sa cijenama na njuškalu da shvatim kako se tržište kreće.

Namjena bi bila sljedeća - uglavnom gradska vožnja te nekoliko puta na godinu vožnja od 400-injak km kombinirano (autoceste i lokalne ceste) i želja da mogu otputovati u neku susjednu zemlju bez straha da će automobil biti prezahtjevan za taj put u smislu da će se mučiti po autocesti čak i pri nižim brzinama. Brza vožnja me ne zanima, kao ni pretjecanje, ali ne bih htio da se osjećam kao da će se auto raspasti kada dođem do 100 km/h. Bilo bi poželjno da prtljažni prostor bude velik makar za dvije prosječne putne torbe i pokoju puniju vrećicu, ali i opcija da stavim/naguram isključivo dvije putne torbe također dolazi u obzir.

Proučio sam poprilično raznih tema i na drugim forumima i evo nekih mojih zaključaka:

- dizelaša ne bih jer ne mogu financirati potencijalne popravke koji se statistički (ne i nužno) javljaju kod velikih kilometraža poput problema s diznama.

- Ford focus mi se oduvijek sviđao i po nekim mojim procjenama bi model 1998-2004. bio idealan sudeći prema mojim potrebama. Ako bih uzimao baš njega pokušao bih ciljati godunu 2003. ili 2004. i 1.6 motor jer vele da je 1.4 jako trom.

- sviđaju mi se i stari hyundai accent modeli, ali ne znam bi li imao prostora u njemu za ugodnu vožnju.

- VW polo mi je također fora, ali mislim da je to premali automobil za mene.

Molim vas za savjet iz iskustva koji bi automobili bili optimalni za moje potrebe te što pouzdaniji odnosno na što moram paziti prilikom kupnje pojedinog modela - koje su mu dječje boljke, koji djelovi vole odlaziti isl. Svjestan sam da su rabljeni auti takvi kakvi jesu, kilometraža čini svoje, servisirat će se na ovaj ili onaj način, no volio bih u startu uzeti nešto što me neće odmah početi zezati sa elektronikom ili nečim drugim što nije potrošni materijal.

Unaprijed hvala svima željnima da mi pomognu.

12 godina

Moj rođak koji također ima okruglo dva metra vozi hyundai accent tako da u njega stanes 100%.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri kupnji automobila za dvometraša

Evo i prve pomoći :)  Molim te samo rečenicu-dvije o tome da li je zadovoljan s autom i da li je imao kakvih većih problema s njime?

12 godina
tesko ces naci auto da je dobro pogodjen za dvometrase, no dosta pomaze kad se volan da podesiti po dubini - onda mozes stvarno naci dobru poziciju da ti noge budu u dobrom polozaju, a da se ne moras saginjati naprijed za volanom ili obrnuto da su ti ruke u dobroj poziciji ali su koljena skvrcena
imam dva metra i vozio sam hrpu auta dok sam radio testove i mogu ti reci da ta opcija nama dvometrasima zlata vrijedi
za ovo dalje nek savjet da tko se vise kuzi, jbga, ja sam testirao nove aute, a rabljene koje sam kupovao nisam bio neke srece
12 godina
beautifultokio kaže...

Evo i prve pomoći :)  Molim te samo rečenicu-dvije o tome da li je zadovoljan s autom i da li je imao kakvih većih problema s njime?

Zadovoljan je uvik ga hvali a koliko znam problema nije imao osim pregorenog senzora zračnih jastuka.

Nije on puno priša sa svojim, sad je negdi oko 100000km al zato od moje susjede je priša skoro 300000km bez vecih problema.

Znam ih nekoliko što imaju taj auto večinom prvu generaciju (kod rođe je druga generacija) i neznam da se itko tužio na pouzdanost

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina

ja nemam dva metra ali znam da je frend 2 metraš kupio citroen saxo, 
pa mogu reći da glavom dodiruje krov. To je malo zeznuto. Dakle, gledaj da nije 
neki niski autić, da kao što je spomenuto ima podešavanje volana po visini i
naravno podešavanje sica. To ima većina auta danas.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina

Od tih manjih automobila ford focus je vjerojatno najkomotniji. probao sam renault lagunu... užas, to je autić za patuljke do 190 cm. astra tako-tako, baš se i ne sjećam. 

suv je optimalan za dvometraša.

Potpis!
10 godina
neaktivan

Deda ima 2.20m mercedes bilo koji(limuzina) i ford mustang sigurno pašu (samo ne znam koliko će ti ovo bit od pomoći)

13 godina
neaktivan
CyberPlague kaže...

Deda ima 2.20m mercedes bilo koji(limuzina) i ford mustang sigurno pašu (samo ne znam koliko će ti ovo bit od pomoći)

Hehe, kupio bih ja sebi i pathfindera da imam novca, ali nažalost morat ću se zadovoljiti s nečim u rangu 20-25K kuna. Hvala svima na dosadašnjim prijedlozima, samo nastavite i dalje. Kako sam ranije napisao, meni su za oko zapeli Ford focus i Hyundai Accent, no svaki dodatni prijedlog (pouzdanog) auta je dobrodošao.

12 godina
overhaul kaže...

ja nemam dva metra ali znam da je frend 2 metraš kupio citroen saxo, 
pa mogu reći da glavom dodiruje krov. To je malo zeznuto. Dakle, gledaj da nije 
neki niski autić, da kao što je spomenuto ima podešavanje volana po visinii
naravno podešavanje sica. To ima većina auta danas.

ne samo po visini, velika je razlika u podešavanju po dubini, jer kad odmakneš sjedalo do kraja radi dužine nogu onda ti je volan predaleko i ruke su ti skroz ispružene ili se čak moraš malo i nagnuti prema naprije što nije prirodan položaj

ali kad imaš podešavanje po dubini, onda namjestiš sjedalo da ti paše nogama, volan povučeš prema sebi (obično ide od 15-20 cm) i onda dobiješ idealnu poziciju - malo zvuči čudno, ali kad isprobaš shvatiš koliko te auti bez te opcije ustvari ograničavaju i tjeraju na neprirodni položaj pri vožnji i koliko je to dobro za nas dvometraše

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice