Jeste li koristili chip tuning i kakva su iskustva?
Chip tuning
- poruka: 17
- |
- čitano: 17.466
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moj drug je čipovao Golf-a 2 GTI i skinuo mu blokadu, sad ide 320 jarooooooooooo.
Oprostite, na spam-u, ali mene (sad ozbiljno) zanima kako i zašto to radi. Zašto proizvođači auta to sami ne ubace?
Mene više brine moguća povećana potrošnja goriva ali i šteta na motoru (gledajući na dugoročno).
Oprostite, na spam-u, ali mene (sad ozbiljno) zanima kako i zašto to radi. Zašto proizvođači auta to sami ne ubace?
poveća ti se potrošnja.

Mene više brine moguća povećana potrošnja goriva ali i šteta na motoru (gledajući na dugoročno).
Koliko sam ja sad pročitao, motor će ti vrlo vjerovatno dobiti dosta veću dozu trošenja od one koja mu je namjenjena jer se nekako mijenja vrijeme zapaljenja gorive smjese u motoru.
I morat ćeš trošiti visoko-oktansko gorivo, koje je valjda skuplje.
poveća ti se potrošnja.
Na Veyron-u je to 150KS. Lijepo, lijepo.
Koliko sam ja sad pročitao, motor će ti vrlo vjerovatno dobiti dosta veću dozu trošenja od one koja mu je namjenjena jer se nekako mijenja vrijeme zapaljenja gorive smjese u motoru.
I morat ćeš trošiti visoko-oktansko gorivo, koje je valjda skuplje.
Na Veyron-u je to 150KS. Lijepo, lijepo.
Nećeš, visokooktansko gorivo je za aute s većom kompresijom, ona se ne mijenja chip tuningom.
Na veyronu je to ništa, jer je to sportski auto iz kojeg je već izvučeno najviše što se moglo elektronikom. Možda bi se eventualno mogao dignuti tlak turbine.
poveća ti se potrošnja.
Jel vrijedi i obratno, da čip smanji snagu pa se gorivo štedi, zašto ne štediti pola do litre na 100? Ionako po gradu ne treba nešto puno konja u redovima i stalnom stajanju, ne?
Jednako tako postoji i eko chip, koji ti poveča snagu na nekih 10ak KS ali ti smanji potrošnju za nekih 5%...
To se najbolje osjeti na turbo dizel motorima....
Moguće je, ali... pogledati ću ti doma, mislim da je u zadnjem broju Auto Kluba objašnjenja ta problematika... jer svaka promjena bi se trebala prijaviti na tehničkom. Ako radiš smnjanjen snage, priznaju samo ono koje je napravio ovlašteni servis, a oni to ne vole raditi... uglavnom, pogledam ti doma, pa ak treba, napravim sken članka i ostavim ga ovdje.
Oko tog ECO čipa se ja razmišljam...
Imam ga ja na Passatu 1.9tdi, inače 101ks, sad ima 118ks, i spustila se potrošnja sa nekih 7litara na 6litara, otprilike.
Osjeti se da malo jače povuče, međutim, ništa previše. Iako je auto puno prešao, nekih 250tisuća, kad smo ga tek kupili trošio je oko 4 litre
Frend ima chip na trojci 1.9 TDI (90 ks) i sa čipom ima 120 ks,nikakvih problema na motoru,potrošnja ista a osjetno jače vuče...
Imam ga ja na Passatu 1.9tdi, inače 101ks, sad ima 118ks, i spustila se potrošnja sa nekih 7litara na 6litara, otprilike.
Osjeti se da malo jače povuče, međutim, ništa previše. Iako je auto puno prešao, nekih 250tisuća, kad smo ga tek kupili trošio je oko 4 litre
Znači, sa tim čipom ipak je 17 konja više? To je super. Meni bi takvo nešto trebalo jer moja pijandura uzme oko 7.5, a nekad i više ako ga stisnem.
Međutim, koliko sam čitao, taj eco čip daje snagu pri manjem broju okretaja samo?
Međutim, koliko sam čitao, taj eco čip daje snagu pri manjem broju okretaja samo?
Da, to sam i napisao, osjeti se snaga, međutim, za nešto više, ipak se osjeti tromost dizela...
Ovaj auto je dosta velik i težak, možda na nekom manjem to nije toliko izraženo...
I da, za kraj, ovisi ti sve o načinu voženje, ako forsiraš auto, onda će on dosta više trošiti...
Chipu jedan vejiki
Imam na astri,smanjila se potrosnja,dignuta blokada,i auto vuce malo zivlje
na turbo dizelima znatno dize konjazu...
A na pitanje zasto ih proizvodjaci odmah nestave : zbog zarade
masu se auta proizvodi sa istim motorima samo se centralina(cip) mjenja i tako dignu tih 20-30 konja i napisu da auto ima vise konja ...
Inace preporuka : sm chip tuning ... decki obavljaju dobar posao sta se tice "chip" tuninga