Pozdrav ljudi, imam problem sa radiom ili CD-ovima, snimio sam 4 CD-a jedan sam brzo snimio na 42x mislim, pa mi nije ni čudno što ne radi, ali ostale sam snimao na 16x i Nero Portable 2016 i radio sam u Audio i onda mi nekad izbaci CD Error a nekad opet ufati pa pjeva bez problema, eh sad da li je neko nešto pritisnuo na autu inače imam Blaupunkt - Rimini MP 27 radion i kada pritisnem tipku ispod ESC i nekad ufati msm pokrene nekad neće, pa me sad zanima do čega bi moglo biti, inače sam kupio Sony CD-ove mislim CD-R za 9 € sam dobio 50 komada, i sad jesu li CD-ovi krivi ili je nešto drugo molim pomoć.
Auto radio
- poruka: 9
- |
- čitano: 2.169
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Više mogućnosti:
- prljavština na leći CD čitača u autoradiju
- loš CD-R medij (iako ovdje mislim da to nije slučaj, Sony obično proizvodi odnosno koristi solidne medije)
- loše snimljen medij (loš / prljav CD snimač)
Zadnje dvije mogućnosti je najlakše eliminirati - probaj s nekim drugim CD-R medijem (drugog proizvođača), a ako bude isti rezultat, probaj i snimiti na nekom drugom snimaču.
Ako ništa od toga ne pomogne, problem leži u autoradiju (nečistoća ili kvar).
Ok, evo ovako imam drugi CD neki ne poznam marku nije mi poznata kao Verbatim i ostale i tu je snimato u .mp3 i odmah ga pušta,, evo sad sam skinuo Ashampoo i evo skidam muziku i probat ću uraditi u .mp3 pa da vidim, inače radio podržaje .mp3 to sam vidio, samo me juči jel se da na Ashampoo riktati brzina prženja ??
Mozes stimat brzinu przenja u Ashampoo bez problema prije przenja imas pod Advanced options stimanje brzine przenja a ja kad sebi przim mp3 za auto obicno na 8x przim i radi bez problema,.
1x kod CD-a je oko 1,2 Mbit/s odnosno 150 kB/s, znači broj "x-eva" je višekratnik te osnovne brzine.
Ako je to pri nekoj velikoj glasnoći, onda dolazi do izobličenja zbog prevelikog kretanja membrane (preslab ili loš/oštećen zvučnik), ili možda neki drugi dio konstrukcije vibrira pa stvara takav zvuk. Morat ćeš osluškivati dok ne nađeš izvor zvuka.