Ne znam kak je na drugima, kod mene na Mazdi kad upalim auto hold (to mi ide na jetru kaj ga moram palit svaki put) dođem do semafora i zakočim, auto stane i ništa se ne događa dok ne stisnem kočnicu još za dlaku. Tad se aktivira auto hold a kad ju stisnem još malo onda se start stop aktivira i auto se ugasi. E da, automatik je pa ne znam ima li to veze.
koje je to godiste?
u mene se ponaša sasvim normalno
2021. Meni je to odlično jer nemam potrebu za gašenjem SS pošto se auto gasi tek kad jače stisnem kočnicu. Jedan od fičra kaj sam otkrio slučajno.
Prošla Mazda 2017 je bila manualac i tu mi je SS dizao tlak al nisam imao auto hold.
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Ne znam kak je na drugima, kod mene na Mazdi kad upalim auto hold (to mi ide na jetru kaj ga moram palit svaki put) dođem do semafora i zakočim, auto stane i ništa se ne događa dok ne stisnem kočnicu još za dlaku. Tad se aktivira auto hold a kad ju stisnem još malo onda se start stop aktivira i auto se ugasi. E da, automatik je pa ne znam ima li to veze.
To i mene živcira, a samo paljenje auto/holda kočnicom nisam skužio. Odnosno toliko mi je debilno da mi je lakše svaki puta stisnuti gumb za auto/hold. Iako mi je na nekim prijašnjim autima auto/hold stalno bio uključen. Isto je bio gumb, stisnuo si ga i više se nikada nije ugasio. Na mazdi mi je to sad već prešlo u naviku da prvo ugasim najveću prevaru autoindustrije start/stop i onda čim lagano krenem auto/hold jer ga ne prihvati na mjestu ( isto recimo debilana ). Kažem sad mi je već prešlo u naviku, u početku mi se dešavala slična situacija, dođem do semafora blagi nagib, navika mi je čim stanem auto/hold se pali, ja se nešto zamislim i skužim auto se kotrlja lagano. 
Na ovom mojem iz 2019. (Ateca 1.5 TSI, manualac), Start/Stop i autohold rade sasvim pristojno.
No, s obzirom da imam original akumulator, Start/Stop se ni ne pali uvijek (neće se auto ugasiti ako ima premalo napona/snage u akumulatoru za ponovno pokretanje). Naravno, i ako je previše potrošača uključeno, često Start/Stop ne gasi samostalno (tipa klima po ljeti). Ali kada radi, čim stisnem kuplung da ubacim u brzinu (dok je ugašen), odmah "kresne".
AutoHold; povezan sa Hill Assist-om tako dobro radi (dovoljno je jače stisnuti kočnicu da se sam uključi) da ga nemam namjeru isključivati.
Iako, i jedno i drugo mogu privremeno ugasiti na gumb ako mi ne treba.
Start stop je smeće, ja sam odma pogasio sve eko điđe, niš koristi samo šteta.
VAG ali i BMW imaju Start & Stop brutalno postavljeno, ne jednom mi se sl. Octavia ugasila na kružnom toku...
ali Kia svoj ISG je istrenirala kak treba, gasi stroj tek kad je u potpunosti zagrijan na radnu temperaturu, pali na zub čim stisnem kvačilo...
čak ga i ne gasim više (Kia je moja privat)
Renaultov je koma.. sluzbeni kombi, dolazi pred semafor i gasi se (dok se jos vozimo onak 1-2kmh), semafor se pali prakticki odmah, stisces kuplung a on mrtav.. i nista, na kljuc opet gasi pali
izvini ali zamjesao si PSA sa renaultom
ili ti je neispravan
na svakom autu kojeg sam vozio nije tako funkcionirao, samo na peugeotima i citroenima...kombi, auti, rucni, automatik, stagod...zivciralo me brutalno, vozis se jos 7-8 kmh, klizis do semafora i ugasi se...jbt
VAG ali i BMW imaju Start & Stop brutalno postavljeno, ne jednom mi se sl. Octavia ugasila na kružnom toku...
ali Kia svoj ISG je istrenirala kak treba, gasi stroj tek kad je u potpunosti zagrijan na radnu temperaturu, pali na zub čim stisnem kvačilo...
čak ga i ne gasim više (Kia je moja privat)
Renaultov je koma.. sluzbeni kombi, dolazi pred semafor i gasi se (dok se jos vozimo onak 1-2kmh), semafor se pali prakticki odmah, stisces kuplung a on mrtav.. i nista, na kljuc opet gasi pali
izvini ali zamjesao si PSA sa renaultom
ili ti je neispravan
na svakom autu kojeg sam vozio nije tako funkcionirao, samo na peugeotima i citroenima...kombi, auti, rucni, automatik, stagod...zivciralo me brutalno, vozis se jos 7-8 kmh, klizis do semafora i ugasi se...jbt
Reno Master, mislim da je unutra 2.3dci.. ne desava se svaki put ali se najcesce desi kad se ugasi i kad prakticki u istom trenutku stisnes kvacilo, znaci u tom trenutku se ne desava nista nego ga ono moram rucno upalit
vozio sam sve i svasta i imao problema samo na navedenim markama...tj nisu problem, nego jednostavno tako tariran S/S
drugi su mi se ponasali normalno, pa cak i master isto 2.3 kojeg sam vozio jedno pol godine...evo ne znam