ajde, ti znaš...
a inžinjeri koji su propisali taj srvisni interval nemaju pojma, jelda
Mijenjaj ti na 30.000km pa cemo vidit koliko ces daleko, pogotovo ako uzmes ono ulje iz Kauflanda, kad se auto pocne gusit, dimit, radit nemirno i slicno onda baci pogled na letece lezaje i ostale komponente u motoru.
Jesu li to isti inzinjeri koji su na M550d napisali da trosi 5.3 litre po gradu? Kakvome to gradu, bez prometa, semafora i ravnice obicne kao sto je staza... Daj molim te ajde, s tobom se ne isplati ic u daljnju diskusiju jer vidim po tebi da nisi nekakvi car fanatic. Platim auto 70-80 tisuca eura pa cu sad gledati ocu li za 15.000km dati 300 eura za mali servis ili ustedit novac pa dogodine napravit.
sam sebe si diskreditira sa ovim glupostima sta pises. Ti ocigledno ne znas niti kako se mjeri prosjecna potrosnja automobila od strane proizvodaca, i jos prozivas inzenjere zbog toga. Nakon ove recenice svaki tvoj iduci post gubi smisao.
p.s. "car fanatici" su jedini ljudi sa kojima se ne isplati ic u ikakvu diskusiju.
Mijenjaj ti na 30.000km pa cemo vidit koliko ces daleko, pogotovo ako uzmes ono ulje iz Kauflanda, kad se auto pocne gusit, dimit, radit nemirno i slicno onda baci pogled na letece lezaje i ostale komponente u motoru.
pa i mijenjam, na vw polu svakih 30k, eno ga skoro na 200k kilometara
doduše, ne čekam baš 30k, mijenjam čim prijeđe 26-27 tisuća
da si pratio raspravu... mijenjam tako već 30 i kusur godina, nikad mi se motor nije raspao, a auti su mi doživjeli i preko 20 godina starosti, kilometražu i preko pola milje kilometara
normalna stvar....ljudi se ponasaju kao da motori i ulje nisu napredovali, da intervali jos uvijek moraju biti 5tkm