Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.494.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ljudi jel zna netko jel se soundset plavi u Zg-u ugasio?

Nemogu ga ručno naći na radiu, a kolko sam pročitao na frekvencijama di se emitirao soundset plavi, sad se emitira laganini fm i njega uredno hvatam (89.1 i 98.0), a plavog nigdje, mada i dalje piše da se emitira na istoj frekvenciji...

Kolko sam pročitao, laganini fm je svoje frekvencije predao extra fm-u (cajkama) i uzeo frekvencije od soundset plavog...

Pa nemrem vjerovat da je nestal tak jedan odličan radio, glavno da hrt ima valjda 4-5 kanala, redom na svakom samo dosadno brbljanje, nigdje muzike, ko da telefnsku sekretaricu slušam...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2018 22:47 (1BIT).
13 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Ziga kaže...

Znaš za gubitak vrijednosti novog?

120.000kn platiš auto, nakon 1 godine vrijedi cca 100-105.000 Kn

Kupiš rabljeni, salonski model star godinu, do dvije s tvorničkom garancijom..i hrpu novca si uštedio

Sve znam :(

Imam oko 90-tak tisuća, a svi saloni, kad kupujem novo, daju na 2-3 godišnje rate bez kamata, a u godinu skupim još 30.000.

To nitko ne daje na rabljene, koliko sam vidio.

A za 80-90.000 već su dosta slabiji od tih novih za 120.000.

Ako ima nešto rabljeno, s malo km, za 120.000 iz salona, sa garancijom, da se može platiti na 3 godišnje rate, bez kamata, definitino sam zainteresiran!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2018 23:49 (CyberDemonVZ).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja za dvoje odraslih i troje djece ne bih gledao ništa ispod monovolumena, možda jedino veliki karavan.

Golf-klasa se bez problema napuni ako je dvoje ljudi, a kamo li dvoje + troje djece, a da se recimo ide 7-10 dana na more.

Znači sjedala više nemaš, trebaš bar 2 velika kofera, možda jedan mali, 3-4 vrećice sa nečime, ako su mala djeca, trebaju kolica...

Ja bih gledao Grand Picassa.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
Auti - ultimativna tema

Hebote kako ljudi kompliciraju, cim ima netko jedno djete minimum je kombi s autoprikolicom, ako imas 2 ili 3 moras polagati c kategoriju.

16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Imam oko 90-tak tisuća, a svi saloni daju na 2-3 godišnje rate bez kamata, a u godinu skupim još 30.000. To nitko ne daje na rabljene, koliko sam vidio.

Ako ima nešto rabljeno, s malo km, za 120.000 iz salona, sa garancijom, da se može platiti na 3 godišnje rate, bez kamata, definitino sam zainteresiran!

Neostar ima u ponudi za određene rabljene na 3 rate bez kamata, i provjeri Renault premium selection, to su isto rabljeni, sa garancijom i fleksibilnim mogućnostima financiranja. Pogledaj ponudu pa kontaktiraj salon, mislim da danas sve ozbiljnije auto kuće mogu sredit plaćanje na 1/3

17 godina
CroNk3r kaže...

Hebote kako ljudi kompliciraju, cim ima netko jedno djete minimum je kombi s autoprikolicom, ako imas 2 ili 3 moras polagati c kategoriju.

Jedno su želje i drugo mogućnosti..

istina da će se troje male djece komfornije voziti u volvu XC70 karavan nego u Golfu karavan...

al jbga... standardi su porasli, pa i apetiti vozača

13 godina
ivanzu kaže...

Fiat Tipo ili Ford Focus ako jos uvijek ima ona akcija, pogledati i30 isto.

Hvala. Svi mi oni izgledaju otprilike jednako veliki. I to slično Škodi Rapid koju sam dosta gledao.

Sad bi za sve trebao pronaći mjere stražnje klupe, a to je po nekad teško il čak nemoguće.

Treba mi za dvije sjedalice + booster u sredini.

Hacker002 kaže...

Za 120k kn Vitara ili Megane grandtour bi bio moj izbor. Pogledaj možda i aute stare godinu dana sa do 20k km, možda uspiješ naći nešto bolje za isto love. Ali i ova dva su po meni odlični izbori.

Kako to da si napisao Vitara, pokraj S-Crossa? Po svim mjerama je manji (osim visine nekoliko cm). 

Megane grandtour moram uživo pogledati, hvala!

ivanzu kaže...

Megane iza ima malo mjesta, treba pogledati koliko ti treba.

Hvala!

Onda gledam Megane grandtour! (ali mi žena ima fobiju od dugih auti, parkiralište pred zgradom je slobodno za sve, pa je često problem s parkingom, i ostanu najmanja mjesta... )

CroNk3r kaže...

Aurisi black edition(dosta dobra oprema s obzirom na cijenu) s 1.2 turbo su 130k novi, tako da ako nades mozda s 10ak t km bi mogao biti 120t i niže, a moglo bi biti kad izlazi sad novi model.

Istina izgledom nije bas nekaj, ali trebao bi biti pouzdan auto. Prosla generacija ima iza jako puno mjesta jer nema sredisnji tunel, mislim da je i ova tako.

Hvala, gledam!

Ali kak sam napisao, ako nije novi, onda bi trebao imati ponudu ko novi (2-3 rate bez kamata, garancija, malo km...) a to mi je do sad bilo jako teško za pronaći.

Hvala svima, toliko prijedloga tek u pola sata! :D

Samo nastavite!

Bacam se na rađenje tablice širina stražnjih klupa i prtljažnika.

Ak bude zainteresiranih, stavim na net.

15 godina
neaktivan

Jesi kad išao sa djetetom na more u kompaktu?

Ajd sad zamisli to x3.

Tata kofer, mama kofer + neka torba, jedan ogromni kofer za djecu(troje ih je), peraje za svo troje, luftić ili dva, dvije, tri lopte, neki kamiončić u kojemu se klinac vozi, kolica, kurac palac i dođeš na tonu stvari.

Može se garant i u Polu otići na more, ali u čemu bi rađe?

15 godina
Auti - ultimativna tema

Potražiti Octavie po salonima i vidjeti dal su malo fleksibilni oko onih za isporuku odmah. Također dobra opcija pogledati godinu dana stare Octavie. 

Pogledati Aurisa. Ove godine bi trebao doć novi model pa se možda da tu izvuć kakvi solidni deal. Mislim da trenutno najjeftiniji 130k neki promo, znam da prelazi granicu za 10% al provjeriti jel se da možda kaj izvuć.

Mda, ima troje djece, jedini izbor su Q7, XC90, GLS, V-klasa. Išli smo na more u Fiat Bravi(3 odrasli+2 djece), pa jednako tako i u Fabiji, pa onda isto tako i u Golfu(doduše tu se to pretvorilo u 4 odrasli + osnovnoškolac).Sa sva 3 auta smo jednako došli i jednako se vratili. Granted, u Golfa sam natrpao sve u bunker, dok se recimo u Bravi i Fabiji neka vrećica ugurala naprijed. Also, da naponem, kad idem na more, da sam ko čeh, AKA vozim apsolutno sve za apsolutno trajanje odmora. Isto tako znam ljude koji su u sličnim automobilima jednako odlazili na more, a znam bogme i ljude kojima je A6 karavan nije bio dosta za 2 odraslih + 1 jednog osnovnoškolca. A ti nisu vozili skoro ništa od hrane i pića.

Doduše, meni odjeća za tjedan dana stane u fucking ruksak, a ne 3 metarni kofer. Za djecu razumljivo da ide više.

A kaj se tiče rasprave automatic/manual. Kvalitetni automatic all the way. A čim ideš u skuplje/sportske aute, to je ta razlika veća. Kad mi netko kaže za npr. GT3 ili GT3RS čemu nema ručni mjenjač, da nije više "driver car" to, dođe mi da ga sp*zdim lopatom. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2018 23:22 (mystik).
13 godina
CroNk3r kaže...

Vozi nas se petero u Škodi Feliciji staroj dvadeset godina bez klime, s 60-tak konja.

Bilo što uzmem, bit će mi svemirski brod.

Sad nemamo nikakav kredit, imamo ušteđenu lovu, stan, klince, prihode ... i mislim da bi bilo OK da si napokon priuštimo auto kak spada.

Nek piše ko kaj hoće, valjda ću u ovom razgovoru naučiti više nego sam u tjedan dana hodanja po salonima. 

bruno11 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Imam oko 90-tak tisuća, a svi saloni daju na 2-3 godišnje rate bez kamata, a u godinu skupim još 30.000. To nitko ne daje na rabljene, koliko sam vidio.

Neostar ima u ponudi za određene rabljene na 3 rate bez kamata, i provjeri Renault premium selection, to su isto rabljeni, sa garancijom i fleksibilnim mogućnostima financiranja. Pogledaj ponudu pa kontaktiraj salon, mislim da danas sve ozbiljnije auto kuće mogu sredit plaćanje na 1/3

To, hvala!

Gledam, nema ih puno bez kamata (vidim da su to oni označeni s 0% preko slike), ali si mi dao nešto do znanja što nisam imao pojma!

16 godina
Ziga kaže...
CroNk3r kaže...

Jedno su želje i drugo mogućnosti..

istina da će se troje male djece komfornije voziti u volvu XC70 karavan nego u Golfu karavan...

al jbga... standardi su porasli, pa i apetiti vozača

Uz apetite su porasli i auti(i to dosta)

CyberDemonVZ kaže...

Aurisi black edition(dosta dobra oprema s obzirom na cijenu) s 1.2 turbo su 130k novi, tako da ako nades mozda s 10ak t km bi mogao biti 120t i niže, a moglo bi biti kad izlazi sad novi model.

Istina izgledom nije bas nekaj, ali trebao bi biti pouzdan auto. Prosla generacija ima iza jako puno mjesta jer nema sredisnji tunel, mislim da je i ova tako.

Zapikni se do future osobno(kraj supernove, pretpostavljam da si Varazdinec) i pitaj ih sto imaju za tvoju cijenu i dal imaju na 3 rate, najprije ces tako doci do odgovora. 

chutac kaže...

Jesi kad išao sa djetetom na more u kompaktu?

Ajd sad zamisli to x3.

Tata kofer, mama kofer + neka torba, jedan ogromni kofer za djecu(troje ih je), peraje za svo troje, luftić ili dva, dvije, tri lopte, neki kamiončić u kojemu se klinac vozi, kolica, kurac palac i dođeš na tonu stvari.

Može se garant i u Polu otići na more, ali u čemu bi rađe?

Nisam, ali sam isao ko dijete i mogu ti reci da sam imao prostora kolko hocu. Pa dijete je trecina sirine odraslog covjeka.

Samo treba znati spakirati auto. 

13 godina
mystik kaže...

Potražiti Octavie po salonima i vidjeti dal su malo fleksibilni oko onih za isporuku odmah. Također dobra opcija pogledati godinu dana stare Octavie. 

Je. Tak je i počelo. Gledalo smo Octaviu, pošto imam Feliciu koja me dobro služila.

Onda sam, naravno, u salonu ugledao Karoqa i Kodiaqa. I onda sam sjeo unutra. I pogledao zadnju klupu i gepek....

I vidio koliko stvarno može biti mjesta u automobilu.... al toga nema za 120.000. Novo.

Najbliže tome idu monovoluemi i combi izvedbe (do sad sam gledao samo Octaviu i Golf). Ali ni blizu za ovu lovu.

CroNk3r kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Zapikni se do future osobno(kraj supernove, pretpostavljam da si Varazdinec) i pitaj ih sto imaju za tvoju cijenu i dal imaju na 3 rate, najprije ces tako doci do odgovora. 

Hvala! ;)

Već je u planu!

P.S. vidim da nema ništa za mene

https://www.njuskalo.hr/trgovina/lexus01

Ima Touareg i Grand Picasso, ali s gledanja novog na 150-200.000 pređenih kilometara nije baš...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2018 23:47 (CyberDemonVZ).
15 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Nisam, ali sam isao ko dijete i mogu ti reci da sam imao prostora kolko hocu. Pa dijete je trecina sirine odraslog covjeka.

Samo treba znati spakirati auto. 

Ja sam kao dijete u svačemu išao na more i baš zato znam da se ne mogu usporediti ni kompakt, ni karavan sa monovolumenom.

Troje djece zahtjeva jako puno stvari.

C4 nema malen gepek, a kad dvoje ljudi ide na more, do vrha se zatrpa. Zamisli troje djece u autu te veličine.

A u Meganeu Grandtouru nas je išlo troje i gepek je bio taman, uz detaljno slaganje bi stalo još za četvrtoga.

15 godina
1BIT kaže...

Ljudi jel zna netko jel se soundset plavi u Zg-u ugasio?

Nemogu ga ručno naći na radiu, a kolko sam pročitao na frekvencijama di se emitirao soundset plavi, sad se emitira laganini fm i njega uredno hvatam (89.1 i 98.0), a plavog nigdje, mada i dalje piše da se emitira na istoj frekvenciji...

Kolko sam pročitao, laganini fm je svoje frekvencije predao extra fm-u (cajkama) i uzeo frekvencije od soundset plavog...

Pa nemrem vjerovat da je nestal tak jedan odličan radio, glavno da hrt ima valjda 4-5 kanala, redom na svakom samo dosadno brbljanje, nigdje muzike, ko da telefnsku sekretaricu slušam...

otvoreni, enter, antena...neznam sta se mucis...nije da si u rijeci da si limitiran samo na otvoreni :D 

17 godina
Mi smo bili sad tjedan dana na moru i napunil sam prtljaznik do krova a do naslona za glavu je volumen 680 litara. Znaci prtljaznika nikad dosta, ono nikad. Prosli auto na jedno dijete je bil karavan, ok Alfa ali skoro 500 litara, a sad kad imamo drugo dijete je prtljaznik 680 i jos u pod stane stotinjak litri. Sve sam natovaril do vrha i jos sam djeci iza pod noge stavil stvari :)

Od svih tih stvari najmanje 50% smo vozili za ukras i nismo koristili. To je klasika i nemre drukcije kad zena pakira. Ja sam u tih 700 litara imal 40 i "potrosil" koristil 30, sve ostalo su zena i djeca. Nosi se garderobe za pet svecanih vecera uz presvlacenje a isli smo jedan jedini dan u grad. Kozmetike vise nego u DM-u i gg.

Kupit sto veci auto sa sto vecim prtljaznikom i pakirat umjesto zene za optimalnu iskoristenost istog. Nekad davno smo isli s ficekom na more bez klime 10 sati po staroj cesti i svi sretni zadovoljni, sad ides sa limuzinom cetiri sata, klima, muzikica, djeca gledaju crtice :)
17 godina
CyberDemonVZ kaže...

njuskalo: 25612534

ili piknes godišnjaka s 1.5 dizlom s 10tkm i deri.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ovako nešto bi bilo odlično, ima puno mjesta, jedino je problem cijena kod nas deru sve. Prošle godine il kad sam bio na probnoj vožnji tog, al 6 brzina ručni, full oprema i jači motor, taj auto plovi po cesti, pregledan, dobro ide, taj novi mi se jako sviđa, a manji običan picasso je napravljen po mjeri lijepo odlične proporcije. Za pouzdanost nisam siguran kakvi su, al meni se sviđaju. Al pošto vidim da na njuški neki imaju već 150k km u kratko vrijeme, vjerovatno su dobri. Bitno da ne hrđa. :D

17 godina
NEW_MAN kaže...
Mi smo bili sad tjedan dana na moru i napunil sam prtljaznik do krova a do naslona za glavu je volumen 680 litara. Znaci prtljaznika nikad dosta, ono nikad. Prosli auto na jedno dijete je bil karavan, ok Alfa ali skoro 500 litara, a sad kad imamo drugo dijete je prtljaznik 680 i jos u pod stane stotinjak litri. Sve sam natovaril do vrha i jos sam djeci iza pod noge stavil stvari :)

Od svih tih stvari najmanje 50% smo vozili za ukras i nismo koristili. To je klasika i nemre drukcije kad zena pakira. Ja sam u tih 700 litara imal 40 i "potrosil" koristil 30, sve ostalo su zena i djeca. Nosi se garderobe za pet svecanih vecera uz presvlacenje a isli smo jedan jedini dan u grad. Kozmetike vise nego u DM-u i gg.

Kupit sto veci auto sa sto vecim prtljaznikom i pakirat umjesto zene za optimalnu iskoristenost istog. Nekad davno smo isli s ficekom na more bez klime 10 sati po staroj cesti i svi sretni zadovoljni, sad ides sa limuzinom cetiri sata, klima, muzikica, djeca gledaju crtice :)

Standard.

Frend kao i Cyber ima troje djece i ide na more s 2 (dva!!!) auta - ix35 i s-Max koji su sve samo ne mali auti i kao to sve popuni. WTF? Šta svatko seli sve svoje stvari tih 5 dana ili? 

A Sajberu predlažem Citroen (Grand) Picasso. Ili S-Cross možda ako bi novo, a ne preskupo.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
17 godina
Auti - ultimativna tema

Uvijek je bolja opcija kupiti Astru/308/Golfa/Megana/Focusa karavana i na to piknuti Thule krovni nosač pa staviti kad zatreba za duži put...

nego davati hrpu novca za klasu veći auto koji će većinu vremena biti prazan/poluprazan

To je kao da si samac i živiš u četverosobnom stanu

Ako se treba zaista ogroman prtljažnik onda je opcija: Dacia Logan MCV (oprema Stepway prestige) 1.5 90dci = 110.900 Kn nov u salonu

15 godina
Auti - ultimativna tema

ja bi se pojeo da dam tolke novce u novu daciu u kojoj fale sarafi unutra i kao da su je djeca sastavljala.. godisnjaci i dvogodisnjaci su ti zakon za te novce, a nisi nis zakinut s tih 50 tis km kaj bu imali predeno.. meni je dacia vise onako za neki sluzbeni firmin auto gdje su takvi detalji nebitni, da ga idem za sebe kupovat nema sanse pored toliko auta u ponudi

14 godina
Auti - ultimativna tema

Za daciju nikada ne bih dao 110k kn, za te novce ima i30. 

17 godina
ivanzu kaže...

Za daciju nikada ne bih dao 110k kn, za te novce ima i30. 

Apsolutno ima bojih izbora, ali ne s tolikim prtrljažnikom 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2018 22:13 (Ziga).
15 godina
Auti - ultimativna tema

lidl menabo poprecni nosaci 299kn - odmah po njih tko zainteresiran...

i ne zelim cut nisu thule. tko zna kakva je ovo marka nece to napisat, tko je zatucan, oce i taj nek ne pise i nek si daje 1000+kn za presveti thule

16 godina
RuskeGTT kaže...

i ne zelim cut nisu thule. tko zna kakva je ovo marka nece to napisat, tko je zatucan, oce i taj nek ne pise i nek si daje 1000+kn za presveti thule

Roki, to nije Mont Blanc .

Meni fali jos jedan za bajk. Jednog sam nasao za 100kn rabljeni thule, a drugog nikak pa nikak.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
RuskeGTT kaže...

Hvala!

Ne vidim ga u katlogu

https://www.lidl.hr/hr/ponude.htm?id=591&week=1

To su od prošlog tjedna ostaci?

I da pitam, pošto još nisam kupio auto 

Ali ovo mi izgleda kao dobra prilika.

Kod tih poprečnih nosača, što treba paziti? Svi aute koje sam gledao, imaju krovne nosače.

Postoje neki standardi? Sve pašu na sve?

10 godina
neaktivan
Mislim da je ziga u pravu. Krovni nosaci su zakon. Npr. radim u kampu gdje ljudi dolaze sa cca 2-3 djece, 2 odrasle osobe(ostaju 1-2tj) te dosta ljudi vozi nekakvu skodu oktaviju( takve karavane) + imaju krovne nosace. 4 kofera sigurno stanu u bunker i ostale gluposti na krov..
13 godina
Ziga kaže...

Uvijek je bolja opcija kupiti Astru/308/Golfa/Megana/Focusa karavana i na to piknuti Thule krovni nosač pa staviti kad zatreba za duži put...

nego davati hrpu novca za klasu veći auto koji će većinu vremena biti prazan/poluprazan

Jako, jako mi se sviđa ova ideja!

Pogotov u kombinaciji sa npr. SX4 S-CROSS ili Vitarom.

Odma dobijem velik auto, stražnjom klupom velik ko Megane Grandtour ili Citroën C4 Grand Picasso, a primjetno kraćih dimenzija, jeftiniji..

A kad mi fali prostora, iznajmim ili kupim krovnu kutiju!

A možda mi ni neće trebati. Ako se snalazim s Feliciom, možda će mi 300-tinjak litara veći prtljažnik biti dovoljan.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Iskreno i meni se sviđa više ta ideja uzet C segment vozila (karavan izvedba) i na njega krovni nosač i kutiju koja ti realno ne treba cijele godine. Gledao sam review za Renault Kadjar, čini se isto dobar izbor, al cijenom je neprihvatljiv tako da otpada. Da se može, najbolje bi bilo upiknut neki 308 (SW) i stavit kutiju na krov ak nema dovoljno mjesta unutra. Ovaj 308 redizajn je odlično napravljen ja mislim, al opet kažem kod nas nema ništa pametno za normalne novce jedino uvest nešto, al da na kraju ne ispadne muljaža sa km, sudar itd.

EDIT: Jedino me kod pežoa živcira kaj ti volan prekrije pol instrumenata pa ne vidiš niš. A i vidim da se neki žale na wind noise pri većim brzinama, mjenjač, al nemam pojma treba sve probat uživo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2018 12:07 (DiRT).
15 godina
Auti - ultimativna tema

ja mislim da su od cetvrtka u prodaji...do daljnjega...

ugl, ja ih ne preferiram, meni je draze spustit klupu iza u laguni, zatrpat sve stvari na dno prtljaznika i onda 2 bicikle preko toga svega lijepo natrpat (prednje kotace skinuti) - evo upravo preksutra idem na kampiranje, pa ako je prosle god sve stalo u cupru, ne vidim zasto ne bi u lagunu :D

13 godina

OK, hvala.

Idem ih pogledati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice