Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.509.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Auti - ultimativna tema

s cim se moze skinut farba sa stakla, tj. kad idemo prema suncu, vidimo one tockice po sajbi od boje..

Battleog - 191silvinjo
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ante5656 kaže...

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-307-1.6-hdi-110-ks-redizajn-oglas-23166432

A onda sto bi preporucili za 5000eura da nije preslo vise od 170k i da nije prastaro?

Taj mi se cini OK.

16 godina
hahhaajaads kaže...

s cim se moze skinut farba sa stakla, tj. kad idemo prema suncu, vidimo one tockice po sajbi od boje..

Razrijedivac

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
10 godina
Pozdrav,

Mišljenje o Hondi Accord i-VTEC Executive, 2008. - 2009. g.?

148 kW, N/A benzinac za cca 10.5k€

Vrijedi li toliko?
17 godina
ante5656 kaže...

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-307-1.6-hdi-110-ks-redizajn-oglas-23166432

A onda sto bi preporucili za 5000eura da nije preslo vise od 170k i da nije prastaro?

Muči me... jedno

Nikad nisam vidio takvu instrumentnu ploču u "običnoj" 307ici

Bijele čukice su u Feline paketu opreme, kabrioletima s automatskim mjenjačem i najjačim hatchback verzijama (koža, sva četiri stakla na struju itd itd)

Xenon je fake i ne prolazi ti tehnički

+ kupuj auto od vlasnika a ne preprodvača, obično auto od vlasnika je registriran i sve.... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 20:56 (Ziga).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Fake_Alert  Koji nitro razrjedivac ? Moram i ja skinuti sa laka ostatke trajnog ljepila i neke jeftine trake pa sam u potraznji za nekim sredstvom da ne ostetim lak..

Ziga  Proci ce,stavi obicne halogene zarulje na tehnickom i nema problema,kasnije vratis ksenon...

17 godina
doky01akablava kaže...

Ziga  Proci ce,stavi obicne halogene zarulje na tehnickom i nema problema,kasnije vratis ksenon...

Proći će naravno :)

kad ga zaustavi policija, kazna je takva da košta više od tog kineskog Xenona 

/naravno ako nabasa na picajzlu/

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 21:03 (Ziga).
16 godina
Ziga kaže...
doky01akablava kaže...

Proći će naravno :)

kad ga zaustavi policija, kazna je takva da košta više od tog kineskog Xenona 

/naravno ako nabasa na picajzlu/

Ja imam farove sa lecom,pranje farova i unutra LED zarulje i do sad mi nitko nije blicao,policija rutinski par puta zaustavljala i nitko nije uopce primijetio tako da,ako se ne stavljaju divlje seljo boje,vecinom nema problema.

15 godina
Auti - ultimativna tema

J*be se meni jel divlja boja ili ne. LED žarulja u obični far je s*anje, vidi se na kilometar da ne svijetli kako treba. Isto ko i ona "LED" g*vna od farova po fejsu za par sto kuna. 
Novi omiljeni item seljo ćjunera, nekad čajna zenon, danas čajna led.

16 godina
mystik kaže...

J*be se meni jel divlja boja ili ne. LED žarulja u obični far je s*anje, vidi se na kilometar da ne svijetli kako treba. Isto ko i ona "LED" g*vna od farova po fejsu za par sto kuna. 
Novi omiljeni item seljo ćjunera, nekad čajna zenon, danas čajna led.

Mozda da citas sta pise,a ne odmah prodike i pametovanje,led zarulja ima malo vise lumena ( koju ja imam u faru )  nego ksenon i nalazi se u faru sa LECOM,nema rasipanja na sve strane i zasljepljivanja nadolazeceg prometa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 22:21 (doky01akablava).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Jel ti ta LED žarulja apsolutno identična H7/H4 žarulji ili koja ti već ide originalno? Pod identična, mislim doslovce ista po svim dimenzijama i izvoru svjetlosti. 
Čisto sumnjam. A ako imaš leću projektiranu da skupi svjetlost jednog tipa žarulje, kojoj su btw specifikacije propisane, i onda staviš u tu leću različitu žarulju, jel stvarno misliš da će jednako skupit tu svjetlost? 

Uz sve to, nadam se da bar zadovoljava ECE regulative. 

Al dobro, nek ljudi rade što hoće, njihov problem. Činjenica je da se bez problema može uzet sunčane naočale i s njima vozit po noći ako želiš sačuvati oči. Također je problem što se eto drugima savjetuje da može staviti po propisu za tehnički, a poslije do sljedećeg može raditi s autom šta hoće. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Koliko znam fizicki LED-ica i halogena ne mogu biti identicne jer je drugaciji nacin nastajanja svjetla pa tako su razlicite dimenzijama.

Druga stvar,da mi je netko blicnuo ijednom u ovih 15.000 km,a nije,skinuo bi ih ili razmislio o zamjeni.
Trece,evo otidi filozofiraj ovome koji ima atest sa tehnicko za zarulje pa da cujemo argumente obojice.

https://www.facebook.com/profile.php?id=1095383217164791

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zavisi gdje je izvor svjetla i ima li glare cap.

To sam već pisao, ti možeš xenon žarulju predviđenu za retrofit u reflektor staviti u isti i imati savršen snop.

Ali te žarulje koje su zaista predviđene za retrofit su dosta skupe(i daleko skuplje od kineskih), pa svačiji xenon u reflektoru blješti, tj. snop se rasipa.

Moguće da doky ima sasvim normalan snop, ali puno tih xenona i ledica su artikli s ebaya ili iz neke loše trgovine pa ne valja snop.

Jedan lik se hvali kako ima xenon za 150 kuna, a moj Pilot kit košta 250€...

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
doky01akablava kaže...

Koliko znam fizicki LED-ica i halogena ne mogu biti identicne jer je drugaciji nacin nastajanja svjetla pa tako su razlicite dimenzijama.

Druga stvar,da mi je netko blicnuo ijednom u ovih 15.000 km,a nije,skinuo bi ih ili razmislio o zamjeni.
Trece,evo otidi filozofiraj ovome koji ima atest sa tehnicko za zarulje pa da cujemo argumente obojice.

https://www.facebook.com/profile.php?id=1095383217164791

Di je atest? Ja ga nisam vidio.

Inace danas isao pogledat onu Fiestu o kojoj sam jucer pisao i zena mi doslovce 5 min prije nego smo se trebali nac javlja da su prodali... Divote kupovanja rabljenog auta, sva sreca da sam ionako trebao u grad pa se nisam bezveze spremao.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Kakav atest? Di mu je tehnička dokumentacija i gdje piše da zadovoljava ECE norme za svjetla na vozilima? Mislim da su u pitanju ECE-R48, R112 i R128 s obzirom da su LED u pitanju. Možda još koja. 

Hvali se da ima E-mark certifikat, koji veze s rasvjetom na vozilima ima ko i krava s baletom. Al ljudima reci da to zadovoljava EU normu neki random broj ili samo smisli nešto s Enazivom i odma je legalno i najbolje.

Čisto za informaciju, jedine LED žarulje neke renomirane tvrtke koja se bavi svjetlima za ugradnju u obični far ima Philips i to H4 žarulju. Cijena jedne je 200€+ i ne zadovoljava ECE regulative pa ih ni ne možeš kupiti nigdje kod njihovih partnera u EU. Naravno, možeš ih naručiti iz malezije/indonezije odkud već gdje svašta prolazi, al i dalje nisi legalan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 7:18 (mystik).
13 godina
Auti - ultimativna tema
15 godina
neaktivan
Solidus kaže...

bratić vozi istog takvog, udoban i izdržljiv auto ne baš najboljeg izgleda.

ako ti pokazivanje i kurčenje nisu neki faktor u životu i samo želiš auto koji će ti malo trošiti i dugo trajati, u tom slučaju je pun pogodak.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

chutac - neznam sta mislis pod tvrdo, kvacilo je normalno, za razliku od leona gdje je mekse, sad da li je to radi toga jer trpi mi 50% veci moment nego serijala :D ili jer je tako, ali na C4 je kvacilo normalno kao na drugom autu...toliko da kad sjednem u leona mi zna zacukat, dok se naviknem na njegovo ful mekano (a i trebat ce zamjena na leonu...tj upgrade)

btw. ako ti trosi 7 na 130, to mi se cini puno...meni leon 8,5-9 na toj brzini...da ne pricam sta se desi kad poklopim 6. na toj brzini :P 

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=neon&showAllCategories=1&categoryId=7

skoro pa nema vise Neon-a na njusci...steta, 130ks, klima, jeftino, u nekom reviewu su ga proglasili "ferarijem za siromasne" kad se pojavio

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
12 godina
Gorstak79 kaže...

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=neon&showAllCategories=1&categoryId=7

skoro pa nema vise Neon-a na njusci...steta, 130ks, klima, jeftino, u nekom reviewu su ga proglasili "ferarijem za siromasne" kad se pojavio

Hvala Bogu sto nema takvih nakaza. Ferrari za siromasne je bila Alfa GTV 916 3.2 V6. Ne kuzim sto povezuje taj Neon sa Ferrarijem.

15 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
Gorstak79 kaže...

Hvala Bogu sto nema takvih nakaza. Ferrari za siromasne je bila Alfa GTV 916 3.2 V6. Ne kuzim sto povezuje taj Neon sa Ferrarijem.

I Fiat coupe 2.0 20V Turbo 220Ks (5cyl) glasi kao "Poor Man's Ferrari"

GTV I Coupe bar na nešto liče, taj neon nije ni za gledat ni za vozit

BTW: Chrysler u Europi nije na domaćem tržištu, pa je ajmo reć slab support za njega, vjerujem da je muka nać filtere, remenje, španer, termostat, vodenu pumpu, alternator i ostale dijelove općenito za njega... (a nedaj Bože da moraš karike mijenjat, dizne ili štelat ventile, takve dijelove valjda nitko u Hr nema...)

12 godina
1BIT kaže..

I Fiat coupe 2.0 20V Turbo 220Ks (5cyl) glasi kao "Poor Man's Ferrari"

GTV I Coupe bar na nešto liče, taj neon nije ni za gledat ni za vozit

BTW: Chrysler u Europi nije na domaćem tržištu, pa je ajmo reć slab support za njega, vjerujem da je muka nać filtere, remenje, španer, termostat, vodenu pumpu, alternator i ostale dijelove općenito za njega... (a nedaj Bože da moraš karike mijenjat, dizne ili štelat ventile, takve dijelove valjda nitko u Hr nema...)

Da da tako je. Coupe 20v turbo je također u tom klubu. Po performansama stvarno odlican auto. Jako pogodan za tuning naravno. 16V turbo je bio pouzdaniji ali 5 cyl je ipak stepenica iznad. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Taj 5cyl nije nesto pouzdan, mojem prijatelju je tijekom paljenja radilica jednoga jutra odlucila izletiti kroz karter, uz to se i volio pregrijavati. Bravo HGT 2.0 147ks

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 15:33 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Taj 5cyl nije nesto pouzdan, mojem prijatelju je tijekom paljenja radilica jednoga jutra odlucila izletiti kroz karter, uz to se i volio pregrijavati. Bravo HGT 2.0 147ks

A možda ti je prijatelj prešutio šta je sve radio tom HGT-u

Sad bi ja spomenuo jednu mareu 5cyl, al će kolega @MatijaZG popizdit

Nego OT:

A whole new level of rally

15 godina
neaktivan
Postoji li neki period nakon izmjene zupčastog i vodene kad bi trebalo nježnije vozit da sve sjedne kako spada? Naime promijenio sve neki dan i zvuk motora je nekako drukčiji, malo grublji, dok je pak odziv na gas osjetno bolji. Također je otkriveno da Bosch pumpa nije bila u fazi sasvim pa je i to podešeno. Šta mislite, otić negdje na poštenu dijagnostiku? Ili voziti parsto km pa vidjeti.. Novi je i antifriz, zbog pumpe.. Set je Conti, pumpa isto.
In the name of tragedy...
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

El se u RH smije ne imati prednju tablicu?

16 godina
Dex.pwn kaže...

El se u RH smije ne imati prednju tablicu?

Ne

12 godina
thedream kaže...
Postoji li neki period nakon izmjene zupčastog i vodene kad bi trebalo nježnije vozit da sve sjedne kako spada? Naime promijenio sve neki dan i zvuk motora je nekako drukčiji, malo grublji, dok je pak odziv na gas osjetno bolji. Također je otkriveno da Bosch pumpa nije bila u fazi sasvim pa je i to podešeno. Šta mislite, otić negdje na poštenu dijagnostiku? Ili voziti parsto km pa vidjeti.. Novi je i antifriz, zbog pumpe.. Set je Conti, pumpa isto.

Ovako na prvu mi zvuci kao da motor nije u fazi kako treba. Kod koga si radio to? Ide bolje jer Bosch pumpa radi ispravno. O kojem je autu rijec? Novi remen je novi remen. Nema tu perioda da sve sjedne. Ili je slozeno kako treba, ili nije.

15 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
thedream kaže...

Ovako na prvu mi zvuci kao da motor nije u fazi kako treba. Kod koga si radio to? Ide bolje jer Bosch pumpa radi ispravno. O kojem je autu rijec? Novi remen je novi remen. Nema tu perioda da sve sjedne. Ili je slozeno kako treba, ili nije.

A3 8L 2001, 1.9tdi 66kw, remap kod Citiusa rađen na 115-120ks Stage1. Nova rep turbina sa 110ks modela na 250tkm, dvomaseni zamašnjak i kvačilo Sachs novo na 230tkm. Sad ima 265tkm.

A vidjeti ću još tjedan, dva max, onda odo ili prvo na poštenu dijagnostiku ili reklamirati.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 19:31 (thedream).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Sam si sebi odgovorio, nije bila u fazi i sad baca gorivo kad treba i zvuk je promjenjen za nijansu. Vozi i ne zamaraj se sa time dok god nemas problema sa paljenjem radi lose postavljenog remena. 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice