Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.498
|
čitano: 17.235.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

To na lampicama je sa svima. Nama je na 207 crkavala jednom mjesečno, bilo koja marka lampice.

A 1.4 hdi u tom 206 je mrtvo puhalo, dizel kog moraš ganjati na 3500 okretaja {#} (bar sam čuo tako).

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
jopis kaže...
RaZ0R9111 kaže...

Hoču ti reči da nemoram točit na benzinskoj,več imam dizela dovoljno doma :)

Preporučite mi Vi onda dizelaša i benzinca do 4k eura..

Mali obiteljski ili gradski auto

do 80kw

hvala

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-206-206-1.6-hdi-oglas-11505402

Nikakvi grande punto, a još manje troklipci u ibizi/polu/fabii ne mogu konkurirati izdržljivosti, voznim karakteristikama, a opremu da ne spominjem...

Redizajn 206ice je jedno 3 koplja bolji auto nego išta od vw grup trojca, ili nedajbože clia dci-a koji je u tim prvim varijantama toliko boležljiv na naše gorivo da je to strava, a što je najgore, sad su svi iz tih godina oko 2003.e na dalje, u taman tim kilometrima (od 150.000km na više) kada kreću veći (i skupi naravno) problemi, s common railom, tj diznama i pumpom, što košta koliko i auto...

Možeš si gledat i 1.4hdi verziju, isto odlični motori, samo što su prilično slabiji od 1.6 verzije, što se osjeti na otvorenoj cesti, ako ti je grad prioritet, onda nema veze.

1.4 HDi nema što tražiti pored JTD-a u Grande Puntu..

Taj Pežo je neuništiv auto? Mislim da će ga više zahebavat taj 206 nego bilo koji gore navedenih.. Zadnji most, struja..

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina

Stvar je u tome što za 4000€ nemre dobiti kvalitetno dizlo sa malo km. Onda uzimaš ono čega ima na svakom čošku, a to je VAG 1.4 TDI. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
15 godina
Jakovp kaže...

To na lampicama je sa svima. Nama je na 207 crkavala jednom mjesečno, bilo koja marka lampice.

A 1.4 hdi u tom 206 je mrtvo puhalo, dizel kog moraš ganjati na 3500 okretaja {#} (bar sam čuo tako).

sta sam ja radio s tim 1.4 hdi stari moj...jos da mi bila verzija sa 92ks :(

16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Ah pa ti si poseban slučaj {#}

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Punto što si stavio je odličan, od motora, do izgleda. Nisam Fiatist, al ovo bi ušlo u najuži izbor. Baš na mjestu auto. Cijena mi se čini jedino - pusti me da vrištim. Al to je zbog vrhunskog JTD-a i opreme/edicije.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 12:43 (thedream).
15 godina
Auti - ultimativna tema

od svih navedenih je po meni swift glx najbolji pick.. samo 46k pređenih km ima, za razliku od većine koji imaju 3-4+ puta više.

taj swift je pouzdan i kvalitetan, a uz to vraški leži u zavojima {#}

@dream

da i 175k km {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 12:46 (nine).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Čitao sam nešto na Fiatistima i čuo već ranije, da doslovce svrš.. na taj Punto, jer ih stvarno nema u HR, bar ne originalnih JTD HGT-ova, što mi se čini da ovaj je, jer ima brdo opreme i izgleda top, ali najviše zbog čipiranja/remapa na 16V modelu, sa varijabilnom turbinom, tu je od 170-200ks čak moguće, po fijatoljupcima. {#}

Inače da, Swift GLX, dobar buy, samo mi se, kao ni kod Punta, baš ne sviđa - od koga je. Sumnjam da taj auto ima 46 000km, al ok. Trebalo bi provjeriti.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ako je "novi" Swift imalo nalik starom(1991,50kw) uzimam ga,potrošnja mala,a performanse zavidne..

U 14 godina jedina dva kvara-alternator i lamela.

Brutalno ubrzanje a i zvuk.

Svaka čast puntu ali iskreno,puno mi je dati skoro 2k e više samo radi 1.9 JTD motora(spram ostalih verzija)

Nesviđa mi se interier(plastičan).

Al svakao dok se vrijeme smiri iduči tjedan idem u Zagreb,Sesvete i Veliku Goricu pogledati mašine pa koji me oduševi taj kupim..:)

Samsung Galaxy S5
15 godina
Auti - ultimativna tema

Taj Punto ide ko blesav.. Znam da su za onog Punta JTD sa 80-85ks govorili da ide odlično, pogotovo sa remapom.. Mala potrošnja, jeftino održavanje..

Dobro, unutrašnjost možda nije nešto, ali čisto sumnjam da je kod ovih ostalih neka extra velika razlika u kvaliteti unutrašnjosti..

Swift je odličan, ako je stvarno u tako odličnom stanju.. Što se tiče kilometraže, tko zna, možda je stvarna.. Meni sestra vozi Mazdu 2, isto 2008 pa ima oko 40k km..

14 godina
RaZ0R9111 kaže...

Al svakao dok se vrijeme smiri iduči tjedan idem u Zagreb,Sesvete i Veliku Goricu pogledati mašine pa koji me oduševi taj kupim..:)

Ajd malo pameti u glavu. Ideš obilaziti preprodavače? Solo? Bez mehaničara? Nijedan od njih ti neće dati da odvezeš auto na pregled, kilometraža je skidana sa većine auta, cijene su nerealno napuhane. Auto koji ti gledaš za , karikiram, 5000€ on je kupio za 3000-3500€ od nekoga kome je hitno trebala lova. Ili ga je uvezao iz slovenije/njemačke/italije za nikakve pare. Ispuniti servisnu knjižicu može preko štele u bilo kojem ovlaštenom salonu tako da ti ni to nije neka garancija

Nemam ništa lijepo za reći o tim ljudima, preprodavačima. Zadnji šljam koji postoji. Uvijek će gledati kako da te okrene, da ti uzme, a da ti ništa ne da. 

Zašto ne tražiš oglase od privatnih osoba, nekome kome hitno treba lova, taj će ti spustiti samo da proda. Ili rabljene aute po auto kućama. To su uglavnom servisirani auti čim su došli u njihovo vlasništvo, a neki čak imaju i garanciju. Istina da je i njima cijena malo napuhana ali autokuća ti neće prodati kramu jer je oni prvo nebi uzeli. 

Sve što ti govorim, govorim ti iz iskustva. Ja sam svoj prvi auto uzeo iz hira, pa sam požalio. Drugi auto sam također požalio, a isto je kupljen na prvu, bez razmišljanja. Skupa škola kad krenu kvarovi, zamjena dijelova (kojih nema nigdje), tehnički koji jedva prolaziš, itd. 4000€ nije velika lova, a nije ni za baciti. Možda se strpiti još malo pa uštediti još koju tisućicu i gledati nekaj drugo? 

16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Tako je, zaboravi na preprodavače, to dolaze auti iz ukrajine i sličnih zemalja s upitnom prošlošću i papirima, ako ne i ukradeni... Ako kupuješ od preprodavača SIGURNO ćeš popušiti, samo je pitanje na koji način.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Auti - ultimativna tema

ova ibiza koju si gore stavio ti nije losa, cesto sam ju vidio dok sam prolazio kroz tu ulicu u skolu

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
17 godina
thedream kaže...

Zadnji most im je tragedija, oko 1 000 eura sa rukama, minimum. I o elektronici bi se dalo, frend je S16 vozio, pola upozorenja je na tabli jednostavno - ignorirao, jer su se javljala svako malo, a sve je bilo u redu s autom, uredno servisiran i resetiran serv.interval.

Pregaranje žarulja, kao i kod ostalih Pugova je priča za sebe. Sitnica, ali koja kad krene, bude toliko iritantna da bi ga u zid zabio, lampa da 3mj ili 3 000km ne izdrži, to još nisam vidio. Koju god staviš. Možda je do primjerka i baš tog regulatora.

Reparacija zadnjeg mosta je max 1000kn, i to sa ugradnjom mazalica. Tu sam ti uračunao i ruke, i dijelove ;) Nismo to jednom radili....

Ovo o elektronici, neću komentirat, takve gluparije nisu vrijedne odgovaranja.

Pregaranje žarulja je krenulo sa 307, 206 nema veze s tom pričom, no i 307 je 'mala maca' za jednu npr corsu c, gdje je trajnost žarulje ono, mjesec-dva dana.

Jakovp kaže...

Ne, nije na svima, pročitaj gore -.- Btw, stavi si valeo žarulje, traju 5x duže ;)

1.4hdi je odličan motor, kakvo faking mrtvo puhalo, otkud ti svoje nebuloze čupaš?? To je vrlo živ motor (vmax 180kmh, izmjereno 100x), i kudikamo manji potrošač od svojih prethodnika (2.0hdi-a, te 1.9d kojeg je naslijedio), a 1.6hdi 110 (a i 90) da ne spominjem, pa to je motor koji se ugrađuje u cijeli dijapazon automobila - fordove, volvo, bmw (mini), itd....

dv14 kaže...
jopis kaže...
RaZ0R9111 kaže...

Hoču ti reči da nemoram točit na benzinskoj,več imam dizela dovoljno doma :)

Preporučite mi Vi onda dizelaša i benzinca do 4k eura..

Mali obiteljski ili gradski auto

do 80kw

hvala

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-206-206-1.6-hdi-oglas-11505402

Nikakvi grande punto, a još manje troklipci u ibizi/polu/fabii ne mogu konkurirati izdržljivosti, voznim karakteristikama, a opremu da ne spominjem...

Redizajn 206ice je jedno 3 koplja bolji auto nego išta od vw grup trojca, ili nedajbože clia dci-a koji je u tim prvim varijantama toliko boležljiv na naše gorivo da je to strava, a što je najgore, sad su svi iz tih godina oko 2003.e na dalje, u taman tim kilometrima (od 150.000km na više) kada kreću veći (i skupi naravno) problemi, s common railom, tj diznama i pumpom, što košta koliko i auto...

Možeš si gledat i 1.4hdi verziju, isto odlični motori, samo što su prilično slabiji od 1.6 verzije, što se osjeti na otvorenoj cesti, ako ti je grad prioritet, onda nema veze.

1.4 HDi nema što tražiti pored JTD-a u Grande Puntu..

Taj Pežo je neuništiv auto? Mislim da će ga više zahebavat taj 206 nego bilo koji gore navedenih.. Zadnji most, struja..

Pls, pored kojeg jtd-a u gp-u? 1.3jtd možda? Pa to je katafakingstrofa motor, u odnosu na predobar 1.9jtd, ne znam što im je uopće trebala epizoda s tim smećem od 1.3, kad su mogli jednostavno malo 'utišat' ovog 1.9 na ispod 100ks, kak je uostalom i bio u puntu2 i dobili bi odličan kombo potrošnje, trajnosti i performansi. A ako si uspoređivao 1.9jtd sa 1.4hdi, onda si nerealan, kad imaš 1.6 hdi 110, koji je tehnološki napredniji motor od 1.9jtd-a u gp-u, jeftiniji i za održavanje i za regu.

206 je NAJMANJE problematičan auto od odvratno neudobnog i kvarljivog gp-a katastrofalno loše izrade, a troklipce u vw grupaciji u vidu 1.4tdi-a uopće ne želim stavljati u istu rečenicu sa jednim punokrvnim ČETVEROCILINDRAŠEM i odlično složenim motorom kao što je 1.4hdi, ili nedajbože 1.6hdi, što je uostalom i dokazao toliko širokom primjenom (focus, s40, mini, te cijela paleta pugova i citraća, sa niti jednim globalnim problemom već tolike godine primjene), ili nedajbože pomislit na toliko problematični dci u cliu2 tih prvih godina (do 2005e).....

Storije o zadnjem mostu i struji, ostavi za nekog drugog, ko se u to ne kuži tj ko ga nije slagao xx puta, a ovo o struji, neću ni komentirat....

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Nađi pravog mehu da ti pogleda u čemu je problem i javi što je bio problem. {#}

Meho zamijenio cijeli kuplung ( 880 kn Sachs {#} ), sve OK sad, znači to je sve probleme radilo, lagano ide u brzine, hvata ko lud, blabla...

Sad još samo rubnjaci, gume, zadnje kočnice, homokinetički, krajnici, brava i vidit zašto se vrata ne zatvaraju lagano...Al barem su akumulator i kuplung novi.{#}

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ne znam što ste vi ugrađivali i reparirali jopis ali na tri-četiri strane sam čuo (uostalom i od svog mehaničara iz Opela), pored ovog linka - da je novi zadnji most - tragično skup.

"Zadnji most kod Peugeota ujedno je i njegova Ahilova peta, naime novi košta oko 6000kn bez montaze ,2500-3000kn polovan na autootpadima + montaza 500kn,vecih kvarova na ovom autu nikad nisam imao osim navedenog."

Što se struje tiče, naravno da je problem, meni su spike - to neću komentirati, neusporedivo gluplje od problema sa strujom.

Ako nešto ne valja ili je mušičavo, treba iznijeti. Pa bio to Lexus ili Pug 206. 

Vi ste onda i spram ovog turbo-jeftinjava. Možda su moji izvori mislili na ovlašteni servis i orig., ne reparirane dijelove. 

Evo ti svojedobno tema čovjeka sa forum.hr, isto cifra boli glava, od 4 - 6 000kn. 

Evo i cijena reparacije sa pug kluba.hr, isto cifra 3 000kn. 

Pa sad tko tu koga sa 1000kn, ja ne znam. Da ne misliš čisto da sam cifru iz guz*ce izvukao, pošto je popularno blebetati cifre naokolo, to je istina.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 15:00 (thedream).
14 godina

Zadnji most na mojoj pežoli 306 je koštao 2500kn, reparirani, sa mazalicama. u Ovlaštenom su mi htjeli uzeti 5000kn bez ruku. Koji to majstor radi za 1000kn da mi je samo znati?! A struja je poznata boljka francuza, pogotovo pugova. I to je poznato. Doduše ja na svom nisam imao nekih prevelikih kvarova što se tiče struje. 

15 godina
neaktivan
quickr kaže...

Zadnji most na mojoj pežoli 306 je koštao 2500kn, reparirani, sa mazalicama. u Ovlaštenom su mi htjeli uzeti 5000kn bez ruku. Koji to majstor radi za 1000kn da mi je samo znati?! A struja je poznata boljka francuza, pogotovo pugova. I to je poznato. Doduše ja na svom nisam imao nekih prevelikih kvarova što se tiče struje. 

To je onda ta cifra bila.

16 godina
odjavljen
quickr kaže...

Ne baš svih francuza, psa ima sagem elektroniku, a renault siemens, tako da je ipak bolja situacija.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
dv14 kaže...

Taj Punto ide ko blesav.. Znam da su za onog Punta JTD sa 80-85ks govorili da ide odlično..

ako se ne varam to je onaj 1.3 multijet, imamo ga mi u firmi u doblu i combu. taj motor leti između 1800-2.8k okretaja.. kasnije zjev {#} a rupetiiinaaa do 1.8k užas {#}

po mokrom mi je to odlično.. ubaciš u 2. da okretaji padnu na 1.5k, gas do poda auto ne ide nigdje.. a kada pređe 1.8k okretaja vrti kotače {#}

imao sam diskusiju sa ekipom na poslu, svi su hvalili doblota kako leti i ide, kako je odličan itd itd., a kako su puntači (evo 1.4 benz. 80ks) katastrofalni, kako ne idu s mjesta bla bla.. meni je naravno puno draži punto {#}

istina doblo djeluje kao svemirski brod što se tiče osjećaja kada pređe 1.8k okretaja, nasprem punta koji djeluje valjda kao najkilaviji auto ikada.

na kraju smo pogledali specke i puntač je čak nekoliko sekundi bio brži 0-100 i od dobla i od comba {#} istina i combo i doblo su teži preko 250 kg na istu snagu, pa 0-100 vrijeme nije baš neka usporedba, ali samo hoću reći kako je varljiv moment i turbo efekt kroz 1000 okretaja {#}

enivej reći da bilo što od 80ks ide odlično je po meni smiješno {#} iskreno ni 130ks nije ni blizu odlično {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

1.3 je mislim u novijem Punto i Grande Puntu. Ovaj sa 85 ili koliko već ks, je 1.9 JTD..

Anyway, s obzirom na malu kilažu, lijepo ide.. Evo recimo onaj gore Punto iz oglasa sa 100ks na papiru ima 9,6 sec do 100. Sa remapom bi sigurno išlo na 115-120ks..

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ovisi u kojem autu, u Golfu 4 PD 130-tka ide prilično dobro. A 150 TDI 4motion je priča za sebe u Mk4. FabieRS dizla s tim 130 PD-om isto idu ok, kao i Ibize.

Dosta momenta već od 1800 okretaja, lagan auto, bude zgodno.

EDIT: Ova Corsa mi je isto extra, 125ks. Mora isto ić fino.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 18:15 (thedream).
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 18:07 (big_guy).
16 godina
odjavljen

Odlično, još malo auta od preprodavača. I još je jedan od njih peugeot 307. Pa di ćeš bolje {#}

Kolega je vozio taj fiatov 1.3 multijet u autoškoli, grande punto je bio. Blago je reći da nije bio ni najmanje oduševljen {#}

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
thedream kaže...

...

fino, dobro, odlično i tak po meni nije neko mjerilo..

evo kako ja to skaliram 0-100 {#}

- 10+ sec katastrofa

- 10 - 7 sec podnošljivo

- 7 - 6 sec dobro

- 6 - 5 sec odlično

- <5 WTF {#}

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dobro do podnošljivo onda..{#}

17 godina
big_guy kaže...

Jako jako jako bitno

Kod Peugeota 307 HDI na 180.000km ili 10 godina ide veeeeeeliki servis (i to prvi veliki servis). A to košta prijatelju.... PUNO!

thedream kaže...

EDIT: Ova Corsa mi je isto extra, 125ks. Mora isto ić fino.

Hrpa konja, ALU 17... a nema ni putno računalo, ni automatsku klimu, ni središnji naslon za ruku....

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 19:56 (Ziga).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ti si mijenjao već kvačilo i zamašnjak ako se ne varam?

17 godina
Auti - ultimativna tema

@RaZ0R9111 ovaj focus 1.4 zaboravi. motor je preslab za fiestu a di nece za focus. ima ga frend i prodaje istog takvog doslovce to ne ide s mjesta.

@jopis 1.6HDI/TDCi od 90ks je super motor. ali jace verzije od 110/115ks su problematicne. poslje 150k km pocnu trosit ulje, trokirat i turbine odlaze. pogotovo ak se remapira. otac u firmi ima sad c4 picasso s 1.6HDI-ima od 115ks. i to se kvari uzasno. pogotovo motori i elektronika zeza, a zarulje da ne komentiram.

i sam sam gledal dat svoga fokija za focusa 2010g 1.6tdci s 115ks oko 70k km je imal. i od frenda otac radi u Ford-u i reko mi je da rađe da uzmem 1.6tdci ali varijantu od 90ks. kolko sam shvatil 90ks nema dvomaseni i smanjeni je pritisak turbine. ali nisam htel mjenjat jer kao prvo moj me sluzi jos super a kao drugo 1.6tdci ima dpf {#} a i mjenjat 115ks za 90ks, nebih makar se ide na manji i neznatno laksi auto.

Ride or die, remember?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice