Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.510.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

Nema se što skrivati, isto mi vidi li zainteresirani ovako ili kad dođe vidjeti auto. Manje gnjavaže ovako.

HTC 8X :)
14 godina
protjeran
Re: Auti - ultimativna tema

Ali jbg, auto ima 15 godina, to su valjda ožiljci s parkinga.

Crkva je zlo 21. stoljeća
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Više manje su svi auti takvi u Brodu, jer nitko ne vodi brigu i ne mari o svom i tuđem autu, pa otvaraju vrata kao kreteni na parkingu. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
17 godina
Rucipe kaže...

1.6 Motor 75 kW je bolje šaltat na 3000 rpm ili na 1500 rpm ? 

zavisi koji auto i koji motor? 

Ride or die, remember?
15 godina
Rucipe kaže...

Kak može bit dobro šaltat na 1500?  Jbt, pa to padne onda na broj okretaja u leru praktično.

A o 3k ovisi, ak je tdi ko recimo u mom golfu, nema smisla tjerat do 3k. Benzinac neki, vjerojatno da.

No mislim da u svakom slučaju 3k bolje od 1,5k.

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Treba mi pomoc, imam mazdu 323 bf 1.6i 1989. Autu je bio pukao zupcasti remen, sad je stavljen novi, i normalno pali. Ali ima jedan problem, na prvoj test voznji je vukla normalno, kad sam je drugi dan upalio na ler je radila kako treba, kad sam krenuo i taman da prebacim u 2. zatrokira i nema sanse dalje. Stanem i kako stisnem gas auto se gusi i trokira, a kad pustim obrtaji se vrate u normalu. Svjecice su crne. Provjeravao sam protokomjer, klapna se normalno otvara.

Poznat ćeš me i po mraku po felgama i šestaku a ja tebe po oblaku dima što izlazi iz tvog tdi-a!!!!!!
16 godina
moderator

Pretpostavljam da su ventili sređeni i po potrebi zamijenjeni. U tom slučaju možda nije u fazi.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Pretpostavljam da su ventili sređeni i po potrebi zamijenjeni. U tom slučaju možda nije u fazi.

OHC je motor, poklopac sam otvarao, klackalice su uredu, brega se okrece

Poznat ćeš me i po mraku po felgama i šestaku a ja tebe po oblaku dima što izlazi iz tvog tdi-a!!!!!!
15 godina
mystik kaže...
Rucipe kaže...

Kak može bit dobro šaltat na 1500?   Jbt, pa to padne onda na broj okretaja u leru praktično.

A o 3k ovisi, ak je tdi ko recimo u mom golfu, nema smisla tjerat do 3k. Benzinac neki, vjerojatno da.

No mislim da u svakom slučaju 3k bolje od 1,5k.

ja na svom 1,6 66kw saltam priblizno na 2000-2200 kad se vozim sporo penzionerski...kad vozim malo odlucnije, nikad ispod 2500-2700, a kad tarim onda i do blokade :D

bitno mi je da kad presaltam da mi okretaji ne padnu ispod 1700, kad je (moj) auto dosta mrtav

17 godina
neaktivan
vucko40 kaže...

Vidim da iako je motor star i OHC, ima veliku kompresiju, tako da su se klipovi i ventili vjerojatno mogli susrest? Jesi ga pokušao zagrijat pa onda vidjet jel išta bolje? Jel jednostavno neće u okretaje, nema snage ili onako treska kao kad u previsokoj brzini poklopiš gas? Jesi gledao zazor kod klackalica, trebalo bi bit 0,30mm usisni i ispušni na zagrijan motor? Jesi sam mijenjao zupčasti?

Inače nevezano za to, koje gorivo livaš, vidim da je preporučena 98ica za taj motor?

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ma motor je benzinac . Stari počeo voziti auto od mame pa onda dode do 1800 rpm u 1. brzini i odma prebaci u 2. , tako da je u 5. na 60 km/h . Svoju octaviu dere između 2500-3500 rpm zbog turbo rupe i tih njegovih fiks ideja dok ovu vozi mrtvački , auto trza non-stop i skoro se ugasi . A nemogu mu dokazat da to nije dobro . 

12 godina
neaktivan
Penryn kaže...
vucko40 kaže...

Vidim da iako je motor star i OHC, ima veliku kompresiju, tako da su se klipovi i ventili vjerojatno mogli susrest? Jesi ga pokušao zagrijat pa onda vidjet jel išta bolje? Jel jednostavno neće u okretaje, nema snage ili onako treska kao kad u previsokoj brzini poklopiš gas? Jesi gledao zazor kod klackalica, trebalo bi bit 0,30mm usisni i ispušni na zagrijan motor? Jesi sam mijenjao zupčasti?

Inače nevezano za to, koje gorivo livaš, vidim da je preporučena 98ica za taj motor?

Ujutro kad se upali ona ide nekih 100 m ali nema sanse dalje zatrokira. Stanem, ugasim i normalno radi i tako se vratim do garaze {#}. Ima ugradjen plin, prije pucnja zupcastog je isto ovako nekad znala zatrokirati.  Znaci ide do nekih 3000-4000 obrtaja i zatrokira (ttttttttrtrtt) , stanem i u mjestu probam da dodam gas ono jos gore. Ugasim, upalim ponovo i radi, i mic po mic {#}. Cuo sam da moze i ona lamda sonda otici

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Strm, daj slike onog passata što je pukao zupčasti.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
17 godina
neaktivan
vucko40 kaže...

Ujutro kad se upali ona ide nekih 100 m ali nema sanse dalje zatrokira. Stanem, ugasim i normalno radi i tako se vratim do garaze {#}. Ima ugradjen plin, prije pucnja zupcastog je isto ovako nekad znala zatrokirati.  Znaci ide do nekih 3000-4000 obrtaja i zatrokira (ttttttttrtrtt) , stanem i u mjestu probam da dodam gas ono jos gore. Ugasim, upalim ponovo i radi, i mic po mic {#}. Cuo sam da moze i ona lamda sonda otici

Ista stvar svejedno jel na plinu ili benz? 

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

na benzinu {#}, nije mi jasno ovo, pumpa za gorivio nije uopste radila jer zicica koja je pravila spoj da se upali pumpa nije bila primaknuta http://www.njuskalo.hr/image-bigger/autoelektrika-elektronika/mazda-323-1.6-1991g-protokomjer-zraka-te-ostala-elektronika-slika-13941536.jpg to je u u ovom crnom sto je zadihtano. Kad je to napravljeno, nadao sam se da sam rijesio problem ali auto ides potpuno isto kao kad pumpa nije zujala. Stvarno mi je nejasno

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ameri...svejedno ima autića ugodnih oku {#}

13 godina
odjavljen
TheMenstalist kaže...

Evo ja ću staviti, makar kradem fotku od frenda, Passat neznam koje godište, PD TDI 90 ks ako se ne varam.

Vozio se po autoputu i pukao zupčasti skupa s mikro remenom, blok pukao, sve otišlo u k**** {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 23:35 (Phantom_RI).
15 godina
Auti - ultimativna tema

moram mijenjati svoje remenje sto prije xD

13 godina
odjavljen
RuskeGTT kaže...

Meni da i pukne ili mikro ili zupčasti, nema veze, nema štete. Opel motor, oldschool, 1.6 8v

12 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...
RuskeGTT kaže...

Meni da i pukne ili mikro ili zupčasti, nema veze, nema štete. Opel motor, oldschool, 1.6 8v

Isto kao sto je i meni bilo

14 godina
neaktivan
vucko40 kaže...

Treba mi pomoc, imam mazdu 323 bf 1.6i 1989. Autu je bio pukao zupcasti remen, sad je stavljen novi, i normalno pali. Ali ima jedan problem, na prvoj test voznji je vukla normalno, kad sam je drugi dan upalio na ler je radila kako treba, kad sam krenuo i taman da prebacim u 2. zatrokira i nema sanse dalje. Stanem i kako stisnem gas auto se gusi i trokira, a kad pustim obrtaji se vrate u normalu. Svjecice su crne. Provjeravao sam protokomjer, klapna se normalno otvara.

Jel ide u leru u okretaje?

17 godina
Auti - ultimativna tema

Došo mi auto sa velikog servisa-  9300 kn..

Diskovi, stražnje kočnice(cilindrići itd), prednji amortizeri, klješta, krajnici, letva volana, sve manžete sam mijenjao, i još hrpa stvari..

Stavio sam full sintetiku elf excelium

auto radi ko stroj...

https://www.g2a.com/r/mnik987
15 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Uh mogao si kupiti još jedan auto za te pare...

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Blaženi mehaničari poznanici (po mogućnosti da rade u nekom od ovlaštenih u službenom radnom vremenu) i kupnja dijelova na svoju ruku, nakon eventualnog utvrđivanja kojih - u ovlaštenom servisu. Pregled tamo i popis - dapače, ali 9300..

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 10:27 (thedream).
15 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...
TheMenstalist kaže...

Evo ja ću staviti, makar kradem fotku od frenda, Passat neznam koje godište, PD TDI 90 ks ako se ne varam.

Vozio se po autoputu i pukao zupčasti skupa s mikro remenom, blok pukao, sve otišlo u k**** {#}

Motor kao moj, 98-00, Bosch pumpa, nije PD. 66kW/90ks.

Ubrzao si uspješno i moj mentalni sklop, imam 60tkm od zadnje izmjene zupčastog remena, ide kroz mjesec dana sigurno, najdalje.

Mikro remenu ima ovo ljeto 2g. da je pukao, to također ide pa pa, zbog 80kn glavu izgubiti, nema šanse.

Sve mijenjam skupa sa vodenom pumpom i taj mikro remen Contitech ili Dayco.

In the name of tragedy..
17 godina
thedream kaže...

Blaženi mehaničari poznanici (po mogućnosti da rade u nekom od ovlaštenih u službenom radnom vremenu) i kupnja dijelova na svoju ruku, nakon eventualnog utvrđivanja kojih - u ovlaštenom servisu. Pregled tamo i popis - dapače, ali 9300..

Slušaj meni je pun kufer toga bilo u qurcu.. Dobio sam sređen kompletan ovjes, sad sam bez brige, samo rednovni servis a to sam htio..

15 godina
neaktivan
toxic kaže...
thedream kaže...

Slušaj meni je pun kufer toga bilo u qurcu.. Dobio sam sređen kompletan ovjes, sad sam bez brige, samo rednovni servis a to sam htio..

Kužim.

In the name of tragedy..
17 godina
thedream kaže...
toxic kaže...
thedream kaže...

Kužim.

sa obzirom na popis dijelova i količina istih super sam prošao, a prije svega majstor koji mi je radio je vrhunski i imam veliko povjerenje u njegov rad

12 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...
RuskeGTT kaže...

Blago tebi..

Meni prije 2g pukao na Marei ( 1.6 16V ), otišli svi ventili, podizače, glavu morao brusti ma uhhh.. 

I od tada ga mjenjam svakih 50-60k km, neki dan mi španer podere zupčasti ni sam ne znam kako, sreća dok sam ga palio pa nije ništa strašno.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Svako koliko bi se trebalo mijenjat remen, više me zanimaju godine, jer u 4 godine sam napravio oko 20k km.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice