Ovako, imam MaxTV i sad želim snimat emisije, serije filmove i sl. na komp. Što mi sve treba, kolko će sve to koštati i kako se to radi?
Ovako, imam MaxTV i sad želim snimat emisije, serije filmove i sl. na komp. Što mi sve treba, kolko će sve to koštati i kako se to radi?
Imaš mogučnost maximalnog snimanja oko 30 sati i to te košta 60kn.A za sad još niko nije napravio neki program da zaobiđe tu zaštitu.Uglavnom deru,tak da ti se to nebu isplatilo...
Ma ne mislim ja na onu Snimalicu šta je ugrađena u njega, nego, jel se može MaxTV nekako spojit na komp pa snimat na kompu?
Opet moraš zaobići zaštitu programa...
A onda ništa...
Nabavi DVD snimac, spoji SCARTOM (ne HDMI-jem jer HDMI podrzava zastitu od neovlastenog kopiranja) i snimaj. Poslije lako prebacis na PC i uredis.
Neke programe ne možeš snimati ni sa HDD/DVD rekorderom kad je spojeno sa scartom/cinchom, barem prije nisi mogao, nisam probavao odavno i to je bilo samo na starnim programima. Samo bi javio da je program zaštićen i prekinuo snimanje. To se na kompu vjerojatno može zaobići. Možeš snimati, sve što ti treba je TV kartica koja ima AV ulaze (3 cincha, žuti, crveni i bijeli) ili HDD ili DVD rekorder.
Neke programe ne možeš snimati ni sa HDD/DVD rekorderom kad je spojeno sa scartom/cinchom, barem prije nisi mogao, nisam probavao odavno i to je bilo samo na starnim programima. Samo bi javio da je program zaštićen i prekinuo snimanje. To se na kompu vjerojatno može zaobići. Možeš snimati, sve što ti treba je TV kartica koja ima AV ulaze (3 cincha, žuti, crveni i bijeli) ili HDD ili DVD rekorder.
Moguce..vjerojatno ovisi od slucaja do slucaja. Ja imam Sonyev DVD snimac (onaj "iz Konzuma"), spojen na MaxTV i uredno snimam filmove sa HBO...ne znam koji program bi bio zasticeniji od HBO-a
E, sad..nisam 100% siguran jesam li snimao direktno, ili sam presnimavao iz MaxTV-ove snimalice...bas cu probati sve kombinacije pa se jos javim.
Inace, u manualu mi pise da AKO koristim HDMI, mozda necu moci snimati copy protected sadrzaje.
Moguće da nema ugrađeno to čudo koje detektira je li zaštićeno preko cincha. Znam da nisam mogao snimati Discovrey i NG programe jedno vrijeme. A sada snima, pojma nemam, valjda su makli zaštitu ili nešto.
Isto tako mi jednom nije htio sa kazete na HDD rekorder presnimiti, bila orig kazeta i samo bi prekinuo snimanje, i ne, nije problem u onoj maloj plastici koja sprječava snimanje :)
Ne znam..mozda ipak nije sve zasticeno, pa smo imali srece.
iako, kada sam spojio maxtv direktno na PC, nisam imao sliku (tipicne Macrovision smetnje), i to na svim kanalima, pa sam zakljucio da se radi o MaxTV-u kao usluzi koja je zasticena od strane T-coma. Kada sam na isti nacin spojio maxtv na videorekorder (VHS) i zatim s njega na PC - imao sam sliku. Treba eksperimentirati. U svakom slucaju, jos nisam naletio na program koji mi nije htio snimiti.
Ja kupio Terratec Grabster za 320 kn.
http://www.terratec.net/en/products/Grabby_82248.html.
spojio na Max Tv preko AV kabela a na komp preko USB-a i snima sve što prođe kroz njega.
Snima u DVD kvaliteti.
Pozdrav svima!! Recite dal se još uvijek može snimati s maxtv-a putem tv kartice ili su stavili zaštite?? Kupio bih tv karticu za to pa da ne bacim uzalud novce!!
Može.Nema problema.Kartica uzima signal normalno.
zanima me koju da karticu kupim od ove dvije?
http://www.hardsoft.hr/product.asp?product=tv-kartica-asus-u3100-mini-plus-usb-dvb-t-tuner&code=0901171
http://www.hardsoft.hr/product.asp?product=tv-kartica-pixelview-playtv-usb-dvb-t-hd&code=0901132
i dali treba kakav program za snjimanje preko laptopa?