Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 671.952
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Srednji kaže...

ja bih postavio jedno, malo, globalnije pitanje...kak ste vi naucili sve to oko montiranja? 

Ozbiljno pitam, htio bih uci u video vode pa me zanima od kud poceti....i s cim...

Hvala

pa program naučiš koristiti za mjesec dana (da spojiš dva videa ili koliko već u jedan), skini ga i gledaj tuorijale. Naravno treba tu puno prakse. Sad baš ako želiš neku teoriju montaže onda više čitaj, tu imaš dosta literature, i strane i domaće

17 godina
moderator
bed kaže...
Kao prvo; većina videa na dvd-u u regiji 2 (pal) nije interlacana.

Odakle ti taj podatak?

bed kaže...
Cca 95%, ako ne i više, jer je sadržaj dvd-a većinom film, a film se snima u 24 fps.

Aha - znači, "zaključio" si, i to krivo. Standardni PAL DVD je 50i, bio izvor iz kojeg je nastao progressive ili ne, bio 24, 25 ili 50 fps. I sam valjda znaš da se filmovi za PAL područje ubrzavaju na 25 fps-ova. Onda bi isto tako trebao znati i da se na DVD zapisuju kao 50i, bez obzira što je izvorni zapis progresivan. Znači, stream u videodatoteci je interlaced. Isto kao što ako miniDV kamerom snimaš na 25 fps - svejedno ćeš dobiti 50i interlaced stream, iako on predstavlja 25p video.

bed kaže...
Iz takvog materijala prilikom prebacivanja u pal ne možeš dobiti (stvarni) interlacani stream.

Stream na DVD-u je interlaceani. Stvarno interlaceani. Ti pričaš o nečem drugom, a to je da izvorni materijal nije interlaceani. A to su dvije različite stvari.

bed kaže...
Ukoliko se radi o regiji 1 (ntsc), tada se video 3:2 pulldown-om pretvara u 29,97 fps i tada to je interlacani stream.

Također umjetno interlaceani stream. 

bed kaže...
Međutim, još uvijek se na našem kontinentu koristi pal, a ako ćeš i ići prekodiravati takav stream (npr u h264 kao što predlažeš), tada nećeš deinterlacati takav stream, već ćeš rekonstruirati originalni progresivni stream iz kojeg je napravljen ntsc.

Totalna bedastoća. Kao što sam napisao na početku, već bi ti trebalo biti poznato da se PAL sadržaj dobiva ubrzavanjem filmskom sadržaja s 24 na 25 fps, a ne kemijanjem s NTSC-om.

I kako sad "međutim"? Nikako, naravno.

A to što ti nazivaš "rekonstruiranjem originalnog progresivnog streama" je isto deinterlacing! Deinterlacing to doslovce znači! Samo što se kod različitih načina interlacea provodi na različiti način.

bed kaže...
Dakle, to što predlažeš, u većini slučaja nije dobro rješenje..

Naravno da je, samo što ti pišeš besmislice pa ako se čovjek ravna po tvojim besmislicama misli da nije dobro rješenje.

bed kaže...
Bez obzira što dvd stream ima flag interlaced, ne znači da se radi o interlacanom streamu, već je struktura framea - 'frame', a tip je interlaced, dok je kod 'stvarno' interlace-anog streama frame - 'field'. Što to znači? Radi se o progresivnom streamu koji ima samo 'flag' interlaced te se u play-u tako prikazuje.

Drugim riječima, ne radiš razliku između prirode sadržaja i prirode streama. Stream na PAL DVD-u nije progresivan, nego interlaced. Video je progresivan i zapisan je kao interlaced stream. Znači da treba napraviti deinterlacing ako ga se hoće prikazati na progresivnom ekranu.

bed kaže...
Kod piksela nema nikakvog problema; muxer čita header elementarnog streama i informaciju o 'aspect ratio'-u, a čak i da se to ne desi, isti možeš ručno unjeti u muxeru. Koji to player danas ima problema s ispravnim prikazom aspect ratia video datoteke? 

Dugo već nisam radio s MPEG2 streamovima s DVD-a - zadnji put kad sam radio znam da je bilo problema s tim (mislim da baš s prepakiravanjem streama s DVD-a u MKV), zato sam to i napomenuo. Ako danas nema problema s tim - nikome ništa. I dalje ostaje da ima više smisla prekodirati u H.264 uz višestruko manji bitrate.

16 godina
mbaksa kaže...
..

Dugo već nisam radio s MPEG2 streamovima s DVD-a - zadnji put kad sam radio znam da je bilo problema s tim (mislim da baš s prepakiravanjem streama s DVD-a u MKV), zato sam to i napomenuo. Ako danas nema problema s tim - nikome ništa. I dalje ostaje da ima više smisla prekodirati u H.264 uz višestruko manji bitrate.

-vjerojatno je samo pitanje neprecizno, tj vjerojanto želi konvertirati dvd-mpeg2 u h.264/avc/ u MKVu..

-odgovor, bilo koji konverter.. fremaker je praktičan. Prijašnji kao DVD-to-DivX (dali postoji -to-MKV?) vjerojatno nude istu stvar (uz odabir željenog kompresora i kontejnera/formata..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Odakle ti taj podatak?

Iskustvo..

mbaksa kaže...
Aha - znači, "zaključio" si, i to krivo. Standardni PAL DVD je 50i, bio izvor iz kojeg je nastao progressive ili ne, bio 24, 25 ili 50 fps. I sam valjda znaš da se filmovi za PAL područje ubrzavaju na 25 fps-ova. Onda bi isto tako trebao znati i da se na DVD zapisuju kao 50i, bez obzira što je izvorni zapis progresivan. Znači, stream u videodatoteci je interlaced. Isto kao što ako miniDV kamerom snimaš na 25 fps - svejedno ćeš dobiti 50i interlaced stream, iako on predstavlja 25p video.

Krivo si zaključio ti. Ako progresivni materijal 'zapišeš' (kao što ti kažeš) kao interlacani, što si time napravio? Splitao si frame u fieldove u kojima nema vremenskog pomaka, tj nisi promijenio ništa u samoj stukturi zapisa, te ti fieldovi kada ih spojiš u frame tvore progresivni stream kakav je i bio. Dakle nije stvarno interlacan, premda ima oznaku da jest. Pisalo na plotu.. Tretiraš takav video kao progresivni materijal, što on doista i jest. Za razliku od dv kamere koji stvarno snima interlacani stream, odnosno svaki field ima vremenski odmak u odnosu na svoj par, te to doista i jest interlacani stream. I ne, dv kamera (većina) ne radi 25p video, a još manje 50i predstavlja 25p video. Bedastoća..

Kao što niti standardni dvd pal ne mora biti 50i, već može biti i 25p. Odakle ti ta ideja? Uključi malo logiku kad pišeš; ako ubrzaš 24p na 50i, odkuda si izmislio fieldove koji fale?

mbaksa kaže...
Stream na DVD-u je interlaceani. Stvarno interlaceani. Ti pričaš o nečem drugom, a to je da izvorni materijal nije interlaceani. A to su dvije različite stvari.

Ne, nije. Kao što već rekoh, ako progresivni materijal zapišeš kao interlacani, time nisi dobio vremenski odmak u paru fielda, odnosno nisi napravio ništa osim što si splitao frame u dva fielda, koje kad spojiš, dobiješ progresivni video. O tome ja pričam..

mbaksa kaže...
Također umjetno interlaceani stream. 

Umjetno napravljeni, ali doista interlacani stream.

mbaksa kaže...
Totalna bedastoća. Kao što sam napisao na početku, već bi ti trebalo biti poznato da se PAL sadržaj dobiva ubrzavanjem filmskom sadržaja s 24 na 25 fps, a ne kemijanjem s NTSC-om.

I kako sad "međutim"? Nikako, naravno.

A to što ti nazivaš "rekonstruiranjem originalnog progresivnog streama" je isto deinterlacing! Deinterlacing to doslovce znači! Samo što se kod različitih načina interlacea provodi na različiti način.

Meni je poznato kako se to radi, ali vidim tebi nije. Postupak se zove telecine i nisam govorio kako ćeš dobiti pal iz ntsc-a. Mogu i o tome, ako baš želiš.. Odgovarao sam na tvoju bedastoću da ćeš filmski materijal deinterlacati.

Rekonstruiranje originalnog progresivnog streama je postupak koji se zove inverse telecine. Ako se time rješavaš interlacinga, možeš to u globalu nazvati i deinterlacingom. Ali općenito se deinterlacingom smatra spajanje fieldova gdje ne postoji mogućnost inverse telecine-a. Tehnikom blendanja, interpoliranja, discard-anja, itd..

mbaksa kaže...
Naravno da je, samo što ti pišeš besmislice pa ako se čovjek ravna po tvojim besmislicama misli da nije dobro rješenje.

Naravno da nije. Ovo ti je jedna od većih bedastoća. Ako baš želiš, mogu ti 'okačiti' negdje takav materijal, pa ti deinterlac-aj, a ja ću napraviti ivtc. Kad usporedimo rezultat, vidjeti ćeš da nisi takav guru kakvim se smatraš. Hoćeš?

mbaksa kaže...
Dugo već nisam radio s MPEG2 streamovima s DVD-a - zadnji put kad sam radio znam da je bilo problema s tim

Kad si to radio, 98'?

13 godina
odjavljen
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Iz 29.970 filma izbacis interlace frejmove i dobit ces 23.976 progresivan materijal kakav je i orginalno snimljen 

Nije to Tv 

I won’t scatter your sorrow to the heartless sea. I will always be with you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

@bed - U pravu što si se tiče interlacea na imalo novijim DVD-ovima - izgleda da takvi DVD-ovi s filmovima nisu interlaceani. Inicijalno je DVD bio zamišljen kao medij za reprodukciju sadržaja na PAL i NTSC uređajima (dakle uređajima koji prikazuju interlaced sliku), a u to doba još uvijek je vladala interlacena SD slika (karakteristike koje stoje na Wikipediji valjda su još iz tog vremena), odnosno 576i kod PAL-a. Je li 576p za PAL kod DVD-a oduvijek dozvoljen ili je to kasnije uvedeno ne znam, jer je jako teško doći do pravih specifikacija (traže velike pare za službene specifikacije). Ne mogu sad naći jedan stariji DVD za kojeg sam bio uvjeren da je imao interlacenau sliku, provjerio sam nekoliko DVD-ova (iz 2004. i 2010.) i oni su imali progressive slike. Međutim, vidi ovu stranicu - pod 1.40:

There's enormous confusion about whether DVD video is progressive or interlaced. Here's the one true answer: Progressive-source video (such as from film) is usually encoded on DVD as interlaced field pairs that can be reinterleaved by a progressive player to recreate the original progressive video.

Dakle, još netko je primijetio to što sam i ja (pred desetak ili koliko već godina) primijetio i izvjesno je da je dio filmova doista na DVD-ovima zapisan kao 50i, iako je sam video 25p (dobiven ubrzavanjem s 24 fps). Pretpostavljam da je to bio slučaj s ranijim izdanjima, kod prve generacije DVD playera i medija, a da su kasnije filmove počeli enkodirati u progresivu, pogotovo kad su LCD i plazme sve više počeli mijenjati CRT-ove.

Dakle, doista postoje filmski DVD-ovi s 25 fps videom zakodirani u 50i streamove.

Što se tiče općenito zapisivanja progresivnog videa kao interlaceanog, to se doista radi i u drugim područjima. Kao što rekoh, takva je situacija kod (mini)DV kamera! Ako ne vjeruješ Wikipediji, onda ćeš valjda vjerovati Sonyju, koji eksplicitno za jednu svoju kameru u uputstvima na drugoj stranici kaže The images captured at 25p are recorded on tape at a 50i field rate by dividing each frame into two fields. Dakle, bez da si provjerio kako stvarno stoje stvari to proglašavaš bedastoćom! Zato jer to tebi ne sjeda, ne? Pa ako tebi ne sjeda, onda to tako ni ne može biti.

Ovo ti inače mogu potvrditi i u praksi, jer sam za BFS 2014 videomaterijale dobio upravo u tom obliku - 25 fps zapisano kao 50i. Kako se danas u pravilu ne rade interlaceni projekti, ti taj zapis moraš deinterlaceti (bez obzira što to predstavlja 25 fps-ova)! Možeš ti to zvati "rekonstrukcija" koliko god hoćeš, ali to je zapravo deinterlacing metodom weaving. I to moraš napraviti jer imaš 50 slika polovične vertikalne rezolucije, od kojih su parovi nastali u istom vremenskom odsječku. Ista stvar ti je i kod DVB-T-a (kod prijenosa filmskih i drugih progressive sadržaja) kod nas, s obzirom da je signal 576i! A zašto se to radi? Radi kompatibilnost, eto zašto. Čudiš se nečemu što je sasvim normalna pojava.

Vratit ću je ujedno i na jedan tvoj komentar iz prethodne poruke: "Koji to player danas ima problema s ispravnim prikazom aspect ratia video datoteke?" Evo, sad ću ti reći - PotPlayer (player kojeg inače u većini slučajeva koristim). Znači, napravio sam upravo ono predloženo - MKVtoolnixom sam DVD prepakirao u MKV, pri čemu sam označio format stranica 16:9. VLC je MKV datoteku ispravno prikazao, ali PotPlayer je ignorirao omjer stranica. Učitao sam istu MKV datoteku u AviDemux (nije doduše player) - i on je ignorirao omjer stranica. Freemake video konverter je pak poštivao omjer stranica. Dakle, ne možeš očekivati da će svaki player ili svaki program (ili možda i svaki hardverski player?) poštivati omjer stranica.

###

I čemu čovječe sve ovo? Tu me maltretiraš s proispitivanjem svega što napišem, a da si se malo potrudio i doista istražio stvari, vidio bi da sve što sam napisao ima svoje "zašto i kako" i da ništa nisam napisao za bezveze.

I dalje vrijedi moja inicijalna preporuka da mu je najbolje rekodirati to s H.264 kodekom, deinterlaceati ako je video bio interlacean, resizeati tako da ima kvadratičaste piksele i na kraju će završiti s višestruko manjom datotekom koju će bez ikakvih problema reproducirati praktički na svemu.

16 godina
neaktivan

Ok vidim da:  bed i mbaksa razumijete se u to područje, pa ako što ovo znači znači imam skinute filmove/crtiće (za klince) koji su u folderima DVD TS i sad bi ih prebacio da se mogu gledati na Raspbe PI na XBMC pa ... hvala puno na pomoći !!

nema gaaa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

@bed - U pravu što si se tiče interlacea na imalo novijim DVD-ovima - izgleda da takvi DVD-ovi s filmovima nisu interlaceani. Inicijalno je DVD bio zamišljen kao medij za reprodukciju sadržaja na PAL i NTSC uređajima (dakle uređajima koji prikazuju interlaced sliku), a u to doba još uvijek je vladala interlacena SD slika..

Sve znam, i kakav je standard i kako je u praksi. U bolja vremena sam radio cca 15-tak dvd-a (authoring) mjesečno, ali i danas barem 20-tak dvd-a sa svih strana svijeta 'rastavljam'. Kao što već rekoh - iskustvo..

mbaksa kaže...
Što se tiče općenito zapisivanja progresivnog videa kao interlaceanog, to se doista radi i u drugim područjima. Kao što rekoh, takva je situacija kod (mini)DV kamera! Ako ne vjeruješ Wikipediji, onda ćeš valjda vjerovati Sonyju, koji eksplicitno za jednu svoju kameru u uputstvima na drugoj stranici kaže The images captured at 25p are recorded on tape at a 50i field rate by dividing each frame into two fields. Dakle, bez da si provjerio kako stvarno stoje stvari to proglašavaš bedastoćom! Zato jer to tebi ne sjeda, ne? Pa ako tebi ne sjeda, onda to tako ni ne može biti.

Ovo ti inače mogu potvrditi i u praksi, jer sam za BFS 2014 videomaterijale dobio upravo u tom obliku - 25 fps zapisano kao 50i. Kako se danas u pravilu ne rade interlaceni projekti, ti taj zapis moraš deinterlaceti (bez obzira što to predstavlja 25 fps-ova)! Možeš ti to zvati "rekonstrukcija" koliko god hoćeš, ali to je zapravo deinterlacing metodom weaving. I to moraš napraviti jer imaš 50 slika polovične vertikalne rezolucije, od kojih su parovi nastali u istom vremenskom odsječku. Ista stvar ti je i kod DVB-T-a (kod prijenosa filmskih i drugih progressive sadržaja) kod nas, s obzirom da je signal 576i! A zašto se to radi? Radi kompatibilnost, eto zašto. Čudiš se nečemu što je sasvim normalna pojava.

Dobro, malo si izmješao obične dv kamere koje snimaju na traku, s dvpro i sličnim standardima, ali to i nije bitno za poantu. Fora je u tome da bilo da je zapis p ili i, strukturno je frame. Ako to nije tako, tada ćeš imati video dvostruko manji po visini i dvostruko duži vremenski. A to vjerojatno nemaš.. Pa sad bajaš o progresivnom streamu koji je 2:2 pulldown-om prikazan kao interlaced. Dragom bogu svejedno. Ne shvaćaš da je struktura - frame i ne moraš raditi weaving da bi spojio fieldove. Jedino ako si ih prije splitao, npr avisynth funkcijom SeparateFields. A tada ćeš imati kao što već rekoh dvostruko manji video po visini i dvostruko duži vremenski. U svim ostalim slučajima (ako nema vremenskog odmaka u fieldovima, tj ako nije doista interlacan), jednostavno tretiraš video kao progresivan. U adobe alatima to je najčešće - interpret footage > progressive. Nikakav deinterlacing. Kontaš? Za primjer sam ti izvadio 1 frame dvd videa koji je kodiran kao interlacan, međutim radi se o progresivnom videu. Imaš splitane fieldove, te frame ako ga tretiraš kao interlacani, tj. progresivni stream. Kao što rekoh, nisam deinterlacao stream da bih dobio progresivni stream, a progresivan je. Potpuno si u krivu što se toga tiče..

mbaksa kaže...
I dalje vrijedi moja inicijalna preporuka da mu je najbolje rekodirati to s H.264 kodekom, deinterlaceati ako je video bio interlacean, resizeati tako da ima kvadratičaste piksele i na kraju će završiti s višestruko manjom datotekom koju će bez ikakvih problema reproducirati praktički na svemu.

Čovjek je pitao da li može bez kodiranja i ja sam mu rakao da može. To stoji. Ok je i tvoja tvrdnja da je h264 ok kodek, kao i da ako već kodira, bolje mu je promijeniti omjer piksela. Međutim, tada mora kodirati video što on nije htio. Ali svejedno ne stoji tvrdnja da mora deinterlacati, osim u slučaju da je to doista interlacani stream. Ali kao što već rekoh, mali je postotak filmskog materijala koji je doista interlacan. Da se ne ponavljam, rekao sam kako je to najbolje napraviti..

Ovaj tvoj player koji nije u stanju ispravno prikazati aspect ratio radije neću komentirati.

top field top field
bottom field bottom field
frame videa koji tretiraš kao progressive frame videa koji tretiraš kao progressive
frame videa koji tretiraš kao interlace frame videa koji tretiraš kao interlace
16 godina
neaktivan
Comfort kaže...

Ok vidim da:  bed i mbaksa razumijete se u to područje, pa ako što ovo znači znači imam skinute filmove/crtiće (za klince) koji su u folderima DVD TS i sad bi ih prebacio da se mogu gledati na Raspbe PI na XBMC pa ... hvala puno na pomoći !!

Nemam pojima što rasberi pi 'vari', tj. koji format želiš. Reci koji format želiš, pa ćeš (možda :)) tu informaciju dobiti..

16 godina
neaktivan
bed kaže...
Comfort kaže...

Nemam pojima što rasberi pi 'vari', tj. koji format želiš. Reci koji format želiš, pa ćeš (možda :)) tu informaciju dobiti..

MKV :) !!!!

nema gaaa...
15 godina
ihush kaže...

-odgovor, bilo koji konverter.. fremaker je praktičan. Prijašnji kao DVD-to-DivX (dali postoji -to-MKV?) vjerojatno nude istu stvar (uz odabir željenog kompresora i kontejnera/formata..).

MakeMKV  ili  VidCoder  su najbolji za tu rabotu 

Some people are so poor... all they have is money!
15 godina

Malo,malo pa netko dođe sa upitima o nekom free video editoru...

OVO JE PRILIKA KOJU MORATE ZGRABITI U ROKU OD 2 DANA

Giveaway CyberLink PowerDirector 12

SRETNO 

EDIT: Licenca je ista za sve ali morate ju aktivirati unutar dva dana

VR4HU-RNL83-TANAD-WKP9U-SGJ9H-9ZMJ2

EDIT2: Postoje limitacije na programu u obliku nemogučnosti direktnog prženja na DVD ( što niti nije tolko važno ) i manipulacija sa MPEG-1/2 formatima ( većini niti to nije važno )!

Ono sa čime se ionako svi najčešće koristimo ( MP4 ) i još brdo drugih ide 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 2:07 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Jel ima neko ovdje ko je kupovao after effect?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ima li ovdje neko tko se razumije u zvuk na snimci???

0 0 hvala 0
15 godina
redatelj97 kaže...

Ima li ovdje neko tko se razumije u zvuk na snimci???

Malo preneodređeno pitanje...ponovi 

10 godina
neaktivan

Na snimci imam šumove pa to stavara problem. problem je također što su šumovi visoke ferkvencije pa ih ne znam odstraniti :D 

15 godina

Jedna riječ...AUDACITY 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Pozdrav, ja sam instalirao  any video converter, kada sam bio gotov sa instalacijom pojavilo mi se pri završetku instalacije kao što pokazuje na slici:

Hitno je, pomoć! Da li ću trebati platiti?

0 0 hvala 0
15 godina

Ma to ti je najvjerojatnije ponuda za njihovu PRO verziju koja se plača ali u ovom slučaju je na 60% sniženju još malo vremena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Što mislite o Avid media composeru kao programu za montiranje; cijena je prihvatljiva a vidim da je korišten na dosta većih filmova?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
redatelj97 kaže...
Što mislite o Avid media composeru kao programu za montiranje; cijena je prihvatljiva a vidim da je korišten na dosta većih filmova?

Skini besplatni trial, pa probaj. Koliko je meni poznato, AVID-ov se softver koristi na nekim televizijama i drugim profi okruženjima. Ja sam probao neke starije verzije, no nikako mi nisu sjele, a sad kakve su nove verzije - ne bih znao.

10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Pošto imam jedan problem kad gledam hd filmove(ja smatram da je to trzanje) Odlučio sam snimati video kad mi je taj film otvoren u tipa vlc-u te da drugi vide dali je to trzanje ili nije?

Kao OS koristim ubuntu. Pa sam se za program za snimanje odlučio za kazam(probao sam i simple screen recorder). I sad je moje pitanje koji framerate da koristim? Jer probao sam sa zadanim postavkama(framerate je 15) probao sam sa 24, 30, 48 ali  snimak mi jednostavno ne dolazi onakav kakav je u stvarnosti, previše trza. Zbog čega? Koji framerate da koristim da snimak dođe onakav kakav je u stvarnosti dok ga ja gledam u nekom playeru? Koji bi najboljiprogram za to bio na windowsima pošto ću snimati i video dok se on vrti u vlc-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo slike zadanih postavka u kazamu(probao sam mjenjati frame rate sa 15 na 30 i 48) Trebam li što mjenjati?. I da bez obzira dali snimam sa 15, 30, 48, cpu usage ne prelazi 20%(pc pod moj pc)

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 9:31 (Rocker747).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rocker747 kaže...

Pozdrav,

Pošto imam jedan problem kad gledam hd filmove(ja smatram da je to trzanje) Odlučio sam snimati video kad mi je taj film otvoren u tipa vlc-u te da drugi vide dali je to trzanje ili nije?

Pa sam se za program za snimanje odlučio za kazam(probao sam i simple screen recorder).

Nisam siguran da je to dobar način. Mislim da bi bolje bilo da snimaš ekran nekom kamerom. Premda i tu može doći do kojekakvih interfakata, vjerujem da ćeš imati realniji prikaz fluidnosti nego da računalo koje ima 'problema' s prikazom videa još opteretiš s nekim capture-ingom, a i pitanje je koliko je to realan prikaz onoga što ti vidiš..

10 godina
odjavljen

trebao bi mi neki program, s kojim bi vise video iscjecaka u .mp4 formatu objedinio u jedan. i naravno da ima one tranzicije izmedju isjecaka. skinuo sam pinnacle al podrzava samo .480p, a vecina mi je u full hd.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kbenzema kaže...

trebao bi mi neki program, s kojim bi vise video iscjecaka u .mp4 formatu objedinio u jedan. i naravno da ima one tranzicije izmedju isjecaka. skinuo sam pinnacle al podrzava samo .480p, a vecina mi je u full hd.

Za mene extra komad software-a, a još je i free http://www.freemake.com/free_video_converter/

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
16 godina
redatelj97 kaže...

Mi ga koristimo na poslu, dosta kompliciran ali jednom kad ga sazvaces onda je u redu.

Iako ja sve sto sam montirao na MC-u poslije sam isto odradio i na Premiere Pro...

Ali da je MC profi tool...je...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
16 godina
Rocker747 kaže...

Evo slike zadanih postavka ..

-snimanje u letu s h264.. za to trebaš specijaliziran HW (pod win se sad korisit i GPU više klase). Snimka kamerom ili fotićem može biti OK, PC teško (bez odgovarajućeg HWa, zatim soft koji može to iskoristiti u što spada i driver pa i OS). Ubuntu derivat kao myth/studio pa i low lat.kernel su za takve stvari. Pod lin se malo toga radi, popularniji je win ili mac (pa je tad lakše usporediti ili odabrati nešto zadovoljavajuće).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Može mi netko preporučiti videoeditor koji je free ali možete + onaj koji nije.

- mora imati mogučnost da se ubacuju titlovi  

bit ce čudno sto to trazim trebam efekt koji vido smanji pa da sa strane bude slika ili nesto ili da mogu kombinirati dva videozapisa jedan videozapis bi bio kao pozadina. 

avidemux probao ali mi se ne svida sto nema vremensku traku

10 godina
neaktivan

Poštovani,

imam problem s movie maker live. Instaliran je na win 8, na laptop hp pavilion. Normalno se instalira i pokrene. Međutim, kada ubacim videoisječak koji želim urediti, u mpeg formatu je, pojavi se satić na videoisječku. Kada pokrenem pretpregled čuje se ton, slike nema. Kada pokrenem movie live i isti isječak na drugom računalu sve radi normalno. Može li mi netko pomoći kako da riješim ovaj problem na laptopu?

Unaprijed zahvaljujem 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice