Software za video obradu - pitanja&odgovori
- poruka: 1.976
- |
- čitano: 667.785
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a imati ćeš još dosta učiti. ovo je tek početak. ako ti sve bude ok, dobiti ćeš ogromnu video datoteku na hdd-u koju ćeš trebati obraditi, a tu nastaju problemi i zavrzlame. s čime, u koji format, deinterlace ili ne, meniji ... svaki je početak težak, ali da se naučiti.
Hm. Cisto informativno me zanima sta je za tebe normalan format? Na sta mislis pod poslije obrade? Kakvu opciju velicine i kvalitete? Za sta ti sluzi video uopste? Za net, DVD ili nesto trece.
Hm. Cisto informativno me zanima sta je za tebe 1. normalan format? 2. Na sta mislis pod poslije obrade? 3. Kakvu opciju velicine i kvalitete? 4. Za sta ti sluzi video uopste? Za net, DVD ili nesto trece.
Čisto da ti onda informativno odgovorim... 1. normalan bi bio .mov, .mpeg itd. a format s kojim je nezgodno raditi je definitivno .mts...
2. Mislim na export 3. dakle ne želim lossless od 11 gb (ovo je sada naravno i očito satirično) već veličinu za dvd (4,7gb)
4. DVD
OFF: zašto stalno imaš potrebu za taj "ton" u postovima? ja sam uspio dobiti ono što sam htio i bez tvoje "...cisto informativno...". tako se ponašaju ljudi koji misle da imaju znanje kao da rade za NatGeo a zapravo na balkanu sjede i snimaju svatove (ne znam i ne zanima me što ti snimaš, da li snimaš ili nešto treće, ovo je samo konstatacija). pa ono smiješna prikrivena provokacija blahhh
Pogrsno si me shvatio. Izvinjavam se ako si to shvatio na takav nacin. Stvarno me informativno interesovalo. Recimo mov i nije bas "normalan" format u smislu svakodnevnoig koristenja dok mpeg recimo jest jer je to format za dvd video.Pardon codec a ne format. Ako zelis video na dvd onda ne zelis ni mov ni mts niti mpeg tj. mpeg samo kao ulazni video za dvd autoring.
Opet ti zelim reci da je moj post bio usmjeren u smislu da ti pomognem ako je pomoc potrena i ni u jednom momentu nisam zelio biti cinican niti te podcjenjivati. I ne snimam ni svadbe niti za natgeo ;)
Video mi je ponekad hobi i nista vise odtoga i zelim pomoci nekome ko takodje pocinje u tome jer su i meni drugi pomagali. Nadam se da mi to neces uzeti za zlo. Sad bi te pitao cime to sve radis ali se ne usudjujem da opet ne budem cinican ;)
radim rekreativno, amaterski za sebe... ponekad se ukaže potreba smontirati neki događaj za udrugu, ali nisam ljubitelj kića tako da ja samo lijepim jedno na drugo s laganim prijelazima... (mislim da je jedino Lucas u SW uspio dobro naraviti prijelaze da pašu) snimam većinom s onim što do
e pod ruku... upravo je i to u pitanju- ručne kamerice. kako u firmi fotkamo većinom, na svu sreću dobivamo u firmi Canon 5Dmk2 pa će biti i "malo" kvalitetnijeg snimanja... a dolazi i Sony-eva kamera za nekih 3000€ (napokon projekti EU) pa ćemo doći na svoje...
A od sw-ra Edius i AE (ali ae učim)...
Uh. Za obradu HD video trebace ti stroj i pol ;)
To i jeste masina da zvace HD video. Sretno sa time.
Treba mi neki program za obradu videa...da ga mogu rezat,uređivat itd...i da podržava ako ne sve onda većinu formata.
Hvala..:)
Odavde krenes. Zasto bi neko ponavljao vec napisao jer si ti lijen citati.
Ljudi, ima li itko link za plugin "Keylight" za After Effects CS4 ??? Ja vidim da ga ljudi dosta koriste, a ja u svome after effectsu iman tamo nešto posve drugo... tražio sam, googlao za taj plugin ali nema... ima li itko taj Keylight za AE CS4 ???
Ljudi, ima li itko link za plugin "Keylight" za After Effects CS4 ??? Ja vidim da ga ljudi dosta koriste, a ja u svome after effectsu iman tamo nešto posve drugo... tražio sam, googlao za taj plugin ali nema... ima li itko taj Keylight za AE CS4 ???
Ok naša san (niste od pomoći )
Ocito ne koristi baš toliko ljudi AE na forumu, a još ih manje koristi taj plugin (izgleda - nitko). Ako si našao, onda bi mogao ovdje staviti taj link pa ti pomoći drugima. Ako je riječ o piratskoj "verziji" toga plug-ina - o čemu onda pričamo? Piraterija je na forumu zabranjena.
Ocito ne koristi baš toliko ljudi AE na forumu, a još ih manje koristi taj plugin (izgleda - nitko). Ako si našao, onda bi mogao ovdje staviti taj link pa ti pomoći drugima. Ako je riječ o piratskoj "verziji" toga plug-ina - o čemu onda pričamo? Piraterija je na forumu zabranjena.
Piratska verzija (zato i nisam stavio link)
Onda se nemaš pravo žaliti što ti forumaši "nisu od pomoći".
Onda se nemaš pravo žaliti što ti forumaši "nisu od pomoći".
Ok nezelim se sada prepirati pa da ovim drugima sta su sudjelovali u ovoj temi bezveze nabijam tamo "obavjesti" da ima nesto novo na ovoj temi... mislim, mogli su rec da nema direktnog linka sa servera... ali ok, zavrsimo sa time
Mogu li pomoću kmplayera izrezati neke scene iz filma?Jer volio bih uploadati neke scene na youtube.
kmPLAYERA???
Ja ne vidim opciju cut video. Capture je nesto deseto. Malo rijecnik u ruke.
a čemu to služi onda? video capture?
kmPLAYERA???
da,tamo ima neke opcije popu "cut video" ali samo ne znam time baratat.Evo i slike
Brutalno, nema što. I sam vidiš da piše Capture, a sam sebe si uvjerio da piše Cut!
Spremanje dijela videozapisa koji se trenutno reproducira u zasebnu videodatoteku, uz rekodiranje (videozapis se može spremiti i kao slika preko Frame Capture ili serija slika kao Frame > Extract).
kmPLAYERA???
da,tamo ima neke opcije popu "cut video" ali samo ne znam time baratat.Evo i slike
Brutalno, nema što. I sam vidiš da piše Capture, a sam sebe si uvjerio da piše Cut!
Spremanje dijela videozapisa koji se trenutno reproducira u zasebnu videodatoteku, uz rekodiranje (videozapis se može spremiti i kao slika preko Frame Capture ili serija slika kao Frame > Extract).
e to upravo i želim a neznam kako spremiti određeni djelić filma u zasebnu videoteku.
Uzmi program AviDemux, otvori videodatoteku, označi početak i kraj isječka klikom na gumb A i B pa File > Save > Save Video.
Uzmi program AviDemux, otvori videodatoteku, označi početak i kraj isječka klikom na gumb A i B pa File > Save > Save Video.
hvala ti,to baš trebam!!!Svaka ti dala(besplatno)
kopirat cu i tu da vide ljudi
za izrezivanje
najbrze sa mkv merge (google - mkv toonix)
samo povuces video u program i odes na global-enable splitting i odaberes duration
ako hoces da prereze nakon 22min stavis 00:22:00
i on ce rezat svakih 22min,a ako hoces samo ima 2 file-a stavis pod max files 2 i to je to
mozes pocet
video od 16gb ti je gotov za kojih 5 min mozda i prije
definitvno najbrzi nacin
Ako trebas izrezat scenu napravis isto samo
dodas je jedno vrijeme
00:22:00,00:23:00 stavis max files 4 ili kolko ti vec treba i to je to
ako imas viska u sceni mozes jos preciznije izrezat tako da dodas stotinke
00:22:00.5
Kod ovakvog nacina nema glubljenja kvalitete
Moze jedno moje, mozda pitanje na koje bas i ne ocekujen odgovor, jer je za malo napredniju obradu...
Sto mislite, koji je najbolji program "tracker" s kojim bi mogao trackirati video snimku, te kasnije te trackirane informacije ubaciti u neki 3d program (3ds max).
probao sam mocha, ali ona nemoze trackirati u 3d, vec samo u 2d. probao sam i boujou, ali kad dam akciju camera solve, to potraje po 6-7 sati! voodoo tracker pokušavam naći na netu ali bezuspješno... očito na službenom serveru njihovom je ness zabrljano, pa nigjde nemore za download... imate li vi kakvu preporuku oko ovoga?