Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 667.594
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Pozdrav ljudi...Imam neke snimke sa jednog koncerta/party-a...posto sam to snimao sa digitalnim aparatom od 6.0 mpx, snimci nisu nesto losi, ali bi bilo dobro kad bi malo popravio kvalitet, ali to i nije problem kao sto je problem u tome posto je veoma jak bass, krci kada dodje do bassa...zna li neko kako mogu to da popravim? hvala unapred :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 17:40 (Patron).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Patron kaže...

Pozdrav ljudi...Imam neke snimke sa jednog koncerta/party-a...posto sam to snimao sa digitalnim aparatom od 6.0 mpx, snimci nisu nesto losi, ali bi bilo dobro kad bi malo popravio kvalitet, ali to i nije problem

"Popraviti kvalitetu" je vrlo sirok i prilicno nedefiniran pojam.

Patron kaže...

kao sto je problem u tome posto je veoma jak bass, krci kada dodje do bassa...zna li neko kako mogu to da popravim? hvala unapred :)

Ne mozes. Otislo "u clipping". To je ko da pitas kako na preeksponiranoj slici popraviti podrucja koja su postala cista bijela boja - ne mozes, to je "spaljeno", tu je doslo do nepovratnog gubitka informacija.

15 godina
neaktivan
Zna netko kako u VEGAS-u video usporiti i vratiti polako unazad? na nekim djelovima videa ?
Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Zvjerkan kaže...
Zna netko kako u VEGAS-u video usporiti i vratiti polako unazad? na nekim djelovima videa ?

Kako usporit:

Desni klik na video---Properties----Insert/Remove Envelope---Velocity---i pojavit će ti se zelena crta na videu(koju vučeš gore/dolje tj. ubrzavas/usporavaš video)

Kako vratiti video:

Desni klik na video----Reverse

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 1:14 (pirat).
15 godina
neaktivan
pirat kaže...
Zvjerkan kaže...

Kako usporit:

Desni klik na video---Properties----Insert/Remove Envelope---Velocity---i pojavit će ti se zelena crta na videu(koju vučeš gore/dolje tj. ubrzavas/usporavaš video)

Kako vratiti video:

Desni klik na video----Reverse

e tnx ... :D {#}{#}

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
14 godina
neaktivan

kako ubaciti slicicu u avi,ali samo na par sekundi, da se pojavi i nestane...koristim after effects cs4.

17 godina
neaktivan
RE: Converting WTV files
djigibao kaže...

Snimio sam prije neki dan sa windows media centrom jedan koncert sa HTV i sad bi ga htio prebacit na DVD.

Snimak je u .wtv formatu, pa me interesira sa kojim program bi ga trebao konvertirat?

THX {#}

nisi pitao ali ti možda pomogne... prebaciti video iz wtv u stariji ali puno podržaniji format dvr-ms je vrlo jednostavno... desni klik na file i iz padajućeg izbornika izabrati convert to .dvr-ms format direktno iz win7... kasnije je lako npr. xilisoft, imTOO etc. podržavaju konvertiranje iz tog formata...

pitanje je dali se tim internim WTVConverter.exe konverterom snimljeni sadržaj gubi na kvaliteti pri konvertiranju ili je to samo ko fol konvertiranje odnosno samo izvlačenje streama iz wtv kontejnera, to nažalost ne znam {#}

Comodo
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 8:31 ((s)izgoreo).
17 godina
moderator
wookie kaže...

kako ubaciti slicicu u avi,ali samo na par sekundi, da se pojavi i nestane...koristim after effects cs4.

Brutalno, nema sto. Pa kako si ti to onda koristio After Effects, ako nisi sposoban sam dokuciti kako ubaciti slicicu u/preko videzapisa? Jesi probao drag'n'dropom? Znaci, drag'n'dropnuti avi i onda drag'n'dropnuti slicicu u kompoziciju?

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
wookie kaže...

Brutalno, nema sto. Pa kako si ti to onda koristio After Effects, ako nisi sposoban sam dokuciti kako ubaciti slicicu u/preko videzapisa? Jesi probao drag'n'dropom? Znaci, drag'n'dropnuti avi i onda drag'n'dropnuti slicicu u kompoziciju?

cinizam nije potreban,pocetnik sam u AF,ok?  mozda nisam bio dovoljno precizan...avi sam vec renderirao u af s efektom koji mi je trebao i ubacio sam tog transparentnog covjeculjka u prewiew, ali ne kuzim kako napraviti da bude prisutan samo u odredjeniom broju frejmova i da li se moze kao u fotosopu da se rotira i manipulira s njim kako bi se uvjerljivije stopio s perspektivom? uspio sam ga samo povecavati i smanjivati...

16 godina
neaktivan

Pa pobogu imaš time liniju svog projekta. Gdje na time liniji počne layer imati ćeš prikaz, gdje završi - završiti će i prikaz. Užasno komplicirano..

Možeš layer/clip rezati po dužini ili na određenom keyframeu napraviti 'opacity' kakav želiš.

14 godina
neaktivan
bed kaže...

Pa pobogu imaš time liniju svog projekta. Gdje na time liniji počne layer imati ćeš prikaz, gdje završi - završiti će i prikaz. Užasno komplicirano..

Možeš layer/clip rezati po dužini ili na određenom keyframeu napraviti 'opacity' kakav želiš.

ja svoje znanje na odredjenim podrucjima rado podijelim s drugima bez takvih upadica.svatko je jednom bio pocetnik.malo rafiniraniji pristup ne bi skodio.

17 godina
neaktivan

Zasto uopste radis u AE? AE nije software za obradu videa. Za to sluzi premiere u adobeovom paketu. A tamo je to jednostavno napraviti.

:)
17 godina
moderator
wookie kaže...
bed kaže...

ja svoje znanje na odredjenim podrucjima rado podijelim s drugima bez takvih upadica.svatko je jednom bio pocetnik.malo rafiniraniji pristup ne bi skodio.

E, sori, ali tvoje pitanje je tipa - Kako u Wordu promijeniti font teksta? Stoga se nemoj cuditi mojoj i bedovoj reakciji. To si i sam mogao (trebao!) "prokuziti" - to su osnove osnova. Nabavi si neku knjigu ili tutorial (ako nista drugo, pogledaj besplatno na YouTubeu tutoriale za AE) pa se javi kad zbilja zapnes, jer ovakva pitanja ti nemaju previse smisla.

logic kaže...

Zasto uopste radis u AE? AE nije software za obradu videa. Za to sluzi premiere u adobeovom paketu. A tamo je to jednostavno napraviti.

Za to sto on trazi mu je bas svejedno u cemu radi.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
wookie kaže...
bed kaže...

E, sori, ali tvoje pitanje je tipa - Kako u Wordu promijeniti font teksta? Stoga se nemoj cuditi mojoj i bedovoj reakciji. To si i sam mogao (trebao!) "prokuziti" - to su osnove osnova. Nabavi si neku knjigu ili tutorial (ako nista drugo, pogledaj besplatno na YouTubeu tutoriale za AE) pa se javi kad zbilja zapnes, jer ovakva pitanja ti nemaju previse smisla.

logic kaže...

Za to sto on trazi mu je bas svejedno u cemu radi.

e pa grijesis...usporedba s mijenjanjem fonta u wordu ne stoji...taj covjeculjak bi se trebao pojaviti u kadru na odredjenom mjestu i u odredjenom vrijeme i da se fino obradi tako da se stopi sa okolinom da izgleda uvjerljivo.snimak je izometrijski, snimano je pod odredjenim kutem,trebalo bi covjeculjka prilagoditi tome.znaci nije bas tako jednostavno.

mozda je logic u pravu, probat cu u premieru...

17 godina
moderator
wookie kaže...
e pa grijesis...usporedba s mijenjanjem fonta u wordu ne stoji...taj covjeculjak bi se trebao pojaviti u kadru na odredjenom mjestu i u odredjenom vrijeme

Jesam li ja krivo shvatio, ili si ti pitao upravo kako napraviti ovo podebljano? To jesu osnove osnova. To jesu stvari koje si sam trebao prokuziti klikanjem po timelineu. Te akcije bi vidio prakticki na svakom tutorijalu kojeg bi pogledao. Stoga, crta na YouTube! https://www.youtube.com/results?search_query=after+effects+tutorial&aq=1

wookie kaže...
i da se fino obradi tako da se stopi sa okolinom da izgleda uvjerljivo.snimak je izometrijski, snimano je pod odredjenim kutem,trebalo bi covjeculjka prilagoditi tome.znaci nije bas tako jednostavno.

Sorry, ali te neke informacije nisi napisao prije.

Nije slozeno. Na layeru s covjeculjkom ukljuci 3D, tako da ukljucis "kocku" (ispred Mode). Nakon toga covjeculjka mozes rotirati i pomicati u tri dimenzije.

Pogledaj ovaj tutorial:

wookie kaže...
mozda je logic u pravu, probat cu u premieru... 

Za ono sto si inicijalno trazio Premiere bolji jer je jednostavniji. Ali za manipulacije, poput ovih koje sad spominjes, AE je bolji izbor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 18:43 (mbaksa).
17 godina
neaktivan

Da li je za Adobe Premiere potrebna SSE2 instrukcija procesora, koje na Athlonu XP 1900+ nemam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
N. Ohm kaže...

Da li je za Adobe Premiere potrebna SSE2 instrukcija procesora, koje na Athlonu XP 1900+ nemam?

Mislim da bi ti svi do CS4 trebali raditi (u svakom slucaju, nabavi trial verziju pa probaj), dok za CS5 treba 64-bitni procesor i OS.

14 godina
neaktivan

koja je razlika izmedju AEcs4 i AEcs5......tj. sta novo donosi verzija cs5?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
17 godina

U Sony Vegasu 10 trial verziji sam uradio jedan klip dužine 7:48 minuta.

Prvo sam ga renderirao u AVI file, Xvid i bio je nešto više od 600 MB.

Nakon toga sam ga sa programom Easy H.264 encodirao u MPEG4 od 202 MB.

Sada sam ga uploadao na YouTube i kada ga pregledavam primjetna je osjetna desinkronizacija zvuka i videa u klipu.

Ovaj file MPEG4 od 202 MB kada pregledavam sa GOM Playerom i Windows Media Playerom zvuk i video su normalni, odnosno sinkronizirani su, ali kada ga pregledavam sa Media Player Classic - Home Cinema primjećuje se desinkronizacija kao i na YouTubeu.

Projekat u Sony Vegasu je uredu, zvuk i video su sinkronizirani.

Ovo je prilično iritantno i ne znam koji mu je vrag i zašto se to događa?

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
boxer kaže...

U Sony Vegasu 10 trial verziji sam uradio jedan klip dužine 7:48 minuta.

Prvo sam ga renderirao u AVI file, Xvid i bio je nešto više od 600 MB.

Ako ti je s tim bilo sve OK, zasto to nisi uploadao na YouTube? Ne znam koja je trenutno maksimalna velicina datoteke - nije 1 GB?

boxer kaže...

Nakon toga sam ga sa programom Easy H.264 encodirao u MPEG4 od 202 MB.

Sada sam ga uploadao na YouTube i kada ga pregledavam primjetna je osjetna desinkronizacija zvuka i videa u klipu.

Sto je to "MPEG4 file"? Jel je to MPEG PS, MPEG TS ili sto? Ocito je da je kodek H.264, no video kodiran tim kodekom moze se spremiti u razne formate datoteka - BugTV spremam u AVI pomocu VirtualDubModa i kodeka x264 i jednom prilikom sam ga uploadao na YouTube i nije doslo do nikakve desinkronizacije. Stoga ti mogu preporucati da za rekodiranje koristis tu kombinaciju.

Ili probaj neki drugi H.264 enkoder. Po mogucnosti koji sprema u neku drugu vrstu datoteke - recimo u MP4.

17 godina

Nemam adekvatno znanje o video formatima, ali za ovaj encodirani video od 202MB piše   MPEG-4 File Format.(mp4).

Nisam uploadao fajl od 600MB zato što imam ograničen mjesečni promet od 11GB + brzina neta je 4mbit/256. Maksimalna veličina je mislim 2GB.

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.1.2011 18:47 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
boxer kaže...

Nemam adekvatno znanje o video formatima, ali za ovaj encodirani video od 202MB piše   MPEG-4 File Format.(mp4).

Znaci, MP4 je nastavak datoteke i svejedno dolazi do sinkronizacije... Cudno...

boxer kaže...

Nisam uploadao fajl od 600MB zato što imam ograničen mjesečni promet od 11GB + brzina neta je 4mbit/256. Maksimalna veličina je mislim 2GB.

Probaj onda s nekim drugim programom - uzmi recimo AviDemux ili HandBrake. Ili SUPER. Ili imas ovdje hrpu besplatnih programa: http://www.snapfiles.com/Freeware/gmm/fwvideconvert.html

16 godina
neaktivan

Ooooo vražiji Sony i 8mm... 

Trebao bih skinuti sa ove kamerice materijal ali nemam HW za 8mm kazete, probao sam preko USB-a ali ne želi surađivati... 

Ima li tko ideju? 

Hvala

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
eterna luchar kaže...

Ooooo vražiji Sony i 8mm...

Trebao bih skinuti sa ove kamerice materijal ali nemam HW za 8mm kazete

Ne kuzim kakve veze imaju 8mm kazete i ta kamera, s obzirom da je rijec o miniDV kameri, u koju idu miniDV kazete.

eterna luchar kaže...

Trebao bih skinuti sa ove kamerice materijal ali nemam HW za 8mm kazete, probao sam preko USB-a ali ne želi surađivati...

Ako je bas ta kamera u pitanju, onda ju na kompjuter spajas preko Firewire kabela i programom poput MiniDV 1-2-3 prebacujes (u biti kopiras) sadrzaj miniDV kazete na hard disk. Ako nemas Firewire kontroler na maticnoj ploci, mozes ga kupiti za pedesetak kuna.

17 godina

nesto ni meni nije jasno nakon isprobavanja ovog dobrog programcica za snimanje ekrana.

avi ispadne super i na pc-u je clipic 5:00 min i sve je uredno uskladjeno slika-zvuk.

upam ga na YT i pise, clipic traje 3min:40, slika ide ubrzano i to dosta,a zvuk normalno po svome?

kako to na tubi ubrza video i skrati ga sa minutu i 20?

Balavim provokatorima,odgovorit ce moj glasnogovornik. http://www.youtube.com/watch?v=qCTc4zz-b6g
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
da, moje isprike MIniDV su kazetice... da li se kod nas (točnije u Osijeku) može kupiti kabel i Firewire?
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
moderator

Mozda mu smeta nestandarni  framerate  ili YouTube ima neki minimalni framerate? Mozda 15 ili 20 ili 24 fps? Pa jednostavno ubrza video na taj framerate?

Snimi u 25 fps pa bi trebalo biti dobro.

17 godina
moderator
eterna luchar kaže...
da, moje isprike MIniDV su kazetice... da li se kod nas (točnije u Osijeku) može kupiti kabel i Firewire?

Pitaj u ducanu. LOL. Fakat nemam pojma kakve informaticke i foto/video ducane tamo imate. Pripazi samo na jednu stvar - kamera ti ima mini Firewire konektor (4-pinksi) - znaci da ti treba Firewire kabel 4->6 pinski ako na racunalu imas 6-pinski Firewire konektor (standardni Firewire konektor) ili 4->4 ako i na racunalu imas mini Firewire konektor (laptopi u pravilu imaju takav konektor).

17 godina
neaktivan

On ima ovu maticnu a ona nema firewire tako da ce mu trebati i firewire kontroler.

:)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice