Molim pomoć sa Tv karticom

poruka: 21
|
čitano: 5.177
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Bog svima,

kupio sam tv karticu gigabyte p6000, instalira, spojio na kućnu antenu i spojio na videosnimač sa s-video/scart kabelom + ovaj kabel http://i40.tinypic.com/r1hb8g.jpg

E sad, pustio sam kasetu i na programu namjestio s-video međutim nema slike sa vcr-a. Jesam li nešto pogriješio spojit?

Šta se tiče televizije slika nije baš dobra. Ne znam zašto jer kućni televizor je spojen na istu antenu i slika je čista a meni na računalu je , a evo vidite sami 

http://i41.tinypic.com/2lvjksn.jpg     http://i40.tinypic.com/307np6h.jpg

Šta sad?

Fala svima na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 14:20 (suineg).

0 0 hvala 0
17 godina

stavi obicne linkove, netreba ti [img]

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Molim pomoć sa Tv karticom

-video nema (osim rijetkih) s-video izlaz, koristi običan vudeo ulaz.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

na video ide scart----s-video sa 4 iglice koji se preko onog drugog kabela spaja na tv karticu koja ima s-video sa 9 iglica

16 godina
neaktivan

Taj S-video je video izlaz meni se cini, moja stara tv-kartica je za video ulaz imala poseban kopozitni prikljucak tj. onaj zuti utor

i to samo za sliku a zvuk sam morao spajati preko zvucne ako se dobro sjecam.

Sto se slike tice, da li ti djelis antenu s tv-om tj. koristis spliter? Ako da to je problem jer dovodi do degradacije slike,

inace na oba uredaja ako se koriste u ist vrijeme, ali uvijek mozes probati malo nastelati frekvenciju u malim koracima

jer ti mozda tv-kartica nije nastimala kanale kako treba.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
16 godina

-skart adapteri imaju mogućnoat i sam skart također ali ga normalan video nema (signal) koristi obične cincheve... (Provjeri dali na videu ima neka oznaka S-VHS?, ako ima onda ignoriraj moj savijet)

16 godina
neaktivan

Prije nego sto pocnes snimati uđi u analognu pa se vrati na composite(to ti je izlaz na crvenu bjelu i zutu) ili s-video. ja imam p8000 mwni se pojavi slika nakon sto to uradim .

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ihush Evo pogleda san, na videu piše samo VHS. Jeli na videu moram namjestit neki kanal ili je dovoljno pustit kasetu?

Branec probao san na analognu pa composite ali nije uspilo.

drnde Problem je šta u programu kojega su mi dali neman mogućnost namještanja samo autoscan. Ima li koji drugi softver kojega se može nać? Ako je problem u djelitelju onda ni drugi televizor ne bi treba radit u redu, jeli tako?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 14:42 (suineg).
16 godina

-s videa pustiš kasetu, ako imaš dva skarta onda treba uključiti na 1. (2. je prolazni) ili cincheve (žuti/video, crveno-bijeli/audio)ali samo sa stražnje strane -sad mi je palo napamet, ako si uključio sprijeda na video to je samo za ulaz -nedaje izlazni signal!...

-na kartici odabereš compozit... i slika se mora pojaviti (i ton)

16 godina
neaktivan

ihush 

Na VCRu neman priključke za žuti,crveni,bijeli kabel. VCR ima samo scart i in i out za antenu. Tv kartica ima samo priključak za antenu i 9iglični s-video. Sad sam ja na VCR spojio scart koji sa druge strane ima s-video sa 4 iglice. Onda san taj s-video sa 4 iglice spojio preko onog kabela na slici (bez korištenje žutog,crvenog,bijelog dijela) na tv karticu.

17 godina
neaktivan

zaboravu s-vhs input...najjednostavnije rješenje ti je kupovina scart-adaptera koji na drugoj strani ima iste ovakve(žuti-video, i crveni i bijeli -streo audio)cinčeve, ubodeš adapter u video, a cinčeve po bojama spojiš na cinčeve od videokartice i (koji program korictiš za capture?) u programu za capturing(pod uvjetom da si na videu stisnul "play" , a ako je antena spojena na video i podešen neki od kanala, ni to nije uvjet)se mora pojavit slika...evo ti i slika adaptera koji trebaš za spojit video s karticom

http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_command=showItem&item=wire-sc-4p-rca%20%20%20%20&location=SKL&session=n7cU6w5FRkQbc2Xh5GzH

moreš kupit u microline-u...

sretno :))

16 godina
neaktivan

sto ne spojis video preko antenskog.pebaci sta hoces pa vrati antenu.

A sto se tice slike ili si nesto lose podesio ili ti spliter nevalja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ovako: Microline (IQ računala) ima sve konektore/adaptere, ali ima ih u svim dučanima PC/AV-TV opreme (Pevec/Konzum...).

Slika scart adaptera, video i audio kabeli.. ili kompletan scart-cinch kabel.

Priključak na tv-kartici 9-pin nije samo s-video nego i ulaz/izlaz/audio... na taj način nebi imao zvuk.

Možeš i preko antenskog kabla, obično se AV-kanal emitira na 32-36 kanalu ali može biti i neki drugi, i na tim kanalima su jake smetnje zbog ostalih tv stanica... ponekad automtsko tražnje 'preskoči'.

Video ima šaraf za podešavaje izlaznog kanala uz antenu ili s doljnje strane... ili programirano. Tako možeš podesit npr. na kanal 37 ili neki na kojem je slika čista ali je preko AV kablova ipak bolje.

16 godina
neaktivan

Strašni, hvala na savjetu ali problem je što na tv kartici imam samo žuti cinč na koji se spaja radio. http://ebiz2u.com.my/images/Gigabyte_GT-P6000.jpg

ihush probat ću video spojit preko antenskog sad mi jedino  ostaje problem loše slike tv-a.  LordVader ne vjerujem da postoji djeljitelj jer kad je istovremeno uključen televizor i televizija preko računala samo je preko računala slika loša. Oni su mi dali Presto! PVR sa tv karticom koji nudi samo autoscan pa ne mogu podesiti kanal. Zna li ko za koji bolji program?

Fala svima

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 15:59 (suineg).
16 godina
suineg kaže...

Bog svima,

kupio sam tv karticu gigabyte p6000, instalira, spojio na kućnu antenu i spojio na videosnimač sa s-video/scart kabelom + ovaj kabel http://i40.tinypic.com/r1hb8g.jpg

...

suineg kaže...

Strašni, hvala na savjetu ali problem je što na tv kartici imam samo žuti cinč na koji se spaja radio. http://ebiz2u.com.my/images/Gigabyte_GT-P6000.jpg

..
... žuti za radio? prozirni? FM je za radio antenu. Izgledaju isto i kompatibilni su ali žuti činč je za video. -obično se dobije  uz karticu.
ako pogledaš sliku iz mog predhodnog posta -kompletni kabel je upravo kombinacija za ovaj (slika iz tvog prvog posta), taj kabel treba biti u 9pinskom na TV-kartici.
17 godina

Jesi li probao s nekim drugim programom? npr. Dscaler?

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pogledaj  sliku

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ihush i Strašni, učinio san šta ste rekli i video radi odlično! Smijeh

Hvala svima šta su pripomogli savjetima!

Ako netko ima kakav prijedlog za neki program osim Presto! PVR bio bi zahvalan. Naime na ovome se kanali ne mogu naštimat ručno pa slika nije baš dobra. DScaler sam snimio ali izgleda da ne podržava moju tv karticu.

Pozdrav

17 godina
neaktivan

tu ti nažalost ne mogu pomoći, ali sam ti mogao svjetovati prije nego što si kupio tv karticu, ima usb varijanta na ebay-u za kupit, košta par dolara(mislim oko 12$) i za oko 20 dolara usb tv karticu s digitalno-analognim tunerom i sve radi savršeno...znači obadvoje oko 180 kuna...ali sad ti to i nije važno...nadam se da će ti netko pomoći s drugim dijelom tvojih problema...pital budem jednog frenda , mislim da on ima tak nekaj kaj tebi treba, pa ako kaj doznam, javim ti...odoh sad na blues svirku...sad mi treba samo gitara...pozdravBelji se

17 godina
suineg kaže...

Ako netko ima kakav prijedlog za neki program osim Presto! PVR bio bi zahvalan.

Ako je DVB (digitalna) kartica, trebao bi bez problema raditi Mediaportal, to je za Win platformu. Za Linux ti je najbolji MythTV, ali ne znam kako Linux stoji s podrškom za tvoju karticu.

Inače, imaš još i GBPVR, XBMC i sl. ali ovo gore ti je trenutno najbolje što se nudi u opensource/freeware svijetu. Dodatne detalje bi mogao naći na TVcards listi. Sretno!
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 23:14 (Veliki Brat).
16 godina

-pokušaj Dscaler, on radi sa svim karticama, treba dosta opcija ručno podesiti ali može pomoći kod snimanja. Za gledanje je praktičniji PowerCinema (ver.5/6).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice