Moguci problem sa codecima

poruka: 12
|
čitano: 2.452
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa codecima

Imam malo specifican problem a to je da kada reproduciram nesto sto je kodirano sa malo "egzoticnijim" codecom dozivljavam zauzece procesora od 100%

Na zalost u ono egzoticno spada sve osim mp3 i wma. Jedino sto mi pada na pamet je da maknem sve codece i instaliram ih ponovo. Nakupilo mi se brdo programa koji stavljaju svoje kodece (K-Lite, Nero, Format Factory)

Isto tako slom dozivim na youtubeu ali ne svaki put, dozivim slom i kada su filmovi sa AC3 zvukom

Playeri su mi VLC i MPC (K-Lite), WMP12 ne koristim skoro nikad, imam i AIMP-a

Pomagajte da ne bih preinstalirao Winse bezveze.

Hvala

-Ništa ne znam, a đe da znam?- Ekrem Jevrić

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a zašto ne instaliraš mpc-hc i zaboraviš na codece

ove druge playere pometeš u revo uninsalleru u naprednoj deinstalaciji(zadnja)
  u postavkama mpc.mc pod:wiew>options>formats>označiš sve pod file extensions
a možeš dole pod autoplay da ti otvara on sve automatski..

ne kažem da će ti to riješiti problem koji je kao što si rekao specifičan ali media player clasicc - hc otvara gotovo sve a ne trebaš nikakve dodatne codece

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 12:16 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Moguci problem sa codecima

Plus sto imas i portable verziju koja se neinstalira. Samo iskopiras gdje zelis i izvuces shortcut. Imas i jos jedan sjajan program koji se zove gspot. Ucitas film u njega i on ti kaze koji codeci su potrebni i imas li ih na kompu. Ako nemas skines samo taj. Najveca glupost je instalirati more codeca i ond anastane haos. Jedino sto bi ti preporucio da skines je ffdshow jer nikad nikone nije pravio sra.a na kompu.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Plus sto imas i portable verziju koja se neinstalira. Samo iskopiras gdje zelis i izvuces shortcut. Imas i jos jedan sjajan program koji se zove gspot. Ucitas film u njega i on ti kaze koji codeci su potrebni i imas li ih na kompu. Ako nemas skines samo taj. Najveca glupost je instalirati more codeca i ond anastane haos. Jedino sto bi ti preporucio da skines je ffdshow jer nikad nikone nije pravio sra.a na kompu.

Ma znam, brdo codeca ponekad dobijes i ne zeleci to. Na primjer kada se instaliraju razni audio/video converteri

17 godina
neaktivan

Ne bas. Convertori ih uglavnom drze za sebe i u sebijer bi dosli u situaciju da ti koristis jedan al et on ne podrzava nesto i ti instaliras drugi jer on podrzava. E tajd rugi ti instalira kodec u sistem i sad i onaj prvi to podrzava. Karikiram al shvatas sustinu. I convertori coriste kodere a playeri decodere. Uglavnom se pod codecom podrazumijeva dekoder.

17 godina
RE: Problem sa codecima
Lazarus Long kaže...

Imam malo specifican problem a to je da kada reproduciram nesto sto je kodirano sa malo "egzoticnijim" codecom dozivljavam zauzece procesora od 100%

Na zalost u ono egzoticno spada sve osim mp3 i wma. Jedino sto mi pada na pamet je da maknem sve codece i instaliram ih ponovo. Nakupilo mi se brdo programa koji stavljaju svoje kodece (K-Lite, Nero, Format Factory)

Isto tako slom dozivim na youtubeu ali ne svaki put, dozivim slom i kada su filmovi sa AC3 zvukom

Playeri su mi VLC i MPC (K-Lite), WMP12 ne koristim skoro nikad, imam i AIMP-a

Pomagajte da ne bih preinstalirao Winse bezveze.

Hvala

Jednostavno deinstaliraj kak su ti vec i preporucili, VLC i taj K-Lite Codec Pack zajedno s tim obicnim Media Player Clasic i onda samo instaliras Media Player Clasic Home Cinema i nema problema. Ja jos nisam naišel na normalan i ispravan video kojeg on nije otvoril i ne trebaju mu nikakvi kodeci nit pod razno pa niti FFdshow normalno. Ak ti se  ne sviđa spartanski izgled tog programa ko da je to bitno, onda mos skinut Splayer to je zapravo potpuno isti program ko MPCHC ispod haube ali s dodatnim mogucnostima i usminkanim izgledom.Cool

http://www.splayer.org/index.en.html#

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.5.2010 21:00 (rambox).
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa codecima

Ionako se filmovi gledaju u full screen modu pa se player i ne vidi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma ne, ne patim ja od izgleda playera bilo da je VLC ili MPC, kako sto sam napomenuo problem kod mene se pocinje javljati kada reproduciram audio zapise ili ponekad kada opalim kakav koncert koji ima 5.1 zvuk.

Ionako filmove nikad ne gledam na PC-u. Meni je jad u dusi kada mi pocne zapinjati AIMP kada slusam muziku ili browser se pocinje blesaviti na neki youtube video koji ima (valjda) "neobicno" kodiran zvuk u sebi.

Prvo sam trazio problem na relaciji driver od zvucne (ADI Sound Max) i njegov kontrol panel sa efektima. Mislio sam da ti svi Andrea filtri (Sonic Focus) rade probleme ali sve sam ja to lepo disejblao i pogasio servise (ADI-eve) ...ionako imam 2.0 zvucni sistem.

Bes ga (: Uhvatio me Marfijev zakon sa codecima, "ceo" zivot sam pazio da se ovakvo sto ne dogodi ali eto...dogodilo se.

Da ne tupim, sada cu ja fino lepo deinstalirati sve playere pomocu Revoa (dobro znam sta cu brisati) pa zatim K-Lite i najzad reinstalacija drivera pa opet Jovo nanovo. Jos i da provirim sta mi to radi flash plugin po PC-u :)

Malo mi je jeza vracati sliku od pre 4 mjeseca sa Acronisom, tada nisam imao problema ali od tada sam instalirao citavo cudo programa, zakrpi.

Covjek uci samo na svoje greske :)

Pozdrav i hvala svima

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Nisam bas siguran da su tvoji problemi povezani s "kodecima". To ti govori vise stvari - imas problema s reprodukcijom preko YouTubea (Flash nema veze sa sistemskim dekoderima, a sistemski dekoderi ne mogu se kriviti ni za "neobicno kodiranje"), koristis VLC i MPC koji imaju interne dekodere za vecinu popularnijih kodeka (kako video, tako i audio). Prije bih rekao da imas probleme s driverom za zvucnu karticu ili mozda nekim dodacima koji su se na nju nakacili. Ili DirectX-om. Nekako se bojim da ce to zavrsiti reinstalacijom Windowsa. ili ce ispisati da ti je otisla zvucna kartica.

16 godina
protjeran

jel netko zna koji kodec koristi xfire....znaci snimim video sa njim i on je u .avi velicine par gb i kada ga idem uploudat on ga convertira u .mp4 i smanji na par mb 

kvaliteta je pristojna 

i sad stalno ovak radim 

sa xfireom convertam video i prekinem upload i taj video stavim na youtube 

uplouda se u roku par minuta (prije mi se znalo cijeli da uploudat,valjda format pase yt)

to mi je stvarno super stvar sam malo mi je to blesavo radit sa xfire-om 

pa ak netko zna kak da to isto napravim sa Handbrake ili nekim drugim programom

(edit:tek sad vidim da sam malo fulao temu)

http://theguildcommics.weebly.com/index.html
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 6:56 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ucitaj taj video u gspot i reci ce ti koji su codeci koristeni.

17 godina
neaktivan

Ma..ja vec odavno sam sumnjao na driver, za pocetak sam stavio kvacicu na  Disable System Efects i stvar se malo "olaksala".  audiodg.exe  proces je smanjio potraznju za CPU-om nakon ovoga ali najvise me je bunilo to sto se ne ponavlja svaki put.

Za pocetak sam instalirao Adobe Flash Player 10.1 (beta 4 ako sam dobro procitao) i nisam primjetio da na youtube ili na neku full flash stranu imam probleme sa zauzecem procesora.

Isto tako nadu mi daje to sto kazete da   VLC i MPC koriste interne dekodere/kodere. Ovakvih problem nisam imao kada je WIN7 bio jos beta, tada sam koristio Vistin driver (Asus ploca, Asusov ADI driver za zvuk). Sada koristim driver koji je MS potpisan za WIN7 ali vidim da stvari ne idu dobro.

Hvala svima 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice