Port mirroring za virtualnu mašinu

poruka: 3
|
čitano: 7.189
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Port mirroring za virtualnu mašinu

Poštovani,

 

želim u firmi na linux mašini instalirati besplatan ntopng network monitor koji bi nam pružio uvid u to kako nam kolege koriste internet. Za to mi je potrebno napraviti port mirroring za tu virtualku ali problem je što UOPĆE ALI UOPĆE ne razumijem kako bit to trebalo izgledat na jednoj virtualki koja se vrti na Hyper-V hostu.

Da je to fizička mašina trebalo bi samo naći port na switchu na kojem je ta mašina i onda izvršiti promjenu (port mirroring) na switchu. Switch i Firewall - to će napravit čovjek koji nam održava mrežu. On mene traži da mu SAMO kažem na kojoj mrežnoj kartici je virtualka "zakačena", i da bi to trebao biti fizički port - e ovo njegovo SAMO je meni toliko teško za razumijet da me je zapravo sram.

Može li mi neka dobra duša objasniti taj fizički dio ovog problema, pustimo konfiguraciju switcha, to će on. Mene interesira koji kabel i koja mrežna kartica njega interesiraju? Moram li napraviti dodatni virtualni switch u Hyper-V-u?

 

Dijagrami, slike, youtube objašnjenja dobrodošla.

 

Hvala

Ukoliko trebate pomoć, šaljite privatnu poruku!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2020 12:29 (Atomic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Re: Port mirroring za virtualnu mašinu

Probaj koristiti fizičku adresu hosta, a onda forwardati port na guest OS - hhost će sav promet koji dolazi na taj port proslijediti guestu.

 

Moguće da ovo neće raditi ako ntopng traži da se mrežnoj kartici uključi promiscuous mode pa probaj i to.

8 godina
neaktivan
offline
Re: Port mirroring za virtualnu mašinu

 

Ako sam dobro skužio iz tvog posta, tu si pogledaj https://docs.extrahop.com/8.0/deploy-eda-hyp/ . Skrolaj do dijela Monitoring external mirrored traffic to the VM.

 

Uglavnom za VM koji će biti destination, moraš imati dedicirani port/NIC na hostu na kojem se nalazi taj VM (ako imaš Hyper-V klaster i VM ti se migrira na drugi host prestati će ti raditi), kreiraš vSwitch, PS da promjeniš port monitoring mode tog vSwitcha.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2020 11:48 (BebacMan).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice