Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 519.544
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 4
ALVIN kaže...

Evo još tri dana traju ovi popusti na aliexpressu, pa da spomenem Nillkin masku za Redmi Note 4 po odličnoj 50% akciji 3.79$ LINK

Uzeo sam i ovu kopiju Cafele maske, vidim da je puno naručuju, cijena 1$ sa popustom. Vrlo tanka maska, što i želim. LINK

Za kraj uzeo sam i jednu MSVII masku, sa otvorenim tipkama sa strane, najjeftiniju koju sam vidio je po 3.50$ LINK

Tako da ću imati za mijenjati jer mi dostadi uvijek isto imati u ruci.

Taman jučer ovo naručio i počela me kopkati ideja da pričekam Redmi Note 5  :) Ništa, uzimam četvorku sada, a dok oni unaprijede softwerski ovu peticu, naprave dobar global rom, biti će i nova godina. Možda uzmem i nju za godinu i pol.

Hvala na linkovima. Naručio ovu ultra tanku, također mi treba takva jedna.

11 godina
neaktivan

Hvala,poslušat ću vaš savjet i progooglati dalje. Možda nešto iskopam.Inače na iOS 4 mi dobro radi.

GS
13 godina
odjavljen
Xiaomi Redmi Note 4

Zna li netko gdje se moze nabaviti zastitna folija za ekran? dakle folija a ne staklo zaštitno, mislim da bi obicna folija bila idealna cisto da zastiti grebanje ekrana.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

I ja sam si naruučio ovu Nillkin maskicu. Jako brzo se nakupi prljavština dok je gore ona obična prozirna. I već sam uspio malo ogrebati ekran, bio je džepu s drugim mobitelom i eto crtice odmah. Pazite na ekrane.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Pozdrav, evo ja sam prije 2 tjedna narucio Redmi Note 4 Pro(što je zapravo 4X) sa Neutrina i mobitel je stigao za 2 dana. Mobitel je dosao s androidom 6.0 i miui 8.2.1.0, ali odmah nakon prvog pokretanja mi je ponudio ažuriranje na miui 8.5.4.0 i andriod 7.0 i mobitel za sad radi super, brz je i vrlo sam zadovoljan.

Ovo pišem zato što sam se i ja dvoumio kupiti mobitel preko nekog domaćeg internet shopa jer je bilo i nekih loših recenzija tih naših shopova, ali zapravo nisu loši. Tako da svakako preporučujem svima koji su se dvoumili kao ja da bez brige mogu kupiti mobitel s npr. Neutrina odakle sam ga kupio i ja, istina je da je malo skuplji nego ako bi ga kupili s nekog stranog shopa, ali barem naši daju garanciju od 2 godine.

Btw. Što se tiče kamere, vidio sam da je netko pitao da li treba instalirati "cyanogen camera" aplikaciju kako bi se poboljšala kvaliteta slike, e pa moj savjet je da samo u postavkama kamere promjenite okvir kamere u 16:9 i kvalitetu slike na "visoka" i ne treba vam nikakav dodatan program jer su slike dosta dobre.

http://adf.ly/HFD9N
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ovisi koju si stražnju kameru dobio, ja imam Omnivision i katastrofa je uvijek osim kad su idealni svjetlosni uvjeti, ili po noći jedino donekle s bljeskalicom na blizinu.

Ako si dobio Sonyevu ili Samsungovu onda imaš sreće, donekle su ok.

Uspoređivao sam na mome 4X, prednja kamera (Samsung) mi je znatno bolja od stražnje u svim svjetlosnim uvjetima  

A kaj se tiče same aplikacije kamere, fali joj dosta opcija, poput izbora rezolucije, itd.

Kamera FV-5 i open camera imaju znatno više mogućnosti, a kaj se tiče cyanogen kamere, zar nije ona ovisna o camera APIju i vjerovatno ni ne radi na Xiaomijima, ako se ne varam.

Kruha i igala...
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

16:9, 4:3, 3:2 itd su omjeri, formati fotografija, nemaju veze sa kvalitetom.

u ovom slučaju kod notea 4 kad slikaš u 16:9 formatu, mobitel zapravo izreže gornji i donji dio slike koji bi uslikao da slika u 4:3 formatu i tako efektivno slikaš u manjoj rezoluciji, čini mi se da puca 9.7MP slike, ne 13MP ako se fotka u 4:3 fortmatu.

What could possibly go wrong?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kako možeš provjeriti koja je kamera na mobu?

bm
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

setting - about - tapkaj 10-ak puta po "kernel version", kad se otvori novi prozor idi odmah pod 1. version information i tamo ti stoji za kamere, ekran itd.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Pozdrav, ljudi. Evo imam i ja Šajomija. Imo sam već dulje vrijeme želju "ubost" neki njihov model, a nedavno sam ga slučajno ugledao u Neutrinu pa sam ga odmah i uzeo. Imam ga sad već negdje oko mjesec dana i prilično sam zadovoljan njime. Jedino što mi smeta je pregrijavanje, nekad baš bude vruć, a nekad i po par dana hladan ko špricer. Sve ostalo je OK, a pogotovo sam zadovoljan s baterijom koja fakat traje. Zanima me jel je iko od vas več instaliro neki custom ROM? Ako je, kako je to prošlo i kakav je proces? Kolko vidim, problematičan je taj bootloader na koji moraš čekat da ti ga otključaju. MIUI mi je fakat okej OS, al ja više volim vanilla Android, tak da planiram još pričekat stable MIUI9, a onda flashat novi ROM čim izađe neš bazirano na Oreu, vjerovatno ću se strpit dok ne izbace neš stabilno, jer već navodno ima Lineage15 al ništa još ne radi kak treba.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Ima neko scratch resistant staklo. Ali nije nikakva marka. Upiši u google scratch test pa vidi sam.
9 godina
A kojeg si Šajomija ubol ?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Piknul sam si Redmi Note 4, 3GB verziju
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Pozdrav

Ovaj tjedan planiram naruciti mob. Pa bi zamolio iskusnije za pomoc. Vec sam pitanje postavio na drugoj temi a onda sam tek nasao ovu.

Moze pomoc.
Planiram uzeti:
- Xiaomi Redmi Note 4 International Version 4GB 64GB Black (https://www.honorbuy.com/1103-xiaomi-redmi-note-4-international-version-64gb-black.html#/option-official_international_464gb_black) -> $199.99
- Huami Amazfit Pace Smart Sports Watch English Version Black (https://www.honorbuy.com/1159-huami-amazfit-pace-smart-sports-watch-english-version-black.html#/color-black) -> $109.99
- EU Warehouse (Express2-5 business days Delivery by DHL DPD GLS, without customs issue) -> $29.00
- Total vouchers:-$5.43
Sve skupa = $333.55
Koliko sam skuzio to bi trebala biti sva davanja(da me slucajno nesto ne iznenadi).

Moze li se za taj iznos sloziti nesto bolje i mozda povoljnije. Bitno je da ne bude dodatnih davanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 10:22 (Dado25).

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

To su ti sva davanja, ne plaćaš više ništa.

Kuponi s popustima na Gearbest-u: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Narucen mob s honora i to gore spomenuti (Xiaomi Redmi Note 4 International Version 4GB 64GB). Sad trba krenut u potragu za maskama i kaljenim. 

Primjetio sam da se dimenzije malo razlikuju (debljina) od note 4 i note 4 int. Trebam li na sto paziti prilikom kupnje flipa i kaljenog ili samo da gledam za Xiaomi Redmi Note 4.

Kaljeno bi uzeo nillkin. Do sad je nekoliko puta spasavao stari ekran na mobu. Slobodno moze prijedlog nekog drugog. Isto vrijedi i za maskicu(flip).

Pitanje za one koji su kupovali s honora. Koliko je vremena potrebno da mob stigne u hr(slavonija).

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 18:22 (Dado25).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Prosli put sam naručio ujutro u pon, stiglo je u srijedu oko 13h. (istočna slavonija)

15 godina
moderator

Čak mislim da za note 4 int. idu maske od note 4x, provjeri.

Meni uvijek dolazi za 3-4 dana.

Kuponi s popustima na Gearbest-u: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
13 godina
odjavljen
Xiaomi Redmi Note 4

Neznam za flip case ali za obicne maske ima razlike izmedju note 4 i note 4x, znam sigurno da je otvor za infracrveno smjesten drugacije na ta dva modela, e sad igra li ulogu za flip case to neznam. 

dok kod redmi note 4x i redmi note 4 int nema razlike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 18:43 (Robilad).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Nikako nepreporucujem taj mobitel!!

Imam ga i samo odjednom je touch screen riknuo...

Znaci kupio sam ga preko AliExpress-a a ovo je i link: https://www.aliexpress.com/item/Global-Version-Xiaomi-Redmi-Note-4-Qualcomm-4GB-64GB-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-5/32820984172.html?spm=2114.search0104.3.3.tzBx7X&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10152_10065_10151_10068_5470011_10307_10301_10303_10137_10060_10155_10154_10056_10055_10054_10059_100031_10099_5460020_10103_10102_10052_10053_10142_10107_10050_10051_5380020_10326_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10111_10112_10113_10114_10179_10312_10313_10314_10078_10079_10073_5540020,searchweb201603_5,ppcSwitch_5&btsid=2c573c0e-4012-4a9b-871b-fe26134e0fc6&algo_expid=43fd4c95-3a3f-436d-9f3e-49cbae2badf5-0&algo_pvid=43fd4c95-3a3f-436d-9f3e-49cbae2badf5&transAbTest=ae803_2 , kupljen je prije mjesec dana i nakon samo 3 tjedna koristenja touch creen mi odjednom prestao radit, nije mi padao na pod ni u vodu; mislio sam da je zablefiro, pa sam ga ostavio par minuta, no nista se nije promjenilo...

Resetirao sam ga pomoću power button tipke i touch screen opet nije radio!! Nakon par dana sam kontaktirao svog prodavaca, i poslije par poruka; prodavac mi kaze ;zasto nisam kupio garanciju.., a nigdje nije bilo navedeno da se nadoplati za garanciju!! Nikad nekupujte preko nepouzdanih stranica mobitele niti bilo koju tehniku!

Što da sad radim?.., mogu im poslat za 25 dolara mobitel u kinu da poprave ili sigurnije kod nas za 500 kuna na popravak da mi se zamjeni lcd screen...

0 1 hvala 0
12 godina

Pridružujem se klubu... Kupio nanovo Redmi note 4x (3/32GB). Kupnja kod nas, zbog garancije... pa je malo više mob izašao. Ali, itekako sam zadovoljan mobitelom. Vidim da ima rasprave oko prednje/stražnje kamere, te oko dispaya. Uslikao sam stanje kod svog. Valja li ovo?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 14:45 (H3rc0).

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Ima li tko preporuku za offline karte za rn4? thx

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Valja li tebi? Prvo čovjek mora biti sa sobom načisto.

Kamera je od Samsunga.

bm
12 godina
zagix kaže...

Valja li tebi? Prvo čovjek mora biti sa sobom načisto.

Kamera je od Samsunga.

Kamera je odlična za moje potrebe, prednja pogotovo. Ekran je također dobar. Mobitelu mane još nisam našao. Ja sam itekako zadovoljan :)

O bateriji da ne pricam, 2-3 dana bez ikakvih problema, što do sad nisam imao priliku doživjeti s Androidom. 

9 godina
neaktivan

Super si prošao, glavno da te nije dopala Omnivision zadnja kamera i BOE ekran (kao mene nesretnika ).

Uglavnom, mobitel je zakon, ne budeš ni malo razočaran 

Kruha i igala...
13 godina
nakon tj dana koristenja MIUI 9 neka poboljsanja u performansama nisam primjetio ali sam itekako primjetio bolji SOT :D
dobio sam cca 1h na SOT
jesus_tm1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Evo da se i ja javim, kupio Note 4 global u Wow shopu. 3/32 verzija. Dobio sam Samsung kamere i Boe ekran.

Mobitel je stvarno odličan, koliko sam primjetio u ovih 2 dana korištenja. Baterija traje i traje. Uzeo sam i MiBand 2 pa se malo i s time igram sada. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kako radi sinkronizacija s Gmailom i Whatsappom? Dolaze li poruke na vrijeme, treba li sto god podesiti?
16 godina
jurica_m kaže...
Kako radi sinkronizacija s Gmailom i Whatsappom? Dolaze li poruke na vrijeme, treba li sto god podesiti?

LINK namjesti si ovako. Ja sam namjestio po tim uputama i zasad nisam primjetio probleme.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

ili na naški: http://mob.hr/vodic-kako-natjerati-xiaomi-da-prikazuje-push-obavijesti-miui-8/

iako ovaj zadnji korak uključivanja developer opcija nisam ni radio, evo već 2 i pol mjeseca notifikacije stižu bez kašnjenja, jedino u 7. mjesecu u periodu od 3-4 dana viber nije prikazivao notifikacije, ali i to je rješeno nakon updatea vibera, vjerojatno ni nije bilo do mobitela...

0 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice