Dobio ga s 6.9.9 beta, nudi mi update na 6.9.29, da ili ne zbog baterije?
Ne znam kako je na sluzbenom romu, ali je se svaki tjedan vracam na 6.9.9 xiaomi.eu rom upravo zbog baterije (10h SOT)
Ja cekam unlock pa cu na xiaomi.eu rom se prebaciti...
Dobio ga s 6.9.9 beta, nudi mi update na 6.9.29, da ili ne zbog baterije?
Ne znam kako je na sluzbenom romu, ali je se svaki tjedan vracam na 6.9.9 xiaomi.eu rom upravo zbog baterije (10h SOT)
Ja cekam unlock pa cu na xiaomi.eu rom se prebaciti...
ekipa može mala pomoć.
otišao sam na developer options i upalio MIUI optimization i morao sam rebotat.
sad se ne želi upalit, na dnu je bijela linija koja kad se ispuni do kraja ode na onaj dio gdje dolje piše android i tri točkice,
nakon cca 10 sekundi opet dođe na tu bijelu crtu i tako u krug već cca 30 min.
pokušao sam ući u sa vol+ i power button ali mi stoji da moram uštekati usb kabel u mob.
probao sam i sa vol - i power button ali samo zec stoji u fastbootu.
tnx
išao sam preko edl moda ali piše waiting for device
sad je počela crvena lampica blinkat.
izgleda da je brickan :)
very niceee
tako je , piše qualcomm loader9008 (COM 10)
vidim ga u miflashu pod COM10 device.
sad skidam global stable i odem samo pod browse i flash?
da idem flash all , flash all except storage ili flash all except data and storage?
Official ROM.
Naravno, jer je Global Stable ROM.
Beta (Developer ROM) se updata svaki petak i po meni je daleko bolji nego Stable ROM.
Na Stable ROM-u ako zapneš sa battery drainom, jednostavno moraš čekati sljedeći update 3-5 tjedna. Dok na Developer ROM-u može se popraviti odmah idući tjedan.
Naravno, i downgrade može poslužiti ali ja uvijek volim gledati prema naprijed i nikada ne koristim stare romove zbog +- 30m SoT-a.
Doduše ja sam na nightly buildovima, baterija je uvijek tu negdje nikada nisam primijetio veće oscilacije jer mi je sve optimizirano i prilagođeno.
Beta (Developer ROM) se updata svaki petak i po meni je daleko bolji nego Stable ROM.
Na Stable ROM-u ako zapneš sa battery drainom, jednostavno moraš čekati sljedeći update 3-5 tjedna. Dok na Developer ROM-u može se popraviti odmah idući tjedan.
+ ako se ne varam , Developer Rom ima hrvatski jezik ,dok u stable za sad nema, (ne znam jesu li dodali sad na ovaj najnoviji Version: V8.0.5.0.LHOMIDG (MIUI8) )
jel može netko please baciti link gdje mogu skinut zadnji china stable?
to onda mogu preko miflasha flashati?
Fastboot ROM (Mi Flash)
Već nekih mjesec dana testiram CM12.1 ROM za MTK verziju mobitela i mogu reći da sam jako zadovoljan s njim. Mobitel je brži, ugodniji za rad i dosad nisam uočio neke velike bugove (osim predzadnjeg builda koji je imao problema sa gubitkom signala, ali je developer ubrzo izbacio fixani ROM). Developer trenutno dosta redovito radi na ROM-u, dodaje security patcheve, optimizira buildove, nadograđuje na zadnju verziju 12,1 dostupnu s CM - a.
ROM se nalazi ovdje.
Naravno, mobitel mora biti unlockan + TWRP stavljen. Za one koji prelaze sa Xiaomi ROM - a, napraviti backup trenutnog ROM - a u TWRP - u, pa obrisati system, data, cache, dalvik (ja sam obrisao i internal storage, ali je opcionalno). Ne zaboravite skinuti i gapps paket, na stranici s ROM - om je već postavljen direktan link na nano verziju.
Nema nekog battery draina, iako ja dobijam nekih 3.5 - 4 h SOT - a, jer intenzivno koristim mobitel za pozive, sinkronizaciju mailova i dopisivanje, pa ne stigne jednostavno izdržati toliko. Osobno, ne smeta mi toliki SOT, imam powerbank i auto punjač, pa se izdrži. Prema review - ima koje su ljudi postavili, da se izvući i do 10ak sati SOT - a.
Ako netko treba i želi instalirati i Xposed, ovdje je posljednji build za ARM64 +link za skidanje apk - a. (da ga ne morate tražiti).
Nadam se da sam nekome pomogao ovim postom.