Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 791.139
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Pozdrav ekipa.

S obzirom da tema ima 107 stranica nadam se da nije problem da postavim par pitanja, vjerojatno odgovorenih ranije.

Dakle ženi sam uzeo ovaj mob i izgleda mi super. Uzeo bih i sebi, ali treba mi nekoliko informacija.

Gledao sam, i za cijenu od 1400 kn ne postoji ništa isplativije za uzeti, ili se varam? Nisam gledao cijene online već u lokalnoj trgovini, zbog garancije, za koliko se može kupiti u nekom online shop?

Jel se uopće isplati zezati s romovima ili je ovaj miui što dođe s njim zadovoljavajući? 

Kakva je objektivno kvaliteta izrade, kako se drži mob nakon  odredenog vremena, recimo pola godine godinu?

Zastita? Tempered glass i neki case je najbolja opcija?

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Stok MIUI je sasvim dobar, jedino što od dosta prodavaca ne dobiješ stock ROM, nego nešto što su oni dorađivali. Ja sam samo jednokratno od Xiaomija skinuo stock stabilni internacionalni ROM i instalirao ga kroz ugrađenu aplikaciju (i dalje se on inkrementalno updateuje OTA). Jedina mana je što nema hrvatski meni, za to ti treba minimalno modifikovani ROM sa xiaomi.eu.

Ja sam ga uzeo pre tri meseca i rekao bih da je bio best buy. Mislim da mu je glavni rival Redmi 3, koji sada košta vrlo slično. Odluka zavisi od toga želiš li 5 ili 5.5" i da li ti više znači razdvojen drugi SIM i MicroSD, ili duže trajanje baterije.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 10:18 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Dosta puta se postavljalo pitanje kvaliteta fotografija, tj da li su bolje ili lošije nego na ovom ili onom konkurentskom uređaju. Ne fotkam previše, i ne mogu da dam poređenje sa drugim modelima, ali mi se nakupilo nešto fotografija, pa sam rešio da okačim nekoliko u punoj rezoluciji ako nekog zanima.

U pitanju su dosta tipične fotografije (ostale koje imam u galeriji su uglavnom istog kvaliteta) i nisu dorađivane na bilo koji način. Uglavnom su slikane bez blica (osim jedne, u hotelskoj sobi), a na većini fotografija slikanih na otvorenom je uključen HDR.

Link

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 11:11 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Pitaj u to lokalnom dučanu koji je rom gore, kuhani ili pravi. Neki dan mi je čovjek reko da je dobio još hrpu gadgeta uz mob, u Hangaru pa se isplati, inače iz Češke manje od 1100kn, godina dana mislim garancije, eu rom, u Hangaru ne znam...
Kaljeno staklo obavezno, najbolje original 2,6$, ovi jeftini su lutrija zbog lošeg ljepila. Maskica, flip case obavezno, meni bježi iz ruke, glatki je kao i svi mobiteli više manje, al zbog širine, veličine bolje zaštititi.. .
15 godina
neaktivan

Šta je ovaj Phone radio koji troši puno baterije???

Najbolja muška klapa na području Zagreba i okolice :D https://www.facebook.com/klapa.bosket/
17 godina
Evo na slikama koji je ROM na njemu, provjera kaže da nema ažuriranja.
Jel ovaj ROM zadovoljavajući ili da tražim nešto bolje?
17 godina
Neće opera da ubaci slike.
Kad sam već kod browsera, ovaj njegov defaultni izgleda ok, Jel u redu to koristiti ili ići na nešto drugo?

0 0 hvala 0
17 godina
Ramo vec si kupio mob ili? Ja bih isao sa redmi 3 139eur sa eu garancijom besplatna postarina do subote sa xiaomiforsale. 1400kn je previse za note 2
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina

manje je od 1400 kn, ali kao što sam rekao, ovdje mi je garancija 100 metara od kuće, tako da mi je to igralo ulogu, a i nije mi žao da zaradi netko domaći koju kintu.

Uglavnom, izgleda da ekran troši bateriju podosta, jel ima kakav bolji rom, ili je to jednostavno tako? 

9 godina
neaktivan
To je više manje tako...
Da ne kompliciramo
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Još me jedino zanima, pošto se prebacujem s windowsa, ova njegova sigurnost i cm security, ima li to efekta koristiti, ili je to samo zavaravanje?

I ispričavam se za ovo bombardiranje, android je novo područje, bio sam na windowsu dugo, prije na ios-u.

p.s. ako imate koji dobar savjet za produžit battery life, bio bih zahvalan. 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sve ćeš pohvatat koristeći mobitel svaki dan, postavki kolko hoćeš možeš se igrati s njima mjesecima ak te zanima tako nešto...
Sigurnost je dobra, nemam problema, adblocker, browser mi je ok bio, ali mi je brisao sam otvorene stranice, nije Čistač, tamo sam maknuo brisanje, nitko ovdje nije dao odgovor, a budući ima drugih browsera kolko hoćeš sad kad imam smiui niti ga ne instaliravam..
U potrošnji baterije vidjet koji servisi i aplikacije troše bateriju pa onda krenut dalje sa svjetlinom, itd, itd
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Taj ROM je verovatno odavde. Mislim da stabilni ROM-ovi sa xiaomi.eu ne dobijaju OTA update. Ovde imaš xiaomi.eu_multi_hermes_V7.2.3.0.LHMCNDA_v7-5.0.zip koji je baziran na najnovijem zvaničnom stabilnom ROM-u.

I moj RN2 je došao sa nekim CM softwareom. Navodno nije loš, ali svaki čas iskaču neka obaveštenja, a suštinski mislim da nije potreban, pa sam ga uklonio. Što se tiče ugrađene Security aplikacije, koristio sam je da bih onemogućio pristup podatkovnoj mreži nekim aplikacijama kad nisam na WiFi-ju (jer su mi njih dve na reklame potrošile 500MB saobraćaja za nepun mesec). Možda grešim, ali čini mi se da je priča o sigurnosti na Androidu prenaduvana. Instaliram mahom poznate aplikacije iz Play Storea, i eventualno igre iz Humble Storea ili nešto slično, jedini mail nalog koji mi se sinhronizuje je poslovni i on je čist (mada povremeno otvorim i Gmail, ali i tu znam šta je spam, a šta nije) i osećam se bezbedno. Nije da malware za Android ne postoji, ali u 3+ godine iskustva s Androidom to nije bio problem.

Ugrađeni browser je dosta dobar, meni se možda dopada i nešto više od Chromea (mada pretežno koristim Operu Mini zbog uštede).

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Ivane, za taj rom sa xiaomi.eu, jel treba root, ili ga mogu jednostavno upgradeat? pogledat ću malo iskustva ljudi, da vidim da li ga stavljati ili ne.

Prošla me je faza čeprkanja, sad samo hoću da je mobitel stabilan, da je baterija ok i gotovo. 

Pa ako imate preporuku tako nekog roma slobodno javite. 

17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Moram priznati da nisam siguran jer nisam probao, ali, s obzirom na to da već imaš njihov ROM, mislim da ti ne treba ništa dodatno. Najbolje da pogledašovu temu, mada će ti verovatno još brže neko drugi ovde odgovoriti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Današnji miui update je riješio problem "budnosti" uređaja i bržeg pražnjenja baterije (Optimization – Background processes kept CPU busy and lead to performance issues).

You only got one finger left And its pointing at the door
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 13:18 (Vulgaris).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Vulgaris kaže...

Današnji miui update je riješio problem "budnosti" uređaja i bržeg pražnjenja baterije (Optimization – Background processes kept CPU busy and lead to performance issues).

koji rom?

13 godina
espltd kaže...
Vulgaris kaže...

koji rom?

China Developer ROM.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
11 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
espltd kaže...
Vulgaris kaže...

koji rom?

China Developer ROM.

ok.hvala.koliki je SOT?

17 godina
neaktivan
espltd kaže...

ok.hvala.koliki je SOT?

Ja sam više odokativan tip, valjda će netko drugi objaviti . Najvažnije mi je da se baterija ne prazni ekspresno kao u protekla 3 updatea (preko noći bi se ispraznila za 10-15%).

You only got one finger left And its pointing at the door
13 godina
neaktivan
Jel koristi netko CM i kakva su mu iskustva?
9 godina
neaktivan
Beelzeboss kaže...
Jel koristi netko CM i kakva su mu iskustva?

evo ja stavio pred par dana ovaj tu http://www.needrom.com/download/less-is-more/ , nije bas cisti cm, ali potrebna je prilagodna i nije sve nekako jednostavno kao u miuiju i ima nekih bagova, npr na wifi se ne spaja odma nego mu treba cca 1 min i tako neke stvari, performance su mi sad na antutu 55k, znaci vise su, radi sve super, kamera ono bas nije perfektna, za bateriju je mozda bolji no ne drasticno

13 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
espltd kaže...
Vulgaris kaže...

koji rom?

China Developer ROM.

Jel to ovaj Version: 6.4.28

Radi li sve O.K.

9 godina
neaktivan
Ako je današnja verzija(izašla danas nama običnim korisnicima) onda je 6.5.12, a ne od 28.4 jel...
Stavio sam smiui, to je isto više manje, zasad sve ok...
13 godina
neaktivan
Daj molim te link od toga što si stavii,ovaj što sam stavio mi rusi security app
9 godina
neaktivan
9 godina
neaktivan
17 godina
Kako ide update za MIUI, Jel treba rootat mobitel? A smiui?
Vidim da ima novija verzija za MIUI, pa ako nije velika zezancija odradio bi update. Ili stavio smiui, koja je vaša preporuka?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ako imaš dev rom samo update preko ugrađene aplikacije, ništa ne treba raditi, eu dev ili smiui je ista stvar bitno je dal je rom stabilni ili tjedni.. Onda treba očistiti podatke, data dakle što nekima bude problem kod recimo bankovnih aplikacija jer trebaju ispočetka
17 godina
Ententini1 kaže...
Ako imaš dev rom samo update preko ugrađene aplikacije, ništa ne treba raditi, eu dev ili smiui je ista stvar bitno je dal je rom stabilni ili tjedni.. Onda treba očistiti podatke, data dakle što nekima bude problem kod recimo bankovnih aplikacija jer trebaju ispočetka

Nemam update preko aplikacije, a trebao bih imati, ima noviji rom. 

Btw, jel ovdje itko koristi rom sa službene stranice? Ja čak mislim da je na mom uređaju rom odavde, ali nije najnovija verzija. Pa si mislim uraditi update na najnoviju verziju.

Ententini, možda najjednostavnije pitanje, koji bi ti rom koristio na mom mjestu? 

EDIT: odradit ću update na novu verziju, pretpostavljam da idem system update, ne treba mi recovery ili fastboot update? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 21:26 (Ramo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice