Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 790.935
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Imao sam Note 2 par sati u rukama.

- Izrada izgleda dobra, nije nije neka top klasa, ali solidno

- Ekran meni super, kad se stavi na "cold" nema ništa od žućkaste boje

- Ništa ne šteka, fino prebacuje između aplikacija, a imao sam još onaj sporiji rom

- Kamera definitivno klasa ispod recimo Galaxy S6, ali to se ni ne očekuje. Bljeskalica je dobra i ukupni dojam pozetivan

- Nisam stigao probati igre i testirati bateriju jer sam ga imao samo na par sati

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ako netko zna mozda ovo..

Da li ovo znaci da ih oni imaju na "lageru" u UK ili?
Prvi put ovo radim pa ne znam.. :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 13:57 (nixa2210).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2
nixa2210 kaže...

Ne, to znači da su samo rezervirali mjesto za tvoju pošiljku od Uk do Hrvatske.

Meni nakon 8 dana još mobitel nije poslan ....

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 14:00 (SHELBY_09).
9 godina
neaktivan
mcf kaže...

Nakon sto skinete zip, boot u mirecovery, kompletni wipe data i cache, pa iz mirecoverya instalirati skinuti rom (odaberete gornji zip) i to je to. Nakon sto ga jednom instalirate,  svi buduci updejtovi (svaki petak obicno) idu OTA, nema vise potrebe za recovery ni skidanjem zipova.

Skinuo sam hermes_5.9.2_v7-5.0.zip., ali instalaciju nije moguce provesti na opisani nacin, javi FAILED.

Isao sam preko Updater aplikacije i uputio ga na skinuti fajl i sve proslo ok.

Cudno mi je kad mi nakon updatea pise da je Android version 5.0.2. LRX22G, a MIUI version 5.9.2 Beta - a to je MIUI 7, zar ne?

Kako najlakse instalirat google apps s obzirom da ne dolaze sa ovim ROM-om?

Da li se planira omogucavanje 'tap to wakea' za Redmi note 2?

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ljudi, vi koji koristite RN2, kakva je baterija? koliko dobivate SOT uz koji brightness, mobile data ON/OFF, itd?
Kakva je baterija i kamera?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...
nixa2210 kaže...

Od koga si narucio?
Ako je Chigon oni imaju veliku guzvu sada pa sporo salju..tako su mi odg.

9 godina
neaktivan
nixa2210 kaže...
SHELBY_09 kaže...
nixa2210 kaže...

Od koga si narucio?
Ako je Chigon oni imaju veliku guzvu sada pa sporo salju..tako su mi odg.

Od Chigona smo obojica naručili u ponedjeljak. Sad se nešto tek pokrenulo, mob je jos u Hong Kongu. Nadamo se da će do petka stići, tko ce docekati ponedjeljak :D

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ja se moram pohvalit da mi je vec tresnuo uredjaj s skoro dva metra u pod. Srce mi je stalo na moment... Srecom, tempered glass i ona jeftina zastitna maska su odradili svoje. Niti ogrebotine.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vi koji se patite s MIUI 7 i google appsom, skinite si s xiaomi.eu, modificiranu verziju.
Ja u imam i mogu samo opisivat s superlativima.
1. MIUI v7 dev
2. Predinstaliran google apps
3. HR jezik
4. Nema kineskih aplikacija

Skinite s ovog linka http://goo.gl/BCIkNU

E sad kako da instalirate, lagano ofc...
1. Skinite datoteku i prebacit u memoriju telefona
2. Promjenite joj naziv u update.zip, nisam siguran ali na windowsima bi trebali samo promjenit naziv u update bez .zip jer je vec zip arhiva.
Inace ce ispasti update.zip.zip
3. Odite u mi recovery
4. Napravite wipe cache i wipe data
5. Odite na install update i sacekajte da se proces zavrsi
6. Napravize wipe all data
7. Reboot telefona, sacekajte, potrajat ce cca 5-10 min da se boota
8. Uzivajte u MIUI v7 sa HR suceljem i google appsom.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 15:29 (PC - stručnjak).
9 godina
neaktivan

Link ti je disablean.

Pa ja jesam skinuo sa http://xiaomi.eu/community/link-forums/roms-download.73/

Tamo je zadnja verzija, sto ne?

Gdje spremiti .zip? U root od telefona ili u poseban folder?

Sto ako ne zelim HR sucelje, nego ENG jezik?

15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Bok ekipa, cura je nabavila redmi note 4g single sim i poceo joj se blesirati. Mene zanima koji joj je code name od Note 4g single sim da joj mogu skinut drugu verziju rom-a i flesati

Bio bih zahvalan ako bi mi mogli pomoci u tome

Nokia Lumia 930 Windows phone 8.1 FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 2

pozz .je ima lollipop za redmi note ili nema jos?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Vjerojatno je istina da su oni na android authority najvjerojatnije koristili stable kineski rom (ima samo kineski i engleski jezik), a vjerojatno je moguće i da je imao običnu 2/16 gb verziju. Prime verzija osim više roma ima i proc na 2200 Mhz i gpu clockan na 700 Mhz. obični je 2000 Mhz cpu i 550 Mhz gpu. Sigurno ima razlike za gaming.

Ali, čovjek je konstatirao da display nije loš, ali nije ništa posebno i da meizu m2 note ima bolji display. kamera i battery life isto nisu loši, ali nisu i ništa specijalno, ali to se može ispraviti kroz OS. 

Mislim da je android authority cjepljen od pretjeranog hype-a kakav vlada kod nas za pristupačne uređaje, pa ću im vjerovati na informacijama da je ipak riječ o osrednjem uređaju. Mislim da ću ga definitivno kupiti jer je trenutno najbolji "bang for buck", ali vjerojatno ću pričekati dostupnost drugih boja.

Do tada, ne bi bilo loše kad bi mod malo počistio temu od gluposti s trackingom. Ljudi, strpite se, doći će

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lukasijaner kaže...

Link ti je disablean.

Pa ja jesam skinuo sa http://xiaomi.eu/community/link-forums/roms-download.73/

Tamo je zadnja verzija, sto ne?

Gdje spremiti .zip? U root od telefona ili u poseban folder?

Sto ako ne zelim HR sucelje, nego ENG jezik?

Da, sa onog linka skini, ne moras u root, moze bilo gdje na mob, ne moras preimenovati u update.zip, nego samo odaberi taj file iz recoverya. Nakon instalacije, izaberi jezik koji hoces, buduci updatei ce dolaziti over-the-air.

Nocio kaže...

Bok ekipa, cura je nabavila redmi note 4g single sim i poceo joj se blesirati. Mene zanima koji joj je code name od Note 4g single sim da joj mogu skinut drugu verziju rom-a i flesati

http://xiaomi.eu/community/link-forums/roms-download.73/ , skini dior - xiaomi.eu_multi_dior_5.9.1_v7-4.4.zip . 4g doslovno leti na dev miui 7.0 (s obzirom na hw). EDIT - prije nego prvi put predjes na xiaomi.eu int rom, napravi full wipe/clean iz recoverya.

exer1234 kaže...

pozz .je ima lollipop za redmi note ili nema jos?

Dev rom je na MIUI7, android 5.0

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 18:28 (mcf).
15 godina
jozak kaže...

Vjerojatno je istina da su oni na android authority najvjerojatnije koristili stable kineski rom (ima samo kineski i engleski jezik), a vjerojatno je moguće i da je imao običnu 2/16 gb verziju. Prime verzija osim više roma ima i proc na 2200 Mhz i gpu clockan na 700 Mhz. obični je 2000 Mhz cpu i 550 Mhz gpu. Sigurno ima razlike za gaming.

Ali, čovjek je konstatirao da display nije loš, ali nije ništa posebno i da meizu m2 note ima bolji display. kamera i battery life isto nisu loši, ali nisu i ništa specijalno, ali to se može ispraviti kroz OS. 

Mislim da je android authority cjepljen od pretjeranog hype-a kakav vlada kod nas za pristupačne uređaje, pa ću im vjerovati na informacijama da je ipak riječ o osrednjem uređaju. Mislim da ću ga definitivno kupiti jer je trenutno najbolji "bang for buck", ali vjerojatno ću pričekati dostupnost drugih boja.

Do tada, ne bi bilo loše kad bi mod malo počistio temu od gluposti s trackingom. Ljudi, strpite se, doći će

Android authority je neozbiljan u zadnje vrijeme,više i ne gledam njihove recenzije.površne su i dosta pogrešne...

ekran na Note 2 je jako dobar jer je isti kao na Mi4i,a hvalile su ga mnoge recenzije zbog odličnog odziva,visokog kontrasta i dobre vidljivosti na danjem svjetlu...

za kameru se mogu složit da je prosječna,ali ima PDAF sto ga opet ističe u ovoj klasi...

za bateriju je kriva verzija MIUI-a.na MIUI 7 je dosta bolja i već neki mogu ostvarit 5h sot

usporedba sa M2 Note je nerealna jer Note 2 ima puno jači CPU i GPU.M2 Note ima problema sa zahtjevnim igrama jer je MT6753 slab za 1080p rezu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 19:01 (vepar).
13 godina
neaktivan
ROM s xiaomi.eu ima izmedu ostalog i EN izd jezike.
Ja preporucam stavit direkt na telefon i napravit wipe pa napravit update iz recovery-a, a tad mora bit update.zip datoteka.
A sad vi kako hocete ja sam tako i mob radi pre odlicno.

I jedno opazanje sad nakon 4 dana.
Iamo sam LG G3, kojinje kao top klasa ovo ono, jedina stvar koja mi je na zom mobu bila bolja je kamera.
Sam ROM kolko god ga peglali je steko, zbog nenormalno visokebrezolucije nije ni bazerija bila nesto.
Ovaj mob koji je 3 puta jeftiniji mi za sad radi puno bolje i prakticnije nego G3
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
Nocio kaže...

Za Note 4G single sim kodni naziv Roma je Dior.

Najbolji je onaj Multi Dev, najnoviji možeš skinuti ovdje:

http://miui.celogeek.com/5.9.1/xiaomi.eu_multi_dior_5.9.1_v7-4.4.zip

Izvrstan mobitel, izvrstan Rom... sve pet.

14 godina
neaktivan
basho kaže...

Pozdrav svima.

razmišljam o kupnji XRN2 ali bih ga volio prvo vidjeti uživo. Pa ako ima netko iz Zagreba da se nađemo na cugi da malo pogledam, častim pivom :D (može na PM)

E da, jedno pitanje još, ovaj seller sa Alija navodi kako se ovaj GSM only model (20ak dolara jeftiniji) najnormalnije koristi na WDCMA i FDD 4Gu (naše frekvencije). Ima li još netko kakvih informacija o tome:

citat sa linka:

"

Good News! 

Surprise! We have tested,This model support WCDMA and FDD LTE !!Just not write on the packing box,pls understand."

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-redmi-note-2-phone-TD-LTE-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core-64bit-5/527978_32451134857.html

Uz to našao sam na YouTube-u i ovo vezano za taj GSM TD model:

jel netko saznao nesto vise o ovome?

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

dali je netko ovdje vec dobi 32gb verziju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usporedba s m2 note se odnosila samo na ekran ne na performanse. Kuzim da je m2 note puno slabiji.
Redmi note 2 NEMA isti display kao mi4i iz razloga sto mi4i, osim sto ima manju dijagonalu, ima sharp display a redmi note 2 ima display drugog dobavljaca.
Meizu 2 note ima sharp display i njega sam uzivo vidio i mogu reci da je odlican.
Ja NISAM rekao da redmi note 2 ima los display, samo sam iznio informacije kojima se zasad raspolaze.
Ako redmi note 2 ima ono pojacavanje kontrasta displaya (mislim da se zove sunlight display) onda je definitivno super korisna fora. Ne znam da li to ima, to mogu reci ovi koji su kupili mobitel.
JESAM rekao da cu vrlo vjerojatno kupiti taj mobitel kad budu dostupne druge boje, a vjerojatno i ako ne budu jer je za sada definitivno najbolja kupnja.
Ne trolam temu, samo mislim da bi trebalo malo usporiti hype i dati nekakave objektivne komentare. Znalo je biti tema koje su se razvijale kao shakespeareova drama, od euforije do tragedije, pogotovu teme o kineskim mobitelima.

13 godina
nixa2210 kaže...

Ja sam kod njih narucio danas.

Za garanciju ne znam

Koji si točno naručio?

Može direktni link?

Tnx

9 godina
neaktivan

Zip se sprema u root telefona. Ukoliko ne zelis HR imas i sve ostale jezike.....i d poslije dolaze tjedne nadogradnje....svaki petak nesto novo.

15 godina
neaktivan
Ja sa zadnjim MIUI 6 stableom na auto brightnessu i mobilnim podacima non stop ukljucenima bez problema izvucem preko 5h screen on timea. Zasad sam zadovoljan i pricekat cu sluzbeni stable MIUI7.

Na kraju dana uvijek imam 30ak posto baterije.
Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

evo od danas.. i to sam i igro igrice, youtube, muzika, messenger

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Našla na XDA kako provjeriti proizvođača ekrana:

*#*#6484#*#* pa Software Version i onda LCM

Izgleda da svi imaju Tianma.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
jozak kaže...
...
JESAM rekao da cu vrlo vjerojatno kupiti taj mobitel kad budu dostupne druge boje, a vjerojatno i ako ne budu jer je za sada definitivno najbolja kupnja.
...

možeš uzeti bijeli, pa dodatno naručiti onu pozadinu mobitela u boji. Mislim da je original pozadina oko 4$

13 godina
Ja pokusavam staviti zadnji ROM Ali mi puca transfer kad prebacujem zip s kompa na memoriju mobitela. Ukljucio sam debugging mod.

Prikazuje kao da je cijeli zip gore ali u mi recovery mi kaze da je datoteka ostecena.

Ima netko savijet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Jesi uopce skinuo do kraja na komp?

Probaj md5 sum napraviti na kompu i na mobitelu, odnosno spoji mob pa s kompa na mobitelu napravi ak tak lakse.

Ili ak imas sd karticu, stavi u komp pa skopiraj pa probaj ponovo.

Smrdi ko da ti se nije u startu skinulo do kraja.

Jel mos testirati zip file s winrarom ili necim, dal extracta sve ok?

0 0 hvala 0
13 godina
Hvala na savjetu, budem probao.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice