Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 486.706
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Xiaomi Mi5
domac5 kaže...
Za one koji hoce probat miui 9 a da im se ne brise nista s mobitela nek flashaju eu weekly rom.. fakat je brz
https://xiaomi.eu/community/threads/7-8-24.41227/

Kako misliš da se ne briše ništa? Koliko je meni poznato kad prelaziš sa stable na weekly (i obrnuto) mora se wipe data napraviti, bez obzira da li je global ili eu rom.

Kakav je eu rom? Bio sam prije na njemu na Mi4 ali je imao dosta bugova. Ponajviše me rušenje chroma stalno smetalo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.8.2017 10:01 (display name ivo).
14 godina
display name ivo kaže...
domac5 kaže...
Za one koji hoce probat miui 9 a da im se ne brise nista s mobitela nek flashaju eu weekly rom.. fakat je brz
https://xiaomi.eu/community/threads/7-8-24.41227/

Kako misliš da se ne briše ništa? Koliko je meni poznato kad prelaziš sa stable na weekly (i obrnuto) mora se wipe data napraviti, bez obzira da li je global ili eu rom.

Kakav je eu rom? Bio sam prije na njemu na Mi4 ali je imao dosta bugova. Ponajviše me rušenje chroma stalno smetalo.

Ne znam, ja sam skinuo taj rom i flashao ga iz twrp recoverya, normalno se bootao i nista mi se nije izbrisalo sa mobitela.. zasad nisam primjetio nikakve bugove, sa 40 min sot-a u komadu imao sam 93% baterije

12 godina
Xiaomi Mi5

Kako vam radi dual whatsapp na 9ki? Imam dosta force close na dupliću dok ne restartam mob, mislio sam da je možda do china roma, ali ista stvar mi je i na globalu. Na 8 mi to nije radio osim što nije imao zvuk za obavijest.

0 0 hvala 0
14 godina

Koju brzinu vam za wifi pokazuje? Jel može to više od 72Mbps?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 6:40 (display name ivo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Može ako kupiš AC router
Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
CyberDemonVZ kaže...
Može ako kupiš AC router

Imam AC router, Xiaomi Mi Router 3. Ali imao sam i mikrotikov AP ranije pa je isto bilo. Na 5GHz imam 433Mbps ali zanima me zašto na 2,4GHz imam samo 74 i nikako više. Čitao sam, pišu neki da imaju 150Mbps na Mi5.

13 godina
Xiaomi Mi5

Isto je i  kod mene na 5G.

Probaj u postavkama primijeniti bandwith na 80M, testirat ću kasnije ako ne zaboravim.

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 14:35 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
pozdrav!
zamolio bih da mi netko iskreno veli kvalitetu kamera na uredaju i da li ima neki uredaj u tom rangu s kvalitetnijom kamerom.

ispricavam se sto nisam citao o uredaju u temi, ali tema je duga...
jesus_tm1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mislim da bi ti najbolje bilo pogledati recenzije po netu, vidjeti primjere fotografija pa sam odlučiti jeli ti kamera dobra. Meni osobno kamera je ok za moje potrebe. Osjetna nadogradnja u odnosu na prijašnji mobitel, Mi4. Slike vani po danu su dosta dobre i to je najbolje što mogu reći. Ono što je minus je da su slike unutra malo zrnaste ali to je problem na većini mobitela izuzev onih iz vrha ponude. Također, meni najviše smeta što mi slike ispadnu mutne ako se osoba koju slikam miče. Ali i to je značajno poboljšano i manje izraženo nego na Mi4. Sve ovisi šta tebi predstavlja dobru kameru i koliko si zahtjevan.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
ma curi treba mobitel s kojim bi slikala dobre fotke. zapeo joj Huawei P8, a ja trazim bolje za te novce po pitanju kamere.
kamera na mojem Redmi Note 4x joj je prihvatljiva, ali posto joj je budzet veci trazim i bolji mob
jesus_tm1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Mi5

Ima li netko problem sa playerom Poweramp: nakon sto se ugasi ekran prode mozda 5 min i aplikacija se automatski ugasi. 
Probao sam ovo: Postavke - Baterija i preformanse - Upravljanje aplikacijama koristenjem baterije - dodao Poweramp na listu prilagođeno i ukljucio Nema ogranicenja
Dali jos nesto trebam postaviti? MiUi playeer radi normalno iako nije na toj listi...

0 0 hvala 1
14 godina
d666sermek kaže...
ma curi treba mobitel s kojim bi slikala dobre fotke. zapeo joj Huawei P8, a ja trazim bolje za te novce po pitanju kamere.
kamera na mojem Redmi Note 4x joj je prihvatljiva, ali posto joj je budzet veci trazim i bolji mob

Mi 5 ima duplo bolju kameru naspram redmija, ako joj je na redmi prihvatljiva kamera onda ce s ovom bit prezadovoljna

14 godina
Poslao sam Xiaomi službi za korisnike upit u vezi brzine Wi-Fi-ja na mobitelima Mi5 i Mi6 i dobio odgovor koji je doslovno copy/paste specifikacija dostupnih na internetu... Ne znam što sam drugo i očekivao.

I dalje ne znam kolike brzine na kojoj frekvenciji mogu maksimalno postići.

U mom slučaju 72Mbps na 2,4GHz i 433Mbps na 5GHz. Očekivao sam više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
display name ivo kaže...
Poslao sam Xiaomi službi za korisnike upit u vezi brzine Wi-Fi-ja na mobitelima Mi5 i Mi6 i dobio odgovor koji je doslovno copy/paste specifikacija dostupnih na internetu... Ne znam što sam drugo i očekivao.

I dalje ne znam kolike brzine na kojoj frekvenciji mogu maksimalno postići.

U mom slučaju 72Mbps na 2,4GHz i 433Mbps na 5GHz. Očekivao sam više.

Kolika ti je brzina interneta doma?

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
13 godina
Xiaomi Mi5

Post #15 nadalje:

http://en.miui.com/thread-458648-1-1.html

Možete vi koji imate MIUI9 provjeriti jel još uvijek taj problem prisutan?

IMHO, 2.4 GHz wifi na Mi5 je ispod kriterija za flagship uređaj. Moj Redmi 3 ga gazi po tom pitanju, vidi se u postu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cromaki kaže...

Kolika ti je brzina interneta doma?

50/10 T-com VDSL. Vidim kuda ideš s tim ali brzina o kojoj ja pričam je od važnosti za lokalnu mrežu.

cshadow kaže...

Post #15 nadalje:

http://en.miui.com/thread-458648-1-1.html

Možete vi koji imate MIUI9 provjeriti jel još uvijek taj problem prisutan?

IMHO, 2.4 GHz wifi na Mi5 je ispod kriterija za flagship uređaj. Moj Redmi 3 ga gazi po tom pitanju, vidi se u postu.

To sam i ja zaključio, wifi na Mi5 nije na razini flagship uređaja. Također me zanima da li ROM ima utjecaja, kakvo je stanje na MIUI 9? Isto tako, volio bih znati je li wifi išta jači na Mi6?

13 godina
Xiaomi Mi5

Ne može biti "jači" ako su antene loše, a vjerojatno jesu. Jedna od boljki koje su me iznenadila kad sam kupovao Mi5, a o kojoj se nigdje nije moglo pročitati na netu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
display name ivo kaže...

Koju brzinu vam za wifi pokazuje? Jel može to više od 72Mbps?

Baš sam naletio na neke tekstove. Ljudi za 2.4GHz preporučuju u routeru ugasiti mixed mode i ostaviti N only,  Širinu kanala staviti na 40 MHz.

Provjeriti ostale mreže u blizini i staviti ručno kanal na onaj koji je slobodan, ili naj manje zakrčen.

I naravno, isprobati se spojiti s nekoliko različitih uređaja potpuno drugih klasa.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Baš sam naletio na neke tekstove. Ljudi za 2.4GHz preporučuju u routeru ugasiti mixed mode i ostaviti N only,  Širinu kanala staviti na 40 MHz.

Provjeriti ostale mreže u blizini i staviti ručno kanal na onaj koji je slobodan, ili naj manje zakrčen.

I naravno, isprobati se spojiti s nekoliko različitih uređaja potpuno drugih klasa.

Sve sam to već pročitao. Nažalost Mi Router 3 nema tu mogućnost. Dosta je pojednostavljen i izostale su te neke opcije tako da odabir moda i širinu kanala za 2.4GHz ne mogu postaviti. A smetnji imam dosta, u zgradi sam. Pratim sad svuda gdje se spojim na wifi ali još nigdje nisam imao preko 72Mbps.

Testirat ću još sa USB wifi karticom kad nabavim neku da je 300Mbps.

15 godina

Zašto su vam potrebne tolike brzine na Wifi-ju, što radite vi?

Uostalom kakve veze to ima sa Xiaomijem? Brzina Wifi-ja je vezana za procesor, u ovom slučaju Snapdragon 820! U jednakim uvjetima svi mobiteli s tim procom bi trebali imati istu brzinu. Ispravite me ako griješim. Jedino ako softverski nije nešto ograničeno, ali ne vidim zašto bi bilo...

BF Nick: Xtreme_Switch
14 godina
Switch kaže...

Uostalom kakve veze to ima sa Xiaomijem? Brzina Wifi-ja je vezana za procesor, u ovom slučaju Snapdragon 820! U jednakim uvjetima svi mobiteli s tim procom bi trebali imati istu brzinu. Ispravite me ako griješim. Jedino ako softverski nije nešto ograničeno, ali ne vidim zašto bi bilo...

Ništa posebno, više znatiželja i učenje novih stvari. :D

Takva brzina na Wi-Fi-ju korisna je za lokalnu mrežu, kod kopiranja podataka između uređaja spojenih na istu Wi-Fi mrežu. (neki od primjera: FTP koji Xiaomi ima implementiran u ROM i kopiranje datoteka na računalo, veza s pohranom na routeru (usb stick ili prijenosni disk spojen u router),...

Ok, ovo da je brzina Wi-Fi-ja vezana uz procesor ću istražiti, znam da su LTE brzine vezane uz procesor, ali za Wi-Fi nisam znao, ne razumijem se u sklopovlje mobitela i na koji način je "mrežna" kartica izvedena na mobitelu.

Kakve veze ima sa Xiaomijem? Negdje sam pronašao podatak da su ljudi imali veće brzine na Mi5 na određenim ROM-ovima, 150Mbps. Ako je to točno, nešta su u ROM-u promijenili...

Inače, neovisno o tome koja je brzina veze na 3 različita routera primjetio sam osjetne razlike u korištenju interneta na mobitelu:

1. T-com ZTE, speedtest 50/10 a sporo otvara stranice na browseru i općenito aplikacije koje koriste internet

2. Mikrotik AP, speedtest 40/10 a otvara stranice jedno 3 puta brže od ZTE-a.

3. MiRouter3, speedtest 50/10 i otvara stranice jednako dobro kao Mikrotik.

15 godina
display name ivo kaže...
Switch kaže...

Ništa posebno, više znatiželja i učenje novih stvari. :D

...

Ona gore slika što si stavio gdje ti pokazuje 72 Mbps. To je brzina tvoje wifi mreže a ne mobitela. Da ti router daje veću brzinu i mob bi ti prikazao veću.

A ovo što ti sporo radi net na zte-u mislim da za to ima neki fix, neki app što se skine...ne mogu se sad sjetit točno.

14 godina
Switch kaže...

Ona gore slika što si stavio gdje ti pokazuje 72 Mbps. To je brzina tvoje wifi mreže a ne mobitela. Da ti router daje veću brzinu i mob bi ti prikazao veću.

A ovo što ti sporo radi net na zte-u mislim da za to ima neki fix, neki app što se skine...ne mogu se sad sjetit točno.

Mislim da nisi u pravu. Brzina moje wifi mreže bi morala biti 300Mbps (pogledaj specifikacije za Mi Router 3), a razlog zašto na mobitelu ne vidim više je taj što je wifi na mobitelu limitiran na toliko. I to ću testirati sa USB Wi-Fi 300Mbps karticom na kojoj bi trebao imati blizu 300Mbps vezu (minus gubici zbog smetnji od drugih mreža i udaljenost od routera)

Za ZTE riješenje je neka aplikacija za promjenu DNS-a i nije mi pomogla, a ona druga solucija sa upisivanjem Googlovog DNS-a u router je pomogla na mom mobitelu, ali onemogućila pristup internetu na nekim drugim uređajima... sve u svemu zato sam i odlučio preskočiti ZTE.

15 godina
display name ivo kaže...
Switch kaže...

Mislim da nisi u pravu. Brzina moje wifi mreže bi morala biti 300Mbps (pogledaj specifikacije za Mi Router 3), a razlog zašto na mobitelu ne vidim više je taj što je wifi na mobitelu limitiran na toliko. I to ću testirati sa USB Wi-Fi 300Mbps karticom na kojoj bi trebao imati blizu 300Mbps vezu (minus gubici zbog smetnji od drugih mreža i udaljenost od routera)

Nema veze koliko može taj router, ne znači da radi na toj brzini.

Odi u network conections na kompu i pogledaj si status tvoje mreže koja je brzina. Taj podatak ti pokazuje mobitel.

14 godina
Switch kaže...

Odi u network conections na kompu i pogledaj si status tvoje mreže koja je brzina. Taj podatak ti pokazuje mobitel.

Ne kužim o čemu ti pričaš. To su kruške i jabuke. Na kompu mi za status veze piše 100Mbps, ali to je brzina lokalne mreže preko LAN kabla. Internet brzina, LAN brzina i Wi-Fi brzina su tri odvojene stvari. Ja pričam o Wi-Fi brzini. Uređaj spojen na router preko Wi-Fi-ja - oba uređaja imaju maksimalnu brzinu koju prodržavaju na određenoj frekvenciji (mene konkretno 2.4GHz zanima), a prikazana brzina je ona uređaja koji ima manju brzinu. S obzirom da znam da je brzina routera 300Mbps, a za Mi5 ne mogu pronaći podatak, mogu samo zaključiti da je njegova maksimalna brzina 72Mbps.

Upravo mi je netko provjerio, Samsung S8 se na VIP-ov router spaja brzinom od 130Mbps. Ne znam kolika je brzina routera ali očigledano je Wi-Fi u Samsungu minimalno 130Mbps.

15 godina
display name ivo kaže...
Switch kaže...

Ne kužim o čemu ti pričaš. To su kruške i jabuke. Na kompu mi za status veze piše 100Mbps, ali to je brzina lokalne mreže preko LAN kabla. Internet brzina, LAN brzina i Wi-Fi brzina su tri odvojene stvari. Ja pričam o Wi-Fi brzini. Uređaj spojen na router preko Wi-Fi-ja - oba uređaja imaju maksimalnu brzinu koju prodržavaju na određenoj frekvenciji (mene konkretno 2.4GHz zanima), a prikazana brzina je ona uređaja koji ima manju brzinu. S obzirom da znam da je brzina routera 300Mbps, a za Mi5 ne mogu pronaći podatak, mogu samo zaključiti da je njegova maksimalna brzina 72Mbps.

Upravo mi je netko provjerio, Samsung S8 se na VIP-ov router spaja brzinom od 130Mbps. Ne znam kolika je brzina routera ali očigledano je Wi-Fi u Samsungu minimalno 130Mbps.

Ništa ja ne mješam, znam dobro šta je koja brzina. Ja sam pretpostavio da ti je komp spojen na net preko wifija. Probaj se spojiti preko wifija ako možeš (ili ako imaš laptop) pa onda provjeri status.

Opet ponavljam, u statusu mreže mobitela je brzina koju je mob dobio od routera a ne brzina koju mobitel podržava.

Ovo boldano nema veze s vezom. Ne određuje mobitel brzinu veze nego router (samo router može biti eventualno usko grlo). Da se na taj Vipov router spoji još koji mobitel brzina tom samsungu više ne bi bila 130 Mbps nego manje.

Evo sad sam bio u kafiću pa sam baš testirao. Spojio se na njihovu mrežu i imao sam 48 Mbps. Spoji se i kolega sa S7 i imao je 27 Mbps. Onda sam se ja odspojio i ponovo spoji i imao sam i ja 27 Mbps.

14 godina
Switch kaže...
display name ivo kaže...
Switch kaže...

Ništa ja ne mješam, znam dobro šta je koja brzina. Ja sam pretpostavio da ti je komp spojen na net preko wifija. Probaj se spojiti preko wifija ako možeš (ili ako imaš laptop) pa onda provjeri status.

Opet ponavljam, u statusu mreže mobitela je brzina koju je mob dobio od routera a ne brzina koju mobitel podržava.

Ovo boldano nema veze s vezom. Ne određuje mobitel brzinu veze nego router (samo router može biti eventualno usko grlo). Da se na taj Vipov router spoji još koji mobitel brzina tom samsungu više ne bi bila 130 Mbps nego manje.

Evo sad sam bio u kafiću pa sam baš testirao. Spojio se na njihovu mrežu i imao sam 48 Mbps. Spoji se i kolega sa S7 i imao je 27 Mbps. Onda sam se ja odspojio i ponovo spoji i imao sam i ja 27 Mbps.

Planiram testirati kad nabavim Wi-Fi mrežnu karticu koja podržava 300Mbps. Ali uvjeren sam da nisi u pravu. Slažem se s tvrdnjom da u statusu vidim brzinu koju je mob dobio od routera i držim da ona ovisi od dosta faktora (brzina koju router podržava umanjena za smetnje, preklapanja drugih Wi-Fi mreža na istom kanalu, smetnje od drugih uređaja koji koriste tu frekvenciju, udaljenost od routera) i neće nužno biti maksimalna koju router podržava ali u što idealnijim uvjetima: bez smetnji koje sam naveo i kad stojiš s uređajem kojim se spajaš pokraj routera i to je jedini uređaj koji se spaja brzina bi morala biti približna maksimalnoj koju router može dati, a ne 3-4 puta manja. Potpuno se ne slažem da brzinu ne određuje mobitel nego router. Uređaji su obrnuto kompatibilni i prilagođavaju se onom koji ima slabiju brzinu. To što si ti zaključio testiranjem je rezultat smetnji koje sam naveo gore.

10 godina
neaktivan
Posto mi se razbio ekran na redmi note 3, mislio sam preci na mi5 sad kad je i pojeftinio (a i mislim da bi mi za promjenu mogao pasati manji ekran) pa me zanima kakva su vasa iskustva sa lineageos i onim portom googlove hdr+ aplikacije? Kakav je sot na custom romovima?

0 0 hvala 0
14 godina
fpozar kaže...
Posto mi se razbio ekran na redmi note 3, mislio sam preci na mi5 sad kad je i pojeftinio (a i mislim da bi mi za promjenu mogao pasati manji ekran) pa me zanima kakva su vasa iskustva sa lineageos i onim portom googlove hdr+ aplikacije? Kakav je sot na custom romovima?

Oko 5h sot, nije bajno rjesenje naspram miui kamere.. makar sad nece bit ni potrebe ic na lineage jer ovaj miui 9 je toliko brz da nema potrebe prelazit na lineage ako ti je samo brzina bitna  a opet na njemu imas miui kameru kojoj sve ove pizdarije sa xda ne mogu ni prismrdit po kvaliteti slike

9 godina
neaktivan
fpozar kaže...

mislim da ti je mozda bolje da pogledas mi 5s zbog kamere :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice