Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 486.710
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Xiaomi Mi5

Na mome je također tocuh prestajao radit, pa se morao resetirat.

Na njemu je bio global developer.

Koliko sam shvatio, nije problem do roma.

Inače bez tog problema, mobitel je bio poprilično dobar.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 14:15 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5
ukay1000 kaže...
Dovoljno ti je upisati u google problem sa senzorima. Evo ja prvi. Ne rade mi senzori uopce. Flashao cuda, zeznul Mi acc i sad mi mob stoji zakljucan. Xiaomi kaze na sve slike, Imei broj, serijski, racun bla bla - pls contact reseller. Srecom imam 2 komada Redmi note 3 pro pa me ne dira, ali i na njima problemi pa sad furam Lineage OS koji radi kao space shuttle. Desava se. Kaj mores...

Moj je isto bio zakljucan na account prethodnog vlasnika koji je zagubio podatke ( izbrisao racun prije brisanja uređaja najvjerojatnije ). Buduci da je kupljen na Honorbuyu - obratim se njima i nakon par mailova pristanu za 15$ izbrisat racun . Kontaktiram Xiaomi Global Support i nakon par mailova, slanja slika racuna i Unlock koda koji mi je ispisan na zaslonu , maknuli su account s mobitela i radi odlicno.

Sve je stvar na kog naletis u tom Supportu od Xiaomija, ni meni nisu htjeli odmah pa sam kontaktirao opet i dobio odgovor drugog djelatnika da ce biti sve rijeseno.

13 godina
tnakir kaže...

Koliko ljudi uopće znaš a da su imali hw problema sa Xiaomijem?

Ja pred koju godinu, prvi Redmi vraćen u kinu radi pucketanja u gornjem zvučniku, došao drugi, situacija bolja, ali taj se gasio pri svakom i najmanjem udarcu - primjera radi, ležim u krevetu i čitam, isklizne mi mob iz ruku i padne mi na prsa i ugasi se. Znači visina 20-30 cm. Poslije čitam na jednom drugom forumu da je jedan lik vratio 2 komada isto s problemom zvučnika, skroz drugi seller.

E, da, na tom drugom je bila drugačija hw revizija panela i još nečega, twrp koji je uredno flashan na prvome nije radio na drugome. Sad imam Redmi 3 pro i Mi5 s kojima (kuc-kuc) nemam nikakvih problema, ali Mi5 su radili s 3 različita ekrana. To ti je sve kako te dopadne. Huawei gurne u P10 sporiji RAM kad ostanu bez dijelova, a xiaomi kemija s ekranima :)

15 godina
Xiaomi Mi5

Da, samo je zeznuto kad te dopadne s problemom na nekom od ta 3 panela, a naručio si iz kine ili ne znam.
Inače, mobitel je jako dobar, ali bi bilo bolje da je manje lutrije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Znaci da "poznatije" marke ipak vrijede novaca jer je "manje lutrije"?
Rvat katolik!

0 0 hvala 0
15 godina
tnakir kaže...

Ne znam šta ti nije jasno kod moji rečenica i ne znam gdje sam uopće spominjao druge marke telefona ??

Kao što sam rekao, odličan telefon, ali očito sa mogučnošću kupnje lošeg primjerka.

Tko se želi kockat, nek se kocka.

Kockao sam se i ja i očito pokupio loš primjerak.

Dali sam mogao uzet nešto ovdje i zamijenit ga za nešto drugo, mogao sam.

Kažem, ne govorim ništa konkretno loše, samo iznosim činjenice, koje je praktički lako saznat (google).

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 21:01 (zabranjeniples).
13 godina
Xiaomi Mi5

Nije niti jedna marka pošteđena lutrije. Što bi npr. rekli vlasnici LG-a kojima matične rikavaju samo tako :)

Xiaomi je od kineza dosta kvalitetna marka i nemaju nekih kroničnih hw problema, rizik je ako se kupuje u kini povrat tamo koji košta. Uvijek se može zalomiti loš primjerak, ako je puno preprodavača između koji trpaju kojekakav softver gore rizik se naravno povećava.

U današnje doba nažalost s elektronikom kompleksnom i "kvalitetnom" kakva je, garancija i dostupnost servisa bitna je stavka. Ljudi se čude kako kineski telefoni koštaju više kod nas. Kako neće kad treba pokriti trošak uvoza, servisa,... Da, moj Mi5 kupljen je kod nas i u slučaju garancije šaljem ga tu. Opekao sam se sa slanjem u kinu jednom i neću više, iako je to bilo prije nego je carina pooštrila uvjete povrata, otišlo je 100-ak kn na poštarinu, mjesec dana bez moba dok nije došao drugi i nakon toga još 2 mj. natezanja s onim prvim sellerom da vrati lovu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ima li tko "viška" poklopac baterije za Mi 5, za prodati, posuditi, pokloniti? Moj je opet zveknuo i razbijen mi je poklopac, staklo posvuda i ne mogu koristiti mobitel. Naručio sam sa Aliexpress plastični poklopac ali bog zna kada će to stići...sada koristim rezervni mobitel gdje baterija traje 5h i lud sam već. Ne mogu nigdje lokalno naći poklopac pa ako je netko slučajno naručivao toga i slučajno ima viška(može i izgrebani, popucani), neka mi se javi. 

0 0 hvala 0
17 godina
zabranjeniples kaže...
tnakir kaže...

Ne znam šta ti nije jasno kod moji rečenica i ne znam gdje sam uopće spominjao druge marke telefona ??

Kao što sam rekao, odličan telefon, ali očito sa mogučnošću kupnje lošeg primjerka.

Tko se želi kockat, nek se kocka.

Kockao sam se i ja i očito pokupio loš primjerak.

Dali sam mogao uzet nešto ovdje i zamijenit ga za nešto drugo, mogao sam.

Kažem, ne govorim ništa konkretno loše, samo iznosim činjenice, koje je praktički lako saznat (google).

Sve mi je jasno što želiš reći, ja sam ga također gledao kupiti, ali s obzirom da je telefon dugo vani i da još ima loših primjeraka (dakle nisu fixali greške) onda se pitam jel ima smisla kupovati ovakav "lutrija" proizvod.

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ja u kuci imam 2 Mi5 i prezadovoljni smo sa mobitelima...

Bolja polovica ima na mobitelu 2000-3000 slika i kada ode u galeriju nema nikakvih zatrzavanja niti ucitavanja... Sve je odmah vidljivo...

Mobitel radi super fluidno od prvog dana...

Zadnji xiaomi.eu dev rom, utkljucan BL, root... SOT oko 5 sati...
Apsolutno nemamo zamjerke...

Ali se moram nadovezati na jednu recenicu, netko je napisao "nikada vise sa honorbuy-a"...

Moram priznati da imam osjecaj da su mobiteli sa honorbuy-a losije kvalitete tj. sa odredjenim problemima...

Dok recimo, od TopOne ili Goldway-a aposlutno nikada nije bilo problema, a od njih sam narucio mozda 15tak puta...

Honorbuy... Hm... 6-7 puta i 4 mobitela su imali gadnih problema... (Note 4 x kuciste na odredjenim mjestima skljocka a imao sam drugi primjerak koji nije sa hbuy-a koji je bas bas cvrst i ne skljocka nigdje, meizu mx4 pro se abnormalno pregrijavao, meizu m2 note ekran je imao neke random toucheve... )

Da li netko ima slicna iskustva ili je to jednostavno losa sreca sa honorbuy trgovinom...

Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, RNote3 MTK, RNote3pro SD, Redmi3PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wh1T3L10n kaže...

Ja u kuci imam 2 Mi5 i prezadovoljni smo sa mobitelima...

Bolja polovica ima na mobitelu 2000-3000 slika i kada ode u galeriju nema nikakvih zatrzavanja niti ucitavanja... Sve je odmah vidljivo...

Mobitel radi super fluidno od prvog dana...

Zadnji xiaomi.eu dev rom, utkljucan BL, root... SOT oko 5 sati...
Apsolutno nemamo zamjerke...

Ali se moram nadovezati na jednu recenicu, netko je napisao "nikada vise sa honorbuy-a"...

Moram priznati da imam osjecaj da su mobiteli sa honorbuy-a losije kvalitete tj. sa odredjenim problemima...

Dok recimo, od TopOne ili Goldway-a aposlutno nikada nije bilo problema, a od njih sam narucio mozda 15tak puta...

Honorbuy... Hm... 6-7 puta i 4 mobitela su imali gadnih problema... (Note 4 x kuciste na odredjenim mjestima skljocka a imao sam drugi primjerak koji nije sa hbuy-a koji je bas bas cvrst i ne skljocka nigdje, meizu mx4 pro se abnormalno pregrijavao, meizu m2 note ekran je imao neke random toucheve... )

Da li netko ima slicna iskustva ili je to jednostavno losa sreca sa honorbuy trgovinom...

Ja sam kupio mi5 sa honorbuya i došao je sa global stable koji je imao bugove, osim toga je okej...zasad

Ubuduće ću dvaput razmisliti hoću li uzimati kod njih ali ovaj put sam uzeo jer je taman krenula ona blokada mobitela na granici, a meni je trebao novi 

17 godina
Xiaomi Mi5

Ma ok, ROM se lako promijeni, ali pokvaren senzor i gap na kucistu je ipak veci problem.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Moram se i ja nadovezati na ovo honorbuy/topone.

Naručio sam Mi 5, Mi 4, Redmi Pro, Redmi 3S Pro od TopOne.
Problema sam imao jedino sa 3S, nikako nisam mogao otključati bootloader, niti staviti drugi rom, samo je China Dev prihvaćao.
Mi 5 trenutno ja koristim i na njemu imam Resurrection Remix rom koji je vrhunski.
Mi 4 i Redmi Pro su već 6 mjeseci na xiaomi.eu (beta koji je tad bio najnoviji), nikakvih problema.

S Honorbuy sam uzimao: Mi 5 i 2x Redmi 4 Prime.
Mi 5 (za šogora) se prvotno nije htio upaliti(bio je na punjaču 2h, ali nije davao znakove života), ali sam ga uspio upaliti nakon što je bio spojen na komp nekakvih 15min, poslije sam čitao da je to bilo zato što je QC punjač i on mu nije davao jasnih 5V što je potrebno za prvotno paljenje, dok je komp to radio. Sad je na LineageOS romu(koji je nešto jednostavniji od RR roma, koji imam kod sebe) i ne radi mu snimanje na kameri (probano s više aplikacija), vjerojatno je do roma, ali je šogor stalno dežuran te nikako nema vremena da to sredimo.
Jedan Redmi 4 sve super, dok je drugi živa komedija. Jedan dan se ne želi više puniti, tj. treba mu oko 12h da se napuni, drugi dan ne radi jedna tipka, treći dan ne radi neka druga tipka, i onda četvrti dan rade sve tipke, peti dan se sam od sebe popravi punjenje. Stalno se nešto dešava. Oba redmija su zaključani bootloader i sa global romom, koji ima par aplikacija nakačenih (Honorbuy).
S ovim drugim Redmijem ću probati idući tjedan otključati bootloader i staviti neki normalniji rom.

Ima još dosta ljudi koji su uzimali razne Xiaomije, gotovo svi su uzimali preko honorbuy i nitko se ne žali.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Imam problem sa svojim Xiaomi mi 5.Brzina skidanja mi je ograničena na 500 kbps na wi-fi isto tako i preko mobilnih podataka .MIUI verzija 8.1.2.0 jel to neki bug ili se mora negdje podesiti ?
Im BATMAN !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ajde da se i ja nadovezeme na topOne i honorbuy buduci da sam u kratkom roku imao iskustva s oba. Znaci kada sam se odlucio za mi5, prvo sam narucio u topOne bijeli 32 gb. I eto nakon nekih 15 dana je dosao kod mene, ali nazalost sa neispravnim touch screenom. Po sredini ekrana ekran uopce nije bio osjetljiv i tako sam se javio topOnea i krenulo je mjesec dana peglanja do neba. Prvo mi nisu odgovarali, pa ponudili 0 dolara, pa trazili dokaze uploadane na sve moguce i nemoguce servise. Sva sreca sam na savjet mnogih snimao unboxing i odmah otvorio dispute na aliju. I samo na intervenciju aliexpressa sam dobio svoje novce nazad, a mobitel je krenuo put kine uz obecanje da cu dobiti natrag novce za shipping (sto naravno nikada nisam). Neki kazu da su se taman u to vrijeme poceli raspadati, ali eto opravdanje za takav aftersale ne postoji.

Nakon toga sam negdje u 10. mjesecu prosle godine narucio crni 64 gb sa honorbuya i na moje iznenjadenje mobitel je za 2 puna dana bio kod mene. Jos sam imao par pitanja za njih i na sve dobio odgovor u najkracem mogucem roku. I evo vise od pola godine nakon toga, mobitel radi ko sat. Jedino sto sam se ja prebacio sa global bete na gobal stable, ali to nema veze sa honorbuyom. Mozda sam ja sa topone imao nesrecu, a sa honorbuy srecu ali evo nit ista suska, steka i svakome cu predlozit honorbuy. Mozda da je dosao prvi ispravan sa topOne bi slicno govorio za topone, ali nije bilo te srece

1 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi5

Kak da rijesim ovo sranje sa dopustenjem pristupa, ide mi vise na k sto moram za svaki k svako malo ic u postavke pa prvo zabranit svim aplikacijama skocne obavijesti da bih tek onda moglo ovo dopustenje funkcionirat pa onda vracat posebno svakoj apk dopustenje za skocne obavijesti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Da se još uvijek ne mičem sa 8.1.2.0 na nougat?

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ja sam na zadnjem xiaomi.eu dev romu i sve radi apsolutno savrseno.
Tako da ne vidim razloga za ostajanje na starijim verzijama rom-a.

Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, RNote3 MTK, RNote3pro SD, Redmi3PRO
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

A zašto bi se micao s 8.1.2, ionako nema ništa novoga u MIUI u 8.2 :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
cshadow kaže...

A zašto bi se micao s 8.1.2, ionako nema ništa novoga u MIUI u 8.2 :)

Dobro, to je sad diskutabilno, zasto da i zasto ne...

Ali uvijek sam za verziju "Zasto ne?!" ako vec ima nesto novije, a provjereno radi ispravno i dobro... ( cak stovise, u nekoliko zadnjih dev romova primjetio sam da mi android vise nije najveci potrosac baterije... nakon 10tak razlicitih verzija i clean instalacija android mi je znao trositi i oko 45%, naravno i google services... sada je to napokon na prihvatljivih 8%... i SOT od 4:30-5:00 sati... )

14 godina
Planiram narednih dana naručiti Mi5 prime. Trenutno se dvoumim između honorbuy-a i nekog od hrvatskih preprodavača (zbog garancije). Iako sam mišljenja da mi garancija po uvjetima koje nude ne znači ništa. Ono kad navedu da ne smiješ flashat rom niti uopće ulaziti u recovery jer gubiš garanciju... Pa naravno da ću flashat ROM, ili ću morat ako bude bloatware-a ili ću kad tad htjeti xiaomi.eu na koji sam navikao na Mi4 kojeg sada koristim. Jel to s honorbuy-a još uvijek ide bez pdv-a ako je s europskog skladišta?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

honorbuy je po meni smece stranica. naruci sa goldway or aliexpress i odaberi dhl shipping. bez carine je. 

ja san tako naruciva

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Sta je sa jamstvom kad kupiš mi5 iz europskog skladišta honorbuya ,jel  se može odnijeti na popravak kod naših uvoznika xiaomija? I za koliko otprilike stiže kada ga narucis?

0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da ništa od jamstva, honorbuy je registiran u kini, to što je skladište u eu ne mijenja ništa (moje mišljenje). Koliko sam čitao stiže za nekoliko dana, nekima je već za 2 dana stigao.

Pitanje je uzeti ga s honorbuya za 2000kn i zaboraviti na garanciju ili kod nas za 2400 s 2 godine garancije. Po meni, ako uređaj valja iz kutije ne treba ti jamstvo jer sve što ćeš mu ti napraviti (pad, prejako stiskanje, ulazak vode i prašine u uređaj i sl.) nije pokriveno jamstvom. Kupovao sam i iz Kine i iz Hrvatske i ono što bude isto je količina bloatware-a na mobitelima i nuspojave koje s njim dolaze. Tako da flashat moraš čisti ROM a neki naši preprodavači i to navode kao razlog za gubitak jamstva.

9 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

Mislim da ništa od jamstva, honorbuy je registiran u kini, to što je skladište u eu ne mijenja ništa (moje mišljenje). Koliko sam čitao stiže za nekoliko dana, nekima je već za 2 dana stigao.

Pitanje je uzeti ga s honorbuya za 2000kn i zaboraviti na garanciju ili kod nas za 2400 s 2 godine garancije. Po meni, ako uređaj valja iz kutije ne treba ti jamstvo jer sve što ćeš mu ti napraviti (pad, prejako stiskanje, ulazak vode i prašine u uređaj i sl.) nije pokriveno jamstvom. Kupovao sam i iz Kine i iz Hrvatske i ono što bude isto je količina bloatware-a na mobitelima i nuspojave koje s njim dolaze. Tako da flashat moraš čisti ROM a neki naši preprodavači i to navode kao razlog za gubitak jamstva.

kad pogledas kakvi su sve servisi kod nas i koliko treba cekat za popravak ne znam da li se to isplati 

13 godina
Da li tko koristi VPN od moba i kako ga namjestit?
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
display name ivo kaže...

Deutsch kaže...
display name ivo kaže...

kad pogledas kakvi su sve servisi kod nas i koliko treba cekat za popravak ne znam da li se to isplati 

Budimo realni, ovo je tip uređaja koji puno daje za relativno ok cijenu i onaj tip uređaja kad ti nešto crkne jednostavno šikneš u smeće i uzmeš drugi. Ja svog nisam kupio da mi traje godinu, dvije, nego da bude jeftina međufaza. I tu ulogu ispunjava savršeno. Još nisam imao nikakvih fizičkih zamjerki, ekran, gps, punjenje, baterija sve šljaka kako spada i kako treba, naručen je sa TopOne-a, tako da mislim da je najveća šansa da dobijete uređaj bez faličnosti upravo sa Goldwaya sa Aliekspresa. Jer bi trebala bit ista mreža nabave. Al kažem, nisam očekivao ništa, a dobio sam puno i apsolutno uređaj opravdava uloženo!

16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ugodno iznenađen neki dan, EU 7.5.25

pazite sad tijekom ljetnih vrućina da ne zurite baš 24/7 u mob, ekstremne temperature glođu bateriju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
crazy_luđak kaže...

pazite sad tijekom ljetnih vrućina da ne zurite baš 24/7 u mob, ekstremne temperature glođu bateriju

Seres? jbt ovo ja nemam ni na starom 8.1.6.0 eu romu.. frend ima neki problem sa zadnjim beta romom, nazove ali se ne cuje nis kao da je mikrofon iskljucen, tek od drugog pokusaja radi normalno pa ono ne preferiram bas takve romove 

14 godina
domac5 kaže...
crazy_luđak kaže...

Seres? jbt ovo ja nemam ni na starom 8.1.6.0 eu romu.. frend ima neki problem sa zadnjim beta romom, nazove ali se ne cuje nis kao da je mikrofon iskljucen, tek od drugog pokusaja radi normalno pa ono ne preferiram bas takve romove 

Imao sam na nekom od prethodnih romova taj problem na svom Mi4, na ovom trenutnom nemam ali nekad bude mikrofon stišan pa mi govore ljudi da me slabo čuju. Ista stvar, ponovno uspostavim poziv i sve ok. Inače sam na xiaomi.eu weekly ROM-u.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice