Xiaomi Mi5
- poruka: 2.282
- |
- čitano: 486.678
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam global. Ok mi radi osim sto zeza taj playstore..
Ispravljen je bug već, čekaj sljedeći update.
Jel mi mozes reci koja je razlika tog eu roma i ovog global dev. A koliko sam procitao dev i stable je razlika samo u cescim update-ovima?
Jel mi mozes reci koja je razlika tog eu roma i ovog global dev. A koliko sam procitao dev i stable je razlika samo u cescim update-ovima?
Xiaomi.eu je unofficial ROM, prije dok nije bilo hrvatskog jezika bio je neophodan za većinu korisnika.
Sada otkada je hrvatski jezik dostupan na official Global Developer ROM-u stvarno ne vidim razloga zašto ga koristiti kada na official ROM-u od Xiaomi-a imaš sve isto + OTA update svaki petak.
Developer ROM se ažurira svaki petak i ima sve najnovije značajke i security patcheve za razliku od Stable ROM-a koji se updata svakih 2-3 mjeseca.
A i od updatea 8.2.1.0 i global stable rom ima hrvatski jezil S time da sam se ja preporodio nakon prelaska sa beta na stable rom. Hladno ide do 2 sata vise SOT-a.
Je da, onda mi global dev. zaključa bootloader pa kad hoću neki custom rom onda ponovo unlock !!!
Sa Eu je to riješeno i imaš sve, a razlika skoro nikakva u odnosu na global minus kineske aplikacije.
Stigao Nougat s 8.2.2.0, dobio hrvatski jezik napokon.
Mene zanima jedno samo, kako da "otkrijem" ostale poruke bez otvaranja kad ih ima vise, ako razumijete sta hocu reci..
I na lockscreenu i ovako kad spustim status traku pa npr. imam 3 poruke od Pere Perića no ne mogu prstom onako spustiti, ima li to negdje u opcijama da se namjesti ili?
Mene zanima jedno samo, kako da "otkrijem" ostale poruke bez otvaranja kad ih ima vise, ako razumijete sta hocu reci..
I na lockscreenu i ovako kad spustim status traku pa npr. imam 3 poruke od Pere Perića no ne mogu prstom onako spustiti, ima li to negdje u opcijama da se namjesti ili?
E to i mene zanima. Tražim to već duže vrijeme i sve si kontam da je nemoguće na miui-u. Iritanto je baš!
Otvoris sa tri prsta umjesto sa jednim, i ide ko mlijeko
Nisam probao s tri prsta, al dva prsta staviš na notifikaciju i razmakneš ih kao da zumiraš u galeriji (pinch in)
Aha, evo upravo testirao, na zakljucanom zaslonu definitivno ne mogu spustit nista nego se prikaze samo jedna poruka ( zadnja ) a dok je otkljucan, jednostavno s dva prsta spustis i pokazu se sve.
Znaci nema potrebe za tzv. "pinch in" niti s tri prsta ( sto je ustvari screenshot ko ima to u opcijama ) , sve u svemu eto sve sam bio pokusavao no ne bih se nikako sjetio za spustanje s dva prsta.. hvala :D
Čisto me zanima pa da bacimo mali poll, koju verziju softvera imate na vašem Mi5 uređaju
9 | MIUI Global Stable |
---|---|
5 | MIUI Global Dev |
1 | MIUI China Stable |
1 | MIUI China Dev |
6 | Xiaomi.eu Dev |
1 | Xiaomi.eu Stable |
1 | LineageOS |
0 | RR |
0 | Ostali? |
Pa ima onaj miui 8 stock apps collection pa si samo skines kameru ali neznam dal to funkcionira na ostalim romovima...ili uopce nije do toga?
http://en.miui.com/thread-563883-1-1.html
Pa ima onaj miui 8 stock apps collection pa si samo skines kameru ali neznam dal to funkcionira na ostalim romovima...ili uopce nije do toga?
http://en.miui.com/thread-563883-1-1.html
Mislim da mora bit framework i još neke lib i slično datoteke u system-u da bi šljakalo, al ni tad nije garancija.
Ja sam presao sa Beta na Stable. Mislim da je vecina na stable/beta kombinaciji.
I da, bilo bi dobro da se moze u lockscreenu procitat obavijest, to nisam nigdje naisao.
Ekipa jel istina da je straznji dio od stakla na 32gb modelu. Meni izgleda kao plastika.
Ekipa jel istina da je straznji dio od stakla na 32gb modelu. Meni izgleda kao plastika.
Ima i od plastike i od stakla .
Upravo i ja radim update nakon što sam prebacio na India, baš me zanima šta je novoga na 8.2.2.0 global. Kako ste zadovoljni vi koji ste na njemu?
Upravo i ja radim update nakon što sam prebacio na India, baš me zanima šta je novoga na 8.2.2.0 global. Kako ste zadovoljni vi koji ste na njemu?
Meni je sve isto, samo je popravljen "waiting for wifi" u play storeu.
Baterija, brzina isto? Nadao sam se možda tu nekim poboljšanjima. Jako sporo mi skida, možda do sutra bude :)
EDIT: Ja prelazim sa 8.1.2.0 verzije, nisam to napisao gore.
Cisto ovako informativno, koliko SOT-a uhvatite na global stable?
Mislim curi naručiti zlatnu verziju sa geekbuyinga, ili minideal kakva su iskustva sad u zadnje vrijeme. Ovo je sa hongkong warehouse-a. Oko 1659 kn + pdv= cca 2100.
Edit, našao sam i minideal ponudu valjda eu.
Može i na pp da ne spamam temu. Hvala
Nema, već sam gledao u dolasku dostupnost 11.4 vjerojatno ih nisu ni nabavili :D
I meni na cusotm EU SOT slabije zadnjih par ROM-ova... u biti sve od nadogradnje na nougat
najbolji je bio 6.11.3, po 6h sot-a i više, sada je to nedostižno
Meni je sve isto, samo je popravljen "waiting for wifi" u play storeu.
Meni se čini dosta brži, štoviše siguran sam da je brži. Prije mi je bio na Antutu 104 400 sada je 121 400. Za bateriju još ne znam, vidit ću nakon par dana korištenja.