Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.524.475
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8 i 8.1

postoji dva pristupa rješenju problema..

npr dali na svaku vilicu staviti natpis, pazi, oštro, ne pikaj u oko, ne trči.. samo zato što tamo neki retardus u USA gurne u oko/uho ili čmar i pri tom se ozljedi.

to je jedan način, pokušati juzera zaštititi od 'svega'... uzaludno, jer pravi juzer nađe način... (ponekad čak i zabavno).

-drugi pristup, daš im oštar predmet i čekaš da evolucija obavi svoje.. pa onaj jedan koji ostane, zna.

nekad sam bio za A, sad ipak za B način. Vidi forum, .. sizifovski, B način bi uveo reda ako je to cilj (ali bi tad bilo dosadno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 18:05 (ihush).
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Evo kako bu i B verzija zabavna :

Ti im u svom umjetničkom stilu maximalno zakompliciraj rješavanje problema, pa kad skrše stroj dokraja onda dođem ja sa svojim clean installom..  

Dijelimo fifti fifti...il bumo kaj i bugovcima dali  ?  Hehheee  

:-)

1 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

..sa svojim clean installom..  

..

- XPa? Vidi dal hitna pc služba ima neki patent.. za svaki slučaj.

- a podjela plijena je uvjek pravedna, minus pdv, troškovi, pa jedan tebi, 1 meni, 2 tebi .. 1+1, 2 meni, 3 tebi.. (čitaš AlanForda?).. tebi za sendwič, broju jedan ostatak.

bugovcima lajkanje, to je dovoljno, može i značka crvenog križa...

end of offtopic..

10 godina
Windows 8 i 8.1

Igram fifu 15 demo i trza mi dosta ljudi mi govore da skinem windows 8.1 pro i directx 11.2 i da bi se to tribalo rjesit pa me zanima ili ko kakvih iskustava i jeli pametno instalirat win 8.1 priko windowsa7 stim da ostanu svi podaci jeli se mogu razmjesat drajveri itd ili mi je bolje ostati na 7-ici

0 0 hvala 0
13 godina
Windows 8 i 8.1

Imam problem sa gledanjem videa, video je sniman mobitelom u FHD (mp4) i kada ga stavim na komp trza u windows media playeru i Media Player Classic-u, a radi normalno u VLC playeru, stavio sam nove codec-e i najnovije drivere za grafu i opet je isto dali netko zna u cemu je problem?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

u codecima.. i playerima. Pogledaj properties, usporedi s nekim videom koji radi normalno pa znaš razliku. Ili konvertiraj u 'normalan' video npr freemakerom. (mali uređaji često imaju neki svoj specifični codec-postavke npr mpeg3-gp3.. i licence).

12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozdrav,

Evo nakon dužeg odbijanja ipak sam odlučio instalirati windows 8.1, sedmica mi je dosadila..

Sad imam jedno pitanje. Trenutno nemam grafičku karticu ali do utorka bi je treba dobit, i sad, dali ima kakve veze da najprije instaliram windowse pa onda ubacim grafičku i njoj pripadajuće drivere ili je bolje čekat da dođe grafička pa sve skupa instalirat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dexxa86 kaže...
dali ima kakve veze da najprije instaliram windowse pa onda ubacim grafičku i njoj pripadajuće drivere ili je bolje čekat da dođe grafička pa sve skupa instalirat?

Ne moraš ništa čekati, snimiš sada 8.1 i instaliraš driver za integriranu grafu, kad dođe nova grafa, onda driver integrirane obrišeš,

ugradiš novu grafu i onda instaliraš njen driver.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
15 godina
Windows 8 i 8.1

drustvo ovak! kad je izisla prva windows 8,instalirao sam ju onak za probu,naravno na jednom disku, sam imao windows7,a na drugo windows 8,i boot je

radio normalo se pokretalo i sve to.nism morao nista posebno da instaliram.

e sad sam naravno instalirao ponovo windows 8.1 pro.znaci jedan disk za 8,drugi je windows 7,ali je problem nastao nemorem iz satrat pokrenut

windowse .nego moram znaci ako hocu na 8.1 prvo u bios pa postavit boot da mi ukljuci 8.1,isto tako s sedmico,gdje je nastao problem.

ne znam dali bih trebao instalirat naki program, da mogu birat koje cu windowse koristit ili sam zbrljao nekaj u biosima.

ono sto hocu rec radio sam to i xp i windows 7 nikad nisam imao problema evo dosad .pomoc......sto uciniti

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
fight kaže...

To je sve normalno, imaš dva diska i dva windowsa, u BIOSu moraš podesiti koji disk ćeš bootati, podesiš jedan disk i taj win se pokreće,

podesiš drugi i onda se pokreće OS koji je na tome disku.

Ako želiš izbjeći ulazak u BIOS kod promjene s jednoga OSa na drugi, onda moraš oba OSa snimiti na jedan disk, napraviš najmanje dvije

particije i na jednu snimiš jedan OS, na drugu drugi i onda kod starta biraš normalno birati kod pokretanja koji ćeš pokrenuti.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
15 godina
Valentin17 kaže...
fight kaže...

To je sve normalno, imaš dva diska i dva windowsa, u BIOSu moraš podesiti koji disk ćeš bootati, podesiš jedan disk i taj win se pokreće,

Ako želiš izbjeći ulazak u BIOS kod promjene s jednoga OSa na drugi, onda moraš oba OSa snimiti na jedan disk, napraviš najmanje dvije

particije i na jednu snimiš jedan OS, na drugu drugi i onda kod starta biraš normalno birati kod pokretanja koji ćeš pokrenuti.

ali i prije sam to radio! na jednom sam disku imao windows xp,a na drugom mi je bio windows 7,pa sam opet imao windows 8 i windows 7. nisam morao nista ,jednostavno kad se racunalo pokrene

odaberem koji cu os i to je to,nisam nista imao na jednom disku.

nego su mi jedni vindowsi bili na jednom disku, a drugi na drugom disku i kad pokrenem racunalo. onda mi pokrene opciju koje cu windowse.a sad me baca na bios znaci,

ako hocu 8 moram, u bios na postavke pa odredit na kojem je disku 8, i tek onda se pokrene.imali kakvoga ljeka a da se to rijesi bez da ponovo instaliram windowse.

14 godina
fight kaže...
Valentin17 kaže...
fight kaže...

ali i prije sam to radio! na jednom sam disku imao windows xp,a na drugom mi je bio windows 7,pa sam opet imao windows 8 i windows 7. nisam morao nista ,jednostavno kad se racunalo pokrene

nego su mi jedni vindowsi bili na jednom disku, a drugi na drugom disku i kad pokrenem racunalo. onda mi pokrene opciju koje cu windowse.a sad me baca na bios znaci,

ako hocu 8 moram, u bios na postavke pa odredit na kojem je disku 8, i tek onda se pokrene.imali kakvoga ljeka a da se to rijesi bez da ponovo instaliram windowse.

Prvi put si instalirao Windowse dok su ti bila uključena oba diska, a sada je vjerovatno kod instalacije Windowsa 8.1 prvi disk bio isključen (nije bio spojen na matičnu i napajanje). 

16 godina
Valentin17 kaže...
fight kaže...

-mora samo dodati u aktivni boot meni 'drugi' OS. Najjednostavnije easybcd i sl. ili boot s installa/repair..

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 22:59 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-mora samo dodati u aktivni boot meni 'drugi' OS. Najjednostavnije easybcd i sl. ili boot s installa/repair..

I to uz jednu napomenu: najbolje je to napraviti na Windows 8, i onda postaviti taj Windows 8 (ili 8.1) kao glavni OS, zato jer Windows 7 ne prepoznaje bootloader Osmice i javljat će grešku kod bootanja Osmice.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 23:27 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozdrav!

Samo kratko pitanje:

Jučer sam instalirao Windows 8.1 Pro x64 bit. Radi bez problema. Isto sam instalirao Microsoft Office 2013 x32 bit, pa me zanima da li može doći do kakvih rušenja Office-a pošto je instalirana x32 bitna verzija Office-a na x64 Windowse 8.1 Pro?

Hvala!

IP

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pipe Smoker kaže...

Jučer sam instalirao Windows 8.1 Pro x64 bit. Radi bez problema. Isto sam instalirao Microsoft Office 2013 x32 bit, pa me zanima da li može doći do kakvih rušenja Office-a pošto je instalirana x32 bitna verzija Office-a na x64 Windowse 8.1 Pro?

Nebi trebalo biti problema. Tak i tak, do Officea 2010, nije ni postojala 64 bitna verzija Officea i svima je radilo bez (više-manje) problema.

Naravno, ti uvijek možeš preći i na 64 bitnu verziju, ako ti licenca (ključ) to dopušta.

12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Pipe Smoker kaže...

Nebi trebalo biti problema. Tak i tak, do Officea 2010, nije ni postojala 64 bitna verzija Officea i svima je radilo bez (više-manje) problema.

Naravno, ti uvijek možeš preći i na 64 bitnu verziju, ako ti licenca (ključ) to dopušta.

Dopušta, dopušta... :-)

IP
16 godina
neaktivan
Pipe Smoker kaže...

Dopušta, dopušta... :-)

Nisam ni sumnjal ...

15 godina
frcko kaže...
fight kaže...
Valentin17 kaže...
fight kaže...

Prvi put si instalirao Windowse dok su ti bila uključena oba diska, a sada je vjerovatno kod instalacije Windowsa 8.1 prvi disk bio isključen (nije bio spojen na matičnu i napajanje). 

problem i je bila su oba diska dok sam instalirao windows 8.1 pro,na drugom je bila windows7.i nije mi svjedno pokretao windowse da biram koje hocu,nego sam svaki put morao uc u bios.

a imao sam na taj nacin i prije i sljakalo je bez beda normalno sam birao koje windowse hocu,a pritom je svaki imao svoj disk,i nisu bili na jednom...

13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Jedno pitanje...

Opcija za Auto Play u control panelu i AutoPlay Polices u gpedit.msc su jedno te isto?Ako iskljucim automatsko pokretanje iz control panela jel moram iskljucit i AutoPlay Polices ono preko run-a pa gped.msc...?

Imao sam neki sumljiv USB a zaboravio sam iskljucit AutoPlay Polices vec sam samo iz Control Panela onemogucio auto play pa me strah da nisad zarazio racunar...

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 1:14 (Sadmir01).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Jel imate vi problema na 8.1 da vam nekad ''krepaju'' trake sa strane? Meni se često zna dogoditi da kad spustim miš iz gornjeg desnog kuta da mi se ne pojavi ta traka... Pokušavam i neće, isto tako i za traku gdje su metro aplikacije

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 i 8.1

Nemam nikakvih problema.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Nemam nikakvih problema.

Kupljen Windows ili ?

12 godina
Windows 8 i 8.1

Jep totalni oriđiđi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Dex.pwn kaže...
nicky.sl kaže...

Nemam nikakvih problema.

Kupljen Windows ili ?

nicky.sl kaže...

Jep totalni oriđiđi.

-kad polupitanjem u nekim temama s problemima natuknem 'yogurt' akteri se osjete uvjređeno ili docirano.. a i to je jedan od bitnih faktora. Nije svejedno ''kakav'' soft se koristi, OS je samo jedan dio, tome pridodati ostatak.. i problemi mogu biti svakakvi jer vlasnici se znaju braniti.

-nije moraliziranje, samo natuknica razlike kad se ima čist soft, jedna briga manje ili problem više. Obje verzije mogu raditi jednako.

17 godina
Dex.pwn kaže...

Jel imate vi problema na 8.1 da vam nekad ''krepaju'' trake sa strane? Meni se često zna dogoditi da kad spustim miš iz gornjeg desnog kuta da mi se ne pojavi ta traka... Pokušavam i neće, isto tako i za traku gdje su metro aplikacije

Opcije u taskbaru?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
ihush kaže...
Dex.pwn kaže...
nicky.sl kaže...

Nemam nikakvih problema.

Kupljen Windows ili ?

nicky.sl kaže...

Jep totalni oriđiđi.

-kad polupitanjem u nekim temama s problemima natuknem 'yogurt' akteri se osjete uvjređeno ili docirano.. a i to je jedan od bitnih faktora. Nije svejedno ''kakav'' soft se koristi, OS je samo jedan dio, tome pridodati ostatak.. i problemi mogu biti svakakvi jer vlasnici se znaju braniti.

-nije moraliziranje, samo natuknica razlike kad se ima čist soft, jedna briga manje ili problem više. Obje verzije mogu raditi jednako.

Vidis "yogurt" kako kazes verziju sam ima prije (jerbo volin isprobst proje odluke) i stvara je probleme ima je dosta bugova i posto mi se OS svidija kupija san ga i od tada neman problema (bar ne vecih).

Kako ja kazen oriđiđi verzija mi radi puno glađe od yogurt verzija a proba sam nekoliko, ocito imaju neku caku da zagorcaju zivot neplatisama.

17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

ima li tko od vas problem da mu se "resetira" desktop, dogodi se barem jednom dnveno.. sve se nekako resetira i ikone se drukcije posloze..

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
The Black Iso kaže...

ima li tko od vas problem da mu se "resetira" desktop, dogodi se barem jednom dnveno.. sve se nekako

resetira i ikone se drukcije posloze..

Bump!!!!

16 godina
nicky.sl kaže...
The Black Iso kaže...

ima li tko od vas problem da mu se "resetira" desktop, dogodi se barem jednom dnveno.. sve se nekako

resetira i ikone se drukcije posloze..

Bump!!!!

-ne bumpaj!

nije problem bump, nego 'informacije' kojih nema.

npr schreduler, CC, malware, destopcleaner (omiljen iz XPa koji je Šteficama uredno brisao shortcutove..).. pa do recimo namjernog netnanny i sl. restorea.

odgovor (nas i autora) nije potreban jer kad bi nam rekao npr CC tad bi bio odgovor nemoj čistiti, ako kaže našao sam malware, opet je našao i odgovor.. tj. mi možemo nabadati, ali točan odgovor ovisi samo o infoima koje (ne)dobijemo. Pravo pitanje je 50% odgovora.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice