Windows 8 (a.k.a. Windows.Next)

poruka: 115
|
čitano: 27.890
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 za dvije godine?
15 godina
neaktivan

Moram sve podsjetit da je prije viste RAM memorija bila skupa kao druge komponente,a sada ju doslovno dobivamo za kikiriki,bez obzira na to koji OS koristili.Windows 7 je Vista koja je zaglađena po rubovima.Windows 8 će biti malo nov a Windows 9 će pak vjerojatno biti uljepšana 8,kopija intelove tick tock strategije izdavanja procesora.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Windows 8 (a.k.a. Windows.Next)
sirka666 kaže...

Vista uopće nije bila promašaj, novinari su je učinili promašajem i ljudi koji slijepo vjeruju novinarima. Zašto ne windows 8? Sigurno će bit dosta velik pomak po trenutno viđenom materijalu, veći nego s viste na sedmicu...

Vista je bila mala neuspjela revolucija, bar tako svi žele govoriti, mada osobno nisam imao nekih problema s njom (u odnosu na XP Vista je ipak bila dosta veliki napredak)

14 godina
Senaid_gates kaže...
sirka666 kaže...
GeneralPag1997 kaže...

Ja osobno mislim da win8 za sad ne treba. Za 5 godina cca moze. Zasto kao prvo win7 jos nije doso u skole u tvrte... drugo neka si oni uzmu vremena i nek naprave zmaja od OS-a a za to vrijem nek samo win 7 krpaju. Jer sigurno ne zeli onaj ne velikki promasaj s Vistom.

5 godina! Znaš ti koliko je to u informatičkoj industriji? 15 u vanjskom svijetu!

Vista uopće nije bila promašaj, novinari su je učinili promašajem i ljudi koji slijepo vjeruju novinarima. Zašto ne windows 8? Sigurno će bit dosta velik pomak po trenutno viđenom materijalu, veći nego s viste na sedmicu...

Naravno, pa samo pogledaj šta se dešavalo zadnjih 5 godina u svijetu informatike.
Vista nije bila ni blizu promašaja, čak i bez SP-a, a tek sa SP2, to sigurno nisi probao pa lupetaš gluposti, Vista je bila i jeste odličan OS, samo ne kužim zašto je svi toliko mrze?

Nisam osobno probo i zao mi je sto nisam, al ovo sto citam ne citam bas najbolje o njoj

[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
14 godina
protjeran

Da, nerazumijem što im je Vista toliko mrska???
{#}

SENAID

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vista je bila sasvim ok operativni sistem, najveca mana je bilo prevelika glad za resursima...ali meni je bila stabilnija od windows XP...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Vista je bila sasvim ok operativni sistem, najveca mana je bilo prevelika glad za resursima...ali meni je bila stabilnija od windows XP...

ma nije ona ni bila toliko gladna... koristio sam je sa 2GB RAMa na laptopu najnormalnije... problem je sta je dici bia problem sa Vistom jer nisu mogli igrati svoje igrice jer im starci nisu htjeli kupovati dijelove ocigledno pa su svi poceli govorit da je smece. Ja bi i dan danas bio na njoj da nisam uzea novi PC, pa kad vec instaliram hajdemo novi.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
malina22 kaže...

Prevelika glad za resursima?

Da se podsjetimo..

Procesor 800mhz

512mb ram memorije

DX9 grafička sa barem 32 mb memorije

20GB hard diska

To je bilo za vista ready, slabiju verziju... dok je za jaču nešto veći zahtjev

1 ghz procesor

1 gb rama

DX9 grafička sa 128mb memorije.

U 2007 godini ovo su bili ispod prosječni zahtjevi za operativni sustav.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
17 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Da se podsjetimo..

Procesor 800mhz

512mb ram memorije

20GB hard diska 

Jesi ti ikad vrtio vistu na takvom stroju?

15 godina
dekstroza kaže...
sirka666 kaže...

Da se podsjetimo..

Procesor 800mhz

512mb ram memorije

20GB hard diska

Vistu sam vrtia na iole bržem procesoru od 950mhz i 256mb rama, grafička je neka DX8, nisan ima aero, i vuklo se jednako sporo kao i XP na tom sustavu.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
15 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
sirka666 kaže...

Da se podsjetimo..

Procesor 800mhz

512mb ram memorije

20GB hard diska

Istina,nije namijenjena takvim mašinama ali šta se može.Linux ftw!

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina

Još jedno bacanje novaca, ako me windows 7 odlično služi zašto bih prešo na 8? Ako su programi i igre konfitabilni s windows 7 isto tako budu i s windows 8 nemam razloga prelaska na windows 8. (moje mišljenje)

Zagorje u srcu
15 godina
neaktivan
crni pauk kaže...

Još jedno bacanje novaca, ako me windows 7 odlično služi zašto bih prešo na 8? Ako su programi i igre konfitabilni s windows 7 isto tako budu i s windows 8 nemam razloga prelaska na windows 8. (moje mišljenje)

Osim ako možeš dobiti besplatno kao profesor ili student ili ako si pirat.Onda nema bacanja novaca.

15 godina
protjeran

Prema ranije naučenome, win 8 će vjerojatno ispasti fail...

Straight Edge

1 6 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma ova poboljšanja što govore za Win8 su sve mogli nabit u jedan uredni Service Pack za Win7, ali je*iga, moraju oni biti up to date sa novim OS-om. Valjda će i vizualno bit isti kao i Sedmica, sa samo nekoliko noviteta, ne?

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 16:58 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

Ma ova poboljšanja što govore za Win8 su sve mogli nabit u jedan uredni Service Pack za Win7, ali je*iga, moraju oni biti up to date sa novim OS-om. Valjda će i vizualno bit isti kao i Sedmica, samo nekoliko promjena, ne?

Nema para od updateova...A znas kako je pravilo finomehanike, uzmes vec stvoreno i poboljšaš ga, i dobiješ nešto novo...

Straight Edge
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 16:59 (netko,netkovic).
15 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Ma ova poboljšanja što govore za Win8 su sve mogli nabit u jedan uredni Service Pack za Win7, ali je*iga, moraju oni biti up to date sa novim OS-om. Valjda će i vizualno bit isti kao i Sedmica, sa samo nekoliko noviteta, ne?

Ne,nego ima retardirani metro ui,a ovo pravo keyboard & mouse friendly sućelje je jedva promijenjeno.Tako da teško možeš uspoređivati ta 2 os-a po sučeljujer će ovaj imati 2 sučelja u realnosti.Ti ćeš govoriti kako su sučelja identična praktički a onda ti netko uleti i trolla te sa usporedbom normalnog aero i metro sučelja.

15 godina
g12356 kaže...
crni pauk kaže...

Osim ako možeš dobiti besplatno kao profesor ili student ili ako si pirat.Onda nema bacanja novaca.

Istina,ja koristim piratski windows ( znam nije za pohvalu )   ali opet nemam razloga (bar za sad,a vjerojatno i u budučnosti) da skinem odn "kupim" windows 8... nekako mi to izgleda kao qurčenje,ili vidi ovo ja imam windows 8 ti si još na windows 7 buhaha simo tamo.... Ako ti nije dovoljan windows xp kupit češ windows vista ako ti ni ona nije dovoljna tu je windows 7 odn nadogradnja na windows vistu.Ne treba biti točno,ali to je moje mišljenje...

Zagorje u srcu
13 godina
protjeran

90%  javne uprave, bolnice, većina škola, MUP su na XPSP2 i ne misle prijeći niti im treba Win7 još 10 godina a kamoli win8.

jedino će ih nagnat na prelazak prestanak izdavanja podrške za win XP

btw;

ja ću skinut win 8 samo da ga probam i onda ću pošteno odseedat da ga i drugi probaju, pa ak mi se svidi, možda ga i kupim {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 18:26 (Provjeren).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Bez problema ,prijeći će! Koliko vidim na Rebru se većinom već vrti Windows 7. Ipak je to na državnoj kasi (tj. našoj grbači i za to uvijek ima para).
If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
malina22 kaže...

Da se podsjetimo..

Procesor 800mhz

512mb ram memorije

20GB hard diska

To je bilo za vista ready, slabiju verziju... dok je za jaču nešto veći zahtjev

1 ghz procesor

1 gb rama

DX9 grafička sa 128mb memorije.

U 2007 godini ovo su bili ispod prosječni zahtjevi za operativni sustav.

Jeste ali si na tome gledao Welcome screen jedno pola sata...sam si rekao da se vukao, nije isto pokrenuti sistem i raditi ugodno na njemu...

16 godina

Pustimo Vistu ,ajmo opet malo o Windows.Next ,ili po novom Windows Developer Preview - Jel netko pročitao ovo??

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 21:03 (kizo2703).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Windows 8 - ja bi rekao ništa novo... touch sučelje i standardni prikaz...

budem vidjeli, ali zasad je Win 7 zakon.

http://www.igre123igrice.com

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Igrac kaže...

Windows 8 - ja bi rekao ništa novo... touch sučelje i standardni prikaz...

budem vidjeli, ali zasad je Win 7 zakon.

što reć o autoru koji windows 2000 naziva promašajem.....

kod mene normalno radi.....
14 godina
vidio sam na youtube-u da ce windows 8 bit kao windows phone 7...
I always tell the truth, even when I lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam još uvijek na XP service pak 3, i ne patim za promjenama, klasika majka. Al ako ovaj W8 se pokaže dobrim, možda je vrijeme da i ja doživim promjenu, jer realno ovaj XP polako postaje starudija, iako me služi za svaku pohvalu. I djelim mišljenje s mnogima, mislim da bi trebali malo usporit, a ne svake 2 godine nove windowse izbacivat, a i vrlo vjerojatno nisu novi već samo malo poboljšana verzija W7, tako će W9 bit poboljšana verzija W8, i tako unedogled, dok god im pare ne počnu iz ušiju ispadat. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 za dvije godine?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice