Windows 8 (a.k.a. Windows.Next)
- poruka: 115
- |
- čitano: 27.894
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ja znam ali ne smijem reć!
Mogu se kladiti da ce Windows 8 imati podrsku za 3D ekrane. :) Lijepo za zamisliti da ti mis ide izvan ekrana i onda stisce na start xD
Sa Win7China portala procurila su 3 screenshota(i neke značajke) budućih windowsa - prenosi racunalo.com
Nemaš ti blage veze o čemu pričaš
Mac popularan
šta ti pričaš, ti imaš veze
pola amerike koristi Mac, i više od pola pa ti računaj koliko je to ljudi, normalno da ti nije popularan kad si zatucani balkanac skupa samnom, skoro da je popularan kao i windows
Mac sve skupa nema 5-10 % a win više od 90% o čemu pričaš!!
http://www.itworld.com/software/169627/10-hidden-features-windows-8
Pregled 10 novih mogućnosti koje ćemo naći u 8-ici.
Između ostalog tu je: Windows App Store, Mogućnost duplo bržeg bootanja, Autmoatic Mainterance, ugrađeni ISO mounter, Windows Time Machine...
Zanima me hoće li ikako nadograđivati WIN API. Ovaj na sedmici se nije puno promijenio od windowsa 2000.
Inače,ja čim je vista izašla sam guglao za windows vienna(tako se onda zvao windows 7),čim je windows 7 izašao guglao sam za windows 8,a vjerojatno ću tako i za devetku...
šta več 8, pa tek je sedmica izašla, koja je dobra i nema razloga radit osmicu, ne za sada, to če bit tek za 4-5 god...
ne kužim zašto se windowsi ne osiguraju od virusa ko što to rade Unix... možda takva bude 8... ako je to moguče za njih...
Windowsi izlaze savaki 3 godine, to je više postalo kao "tradicija".
M$ se opekao sa Vistom, tako da sad idu na provjerenu varijantu; slučajno im iz firme iscuri beta sljedećeg os kojega izdaju, i onda gledaju prijedloge i propuste dok ne naprave dobar proizvod!
Jednostavnije i jeftinije je imati xxx tisuća "beta testera", nego plaćati neki tim od 100ak ljudi kojima će dosta stvari promaknuti
Potpuno sam zadovoljan sa sedmicom (a neki su i sa xp-om). MS se treba stvarno potruditi da napravi iole bolji OS. Nadam se da novi OS nece biti sminkanje + koja nova opcija za "Screen Touch" koji nikad niko ne koristi niti ce koristiti.
Si cuo da izlazi novi Windows?
-Koji?
Windows 8!
-Na k**cu te nosam!
Nemaš ti blage veze o čemu pričaš
Mac popularan
šta ti pričaš, ti imaš veze
pola amerike koristi Mac, i više od pola pa ti računaj koliko je to ljudi, normalno da ti nije popularan kad si zatucani balkanac skupa samnom, skoro da je popularan kao i windows
Da imamo para mozda bi i kupovali iMac. A s druge strane kada malo bolje pogledas, pa cemu to.. ? Ja sam sasvim zadovoljan sa Windowsima, ili bi trabli pratiti jos jedan trend nasih "susjeda" amerikanaca?
Ma glupo mi je sad osmica....imamo sedmicu....prerano su išli.....sumnjam da će biti nešto puno razlićitiji od sedmice.....
Ma glupo mi je sad osmica....imamo sedmicu....prerano su išli.....sumnjam da će biti nešto puno razlićitiji od sedmice.....
Išli su i ''prerano'' sa sedmicom nakon viste.
Kladim se da če čak i mjesec dana prije izlaska osmice već postojati govorkanja o devetici.A izvana će izgledati puno drugačiji.
Nego ja imam pitanje,dali očekujete da će do izlaska windowsa 8 bilo koji operativni sustav prestići windowse xp po broju korisnika?
18 | Da,i to neki windows |
---|---|
4 | Ne,XP ima preveliku prednost |
1 | Da,i to neki Linux |
41 | Ne,ali bi 7-ica to zaslužila |
1 | Neće ni nakon izlaska 8-ice |
Pa već sad je 7(oko 30%) jako blizu XP-u(oko 36%)(izvor)
Do kraja 2012 mislim da će bez beda preteći XP.
Ovisi koju statistiku gledaš,ta tvoja je po mom mišljenju optimistična u tom kontekstu,neke druge vele da je 7 = 25% a xp= 49%.
Kladim se da če čak i mjesec dana prije izlaska osmice već postojati govorkanja o devetici.A izvana će izgledati puno drugačiji.
microsoft već u doba alpha/beta verzija kreće sa izradom novog os-a tako da se na win 8 počelo radi prije nego je win 7 krenuo u distribuciju
microsoft već u doba alpha/beta verzija kreće sa izradom novog os-a tako da se na win 8 počelo radi prije nego je win 7 krenuo u distribuciju
Znam,ovo šta sam rekao se odnosilo na javnost.
Ovisi koju statistiku gledaš,ta tvoja je po mom mišljenju optimistična u tom kontekstu,neke druge vele da je 7 = 25% a xp= 49%.
Ako bolje pogledaš link ja nisam naveo rezultat jednog izvora, nego srednju vrijednost svih pobrojanih izvora, koja je statistički točnija od jednog izvora...
Windows 8 se pravi zto da bi se prilagodili tabletima i smartphoneima. Ali inace svaki operacijski sustav je nadogradnja na stari. 7-ica je koliko znam uspjesna nadogradnja na neuspjelu vistu.
Živcira me animacija loading bara iz viste i 7.Dok ta animacija dođe do kraja izgleda kao da se pomaknulo za nekih pola milimetra a zapravo nije nego je samo zabljesnulo.Nadam se da to promijene.
Ja osobno mislim da win8 za sad ne treba. Za 5 godina cca moze. Zasto kao prvo win7 jos nije doso u skole u tvrte... drugo neka si oni uzmu vremena i nek naprave zmaja od OS-a a za to vrijem nek samo win 7 krpaju. Jer sigurno ne zeli onaj ne velikki promasaj s Vistom.
Ja osobno mislim da win8 za sad ne treba. Za 5 godina cca moze. Zasto kao prvo win7 jos nije doso u skole u tvrte... drugo neka si oni uzmu vremena i nek naprave zmaja od OS-a a za to vrijem nek samo win 7 krpaju. Jer sigurno ne zeli onaj ne velikki promasaj s Vistom.
Promašaj sa Vistom ti je inače bio upravo zato jer su predugo čekali.Jer su se ljudi previše navikli na xp.A 7 je uspjela jer je Vista probila led.Bilo je u vijestima da im je od sada službena politika da izdaju novi os svake 3 godine,znači 8 će biti 2012(jesen/zima negdje),9 će biti 2015 a 10 će biti 2018...
5 godina! Znaš ti koliko je to u informatičkoj industriji? 15 u vanjskom svijetu!
Vista uopće nije bila promašaj, novinari su je učinili promašajem i ljudi koji slijepo vjeruju novinarima. Zašto ne windows 8? Sigurno će bit dosta velik pomak po trenutno viđenom materijalu, veći nego s viste na sedmicu...
Vista uopće nije bila promašaj, novinari su je učinili promašajem i ljudi koji slijepo vjeruju novinarima. Zašto ne windows 8? Sigurno će bit dosta velik pomak po trenutno viđenom materijalu, veći nego s viste na sedmicu...
Ne govorim da je 8 nepotreban bas suprotno uvijek sam za nesto novo, samo mislim da 7 moze i duze ostat najnoviji os m$.
5 godina! Znaš ti koliko je to u informatičkoj industriji? 15 u vanjskom svijetu!
Naravno, pa samo pogledaj šta se dešavalo zadnjih 5 godina u svijetu informatike.
Vista nije bila ni blizu promašaja, čak i bez SP-a, a tek sa SP2, to sigurno nisi probao pa lupetaš gluposti, Vista je bila i jeste odličan OS, samo ne kužim zašto je svi toliko mrze?