Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.526.716
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8
uzasno je glup ovaj chrome metro
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
dinos3 kaže...
..
Da pitam nesto ajmo reci ne vezano za temu.. NPR: na jednom kompu imam word dokument koji je spremljen sa 2007 verzije, a na drugom kompu imam office 2003. I mogu li otvoriti dokument s officeom 2003 iako je ovaj spremljen na 2007 verziji? Isto to me zanima i za office 2010 i 2013. 

-instaliraj compatability pack, preduvjet office-sp3, najzgodnije ako imaš origigi s MS updatea, WSUS.. ili (autopatcher je zastario) ručno.

-ili, izmjeni default .docx u .doc 97-2003. Ili korisit neki drugi soft.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
brkan83 kaže...

A nasao sam u Microsoft software licence terms pise ovako i to podvuceno.

Anytime you transfer the software to a new computer, you must remove the software from the prior computer

Ali kako ga uklonit da bi mogao instalirat??

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
17 godina
Ubacis CD/DVD od nekih windowsa, first boot cd,pokrenes ocitavanje s CD-ai formatiras disk gdje su ti Windowsi ili koristis neku od Live Linux CD-a....
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina
ihush kaže...
dinos3 kaže...
..
Da pitam nesto ajmo reci ne vezano za temu.. NPR: na jednom kompu imam word dokument koji je spremljen sa 2007 verzije, a na drugom kompu imam office 2003. I mogu li otvoriti dokument s officeom 2003 iako je ovaj spremljen na 2007 verziji? Isto to me zanima i za office 2010 i 2013. 

-instaliraj compatability pack, preduvjet office-sp3, najzgodnije ako imaš origigi s MS updatea, WSUS.. ili (autopatcher je zastario) ručno.

-ili, izmjeni default .docx u .doc 97-2003. Ili korisit neki drugi soft.

Svida mi se ovo jer je po meni najlakse i ne moze se fulat: ''ili, izmjeni default .docx u .doc 97-2003..''
Nisam uspio nigdje na netu naci kako zavesavaju fileovi od 2003,2007 i ostalih, a i nemam instaliran nikakav office da ja sam provjerim jer je trenurno windows friski.. 

16 godina
dinos3 kaže...
..

Svida mi se ovo jer je po meni najlakse i ne moze se fulat: ''ili, izmjeni default .docx u .doc 97-2003..''
Nisam uspio nigdje na netu naci kako zavesavaju fileovi od 2003,2007 i ostalih, a i nemam instaliran nikakav office da ja sam provjerim jer je trenurno windows friski.. 

-? govoriš o extenziji? .doc i .docx? Defoultno je u opcijama explorera isključen prikaz 'poznatih datoteka'... u samom oficeu se defaultni format save-as, nalazi u opcijama (ili svaki put kod sejvanja razmišljati o tomu).

-btw, instaliraj office viewere (word, excel, pp) ako nemaš licencu, dovoljno je. Ima ver.2003 i 2007 možda novije postoje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 21:26 (ihush).
14 godina
acarnoje kaže...
brkan83 kaže...

A nasao sam u Microsoft software licence terms pise ovako i to podvuceno.

Anytime you transfer the software to a new computer, you must remove the software from the prior computer

Ali kako ga uklonit da bi mogao instalirat??

Točno, što znači ukloniti softver? Aktivirana osmica sa kupljenim ključem nemože se aktivirati na drugom hardveru (računalu). Ili možda!?

16 godina
Windows 8

Koliko ja znam samo studentski ključ na dva računala istovremeno netko je bio napisao da je bio glup kada je i na lapu išao aktivirati pa mu se na desktopu deaktiviralo mislim da je baš kupljeni bio u igri naravno.

A čuj dok ne probaš nećeš znati. :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 21:56 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

instaliro uradio update

i kad sam instaliro  update sledeci reboot krahiro windows stoji non stop na istom

update failure restart i opet isto

toliko o windows 8 pa nisam koristio ni 2 dana

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 8

Napiši te mi molim vas koje ste programe dodatno instalirali na osmicu (must have programe) {#}

Danas sam instalirao, zadovoljan sam {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja sam norton av 2013. Jer mse mi je los.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
odjavljen
Piratsku verziju?
http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ja sam norton av 2013. Jer mse mi je los.

a po čemu ti je mse loš?

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
17 godina
Windows 8

Evo video tutorijal, kako omoguciti GodMode u Win 8.

How to Enable GodMode in Windows 8

How to Enable GodMode in Windows 8
First we need to create a new folder on your desktop. So Right click on your Desktop and create new folder.
Once created, rename folder with the code below:
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 9:32 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 3
13 godina

Kontam da samo napravis format postojeceg i stavis win na drugo racunalo bez puno razmisljanja

znaci moze se aktivirati na drugome racunalu ako se ukloni odnosno formatira postojeci.

16 godina
neaktivan
Windows 8

Jel se može ikako naštimat da uvijek ulazi u određen profil. Recimo imam vlastiti profil sa šifrom i onaj bez šifre. Kad se PC pali uvijek otvara onaj zadnji profil s kojim se radilo. Da li se može naštimat da otvara samo profil bez šifre?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 12:00 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
joze kaže...

Jel se može ikako naštimat da uvijek ulazi u određen profil. Recimo imam vlastiti profil sa šifrom i onaj bez šifre. Kad se PC pali uvijek otvara onaj zadnji profil s kojim se radilo. Da li se može naštimat da otvara samo profil bez šifre?

-šifra (login) je potrebna. Loša praksa je koristiti bez (prazno).

-postavi auto login. (run control userpasswords2)

brkan83 kaže...

Kontam da samo napravis format postojeceg i stavis win na drugo racunalo bez puno razmisljanja

znaci moze se aktivirati na drugome racunalu ako se ukloni odnosno formatira postojeci.

-instalirati se može na proizvoljan broj računala. aktivirati se može (istovremeno) samo onoliko koliko licenca (key) dozvoljava. Jedan-dva-100... OEM=1, Student-DreamSpark=2.. Retail ovisno o paketu 1-2-3 ...

-aktivacija je ovisna o verziji. Online se provjerava i ako se unutar nekog vremena pojavi više aktivacija s istim keyom postanu nevažeće. Čak je (prije, tko zna kako je sad) za npr OEM/Retail/.. bilo ograničenja koliko često možeš reaktivirati, npr jednom u par mjeseci je prolazilo automatski online, dok je npr 3x u tjedan moglo javiti problem i tad se moralo nazvati MS-0800-300-300.

-sve se nalazi u MSovoj bazi. Razlika je samo što se OEM key veže s ID komponentom i automatika dozvoljava samo takvu aktivaciju. Kod Retaila je lakše, kod VLKa najlakše...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 12:13 (ihush).
14 godina
ihush kaže...

-instalirati se može na proizvoljan broj računala. aktivirati se može (istovremeno) samo onoliko koliko licenca (key) dozvoljava. Jedan-dva-100... OEM=1, Student-DreamSpark=2.. Retail ovisno o paketu 1-2-3 ...

-aktivacija je ovisna o verziji. Online se provjerava i ako se unutar nekog vremena pojavi više aktivacija s istim keyom postanu nevažeće. Čak je (prije, tko zna kako je sad) za npr OEM/Retail/.. bilo ograničenja koliko često možeš reaktivirati, npr jednom u par mjeseci je prolazilo automatski online, dok je npr 3x u tjedan moglo javiti problem i tad se moralo nazvati MS-0800-300-300.

-sve se nalazi u MSovoj bazi. Razlika je samo što se OEM key veže s ID komponentom i automatika dozvoljava samo takvu aktivaciju. Kod Retaila je lakše, kod VLKa najlakše...

Tako je!

13 godina

brkan83 kaže...

Dali to znaci sto se OEM key veze za komponente da se nemoze vise puta staviti na isto racunalo i koje se komponente smiju mjenjati ili npr ode mi maticna ili tako nesto

i dali backup vrijedi i kakav bi sad bio postupak da hocu dat nekom i key i win dvd.

16 godina
neaktivan
Windows 8

Evo ne mogu ovo rješiti, nakon instalacije windows 8 enterprise evaluation kada hoću kopirati bilo što sa c particije javlja mi Error 0x80070522:A required privilege is not held by the user, ovo ne prolazi:

This issue might occur permissions are not set properly for the C Drive.

Make sure that you are logged in as Administrator.

To take ownership of C Drive, follow these steps:

1. Right-click the C Drive and then click Properties.

2. Click the Security tab.

3. Click Advanced, and then click the Owner tab.

4. In the Name list, click your user name, or click Administrator if you are logged in as Administrator, or click the Administrators group.

5. Click on Edit and then put a check mark against "Replace all existing inheritable permissions on all descendants with inheritable permissions from this object".

6. Click OK, and then click Yes when you receive the following message:

This will replace explicitly defined permissions on all descendants of this object with inheritable permissions from C-Drive (C:).
Do you wish to continue?

e sad mi tu daje gresku....neće dalje...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 14:44 (Iwo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iwo kaže...

..

This issue might occur permissions are not set properly for the C Drive.
..

- jesi li dirao permisione? Sherao disk? To se ne radi (osim kad znaš točno što radiš i moguće posljedice). Drugi razlog može biti virus tipa Ransom ili neki utils-AV..

- user treba koristiti svoje foldere (ne sys.disk, ne root, ne C:) tj imaš desktop, download, documents.. i tu imaš sve permisione (ako nemaš tad prva rečenica).

- logiraj se kao admin-user (administrator je defaultno disebliran, user name s kojim si se prvi put logirao je defaultno admin, obavezan je password). Ako si tom juzeru isključio admin ovlasti tad se moraš logirati na administrator acc i dozoliti mu potrebno ili kreirati novog.

- ako se user-profil oštetio, kreiraj novog usera (kad vidiš da radi OK možeš prekopirati postavke s oštećenog profila ili ne dirati da ne pokupiš neki problem.. to je tad odluka koju doneseš i nadaš se da je dobra).

---

14 godina
brkan83 kaže...

Dali to znaci sto se OEM key veze za komponente da se nemoze vise puta staviti na isto racunalo i koje se komponente smiju mjenjati ili npr ode mi maticna ili tako nesto

i dali backup vrijedi i kakav bi sad bio postupak da hocu dat nekom i key i win dvd.

Na računalo na kojem si ga prvi puta aktivirao, aktivaciju možeš ponavljati čak i uz manje izmjene hardvera (hard disk prolazi) ali na drugo računalo ne! Backup vrijedi samo za to računalo.

Vratiš li image diska na neko drugo računalo vjerovatno će raditi, pokupit će sa neta drivere koji nedostaju, ali Windows će se 100% deaktivirati.

16 godina
frcko kaže...
brkan83 kaže...

Na računalo na kojem si ga prvi puta aktivirao, aktivaciju možeš ponavljati čak i uz manje izmjene hardvera (hard disk prolazi) ali na drugo računalo ne! Backup vrijedi samo za to računalo.

Vratiš li image diska na neko drugo računalo vjerovatno će raditi, pokupit će sa neta drivere koji nedostaju, ali Windows će se 100% deaktivirati.

-dodatak, postoji i utils za backup registracije.

-uvjek su pitanja više u stilu aktivacije na više računala nego za stvarno slučaj kvara npr MBO. O kvaru u reaktivaciji treba razmišljati kad do problema dođe. Reaktivacija će vjerojatno proći (jer server prati stanje, količinu aktivnih PCa s keyom). Ako ne prođe nazvati MS.

-ako se pak želi više računala (istovremeno), tad naravno problem.. deaktivacija.

-OEM ne tolerira višestruke aktivacije čak i na jednom računalu. Stari podatak (neprovjeren), unutar tjedan dana ako se aktivira (isti PC) 3 puta, bit će blokiran neko vrijeme (mjesec?) -to je slično pinu na mobitelu ili bankomatu. Pa ne treba isprobavati, mada MS stalno mjenja licence i uvjete. Sve ostalo rješava poziv MSu.

btw: nije 100% definirano, ali MBO je komponenta koja ulazi u ID. Međutim, zamjenom MBO (identična pod garancijom) OS se ugl nije deaktivirao jer nije bilo nikakve promjene hardwarea detektirane od OSa (audio-LAN-VGA..) koja bi možda povukla i novi ID. RAM nije dio IDa, VGA nije, .. jer ne aktiviraju reaktivaciju. Pošto je OS na HDDu, očekivano bi on bio dio tog, ali ako se prebacuje kloniranjem, tad nasljedi i takve oznake (ponekad novi SID), npr dali se resizaju particije ili ne.

-nema preciznog odgovora, možda uopće ne ulazi u klakulaciju.. (mada se uvjek to navodi za OEM verziju, možda samo na takvoj verziji jer Retail to dozvoljava..).

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 16:14 (ihush).
15 godina
neaktivan
Windows 8

Postoji li mogućnost da se trajno maknu deinstalirane aplikacije?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Vidim da neki mijenjaju i stavljaju nove Start Screen pozadine koje ne dolaze uz Winse. Na koji nacin? Je li se downloadaju sa neke stranice ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Vidim da neki mijenjaju i stavljaju nove Start Screen pozadine koje ne dolaze uz Winse. Na koji nacin? Je li se downloadaju sa neke stranice ili?

http://classicshell.sourceforge.net/ - FREE
http://www.stardock.com/products/start8/download.asp - PAID

16 godina
neaktivan
Windows 8

Pobornik sam classic shella u novoj verziji se čak i metro aplikacije mogu pokretat

Start 8 je dobar samo odveć skup za jedan nedostatak kojeg je m$ propustio (start izornik).

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
Almin94 kaže...

http://classicshell.sourceforge.net/ - FREE
http://www.stardock.com/products/start8/download.asp - PAID

Mislio sam samo na pozadine u Metro-u, gdje skinuti nove

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 17:13 (Almin94).
16 godina
Imas neke programe, ali ja ne preporucujem jer mogu zeznut cijeli shell32
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
Windows 8

I još jedna stvarčica, čini se da aplikacije Video, Glazba i Fotografije ne katalogiziraju stavke iz korisničkih foldera (Libraryja).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice