pa radi se o tome da ako instaliram taj windows i unes taj isti kljuc na novoj maticnoj prepoznace mi komp kao novi komp i nece mi raditi taj kljuc. :)
... nastavak na ihusha: ako ne mijenjaš hardver poput matične, to je isti PC i Windowsi će se aktivirati bez ikakvih problema.
za sve slučajeve kad aktivacija neće poziv MSu, 0800300300.. 90% da će tad proći.
alatom s datog kizinog linka snimi reg./act. (za svaki slučaj), kasnije uvezeš ako uneseni key ne prolazi aktivaciju. To je smisao takvog backupa.To ugl ne vrijedi za promijenu HWa, tj tad se aktivacija može resetirat i traži ponovo...
Ma i 99,99%.
To više nije isti PC i morat će se zvat MS (0800 300300 Pon. - Pet., od 8 do 17) i tražiti operatera, pošto automatska aktivacija SIGURNO neće proći.
Samo se treba malo izmotavat i reći ''pokvarila mi se matična'' (ili nešto slično).
Ako se baš želi sačuvati kompletna aktivacija i njeni fileovi, za to postoji Advanced Tokens Manager.
S njim onda možeš i vratiti aktivaciju, uz jednu napomenu: ne radi na OEM računalima.