Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.521.097
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8 i 8.1
siick_bubble_gumm kaže...

pa radi se o tome da ako instaliram taj windows i unes taj isti kljuc na novoj maticnoj prepoznace mi komp kao novi komp i nece mi raditi taj kljuc. :) 

{#} ... nastavak na ihusha: ako ne mijenjaš hardver poput matične, to je isti PC i Windowsi će se aktivirati bez ikakvih problema.

ihush kaže...

za sve slučajeve kad aktivacija neće poziv MSu, 0800300300.. 90% da će tad proći.

alatom s datog kizinog linka snimi reg./act. (za svaki slučaj), kasnije uvezeš ako uneseni key ne prolazi aktivaciju. To je smisao takvog backupa.To ugl ne vrijedi za promijenu HWa, tj tad se aktivacija može resetirat i traži ponovo...

Ma i 99,99%.

To više nije isti PC i morat će se zvat MS (0800 300300 Pon. - Pet., od 8 do 17) i tražiti operatera, pošto automatska aktivacija SIGURNO neće proći.

Samo se treba malo izmotavat i reći ''pokvarila mi se matična'' (ili nešto slično).

siick_bubble_gumm kaže...

Ako se baš želi sačuvati kompletna aktivacija i njeni fileovi, za to postoji Advanced Tokens Manager.

S njim onda možeš i vratiti aktivaciju, uz jednu napomenu: ne radi na OEM računalima.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 15:28 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
..

Samo se treba maloizmotavat i reći ''pokvarila mi se matična'' (ili nešto slično).

..

-uvjerljivo!

btw, ako je kupio 'neku čudnu' ver (ima i toga), tad je problem možda nazvati MS. Bilo bi logičnije kupiti i taj komad softwarea jer kupnja očigledno nije problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

-uvjerljivo!

btw, ako je kupio 'neku čudnu' ver (ima i toga), tad je problem možda nazvati MS. Bilo bi logičnije kupiti i taj komad softwarea jer kupnja očigledno nije problem.

Da, pardon. Samo treba bit uvjerljiv.

BTW, čudno je (nažalost, ali još uvijek {#}) da netko kupi licencu, ali dvaput?! {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
Windows 8 i 8.1

Pozdrav ljudi,

kupio sam na g2a 5x retail win 8.1 kljuceva prije mjesec dva. Dva sam odma aktivirao a 3 kljuca sam ostavio sa strane kada zatreba...i sada ni jedan od ta 3 ne rade. Instalacija je prosla ok ali sada pise da windowsi nisu aktivirani i ni jedan od ta 3 keya ne prihvaca. Kada sam kupovao koristio sam shield i bilo je ok i sada kad upisem u 8.1 instalaciju kao provjeru veli da je key ok. Jesam ja nesto krivo napravio? Moram di jos manualno aktivirati?

Malo mi hitno,unaprijed hvala,LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

kolko se sjecam bilo je rasprave o tome da je ms blacklistao te kljuceve i da su ljudi masovno dobivali novce natrag.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 i 8.1

Sad sam gledao jedan video o Win 10 i tamo je lik vidio (u Group Policy) da ce ovi Win 8.1 dobiti Update 2 i da bi se tu mogao naci i Start izbornik iz Win 10 (slika)

Da li je netko to vec cuo ili ima nekih saznanja o tome?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Sad sam gledao jedan video o Win 10 i tamo je lik vidio (u Group Policy) da ce ovi Win 8.1 dobiti Update 2 i da bi se tu mogao naci i Start izbornik iz Win 10 (slika)

Da li je netko to vec cuo ili ima nekih saznanja o tome?

Vec je bilo govora da ce Windows 8.1 dobiti Start izbornik updateom. Prvo smo mislili da ce dobiti s Update 1, medjutim rekli su da to ide kasnije, vjerovatno s Update 2. 

16 godina
Windows 8 i 8.1

Jel ima netko neki mail od microsoft supporta? Trazim al stalno me baca na stranicu s brojevima na koji da nazovem,a ne zove mi se us support. Kontaktirao sam g2a i kazu da se s microsoftom moram cut i slikat razgovor gdi je spomenut moj key.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Imam one studentske licence, za aktivirati na dva kompa..
na oba mi je aktivno ali ja bih napravio clean install..

dali trebam nes posbeno napraviti prije toga ili ?

Na koji nacin funkcionira ta provjera da je aktivno na dva kompa ?

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

Imam one studentske licence, za aktivirati na dva kompa..
na oba mi je aktivno ali ja bih napravio clean install..

dali trebam nes posbeno napraviti prije toga ili ?

Na koji nacin funkcionira ta provjera da je aktivno na dva kompa ?

Imas istu licencu na dva razlicita racunala?

Inace ti toleriraju da istu licencu aktiviras opet nakon formatiranja (jedino nece ako vide npr da si to vise puta napravio u kratkom razdoblju) ali u pravilu bi trebao zvati Microsoft za Hrvatsku i reci im da deaktiviraju jer si (npr.) formatirao komp i zelis ponovno instalirati windowse.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
AA-d00d kaže...
.. ali u pravilu bi trebao zvati Microsoft za Hrvatsku i reci im da deaktiviraju jer si (npr.) formatirao komp i zelis ponovno instalirati windowse.

-ne, zove ako aktivacija ne prođe. (prije nema smisla).

10 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozdrav imam jedno pitanje ne znam je li dobra tema ali nisam mogao nac preciznije. ovako imam od prije jedan HDD od 500gb koji je podijeljen na 2 particije i sad sam kupio jos jedan od 1TB. na prvom hdd-u na particiji C su windowsi a na D igre programi i ostalo a e sad bi ja spojio taj novi hdd 1tb sa ovom D particijom ali kako sam do sad malo potrazio sve mi se cini da je to nemoguce ali da pitam i vas. evo slika znaci spojio bi E i D particije. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Možeš ih spojiti, tome i služi spanned volume. Prije bilo kakvih operacija, trtljanja i spajanje obavezno napraviti backup!!

Inače, čemu spajati particije?

My name is Legion... For we are many!
16 godina

-savijet, ne radi to.. u slučaju problema imaš problem na kvadrat. Span je =soft RAID, kad se desi problem s diskom daleko teže zbog ograničenog softwarea koji to podržava nego s 'normalnim' diskovima/particijama. Span/Jbod i sl. su stvari koje se ugl koriste na serverima, tamo postoji razlog. Naravno, ako nema problema u radu sistema i diskovi rade bez grešaka doživotno, tad se o tome ne treba brinuti. (razlika je što je uvjek krećem s pitanjem što/kako kad se problem desi i za to moram biti unaprijed spreman, ako ti je sporedno ignoriraj savijet).

-u čemu je problem jednostavno dodati novi disk? Slovo?.. npr download postaviš po želji, instalacija igara i sl.. jendostavno nema 'pravog razloga' osim ako ti smeta slovo više. Pa do 'ručnog' kopiranja sadašnjeg D: na novi disk (recimo E:), promjene-zamijene slova, tad se stari D: može obrisati-resizati npr dodati postojećoj C: particiji.

17 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Postoji li način da mi se postavke u Windowsima automatski spremaju negdje (npr. u OneDrive) tako da prilikom ponovne instalacije ili upgradea ili instalacije novije verzije povuće i podesi te iste postavke?

Pod postavkama mislim na wallpaper, postavke zvuka, defaultni web browser i slično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 4:47 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mislim da bi se to zvalo image. Znači samo si napraviš image za svoj PC, i to je to. I to možeš staviti samo na istu konfiguraciju kao što imaš.
Ima par programa koji bi to radili. Neka iskusniji preporuče.
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
AA-d00d kaže...

..

Pod postavkama mislim na..

-sys backup/restore (to je image + istne izmjene..). Restore point.

15 godina
neaktivan
Kako će napraviti restore point, da mu posluži kada formatira disk? Sve particije i sl.
Ozbiljno pitam, nije šala u slučaju da misliš da bockam.
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
Windows 8 i 8.1

.. pa iz backup imagea vrati sve (format i install su tad višak, spominje i reinstal, to je pod repair..) naravno, o vremenu restore pointa ovisi što tamo nađe i obavezan je bar jedan puni backup.

-restore pointi (ako nije isključeno, default=uključeno) se stvara kod svake bitnije izmjene, npr update ili driver..

edit: e, da.. (bitno), to se radi na drugom disku/particiji.

-ali to je (za mene) bezveze.. podaci su podaci, sys je sys... držati odvojeno i brinuti se o onom što je važno (spomenuto npt teme-postavke mi nisu važna stvar). Image i sl nije rješenje ako govorimo o podacima kao redoviti backup. Može samo kao u ovom pitanju zbog postavki... ali i to je ponekad lošiji izbor u odnosu na clean install.

-bezvezan dio.. nema dobrog/lošeg. (osim ako se ne misli na neki soft koji 'zamrzne' stanje, npr za škole i sl. netnanny.. to nije image-restore, nego baš razne postavke koje se vrate na 'zamrznuto' stanje.)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 20:59 (ihush).

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Pošto sam dosta pisao o mome problemu s WiFiem na 8.1 x64, dali mislite da bi mi taj isti WiFi s istim driverima radio i na TPu Windowsa X x64?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
AA-d00d kaže...

..

Pod postavkama mislim na..

-sys backup/restore (to je image + istne izmjene..). Restore point.

Vrijedi li to između različitih verzija windowsa?

16 godina
odjavljen

Ne. Kad "vratiš" image, dobiješ stanje kakvo si imao na dan kreiranja imagea.

Pa ne reinstaliraš windowse svaki mjesec da ti to treba...

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ne. Kad "vratiš" image, dobiješ stanje kakvo si imao na dan kreiranja imagea.

Pa ne reinstaliraš windowse svaki mjesec da ti to treba...

Pa ne svaki mjesec ali dovoljno mi je jednom kada se prebacujem na novu verziju. Npr. zamijenit ću Win 8.1 sa 10 kada izađe gotova verzija i htio bih da imam što manje podešavanja onda.

12 godina
Windows 8 i 8.1
Dosa novi poveci update (700+MB) ali je pod neobaveznim pa pogledajte o cemu se radi.
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AA-d00d kaže...

Pa ne svaki mjesec ali dovoljno mi je jednom kada se prebacujem na novu verziju. Npr. zamijenit ću Win 8.1 sa 10 kada izađe gotova verzija i htio bih da imam što manje podešavanja onda.

Pa onda napravi upgrade, nemoj raditi clean install...

14 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Pošto sam dosta pisao o mome problemu s WiFiem na 8.1 x64, dali mislite da bi mi taj isti WiFi s istim driverima radio i na TPu Windowsa X x64?

?

15 godina
Windows 8 i 8.1

kakav je ovo update od 730 MB?... to mi vise lici na service pack?

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
jocommb kaže...

kakav je ovo update od 730 MB?... to mi vise lici na service pack?

KLIK

14 godina
Re: Windows 8 - dojmovi
Koji software koristite za defragmentaciju harda?
14 godina
Re: Windows 8 - dojmovi
dinos3 kaže...
Koji software koristite za defragmentaciju harda?

Auslogic disk defrag, Defraggler.

ps. SSD se ne defragmentira.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 16:30 (Valentin17).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice