Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.521.121
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
14 godina
Re: Windows 8
kizo2703 kaže...
sudy_freak kaže...

Najveća mana Win 8-ice je u mom slučaju potpuna isključenost Windows Aera.
Prvenstveno, transparent taskbar{#}

Čekaj ,kaj ti onda smeta: kaj nema Aera ili? {#}

Da, smeta mi što nema Aera na taskbaru, ružno je ovako kada mi je na Desktopu.

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ cMIUI 2.8.3 + Siyah 4.0
17 godina
royalhero kaže...
sudy_freak kaže...

Uspješno instalirano.

Ovo doslovno leti  

Moj još neće da poleti i sada je na HDD-u. {#}

Drago mi je čuti da ima korisnika kojima Metro nije najveća psihološka barijera i da im ne predstavlja problem pri prelasku.

Pa nama koji živimo od toga ni ne bi smio biti problem. Međutim kod svih ostalih kojima je računalo neophodno za rad, a računalstvo im nije posao će biti itekakav problem. Mlađi će još to i prihvatiti ali stariji nikako i teže.

Naši korisnici, a nerijetko i fizičke osobe još uvjek traže downgrade na xp. Kaj budu tek rekli kad kupe laptop/desktop sa predinstaliranom osmicom?

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
16 godina
sudy_freak kaže...

Da, smeta mi što nema Aera na taskbaru, ružno je ovako kada mi je na Desktopu.

Taskbar je samo djelomično proziran

i da ,ružno je ,pogotovo kad je boja namještena na Automatic.

Ali ,tu sad ne možeš ništa - i meni je to odurno i već sam reko X puta - GUI je mogao ostati kao u RP-u - full Aero ,kome smeta uvijek ga može isključiti!

Strpi se ,bit će Aera ,ako ne prije onda u Windows 9 ,za 3 godine. {#}{#}

redrum781 kaže...

Pa nama koji živimo od toga ni ne bi smio biti problem. Međutim kod svih ostalih kojima je računalo neophodno za rad, a računalstvo im nije posao će biti itekakav problem. Mlađi će još to i prihvatiti ali stariji nikako i teže.

Naši korisnici, a nerijetko i fizičke osobe još uvjek traže downgrade na xp. Kaj budu tek rekli kad kupe laptop/desktop sa predinstaliranom osmicom?

Gledaj ,frend mi ima prodaju i servis i još uvijek ima desetak mušterija kojima održava w2k i '98-micu. I kaj sad? Hoćemo se svi vraćat na to?!

S druge strane ,prije 6 mjeseci instalirali smo na jedan PC Osmicu i stavili ga u dućan ,da se vrti i da ljudi probaju. I većina ljudi je dobro primila i sviđa im se.

Osmica je jednostavno drugačija - uostalom ,nikome ne smeta i ne buni se na drugačiji izgled i rad nekog Linuxa ili OS X-a ,ali sad je minorna izmjena GUI-ja u Windowsima problem.

Meni je veći problem micanje Aera i općenito ružan GUI.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 17:05 (kizo2703).
16 godina
Windows 8

Lako za ajero danas sam dva puta imao mali lijepi svijetlije plavi BSOD zbog glupog Vodafone software-a mamu im namamim...... Moram biti na Mobile partneru iako sam naučio na VMc.... ali da je smeće o je veliko smeće je.... Sad ide Mobile partner i nema BSOD-a.... uf :((

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina

Prošlo ljeto uzel sam Vodafone kad smo išli na more i imal BSOD skoro svaki put kad bi ga uključil. Smeće ,kratko i jasno. S T-Com stickom radi bez problema.

Ništa bez Aera ,za koji ku*ac ima 1 GB na grafičkoj?! Da ne pričam o tome da idem staviti Osmicu u firmu ,gdi su mašine s profi karticama sa po 3 gb?! Hoću jebe*i Aero i gotovo!!

Ovak ,sad ljepše izgleda onaj ,ružni ,sivi OSX.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 17:39 (kizo2703).
16 godina
Windows 8

Sredim VMC spojim se, odspojim li se samo jednom ne bi ga majci više spojio, disabled ma koliko ga enejblao, piše enabled a ono je disabled...... pa neću za svako spajanje instalirati soft.... aaaa. ali mora to meni sad baš kada sam se već pomalo navikao i da brže je ipak sad upadnem u sr... bez veze.... Nkako naučiti dok radi (sa Mobile partnerom) ne diraj ali moram ja nebi bio ja.... :(

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 17:41 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Baš nedostaje Aero.

Ima nekih fora na Internetu, kao da je bug sa High conrastom, no ja nisam uspio postići da radi :/ 

Jeb*m mu miša, samo da mi je Aero, ovo bi bio 100% savršen OS, ovako je to 99,5%.

Metro mi je odličan.
Samo da još malo naredim postavke oko @hotmail računa kojega nisam koristio ohohoho. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Je li itko isprobavao TrueTransparency?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 8

Stavio osmicu na laptop. 

Sve u svemu, dosta zadovoljan. Microsoft je fino obogatio windows (sada file) explorer sa "office trakama", tako da su sve opcije oko navigacije, prikaza i uređivanja dokumenata nekako pri ruci. Dosta mi se sviđaju informativni prozori koji se odnose na kopiranje dokumenata, a velika simpatija ide i prema task manageru. Koliko sam primijetio, OS troši i nešto manje resursa u odnosu na sedmicu, a i brže se podiže. Ima još nekih sitnica koje mi se sviđaju, no tek ih trebam detaljnije istražiti. Što se tiče aera, nimalo mi ne fali.

Po pitanju Metroa (sada Windows UI style ili kako se već zove), iako je očigledno rađen s vizijom da se njime navigira prstom te iako je generalno nepotreban na 22'' monitoru, s druge strane na laptopu gdje mi je daleko manji ekran i gdje tražim što veću "radnu površinu", zbilja je ugodno i korisno osvježenje. Dosta mi se sviđa People aplikacija koja objedinjuje apsolutno sve kontakte koje imam razasute na raznim mail i social računima, tak da više ne moram paliti internet preglednik da s nekim komuniciram. Naravno, moglo se to i prije, ali nikada ovako brzo, jednostavno i pregledno. Još samo čekam da Microsoft prebaci i Skype u Metro pa da i te kontakte uguram na jednu listu.

Ipak, što se tiče stolnih računala koje imam, ostajem na Windowsu 7 koji mi je nekako zgodnije rješenje za veliki ekran te miš u ruci. Možda s vremenom dok se naviknem na Metro i promijenim mišljenje, tko zna :)

Raptr - Deadwalker88 | Steam - Deadwalker88 | Origin - De4dw4lk3r
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 19:55 (Deadwalker).

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Deadwalker kaže...
Microsoft je fino obogatio windows (sada file) explorer sa office trakama

Aka Ribboni. {#}

Eto i to je dokaz da MFC nisu mrtvi.

Što se Metro-a tiče, ne moraš se ni navikavati, prebaci bootanje u Desktop, za Metrom ćeš imati vrlo malo potrebe.

17 godina
neaktivan
Windows 8

Da sada sam ne tražim, gdje je ta opcija? :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Deadwalker kaže...

Ma proguglaj malo, evo šta mi prvo izbaci. Inače ja neću da mi boota direktno u Desktop, jer imam onu mail pločicu i weather, pa uhvatim ono najbitnije.

http://windows8themes.org/how-to-boot-straight-to-desktop-on-windows-8-bypass-metro-start-screen.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 19:55 (royalhero).
14 godina
royalhero kaže...
Deadwalker kaže...

Ma proguglaj malo, evo šta mi prvo izbaci. Inače ja neću da mi boota direktno u Desktop, jer imam onu mail pločicu i weather, pa uhvatim ono najbitnije.

http://windows8themes.org/how-to-boot-straight-to-desktop-on-windows-8-bypass-metro-start-screen.html

A ostalo un-pinam ili deinstaliram i dobro.

Jedino bi bilo super kada bi se Facebook mogao povezati sa non-hotmail accountom.

Mislim, imam FB na hotmailu, ali ga ne koristim :/ 

17 godina
neaktivan
Windows 8

@royalhero

Zahvaljujem.

Isprobao sam inače Consumer Preview na stolnom računalu i Metro na njemu mi se činio samo kao velika nepotrebna smetnja pošto isti koristim isključivo za posao i igranje. S druge strane, na laptopu mi je sada dosta dobro legao pošto mi on pretežito služi za multimediju, komunikaciju i praćenje novosti, a ove Metro "eye-candy aplikacije" mi u tom slučaju odgovaraju.

Ne znam, budem još malo istraživao OS na laptopu pa ću razmisliti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 20:03 (Deadwalker).

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

To sa high contrast mi ne radi dobro iako jesam dobio aero.... kada se povlaće prozori razmazuje makar pogasio na kraju sve vizualne efekte... nije dobro....

Desni klik na desk personalizacija, staviti white high contrast temu ne zatvarati prozor otići u color  i apperence, tu ostati...... ne zatvarati.... dalje otići u settings, personalizacija staviti neku defaultnu ali prije toga staviti svoj wall  bolje imati već spremno...   Vratiti se nazad u  color i apperence i kliknuti save changes. :) 

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Deadwalker kaže...
Ne znam, budem još malo istraživao OS na laptopu pa ću razmisliti.

Samo da znate, piratluka zasada nema! (a sumnjam da će ga i biti, teško da će loader napraviti, ako "Daz" ne može...) Ko je jamio, jamio. 180 dana je bilo moguće, sada ima mogućnost triala 90 dana ili kupiti. Ako si student ili MSDN pretplatnik, onda je drugo.

17 godina
neaktivan
Windows 8

U pitanju je MSDNAA licenca, no da moram iskeširati novce za Windowse, nije problem. Koliko sam čuo 8-ica neće biti preskupa (dobro, "preskup" je subjektivna stvar, ali u odnosu na ranije verzije, jeftinije koliko sam informiran :) ).

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 20:09 (Deadwalker).

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Deadwalker kaže...

Koliko sam čuo 8-ica neće biti preskupa (

Vjerovatno si čuo o upgrade-u. Ali istina i kupovina kopije Windows će biti jeftinija u odnosu na prijašnje verzije. Pogledaj malo po ovoj temi ili po temi Windows 8 RTM, raspravljalo se o tome.

14 godina
Oldy kaže...

To sa high contrast mi ne radi dobro iako jesam dobio aero.... kada se povlaće prozori razmazuje makar pogasio na kraju sve vizualne efekte... nije dobro....

Desni klik na desk personalizacija, staviti white high contrast temu ne zatvarati prozor otići u color  i apperence, tu ostati...... ne zatvarati.... dalje otići u settings, personalizacija staviti neku defaultnu ali prije toga staviti svoj wall  bolje imati već spremno...   Vratiti se nazad u color i apperence i kliknuti save changes. :) 

I da, Reboot vraća postavke, odnosno, gubi se taj, bugoviti Aero.

13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

I da, Reboot vraća postavke, odnosno, gubi se taj, bugoviti Aero.

Ma nema ništa od krpljenja... Ako hoćeš Windows 8 pomiri se sa stvarima koje (ne) donosi, ako nećeš ostani na prijašnjoj verziji i gotovo.

16 godina
Windows 8

Nisam još restartao... nego kako sam napisao na slici u notepadu... ali nema veze ako poništi kod restarta na žalost... :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Aero je tu, jedino transparentnost prozora fali, ko hoće to nek ode na vistu ili sedmicu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Ma dobro igram se malo.... ništa strašno... :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 20:36 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Odličan su search napravili, može mi naći fileove samo na sistemskoj particiji, ove ostale dvije ko ih je*e čini se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
dedaa kaže...

Odličan su search napravili, može mi naći fileove samo na sistemskoj particiji, ove ostale dvije ko ih je*e čini se.

Upisi u "metro" Indexing i kazi indekseru da ti indeksira i ostale particije

13 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ma dobro igram se malo.... ništa strašno... :)

To je već previše. Aero Transparency nije skroz providan...

17 godina
neaktivan
moderator
royalhero kaže...

Samo da znate, piratluka zasada nema! (a sumnjam da će ga i biti, teško da će loader napraviti, ako "Daz" ne može...) Ko je jamio, jamio. 180 dana je bilo moguće, sada ima mogućnost triala 90 dana ili kupiti. Ako si student ili MSDN pretplatnik, onda je drugo.

Lepo kazes. Za sad.

Ustvari, dali se netko sjeca da se, ustvari, XP vrlo tesko krekao. Skoro i da nije bilo moguce da aktivirate retail CD osim da ga takav skinete i uz to popijete virus. (osim VL verzija)

No nista opasnije od isfrustriranog pirata. Oni ce ga krekati vako ili onako

16 godina
neaktivan
Windows 8

Ista stvar i dalje, stavio sam kvačice kraj svih particija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
dedaa kaže...

Ista stvar i dalje, stavio sam kvačice kraj svih particija.

Sada sacekaj. Idi i prosetaj dok traje indeksiranje. Ne ide to tako (:

Kada Windowsi vde da radis onda zaustave indeksiranje da te ne bi usporavali. Za 1-2 sata bit ce sve gotovo

13 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
No nista opasnije od isfrustriranog pirata. Oni ce ga krekati vako ili onako

Ma joooj, znao sam da ću na kraju ja morati uskočiti i srediti tu aktivaciju, amateri, amateri... {#}

Zapravo da, to me interesiralo, kada je počelo krekovanje Windows-a? XP pretpostavljam?

Lazarus, sorry na OT.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice