Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.521.185
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
13 godina
neaktivan
Re: Windows 8
Paolo2612 kaže...

1. Kakvo je prepoznavanje hardvera i instalacija drivera? Win7 bolji/gori/isti kao win7?
  2. da li touchpad na laptopima u metro modu i aplikacijama se ponaša kao multitouch ekran na tablet verziji tj. da li radi scroll, geste i slično (znam da ovisi o drverima i touchpadu)
  3. je li obavezno registriranje s emailom i koje su ograničenja ako se ne registriraš s njim?

1. Meni isto, instalirao sam drivere od svega što imam i sve radi. Bez problema.
2. Nemam pojma, jer nemam laptop.
3. Nije obavezno, imaš Local Account i Microsoft Account, ja sam se registrirao preko Local Account, ja mislim da sa MS Account dobivaš sinkronizaciju sa oblakom i te stvari.

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Radi na RTM-u?

Ovo je RTM x64 bit i sve radi kako spada.

Čudno to za živu pločicu?

Ispričavam se na duplom postu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 15:55 (royalhero).
17 godina
Windows 8

Pronašao sam način kako osposobit Cisco VPN Client (ipsec), posljednja dostupna verzija za x64 Windows 5.0.07.0440:

Potrebno je u regeditu otvoriti HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\CVirtA i urediti vrijednost ključa DisplayName

Po defaultu je kod mene stajalo @oem162.inf,%CVirtA_Desc%;Cisco Systems VPN Adapter for 64-bit Windows

Da bi proradilo obrisao sam @oem162.inf,%CVirtA_Desc%; tako da je ostala vrijednost Cisco Systems VPN Adapter for 64-bit Windows

Potrebno je nakon svega napraviti restart (a kaj drugo).

Testirao sam spajanje na par firmi kod kojih imam pristup i uredno radi. Nije mi se dalo zezat sa NCP-om, ali on me do sada nije razočarao. Ima i nekakvo besplatno rješenje na www.shrew.net, ali nisam probao.

Rješenje nije moje, našao na social.microsoft.com

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Evo drugi dan korištenja Win8 mogu reci da sam zadovoljan, preformanse iste kao i na 7ici , malo brzi boot time i tako neke gluposti dodane, fali mi start ali jbg snađem se,

metro mi nije tolika novost jer vec neko vrijme koristim windows phone 7.5 pa znam u kojem smjeru MS ide :)

Sav hardware je sAm našao i driveri super rade.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 22:46 (bik).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
bik kaže...

Evo drugi dan korištenja Win8 mogu reci da sam zadovoljan, preformanse iste kao i na 7ici , malo brzi boot time i tako neke gluposti dodane, fali mi start ali jbg snađem se,

metro mi nije tolika novost jer vec neko vrijme koristim windows phone 7.5 pa znam u kojem smjeru MS ide :)

Sav hardware je sAm našao i driveri super rade.

Osobno, najkorisnija mi je aplikacija za mail, odlično radi, ove ostale tu i tamo uđem nije da ih baš previše koristim.

17 godina
Windows 8

Skip Metro Suite

Bypass the Start screen when you log on to Windows 8

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Windows 8

Jel postoji neka fora da se u system trayu smjesti Windows defender ikona (kao što je to njegov prethodnik Microsoft security essentials)?

World Championships: 7, GP started: 299, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,546

0 0 hvala 0
16 godina
F1-IVO kaže...

Jel postoji neka fora da se u system trayu smjesti Windows defender ikona (kao što je to njegov prethodnik Microsoft security essentials)?

Ne ,možeš ga samo pinnat na taskbar.

Uostalom ,zakaj? Bez brige ,testiran je i radi isto dobro ko i MSE na Sedmici.

royalhero kaže...

Čudno to za živu pločicu?

Evo ,ovdje doma radi Weather tile bez problema ,i na RTM i na RP verziji.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 0:28 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Ne ,možeš ga samo pinnat na taskbar.
Uostalom ,zakaj? Bez brige ,testiran je i radi isto dobro ko i MSE na Sedmici.

Fora mi je onaj dvorac sa zastavicom u system trayu sedmice:)

Nego jesam li ja lud ali u ovoj verziji osmice nema podrške za mountanje iso datoteka?

World Championships: 7, GP started: 299, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,546
17 godina
neaktivan
moderator
F1-IVO kaže...

Nego jesam li ja lud ali u ovoj verziji osmice nema podrške za mountanje iso datoteka?

Nemas na desnom kliku > Mount za *iso?

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ne.

17 godina
neaktivan
moderator
F1-IVO kaže...
Lazarus Long kaže...

Ne.

:)

Idi kazi WinRaru da ti ne krade asocijacije za ISO i vrati se natrag > desni klik na ISO > Open with > kazi da zelis da ti defaultni program bude Windows Explorer > i deri

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Idi kazi WinRaru da ti ne krade asocijacije za ISO i vrati se natrag > desni klik na ISO > Open with > kazi da zelis da ti defaultni program bude Windows Explorer > i deri

Odznačeno je ISO i WinRaru.

Probao sam i open with i potražit explorer ali baca grešku:

17 godina
neaktivan
moderator
F1-IVO kaže...

Odznačeno je ISO i WinRaru.

Probao sam i open with i potražit explorer ali baca grešku:

Probaj sa Windows Disc Image Burner

[edit]

da li postoji ikona za to u Exploreru?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 1:18 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
  Probaj sa Windows Disc Image Burner

[edit]

da li postoji ikona za to u Exploreru?

Nisam to našao. Možda je nešto otišlo krivo jer sam radio upgrade sa sedmice.

16 godina
F1-IVO kaže...

Eh ,sad! I meni je ,ali mi ga ne treba u trayu.

Dobro ,koju verziju ti to imaš?

Ajde klik na winver! Nemoguće da nemaš mount! I da ,gdi ti je ''Burn disc image''?!

Kaj si spetljal?!

Radil si upgrade ,sa Sedmice?! Zašto ,pobogu?! To je uvijek recept za napravit s*anje na sistemu!

Lijepo ti napravi backup i onda clean install ,to će sve sredit!

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 1:34 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Ajde klik na winver! Nemoguće da nemaš mount! I da ,gdi ti je ''Burn disc image''?!

Kaj si spetljal?!

I meni je čudno. Imao sam to u prethodnim verzijama (CP).

15 godina
neaktivan
Windows 8

do windowsa 10 ne kupujem nove, nisam lud svake dvije godine keširat microsoft i davat im 220 eura. kad ionako sve mogu radit na 7ici, xp sam koristio 10 godina, nadam se da ću i 7icu barem pet. dok god budu gurali sve kako treba, ne prelazim ni na kakvu 8icu i metro look.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ruža kaže...

do windowsa 10 ne kupujem nove, nisam lud svake dvije godine keširat microsoft i davat im 220 eura. kad ionako sve mogu radit na 7ici, xp sam koristio 10 godina, nadam se da ću i 7icu barem pet. dok god budu gurali sve kako treba, ne prelazim ni na kakvu 8icu i metro look.

Ako imaš sedmicu koštalo bi te 40$.

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
13 godina
neaktivan
Windows 8

Ja imam jedan problem sa osmicom koj pij sa sedmicom nisam imao. ..

Bilo što da radim,prčkam po kompu,igram,gledam film. . .nakon 25-30Min win se zamrzne na 3-10sek,i opet odmrzne,WTF?



0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

A neki driver provjeri usput device manager da nema kakvo upozorenje, meni se još nije smrzla 8 pro. :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
17 godina
F1-IVO kaže...
kizo2703 kaže...

Kaj si spetljal?!

I meni je čudno. Imao sam to u prethodnim verzijama (CP).

Ja kad kliknem desnim klikom na iso datoteku nudi mi opciju pod open with da je otvorim sa Windows Explorerom. To će mountati iso datoteku. (vidi sliku)

Inače, od jučer je moguće napraviti registraciju za kupnju win 8 nadogradnje za 15$ kad izađe.

Upute i obavijest ovdje: http://windowsteamblog.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2012/08/20/windows-upgrade-offer-registration-now-available.aspx

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
13 godina
protjeran
djigibao kaže...

Skip Metro Suite

Bypass the Start screen when you log on to Windows 8

Postoji li način za dodavanje Start izbornika?

16 godina
NiramX kaže...

Postoji li način za dodavanje Start izbornika?

Classic Shell?! Shvatite napokon da više u Windowsima 8 NE POSTOJI START MENI niti fileovi koji su ga pokretali!

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 11:01 (kizo2703).
14 godina
suspendiran
Windows 8

jel se moze directx 9 stavit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cryogenic kaže...

jel se moze directx 9 stavit

Zašto bi itko to želia?

Imaš najnoviji DX 11.1 koji u sebi sadrži sve ostale, pa tako i DX9, apsolutno nema nikakve potrebe instalirat devetku.

16 godina
Windows 8

danas mi nema one poruke/watermark da moram aktivirat preko ekrana, ona se pojavljuje samo nekad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Windows 8

radi mi  start menu,..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...
Ruža kaže...

Ako imaš sedmicu koštalo bi te 40$.

ma imam ultimate 64, al ne da mi se prelazit na novo kad sam se tke naviko na ovo. ne volim mjenjat stvari tako brzo kao neki, a i stvarno ne vidim ništa revolucionarno novog u w8 u odnosu na w7. iako poštujem one koji će preć na to novo čudo, al ja ipak ostajem na w7 još neko vrijeme, jer sam stvarno zadovoljan s načinom na koji mi rade ti windowsi. kad osjetim da je potrebno preć na nešto novo, sigurno da neću razmišljat previše o parama, al trenutno ne osjećam potrebu za to tako da w8 nije predmet mog interesa. sretno onima, koji se odluče za taj novi OS

14 godina
suspendiran
Windows 8

dali  se moze ikako u  vistart menu ubacivati  shortcuti od  programa?

P.S. jos ubijem metro style nekako i skoro win 7,  bez aera nazalost

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice